Feketemunka

Richter: A kormánynak nincs baja a "dohodások"-kal, csak a feketemunkával
2017 január 16.   Bumm.sk
A munkaügyi minisztérium szociális szolgáltatásokról szóló törvénymódosító javaslata azt szeretné motiválni, hogy az emberek inkább munkaszerződéseket kössenek a munkavégzésről szóló szerződések helyett - minderről a közszolgálati RTVS egyik műsorában beszélt Ján Richter munkaügyi miniszter. Az ellenzéki SaS képviselője, Jozef Mihál attól tart, hogy a szezonális munkát kereső cégek nem találnak…
Rárontott a hatóság az egyik vezető magyar húsipari cég tulajdonosára
2017 január 5.   Napi Online
Lengyelországban nyomozók vitték el, de később elengedték az egyik legnagyobb magyar húsipari cég olasz főtulajdonosát, Piero Pinit. Cége, a Pini Polonia egyes vezetőit adócsalással és feketemunkával gyanúsítják ... ...
Magyar húsipari cég tulaját vitték be a lengyel rendőrök
2017 január 5.   hvg.hu
Nyomozók vitték el Lengyelországban, de később elengedték az egyik legnagyobb magyar húsipari cég, a Hungary Meat olasz főtulajdonosát, Piero Pinit - írta a Figyelő. A lap szerint a Pini Polonia egyes vezetőit adócsalással és feketemunkával gyanúsítják.
Erősíteni kell a hivatal rendőrségi attitűdjét - Cél a tudatos vásárlói magatartás kialakulása
2017 január 2.   Jogi Fórum
Erősíteni kell a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) "rendőrségi attitűdjét", fejleszteni kell a hivatal szemléletformáló szerepét társadalomban, a tudatos vásárlói magatartás kialakulását - mondta a Nébih elnöke. Oravecz Márton kiemelte: 2016 egyik legnagyobb eredménye, hogy bebizonyosodott, a Nébih-re szükség van, a szervezet 2017-ben továbbra is önálló intézményként működik…
Nagy árcsökkenés lesz a baromfipultoknál
2016 december 29.   hirado.hu
A baromfihús és az étkezési tojás áfájának jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra csökkentésével a Baromfi Termék Tanács várakozása szerint nőhet a belföldi baromfihús- és tojásfogyasztás és csökkenhet a szürke- és a feketegazdaság aránya a termékpályán – írja a Népszava.
Vélt korrupciót lát és fehéredő gazdaságot emleget az ÁSZ-elnök
2016 december 27.   hvg.hu
Az Állami Számvevőszék elnöke úgy látja, hogy az utóbbi években jelentősen szűkült itthon a feketegazdaság. Domokos László a Profit7.hu-nak adott interjúban azt is állította, hogy a magyar közintézmények egyre elkötelezettebbek a korrupció megelőzésében.
Növekvő minimálbér a régiós trendek tükrében
2016 december 19.   Jogi Fórum
2017. január 1-től jelentős mértékben emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) által november végén kötött megállapodás értelmében. Hogyan illeszkedik ez a változás a korábbi hazai illetve régiós trendekhez, és milyen makrogazdasági hatásai lehetnek? 2017. január 1-től ismét emelkedik a minimálbér és a garantált…
Márkaszerviz vagy független műhely: tényleg csak a drága és a rossz közül válaszhatunk?
2016 december 16.   hvg.hu
Drága márkaszervizek, hamis alkatrészek, életszerűtlen jogszabályi háttér, hasító szürkeimport, és virágzó feketegazdaság – a közvélekedés szerint ezek jellemzik manapság az évi ezermilliárd forintos forgalommal bíró gépjármű javítási szektort. Utánanéztünk, hogy valóban ennyire rossz-e a helyzet, és meglepő dolgokat találtunk.
Márkaszerviz vagy független műhely: tényleg csak a drága és a rossz közül válaszhatunk?
2016 december 15.   hvg.hu
Drága márkaszervizek, hamis alkatrészek, életszerűtlen jogszabályi háttér, hasító szürkeimport, és virágzó feketegazdaság – a közvélekedés szerint ezek jellemzik manapság az évi ezermilliárd forintos forgalommal bíró gépjármű javítási szektort. Utánanéztünk, hogy valóban ennyire rossz-e a helyzet, és meglepő dolgokat találtunk.
Botrány: feketemunkásként őrizte Csaba a NAV-irodát
2016 december 15.   Blikk.hu
Feketén foglalkoztatott biztonsági őr vigyázott a rendre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) irodaépületében. Pap Csaba, a NAV Kresz Géza utcai telephelyén strázsáló őr után ugyanis éveken át nem fizetett járulékokat a munkáltatója.
Leáldoztak a feketemunkának? Igazi sikersztorit hozott egy kormányrendelet
2016 december 11.   privatbankar
Leáldozóban van az alacsony munkabérekkel dolgoztató biztonsági cégek működésének 90-es években kezdődő fénykora, derül ki az Opten céginformációs adataiból. A biztonsági cégek száma a 2011-évben 6529 darabról egyenletesen csökkent, míg 2015-ben már csak 5738 darab ilyen profilú vállalkozás működött az országban.
Sok nő ismeri meg közelről a férje nadrágszíját
2016 december 6.   mno.hu
Az indiai kormány a pénzmosás, korrupció és feketegazdaság elleni küzdelem jegyében érvénytelenítette az 500 és az 1000 rúpiás bankjegyeket, ugyanis a többség ezekben tartotta az illegális jövedelmét. A lépés hatalmas felháborodást váltott ki az országban, és félő, hogy azokat sújtja leginkább, akik eddig is a legkiszolgáltatottabbak voltak.
Konkrét intézkedésekkel a feketegazdaság ellen
2016 december 5.   ProfitLine
A kormány további lépéseket tervez a fekete gazdaság visszaszorítására, a bankkártya-elfogadó terminálok számának növelésére,az adó-adminisztráció csökkentésére, és a lakosság pénzügyi tudatosságának javítására - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.
NGM: A kormány harcolna a feketegazdaság ellen
2016 december 5.   mno.hu
A kormány további lépéseket tervez a feketegazdaság visszaszorítására, a bankkártya-elfogadó terminálok számának növelésére, az adóadminisztráció csökkentésére, és a lakosság pénzügyi tudatosságának javítására – idézi az MTI Hornung Ágnest, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkárát, aki hétfőn beszélt az M1-nek arról, hogyan fehérítenék ki a gazdaságot.
Újabb eszközöket vetnének be Vargáék a feketegazdaság ellen
2016 december 5.   mfor.hu
A kormány további lépéseket tervez a feketegazdaság visszaszorítására, a bankkártya-elfogadó terminálok számának növelésére,az adó-adminisztráció csökkentésére, és a lakosság pénzügyi tudatosságának javítására - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Eltűnik a magyar feketegazdaság?
2016 december 2.   Napi Online
Az adózással eltöltött idő a sokféle adó, az adórendszer bonyolultsága miatt rendkívül magas, ez előrevetíti, hogy a következő évek egyik lépésének az adóadminisztráció csökkentésének kell lennie - mondta ... ...
Óriási feketézés megy Magyarországon
2016 december 2.   privatbankar
Az NGM pénzügyekért felelős államtitkára elárulta, miért ilyen hatalmas a feketegazdaság szerepe Magyarországon és hogy mit fognak tenni a visszaszorítása érdekében.
Az indiai sokkterápiát máris megérezte a gazdaság
2016 december 2.   Portfolio.hu
Az indiai kormány múlt hónap elején bejelentett feketegazdaságot felszámoló intézkedését máris megérezték az autógyártók: több mint negyedével zuhant az értékesítésük novemberben. Narendra Modi...
Külföldig szaladnak a masszőrök az online pénztárgépek elől
2016 december 2.   vg.hu
Úgy tűnik, a masszőrök nem igazán békültek ki a kormány tervével, miszerint ezentúl őket is bekötnék a NAV-hoz. Többségük külföldre vagy a feketegazdaságba menekítheti vállalkozását az online pénztárgépek elől - derül ki a Magyar Nemzet ma megjelent cikkéből.
Újabb kivándorlási hullám indul Magyarországról?
2016 december 2.   Napi Online
A masszőrök egy része külföldre viheti a vállalkozását, mások a feketegazdaságba menekülhetnek az online pénztárgépek miatt, a taxisok arra panaszkodnak, hogy az új kasszák nem adnak korrekt bizonylatot. ... ...