Munkaügyi központ

Csődeljárás Nógrádban. Mi lesz a Palóc Nagykereskedelmi Kft. üzleteivel?
2016 szeptember 21.   iroda.hu
A csődeljárás elrendeléséről öt munkanapon belül dönt a bíróság, és ha elrendeli azt, akkor vagyonfelügyelőt rendel ki. A cég ellen egyébként több hitelező nyújtott be felszámolási kérelmet. A felszámolást még nem rendelte el a bíróság, mert az adós rendelkezésére álló észrevételezési határidő még nem járt le. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megyei CBA-boltjai múlt csütörtökön már nem…
Csődeljárás Nógrádban. Mi lesz a CBA-boltokkal?
2016 szeptember 21.   iroda.hu
A csődeljárás elrendeléséről öt munkanapon belül dönt a bíróság, és ha elrendeli azt, akkor vagyonfelügyelőt rendel ki. A cég ellen egyébként több hitelező nyújtott be felszámolási kérelmet. A felszámolást még nem rendelte el a bíróság, mert az adós rendelkezésére álló észrevételezési határidő még nem járt le. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megyei CBA-boltjai múlt csütörtökön már nem…
Blahová a gyermekombudsman lemondását követeli
2016 május 18.   Bumm.sk
Törvényt sértett a Peto gyermekotthon, amelyet Viera Tomanová lánya, Petronela Tomanová működtet. Erre mutatott rá az országos munkaügyi központ (Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny) által végzett ellenőrzés – tájékoztatta kollégáit Natália Blahová (SaS) parlamenti képviselő a nemzeti tanács emberjogi bizottságának tegnapi ülésén.
Jól képzett migránsok
2016 január 13.   ProfitLine
Az Ausztriában lévő menekültek nagy része jól képzett, ők javarészt Szíriából, Iránból és Irakból érkeztek - derült ki az osztrák munkaügyi központ (AMS) kedden bemutatott elemzéséből. Az intézmény vezetője szerint ennek ellenére nem lesz könnyű beilleszkedniük.
Jól képzettek az Ausztriába érkező menekültek
2016 január 12.   hirado.hu
Ez derült ki az osztrák munkaügyi központ elemzéséből.
Már most lehet jelentkezni a neten a Jaguar nyitrai üzemébe!
2015 december 11.   Bumm.sk
Mindazok, akik a Jaguar Land Rover új autógyárában szeretnének dolgozni, már megtehetik egy interneten közzé tett kérdőív kitöltésével. A nyomtatványt az országos munkaügyi központ (Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR) készítette el az érdeklődők számára. A kérdőív linkjét cikkünkben is megtalálja.
Migránsok - nemek szerinti megkülönböztetés Ausztriában
2015 december 3.   gondola.hu
Az osztrák munkaügyi központ (AMS) szeptember óta végzi a menekültek kompetenciavizsgálatát, vagyis felmérik a nyelvtudásukat és azt is, hogy milyen munkakörökhöz értenek leginkább
Álláshely bőven van, munkavállaló csak alig
2015 november 26.   kisalfold.hu
A megyei munkaügyi központ havi ajánlataiban több esetben négyszer annyi ajánlott munkakör szerepel Kapuváron, mint Csornán. A különbséget az iparszerkezet indokolná. A baj az, hogy alig van jelentkező az állásokra.
Faramuci csapdába esnek a közmunkában jeleskedő települések
2015 július 28.   hvg.hu
Több község azzal szembesült, hogy sikeres közmunkaprogramja után kiesett a halmozottan hátrányos települések közül, mert ilyen "kedvezményezett" település csak az lehet, ahol jelentős a munkanélküliek száma. Kettős mércével mérik a közmunkásokat: a statisztikában munkavállalónak számítanak, de a munkaügyi központ álláskeresőnek tekinti őket.
Meglepő levelet kapott a teljesen lebénult férfi a brit államtól
2015 június 22.   vs.hu
A munkaügyi központ berendelte őt egy "vissza a munkába" beszélgetésre. Aztán bocsánatot kértek tőle.
Hajléktalanokat foglalkoztatnak Salgótarjánban
2015 május 18.   orientpress
Tizenöt hajléktalan foglalkoztatását kezdték meg Salgótarjánban a munkaügyi központ támogatásával. A jövő év márciusáig tartó, 23 millió forintos program résztvevői növénytermésztési és mosodai munkát végeznek - tájékoztatta a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-t.
Hajléktalanok foglalkoztatását kezdték meg Salgótarjánban
2015 május 18.   boon
Salgótarján, 2015. május 18., hétfő (MTI) - Tizenöt hajléktalan foglalkoztatását kezdték meg Salgótarjánban a munkaügyi központ támogatásával. A jövő év márciusáig tartó, 23 millió forintos program résztvevői növénytermésztési és mosodai munkát végeznek - tájékoztatta a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-t.
Állásajánlat Rábaközben
2015 március 30.   kisalfold.hu
A kapuvári és csornai munkaügyi központ állásajánlatai.
A közfoglalkoztatott jogilag nem minősül álláskeresőnek - A szociális törvény pontosítását javasolja az ombudsman
2015 március 23.   Jogi Fórum
A szociális törvény pontosítását kérte Székely László ombudsman az emberi erőforrások miniszterétől, annak érdekében, hogy a közfoglalkoztatásban töltött időtartam minősüljön a munkaügyi szervvel való együttműködési időszaknak - tájékoztatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. Egy panaszbeadvány nyomán indított vizsgálat tapasztalatai szerint ugyanis a jelenlegi szabályozás az álláskeresők…
Csak a hivatalra számíthatnak
2015 március 10.   kisalfold.hu
A Csornai járás harminchárom településére harminc közfoglalkoztatottat tervezett a megyei munkaügyi központ.
Állásajánlatok a Rábaközben
2015 január 27.   kisalfold.hu
A munkaügyi központ kapuvári és csornai kirendeltségének ajánlatai.
Az álláskeresők csaknem felének csak nyolc általánosa van
2015 január 24.   teol
Novemberen 10 133 álláskereső szerepelt a megyei munkaügyi központ nyilvántartásában, ez az aktív népesség 10,8 százaléka, ami az előző év azonos hónapjához képest pedig 1295 fős mérséklődést mutatott.
Állásajánlatok a Rábaközben
2015 január 21.   kisalfold.hu
A munkaügyi központ kapuvári és csornai kirendeltségének ajánlatai.
Állásajánlatok a Rábaközben
2015 január 13.   kisalfold.hu
A munkaügyi központ kapuvári és csornai kirendeltségének állásajánlatai.
Éves összevetésben csökkent az álláskeresők száma Szabolcsban
2014 december 19.   ma.hu
A legutóbbi, október végén közzétett statisztika szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 40 105 munkanélkülit tartott nyilván a munkaügyi központ, számuk szeptemberhez képest 4,4 százalékkal nőtt, 2013 októberéhez mérve azonban 21,6 százalékkal csökkent.