Peking 2008 - Öttusa

Kezdődik a budapesti öttusa-világkupa, ezen már a hatodik tusa, az akadályverseny is ott lesz
2024 április 23.   Telex
Hibrid év van a sportágban: a párizsi olimpián még lovagolnak, 2025-től viszont felváltja ezt az akadálypálya. A juniorok már így versenyeznek, az új tusát a nézők is kipróbálhatják.
Balogh Gábor: új létesítményekre is szükség lehet a 2027-es öttusa-vb megrendezéséhez
2024 április 21.   Infostart
Magyarországon az első öttusaversenyt 1927 áprilisában rendezték Budapesten. A 100 éves évforduló kapcsán hazánk megpályázza a 2027-es világbajnokságot – erről számolt be az InfoRádiónak a hazai szövetség elnöke, az olimpiai ezüstérmes Balogh Gábor.
Nagy mezőny jön Budapestre, a szövetség pályázik a 2027-es vb-re - videókkal
2024 április 18.   Sportal
Az olimpiai kvalifikációs időszak végéhez közeledve egyre kiélezettebb az öttusázók versengése a párizsi kvótákért - ez tükröződik a jövő heti, budapesti világkupa iránti érdeklődésben is: a Ludovika Campuson keddtől vasárnapig tartó viadalra mostanáig 160 versenyző nevezett (Mti).
Két-két új "beszálló" utazik az öttusázók ankarai világkupájára
2024 április 15.   m4sport.hu
Az olimpiai részvételért küzdő magyar öttusázók közül két-két olyan versenyző is rajthoz áll a kedden kezdődő ankarai világkupán, akinek ez lesz az első idei rangos megméretése.
Öttusa, vízilabda, ökölvívás? Sportágak olimpiai sorsáról dönt a magyar vezető
2024 március 21.   Mandiner
Az októberben a NOB-ba bekerült szakember szerint bátraké a szerencse, Magyarország úttörő a fiatalos, új sportágak felkarolásában.
"Vérzik a szívünk, de lehajtott fejjel megyünk és dolgozunk tovább!" – az új öttusaelnök, Balogh Gábor őszinte vallomása a Mandinernek
2024 február 16.   Mandiner
Konszenzus a sportágon belül, egy életpályamodell, valamint egy sportágfejlesztési program kidolgozása, mindez egy olimpia évében...
Balogh Gábor: elsirattuk a lovaglást, és most egy új sportágat kell felépítenünk
2024 február 12.   Infostart
A párizsi olimpia után teljesen megváltozik az öttusaversenyek lebonyolítása, miután a lovaglás helyére bekerül az akadályverseny. A Magyar Öttusa Szövetség elnöke azt mondta az InfoRádió Ötkarika című műsorában, hogy az új sportághoz jelentős infrastruktúra-fejlesztésre is szükség lesz.
Oda Marosi álma, nem lesz 40 évesen olimpikon
2024 január 27.   Sportal
A hétszeres világbajnok (kétszer egyéniben) és olimpiai bronzérmes öttusázó, Marosi Ádám hiába tölti be épp a párizsi olimpia nyitó napján a 40. életévét, a versenyeket legfeljebb nézőként izgulhatja majd végig.
Rosszkor jött betegség miatt maradhat le az olimpiai válogatóról a magyar öttusa egyik legnagyobb reménysége
2024 január 19.   m4sport.hu
Vasárnap Egyiptomba utazik a magyar öttusázók egy csoportja, ám az első válogatóversenyen betegség miatt nem indulhat Gáll András.
Nyomoznak az öttusaszövetségnél, de most a fókusz az olimpiai válogatón van
2024 január 19.   Sportal
Még októberben feljelentést tett Mizsér Attila, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) főtitkára ismeretlen tettes ellen, mellékelve azt a dokumentumot, amely egy neves ügyvédi iroda a szövetség jogi és pénzügyi átvilágítása során tett megállapításokat tartalmazza. Vajon hol áll most a vizsgálat?
"A morális válságból ki kell jönnünk!" – új úton az öttusa
2024 január 15.   Demokrata
A párizsi olimpia után új korszak kezdődik az öttusa történetében, a lovaglást akadályverseny váltja. A Magyar Öttusa Szövetség új elnökével, Balogh Gáborral beszélgettünk.
Már az anyaság áll Kovács Sarolta életének a központjában
2024 január 13.   Sportal
Két és fél év telt el azóta, hogy a tokiói olimpián a bronzérmet megszerezve felért pályafutása csúcsára az öttusázó Kovács Sarolta. Az azóta eltelt időszakban a világbajnok klasszis élete teljesen megváltozott, feleség, édesanya és edző lett. Az elmúlt év végén pedig bejelentette, befejezi versenyzői pályafutását, és utánpótlás-trénerként dolgozik
Megszólalt visszavonulásáról az olimpiai bronzérmes magyar sportoló
2024 január 9.   Sportal
A visszavonulását múlt héten bejelentő, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok öttusázó, Kovács Sarolta úgy érzi, nagyon sokat kapott a sporttól.
Kovács Sarolta: Ez a 25 év kerek egész volt, a prioritás a családé lett
2024 január 9.   m4sport.hu
Bár a párizsi olimpia még belefért volna, de a mostani öttusát már nem érzi magáénak.
Legendás trióktól várja a sportág feltámasztását az új elnök
2024 január 3.   Sportal
Kemény egy hónapon van túl Balogh Gábor, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) december 4-én megválasztott új elnöke. Az olimpiai ezüstérmes, kétszeres egyéni világbajnok egykori klasszis szeretett sportágába visszahozná a jó hangulatot, amely nélkül nem születhetnek olimpiai sikerek sem.
Visszavonul a tokiói olimpián érmet nyerő öttusázónk
2024 január 1.   Nyugati Fény
Edzőként folytatja.
Bejelentette visszavonulását az olimpiai bronzérmes magyar sportoló
2024 január 1.   Sportal
Bejelentette visszavonulását az öttusázó olimpiai bronzérmes, világbajnok Kovács Sarolta, és edzőként folytatja pályafutását.
"Megfontolt döntés volt" – bejelentette visszavonulását az olimpiai bronzérmes Kovács Sarolta
2024 január 1.   m4sport.hu
Edzőként folytatja az öttusázó.
Martinek egy-egy érmet és pontszerző helyet remél az öttusázóktól
2023 december 12.   Sportal
Martinek János szövetségi kapitány egy-egy érmet és pontszerző helyezést remél a magyar öttusázóktól a jövő évi, párizsi olimpián, emellett arról is beszélt, milyen új szerepkör vár rá az ötkarikás játékokat követően.
Martinek érmet remél az öttusázóktól Párizsban
2023 december 12.   m4sport.hu
Martinek János szövetségi kapitány egy-egy érmet és pontszerző helyezést remél a magyar öttusázóktól a jövő évi, párizsi olimpián, emellett arról is beszélt, milyen új szerepkör vár rá az ötkarikás játékokat követően.