Peking 2008 - Öttusa

MOB-életműdíjat kapott Török Ferenc: nem hiszem, hogy ezt lehetett volna ennél jobban csinálni
2024 május 20.   Infostart
A kétszeres olimpiai bajnok az InfoRádióban elmondta: nagyon büszke arra, hogy tagja lehetett a veretlenségét hét éven keresztül megőrző férfi öttusacsapatnak, szövetségi kapitányként pedig a gyerekeiként tekintett a sikert sikerre halmozó Martinek János, Fábián László, Mizsér Attila trióra.
Már a nyomozói pályára is készül, de most még az olimpiára koncentrál a vb-ezüstérmes magyar sportoló
2024 május 18.   Sportal
Név: Gulyás Michelle. Születési hely: London. Státusz: öttusázó. Helyszín: Párizs. Cél: Érmes helyezés elérése az olimpián. Végzettsége: Bűnügyi nyomozó, hadnagy. Eredményei: többszörös magyar bajnok, ifjúsági és junior Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bronzérmes, felnőttként egyéniben és csapatban is világbajnoki ezüstérmes sportoló.
Életveszélyes a verőcei bicikliút: sérülést szenvedett az olimpiai bronzérmes sportoló
2024 május 15.   vg.hu
A hétszeres világbajnok öttusázó veszélyes útszakaszon bukott a kerékpárjával, a kórházból jelentkezett be.
A két olimpiai kvótás nélkül megy a szófiai világkupára az öttusacsapat
2024 május 5.   m4sport.hu
Az eredeti elképzeléshez képest megváltozott összetételben, a két olimpiai kvótás versenyző, Gulyás Michelle és Bőhm Csaba nélkül vesz részt a jövő heti, szófiai világkupán a magyar válogatott.
Öttusa világkupa: a szófiai állomás után vb-csapatot hirdet a kapitány
2024 április 28.   Magyar Hírlap
Jelenleg két magyar – Gulyás és Bőhm – rendelkezik olimpiai kvótával.
Szép Balázs vk-ezüstérmes!
2024 április 27.   Sportal
Szép Balázs ezüstérmet nyert az öttusázók idei harmadik, budapesti világkupaversenyén. A 18-as döntőnek volt még három magyar résztvevője: a kombinált számban sokáig élen haladó Demeter Bence ötödik, az olimpiai kvótás Bőhm Csaba hatodik, Koleszár Mihály 11. lett.
Szilágyi Áron bejelentette, a következő világkupa-versenyen sem indul - interjú
2024 április 27.   Sportal
Új sportágban, öttusában mutatkozott be szombaton a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron. Igaz, a Vasas klasszisa nem versenyzőként, hanem nézőként és éremátadóként volt részese a Ludovika Campuson rendezett budapesti világkupának.
NB I-es foci, férfi kosárelődöntő, atlétika, evezés, cselgáncs és öttusa szombaton élőben az m4sport.hu-n
2024 április 26.   m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 30. fordulójának Paks–Mezőkövesd, Diósgyőr–Kecskemét és Debrecen–Újpest meccsét, a férfi kosárlabda-bajnokság Falco–ZTE elődöntőjének első felvonását, a budapesti öttusa-világkupa női és férfi döntőjét, az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat sanghaji állomását, az evezősök szegedi Európa-bajnokságát és olimpiai kvalifikációs versenyét,
Kezdődik a budapesti öttusa-világkupa, ezen már a hatodik tusa, az akadályverseny is ott lesz
2024 április 23.   Telex
Hibrid év van a sportágban: a párizsi olimpián még lovagolnak, 2025-től viszont felváltja ezt az akadálypálya. A juniorok már így versenyeznek, az új tusát a nézők is kipróbálhatják.
Balogh Gábor: új létesítményekre is szükség lehet a 2027-es öttusa-vb megrendezéséhez
2024 április 21.   Infostart
Magyarországon az első öttusaversenyt 1927 áprilisában rendezték Budapesten. A 100 éves évforduló kapcsán hazánk megpályázza a 2027-es világbajnokságot – erről számolt be az InfoRádiónak a hazai szövetség elnöke, az olimpiai ezüstérmes Balogh Gábor.
Nagy mezőny jön Budapestre, a szövetség pályázik a 2027-es vb-re - videókkal
2024 április 18.   Sportal
Az olimpiai kvalifikációs időszak végéhez közeledve egyre kiélezettebb az öttusázók versengése a párizsi kvótákért - ez tükröződik a jövő heti, budapesti világkupa iránti érdeklődésben is: a Ludovika Campuson keddtől vasárnapig tartó viadalra mostanáig 160 versenyző nevezett (Mti).
Két-két új "beszálló" utazik az öttusázók ankarai világkupájára
2024 április 15.   m4sport.hu
Az olimpiai részvételért küzdő magyar öttusázók közül két-két olyan versenyző is rajthoz áll a kedden kezdődő ankarai világkupán, akinek ez lesz az első idei rangos megméretése.
Öttusa, vízilabda, ökölvívás? Sportágak olimpiai sorsáról dönt a magyar vezető
2024 március 21.   Mandiner
Az októberben a NOB-ba bekerült szakember szerint bátraké a szerencse, Magyarország úttörő a fiatalos, új sportágak felkarolásában.
"Vérzik a szívünk, de lehajtott fejjel megyünk és dolgozunk tovább!" – az új öttusaelnök, Balogh Gábor őszinte vallomása a Mandinernek
2024 február 16.   Mandiner
Konszenzus a sportágon belül, egy életpályamodell, valamint egy sportágfejlesztési program kidolgozása, mindez egy olimpia évében...
Balogh Gábor: elsirattuk a lovaglást, és most egy új sportágat kell felépítenünk
2024 február 12.   Infostart
A párizsi olimpia után teljesen megváltozik az öttusaversenyek lebonyolítása, miután a lovaglás helyére bekerül az akadályverseny. A Magyar Öttusa Szövetség elnöke azt mondta az InfoRádió Ötkarika című műsorában, hogy az új sportághoz jelentős infrastruktúra-fejlesztésre is szükség lesz.
Oda Marosi álma, nem lesz 40 évesen olimpikon
2024 január 27.   Sportal
A hétszeres világbajnok (kétszer egyéniben) és olimpiai bronzérmes öttusázó, Marosi Ádám hiába tölti be épp a párizsi olimpia nyitó napján a 40. életévét, a versenyeket legfeljebb nézőként izgulhatja majd végig.
Rosszkor jött betegség miatt maradhat le az olimpiai válogatóról a magyar öttusa egyik legnagyobb reménysége
2024 január 19.   m4sport.hu
Vasárnap Egyiptomba utazik a magyar öttusázók egy csoportja, ám az első válogatóversenyen betegség miatt nem indulhat Gáll András.
Nyomoznak az öttusaszövetségnél, de most a fókusz az olimpiai válogatón van
2024 január 19.   Sportal
Még októberben feljelentést tett Mizsér Attila, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) főtitkára ismeretlen tettes ellen, mellékelve azt a dokumentumot, amely egy neves ügyvédi iroda a szövetség jogi és pénzügyi átvilágítása során tett megállapításokat tartalmazza. Vajon hol áll most a vizsgálat?
"A morális válságból ki kell jönnünk!" – új úton az öttusa
2024 január 15.   Demokrata
A párizsi olimpia után új korszak kezdődik az öttusa történetében, a lovaglást akadályverseny váltja. A Magyar Öttusa Szövetség új elnökével, Balogh Gáborral beszélgettünk.
Már az anyaság áll Kovács Sarolta életének a központjában
2024 január 13.   Sportal
Két és fél év telt el azóta, hogy a tokiói olimpián a bronzérmet megszerezve felért pályafutása csúcsára az öttusázó Kovács Sarolta. Az azóta eltelt időszakban a világbajnok klasszis élete teljesen megváltozott, feleség, édesanya és edző lett. Az elmúlt év végén pedig bejelentette, befejezi versenyzői pályafutását, és utánpótlás-trénerként dolgozik