Kulturális hírek - Friss hírek

11:38 Hibernálva várja a feltámadást a legendás filmes - A legenda szerint Walt Disney holtteste valamelyik Disneyland alatt rejtőzik (Hírstart)
120 éve született Walt Disney, aki minden idők legnagyobb hatású animációs alkotójaként és stúdióalapítójaként örökre megváltoztatta azt, amit a rajzfilmről és a mesékről gondol az emberiség. A jeles alkalomból összegyűjtöttünk 10 olyan érdekességet, amit talán még te sem tudtál róla.
11:36 A beregszászi színház darabja lett Ukrajna legjobb nagyszínpadi előadása (Hírstart)
Az ukrán országos színházi versenyfesztiválon a beregszászi magyar társulat Ez a gyerek! című darabja lett a legjobb nagyszínpadi előadás. Az eredményt a december 4-ei kijevi gálaműsoron hirdették ki.
11:30 Szinte mindenki alulteljesített az X-Faktor 3. élő adásában, beleértve a mentorokat is (SzMo)
Eldőlt, hogy ByeAlex valamelyik versenyzője biztosan ott lesz a döntőben, Csobot Adél számára viszont már tét nélküli a verseny.
11:24 Két világ határán (Demokrata)
Az örökösen vándorló „magyar Orfeusz” történetét, a reformkor előtti Magyarországon lefolyt életét most Bencsik Gábor álmodta újra.
11:12 A palota évszázadai (Demokrata)
Ismét látogatható a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának a Budavári Palota újkori történetét bemutató állandó kiállítása.
11:03 Ukrajna legjobbjai között a beregszászi színház (Hírstart)
A társulat a nemrégiben bemutatott „Ez a gyerek!”című előadásával online vesz részt idén – az ukrán színházi világban rendkívül nívósnak számító – GRA, vagyis Great Real Art nevű színházi seregszemlén is.
11:03 Visszatérnek az időbevándorlók az HBO-ra (24.hu)
Az Időbevándorlók új évada krimi fronton erősít, viszont kevesebb humorral operál. Évadkritika.
10:18 Amíg a szülők a pincéből indulva egy zseblámpával járják útjukat, addig a gyerekek az emeleten játszanak – egy este a Bajor-villában (SzMo)
A Nemzeti Színház legendás színésznőjének, Bajor Gizinek egykori lakhelye megannyi titkot rejt. A séta végén „családegyesítés” a múzeum tetőtéri manzárdjában.
10:18 Új távlatokat nyitott A Dal 2021 a Kaukázusnak (hirado.hu)
Elkészült a Kaukázus új albuma.
9:57 Az első kép az új Texasi láncfűrészesről (Hírstart)
Nemsokára láthatjuk az új Texas Chainsaw Massacre-film előzetesét.
9:57 Óriás naspolyahalom okozott gondot az erdőben (24.hu)
Matiné Mikulásra gyerekeknek, sünöknek, valamint naspolyaimádóknak.
9:24 Tóth Gabi elénekli nekünk a Mennyből az angyalt (24.hu)
Ki kell hevernie az elmúlt hónapokat, de azért készül a daloskönyve.
9:24 Melyik zenekar dala a Fekete pillangó? És a Kölyköd voltam? – Kvíz az elfeledett idők feledhetetlen dalairól (Blikk)
Tesztelje a magyar zenekarokkal kapcsolatos tudását a Blikk játékával.
9:00 Pitti Katalin operaénekesnő hetven éves (Demokrata)
Pitti Katalin számos jótékonysági célú tevékenység részese és támogatója, sokszor koncertjeinek bevételét is ilyen célokra ajánlja fel.
8:51 Pécsi Ildikó halála: immár egy éve nyugszik imádott férje mellett – Így néz ki most a színésznő síremléke (Hírstart)
Napra pontosan ma egy éve, december 5-én, hogy Pécsi Ildikó, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő eltávozott az élők sorából. Nem akármilyen életet tudhatott maga mögött, színész, rendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és országgyűlési képviselő is volt életét sírig tartó szerelem kísérte végig, utolsó éveit viszont családi visz
8:18 Idén is megnyílik az ország egyik legrégebbi mézeskalács kiállítása (Hírstart)
A hagyományos mézeskalács-kiállításnak minden évben más különlegessége van, idén a gyerekeknek kedveskednek, ezért a tematika egy vidámpark és a Jégkirálynő című mese.
8:18 Máris itt a következő Pókember-film előzetese (24.hu)
Pókemberből egyszerűen nem lehet elég.
8:06 Idén is lesz mézeskalács-kiállítás Vácrátóton (Demokrata)
Egy év kihagyás után megrendezik Vácrátót főterén a Mindenki karácsony elnevezésű rendezvényt is.
8:06 Pécsi Ildikó halála: immár egy éve nyugszik imádott férje mellett – Így néz ki most a színésznő síremléke (Blikk)
Napra pontosan ma egy éve, december 5-én, hogy Pécsi Ildikó, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő eltávozott az élők sorából. Nem akármilyen életet tudhatott maga mögött, színész, rendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és országgyűlési képviselő is volt életét sírig tartó szerelem kísérte végig, utolsó éveit viszont családi visz
7:12 Ha a kormány megbukik, talán újra filmezhetünk (Hírstart)
Pálfi György és Török Ferenc is a között az öt, a Filmalap által mellőzött rendező között van, akik most közösen forgatnak egy tévéfilmet. Meglátogattuk őket.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: