2012. szeptember 3. hétfő

szept. 3
0:09
Videó: nyert a Barcelona Adriano elképesztően nagy góljával (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén a Barcelona a Valenciát fogadta, és Adriano bombagóljával otthon tartotta a három pontot.
szept. 3
0:27
US Open: Djokovics-Wawrinka és Del Potro-Roddick a 16 között (She)
A US Open férfi egyeseinek nyolcaddöntőjében Del Potro (argentin, 7.)–Roddick (amerikai, 20.), valamint Wawrinka (svájci, 18.)–Djokovics (szerb, 2.) összecsapásokat rendeznek majd.
szept. 3
6:45
A paralimpikonokat köszöntötte a londoni nagykövet (Infostart)
Fogadáson köszöntötte Csák János nagykövet a londoni paralimpián résztvevő magyar sportolókat. Jeltolmács segítségével üdvözölte a már az első nap után aranyérmes paralimpiai csapatot Kósa Ádám, az Európai Parlament siket képviselője, és beszédet mondott Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.
szept. 3
6:57
F1: Button bevette Belgiumot (Behaviour)
Spa-Francorchamps ezen a hétvégén sem hazudtolta meg hírnevét, hiszen az eddig is meglehetősen kiszámíthatatlan és változatos 2012-es Formula-1-es világbajnokság Belga Nagydíján végképp minden a feje tetejére állt. Jenson Button (McLaren) újból 2009-es világbajnoki formáját idézve nyert, miközben a kétszeres világbajnok Fernando Alonso (Ferrari) 24 futam után ismét kiesett, és pont nélkül maradt.
szept. 3
6:59
Barca: győzelem, Focifesztivál: siker (Behaviour)
Több mint 2500-an látogattak el szombaton Telkibe, a másodszor megrendezett Focifesztiválra. Az eseményre hazánkba érkezett a Barcelona és az Espanyol öregfiúk labdarúgócsapata is. A két alakulat játékosai pályára lépésük előtt szakítottak időt Kubala László szobrának megkoszorúzásásra a Vasas Fáy utcai sporttelepén.
szept. 3
7:03
Bombagóllal nyert a Barcelona - videó (Infostart)
A Barcelona a brazil védő, Adriano bombagóljával nyert a Valencia ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának rangadóján.
szept. 3
7:03
Németország: nézőcsúcs a negyedik ligás lipcsei derbin (She)
Negyedosztályú nézőcsúcsot hozott a lipcsei városi rangadó, az RB és a Lok csatája a német labdarúgó-bajnokságban.
szept. 3
7:05
Atlétika: stadiont neveztek el a grenadai olimpiai bajnokról (She)
Stadiont neveznek el hazájában Kirani Jamesről, a londoni olimpián 400 méteren győztes grenadai atlétáról.
szept. 3
7:15
Védekezés vezette a Videotont (Behaviour)
A portugál Sporting, a svájci Basel és a belga Genk lesz a Trabzonspor kiejtésével a labdarúgó Európa Liga főtáblájára jutott Videoton riválisa a második számú kontinentális klubtzorna csoportkörében. A székesfehérvári egyletről nem mondható, hogy szemkápráztató játékkal vitte véghez a bravúrt, ám az sem elhanyagolható, hogy hatmeccses kvalifikációs sorozatán mindössze egyszer kapitulált. A klub…
szept. 3
7:21
Rangadót győzött a Roma - videó (Infostart)
A Roma 3-1-re győzött az Internazionale vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának vasárnap esti rangadóján.
szept. 3
7:21
F1: Button öröme, Grosjean ámokfutása - képgaléria (She)
Amint arról a nap folyamán már beszámoltunk: Jenson Button nyerte meg a Formula–1-es Belga Nagydíjat, amely egy emlékezetes rajtkarambollal indult. A kiesők között volt a később nem véletlenül bűnbaknak kikiáltott Romain Grosjean, aki olyan pilótákat vett ki a versenyből, mint Lewis Hamilton, Fernando Alonso és Sergio Pérez.
szept. 3
7:39
Bp. Honvéd: szenegáli belső védő érkezhet Belgiumból (She)
Tovább erősítené keretét a labdarúgó NB I-ben szereplő Bp. Honvéd, a kiszemelt Souleymane Tandia.
szept. 3
7:41
Férfi kosárlabda: a körmendi Bell Kolumbiában folytatja (She)
Két, légiósként eltöltött körmendi év után az amerikai Rashad Bell a nyáron megkapta a magyar állampolgárságot – mégsem maradt Körmenden vagy igazolt az Atomerőműhöz.
szept. 3
7:57
Brazília: Ronaldinhóék kikaptak a Cortól, de az élen maradtak (She)
Kikapott a listavezető Atlético Mineiro a Corinthians otthonában a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában, ám ennek ellenére megőrizte vezető helyét a tabellán Ronaldinho csapata. Az egy nullára végződő mérkőzést mindkét csapat tíz emberrel fejezte be.
szept. 3
8:15
Adriano góljával nyerte a rangadót a Barcelona (Metropol)
A katalánok így egyedüli százszázalékos csapatként állnak a tabella élén.
szept. 3
8:21
Pálos Péter ebédidőre aranyérmes lehet (Agroinform)
Az asztaliteniszező Pálos Péter a magyar küldöttség második aranyérméért küzd hétfőn délelőtt a londoni paralimpián.
szept. 3
8:33
Argentína: győzelmével újra élre állt a Boca Juniors (She)
A Boca Juniors 2–1-re legyőzte hazai pályán az Atlético Rafaelát az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában, így újra élre állt a tabellán. A házigazdáknál Lucas Viatri duplázott, a vendégeknél Sebastian Carrera volt eredményes.
szept. 3
8:35
Ökölvívás: Froch Kessler legyőzése után visszavonulna (She)
November 17-én, Yusaf Mack ellen lép legközelebb a kötelek közé az IBF jelenlegi nagyközépsúlyú világbajnoka, Carl Froch.
szept. 3
8:37
Videó: „A semleges szurkolók számára remek meccs volt” (She)
Nem született gól az Újpest–DVSC-Teva mérkőzésen a labdarúgó NB I 6. fordulójában. A találkozó után a hazaiak kapusa, Balajcza Szabolcs, míg a vendégektől Bernáth Csaba értékelt az NSO Tv-nek. A két játékos elmondta, élvezhető, izgalmas meccset vívtak a felek, maradt bennük hiányérzet.
szept. 3
8:39
A címvédővel nem bírt a bajnokölő, Azarenka és Sarapova is a nyolc között (Agroinform)
Samantha Stosur bejutott a negyeddöntőbe a US Openen, miután két játszmában legyőzte Laura Robsont.
szept. 3
8:51
US Open: Isner ismét maratoni csatában kapott ki (She)
Búcsúzott a US Opentől John Isner: a hórihorgas amerikai teniszező maratoni csatában, öt szettben kapott ki Philipp Kohlschreibertől. A francia Richard Gasquet is továbbment a harmadik fordulóból.
szept. 3
8:57
Maradona tanácsadóként marad Dubajban (Agroinform)
Az Egyesült Arab Emírségekben marad Diego Maradona, aki egy évre szóló szerződést kötött a dubaji sporttanáccsal.
szept. 3
9:09
Győri ETO: Csupán gyakorlás kérdése az egész - Koltai (She)
Két óriási, valamint egy „apróbb” gólt szerzett Diósgyőrben Koltai Tamás. A Győri ETO labdarúgója egymaga eldöntötte a szombati bajnokit (3–0). Azóta már visszanézte a gólokat, rangsorolta őket, és elismerte, amellett, hogy az effajta lövésekhez szerencse is kell, gyakorlás, edzések utáni lövőgyakorlatok nélkül aligha lenne bátorsága és önbizalma távolról kísérletezni.
szept. 3
9:33
Közel 25 ezren egy negyedosztályú bajnokin (Agroinform)
Negyedosztályú nézőcsúcsot hozott a lipcsei városi rangadó, az RB és a Lok csatája a német labdarúgó-bajnokságban.
szept. 3
9:35
Stadiont neveznek el a 400 méter friss olimpiai bajnokáról (Agroinform)
Stadiont neveznek el hazájában Kirani Jamesről, a londoni olimpián 400 méteren győztes grenadai atlétáról.
szept. 3
9:45
Liverpool: Rodgers már bánja, hogy elengedte Carrollt (She)
Brendan Rodgers, a Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere már bánja, hogy kölcsönbe elengedte a West Ham Unitedhez csatárát, Andy Carrollt. A tréner úgy gondolta, hogy Carroll kölcsönadása után még tud csatárt szerződtetni az átigazolási időszakban – nos, nem jött össze...
szept. 3
10:03
Videó: az MLS-ligaelső szabadrúgásokból gálázott (She)
A San Jose Earthquakes kiütéses, 4–0-s győzelmet aratott a Chivas USA ellen az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján. A hazai pályán játszó kaliforniaiak három góljukat is szabadrúgásból szerezték, sőt nagyobb különbségű sikert is elérhettek volna, de a vendégek kapusa, Dan Kennedy többször is óriási bravúrral mentett. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a 14.…
szept. 3
10:05
Románia: a kolozsváriak három játékossal erősítettek a BL-re (She)
A román bajnok CFR Cluj labdarúgócsapata három játékossal erősítette meg a keretét a gárdára váró Bajnokok Ligája-csoportmérkőzések előtt.
szept. 3
10:09
Az éremtáblázat élén végzett a magyar válogatott a világbajnokságon (Agroinform)
Hét arany-, 12 ezüst- és öt bronzéremmel a magyar válogatott lett a legeredményesebb a sárkányhajó-világbajnokságon.
szept. 3
10:21
Paralimpia: Pistorius kifakadt, túl hosszú riválisának művégtagja (She)
Oscar Pistorius vasárnap óriási meglepetésre csak második lett a T44-es kategória 200 méteres síkfutás paralimpiai döntőjében, amelyet követően a vereségét nagyon nehezen viselő atléta a nemzetközi szövetséget bírálta, amiért legyőzője szerinte túl hosszú művégtagokkal futhatott.
szept. 3
10:23
Videó: ritkán látható öngól a Galata-Bursaspor rangadón (She)
Izgalmas mérkőzésen a Galatasaray 3–2-re legyőzte hazai pályán a Bursasport a török labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában. A címvédő isztambuliak az első félidőben megszerezték a vezetést, ám az 51. percben Musa Cagiran egyenlített. A 71. percben viszont a vendégek középpályása foghatta fejét, egy ritkán látható öngóllal ugyanis ismét előnybe került a Galata. Cagiran egy ide-oda pattogó labdába…
szept. 3
10:25
Edzősors: Sven-Göran Eriksson a kétszeres thaiföldi bajnoknál (She)
Sven-Göran Eriksson a thaiföldi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő BEC Tero Sasana technikai igazgatója lett. A 64 esztendős szakvezető először vállalt munkát Ázsiában 35 éves edzői karrierje során.
szept. 3
10:27
Véget érhet egy korszak, óriási hatalmi harc dúl Trefilov körül (Agroinform)
A szövetség és a klubok elzavarnák, a sportminisztérium a helyén tartaná az orosz válogatott markáns stílusú kapitányát.
szept. 3
10:27
Edzősors: menekülő elődök - Neeskenst is megfenyegették (She)
Megfenyegették és kis híján megtámadták az egyik meghatározó dél-afrikai labdarúgócsapat, a Mamelodi Sundowns holland vezetőedzőjét, a játékoslegenda Johan Neeskenst.
szept. 3
10:39
Inter: A Roma sokra hivatott, remélem, mi is - Zanetti (She)
Javier Zanetti, az Internazionale csapatkapitánya „kalapot emelt” a Roma teljesítménye előtt a két csapat vasárnapi rangadója után. A fővárosiak Milánóban győztek 3–1-re.
szept. 3
10:39
Sárkányhajó-vb: magyar éremdömping (Metropol)
Hét arany-, 12 ezüst- és öt bronzéremmel zárt a magyar válogatott.
szept. 3
10:41
Anglia: Di Canio kiakadt, 21 perc után lecserélte óriásit hibázó kapusát - videó (She)
Nem akármilyen jelenetek miatt került az angol összefoglalók élére a vasárnapi angol harmadosztályú (League One) Preston North End–Swindon Town összecsapás. A vendégek menedzsere, Paolo Di Canio már a 21. percben lecserélte kapusát, miután két gólt kapott.
szept. 3
10:43
Játékossors: Buzsákyt újabb angol csapattal hozták hírbe (She)
A Leeds Radio értesülései szerint az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Barnsley szeretné leigazolni Buzsáky Ákost. A Championshipben jelenleg 14. klub állítólag már fel is vette a kapcsolatot a magyar középpályással.
szept. 3
10:45
Pistorius ellenfele hosszú művégtagjaival magyarázza vereségét - videó (Agroinform)
Oscar Pistorius a 200 méteres síkfutás döntőjében elszenvedett a vereségét követően a nemzetközi szövetséget bírálta.
szept. 3
10:57
Asztalitenisz: a legerősebb fehérorosz női csapat érkezik (She)
Kedden kezdődik a jövő évi asztalitenisz Európa-bajnokság csapatversenyének selejtezősorozata, amelynek végeredménye meghatározza majd az Eb-résztvevők divíziókon belüli pozícióját.
szept. 3
11:15
Real Madrid: Ronaldo szomorú, a klubnál tudják, miért (She)
Cristiano Ronaldo szerint azért nem ünnepelte meg góljait a Real Madrid–Granada (3–0) bajnoki mérkőzésen, mert „kicsit szomorú” – de nem fejtette ki bővebben, hogy pontosan mire is gondolt.
szept. 3
11:17
Serie A: Mazzarri szerint botrányos a Napoli pályája - fotók (She)
Szombaton második bajnoki mérkőzését is megnyerte a Napoli labdarúgócsapata az olasz bajnokságban. Walter Mazzarri együttese a Fiorentinát győzte le 2–1-re, a hazaiak edzője mégsem volt maradéktalanul boldog a meccs után, szerinte egészen botrányos a nápolyi pálya minősége.
szept. 3
11:19
Ultrafutás: Németh Csaba 5. a klasszikus UTMB-n (She)
Németh Csaba az ötödik helyen ért célba a világ egyik legnehezebb és legkülönlegesebb ultraterepfutó-versenyén, a The North Face Ultra-Trail du Mont-Blanc-on.
szept. 3
11:21
Cristiano Ronaldo boldogtalan, távozni akar Madridból (Agroinform)
Megoldódott a vasárnap esti rejtély, kiderült, miért nem ünnepelte meg góljait Cristiano Ronaldo.
szept. 3
11:23
Sven-Göran Eriksson Thaiföldön vállalt munkát (Agroinform)
A thaiföldi Bec Tero Sasana technikai igazgatója lett Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott egykori szakvezetője.
szept. 3
11:33
Pálos Péter aranyérmes a paralimpián (Infostart)
Az asztaliteniszező Pálos Péter aranyérmet nyert a londoni paralimpián. A 11-es kategória fináléjában legyőzte dél-koreai ellenfelét.
szept. 3
11:33
Sportlövészet: Hegyi Norbert nyerte meg a fűzfői trap ob-t (She)
Hegyi Norbert nyerte meg a férfi traplövők országos bajnokságát Balatonfűzfőn.
szept. 3
11:35
F1: a sportvezetők a pilótafülke lezárásáról tárgyalnak (She)
A Formula–1-es szakemberek szerint egyre sürgősebb a sorozatban szereplő versenyautók pilótafülkéjének bezárása vagy fokozott védelme. A téma a Belga Nagydíj rajtkarambolját követően vetődött fel ismét, három évvel az után, hogy Henry Surtees Formula–2-es halálesetét és Felipe Massa hungaroringi rugós balesetét követően először kezdtek el komolyabban foglalkozni vele.
szept. 3
11:37
Mainz: a vezetőedző Szalai gyenge formája miatt aggódik (She)
Nem mondhatni, hogy jól kezdte a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot a Mainz: Szalai Ádám csapata előbb ikszelt a Freiburggal, majd odahaza kikapott a Greuther Fürthtől, így két forduló alatt mindössze egy pontot gyűjtött – s ugyanennyi gólt is szerzett.
szept. 3
11:39
Pálos Péter négy szettben nyerte második londoni aranyérmünket (Agroinform)
Pálos Péter asztaliteniszező legyőzte dél-koreai ellenfelét a londoni paralimpia döntőjében, és aranyérmes lett.

Keresés