2014. február 24. hétfő

febr. 24
1:39
Tenisz: Cilic Floridában nyert, a japán hölgy első WTA-sikere (She)
A Delray Beachen zajló férfi tenisztorna döntőjében Marin Cilic három játszmában legyőzte Kevin Andersont, míg a riói női tornán Nara Kurumi élete első WTA-tornagyőzelmét ünnepelhette.
febr. 24
7:03
NBA: a Clippers a Thundert, a Heat a Bullst győzte le (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a Nyugati főcsoport éllovasa, az Oklahoma City Thunder hazai pályán kikapott a Los Angeles Clipperstől. Kevin Durant hiába dobott 42 pontot a hazaiaknál, a vendégek mind az öt kezdőjátékosa 15 pont felett termelt, és ez többet ért. A Miami Heat – amelyből orrtörése miatt hiányzott LeBron James – 93–79-re nyert otthon a Chicago…
febr. 24
7:21
Válogatott: Tőzsér meghívót kapott a finnek elleni meccsre (She)
Tőzsér Dániel, a Watford labdarúgója is ott lesz a magyar válogatott Finnország elleni felkészülési mérkőzésre készülő keretében – derült ki az angol másodosztályú klub honlapjának beszámolójából.
febr. 24
7:39
Válogatott: Megérdemelték a magyarok a 2. kalapot - Piturca (She)
Görögország, Románia, Finnország, Észak-Írország és Feröer lesz a magyar labdarúgó-válogatott ellenfele a 2016-os Európa-bajnokság selejtezői során. Victor Piturca, a románok kapitánya a sorsolást értékelte az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának is.
febr. 24
7:57
Vb 2014: 2.3 millió belépő már gazdára talált (She)
A FIFA tájékoztatása szerint újabb 473 076 jegy kelt el a nyári labdarúgó-világbajnokságra, így már 60 százalék körül tart az értékesítés.
febr. 24
8:15
Tenisz: Babos két helyet rontott a világranglistán (She)
Két helyezést rontva jelenleg a 94. a női teniszezők aktuális világranglistáján a legjobb magyar játékos, Babos Tímea. Az első tízben változás, hogy három helyet is visszacsúszott Petra Kvitová, a cseh teniszező így már csak a kilencedik. Bár a dubai tornán az elődöntőben búcsúzott, az élen nagy fölénnyel továbbra is Serena Williams áll.
febr. 24
8:33
Válogatott: Feröeren a finnek és az északírek ellen látnak esélyt (She)
Görögország, Románia, Finnország, Észak-Írország és Feröer lesz a magyar labdarúgó-válogatott ellenfele a 2016-os Európa-bajnokság selejtezői során. Lars Olsen, a feröeriek kapitánya az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának értékelte a sorsolást.
febr. 24
8:35
BL: Nemanja Vidics már a végső győzelemről beszél (She)
Nemanja Vidics szerint csapata, a Manchester United akár meg is nyerheti a Bajnokok Ligáját.
febr. 24
8:51
Bajnokok Ligája - Manchester United élőben (Infostart)
A hétfői és keddi élő sportközvetítések a hazai televíziókban.
febr. 24
8:51
Videó: Kűbe harapott - egy drámai román-magyar története (She)
Negyvenkét éve örültünk legutóbb magyar gólnak labdarúgó Európa-bajnokságon. Kű Lajos a belgák hálóját vette be az 1972-es viadal bronzmérkőzésén. Az olimpiai ezüstérmes magyar labdarúgó az NSO Tv-nek elevenítette fel a mérkőzést.
febr. 24
8:53
Ajánló: pályán a Fiorentina és a Napoli is - program (She)
Hétfőn is rendeznek mérkőzéseket az európai labdarúgó-topligákban. Olaszországban az élmezőny két csapata is pályára lép: a tabellán harmadik Napoli a Genoát fogadja, a negyedik Fiorentina a Parma vendége lesz. Spanyolországban az Espanyol a Villarreallal csap össze, az angol FA-kupában két találkozót rendeznek.
febr. 24
8:55
Szocsi 2014: Selänne az MVP, két kapus is díjazott (She)
A címvédő Kanada sikerével ért véget a szocsi olimpia férfi jégkorongtornája, és – a szokásoknak megfelelően – a döntő napján díjazták a viadal legjobb játékosait. A szakírók az ötkarikás torna legértékesebb játékosának a finn válogatott veterán csapatkapitányát, Teemu Selännét látták, aki amellett, hogy bronzéremig vezette az északiakat, a hokitörténet legidősebb gólszerzője is lett Szocsiban.
febr. 24
9:09
Szocsi 2014 - Az NHL-re nincs hatással a svéd hokis pozitív doppingtesztje (Infostart)
Nem veszélyezteti Nicklas Bäckström svéd jégkorongozó észak-amerikai profiligás (NHL) szereplését, hogy pozitív doppingtesztet produkált a vasárnap zárult szocsi téli olimpián.
febr. 24
9:09
Eb 2016: a görögök különösen örülnek a magyaroknak (She)
Görögországban örülnek annak, hogy Magyarországot kapták a második kalapból a 2016-os Európa-bajnoki selejtezőcsoport sorsolásán.
febr. 24
9:09
Átigazolás: A Manchester United vinné vissza Songot Angliába (Agroinform)
Katalóniai lapértesülés szerint a Manchester United leigazolná a középpályás Alex Songot a Barcelonától.
febr. 24
9:11
KTE: Nincs eszközünk figyelni a gyanús eredményeket - Sallói (She)
A Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a KTE-Phoenix Mecano hazai pályán szenvedett 5–1-es vereséget a Lombard Pápa elleni fellépésen. A kecskeméti öltözőben a hírek szerint az elmaradó bérek okoznak feszültséget, és kérdés, hogy a játékosok erre miként reagálnak. A versenysportban „meghonosodó” fogadási csalás hatására pedig már az is gyanús, ami nem gyanús.
febr. 24
9:11
Heti műsor: Érkezik a hazai futballtavasz (Agroinform)
Hosszú szünetet követően itthon is folytatódik a bajnokság!
febr. 24
9:27
Férfi kosár: az egész szezonra kidőlt a válogatott játékos (She)
A szezonra hátralévő részére kidőlt a húszéves kosárlabdázó, Allen Rosco, az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA) szereplő Stanford magyar válogatott játékosa.
febr. 24
9:27
Babos két helyet rontott (Metropol)
Babos Tímea a 92.-ről a 94. helyre csúszott vissza a női teniszezők hétfőn nyilvánosságra hozott, legfrissebb világranglistáján.
febr. 24
9:29
Eb 2016: Marica szerint a románok kaptak még egy esélyt (She)
Ciprian Marica, a román labdarúgó-válogatott támadója szerint szerencséjük volt a 2016-as Eb-selejtező sorsolásán. Mint ismert, a szomszédos Románia a mieinkkel, Görögországgal, Észak-Írországgal, Finnországgal és Feröerrel került egy csoportba.
febr. 24
9:45
Vízilabda: szemgyulladása után felépült a videózó játékos (She)
Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vízilabdacsapatának edzője szemgyulladása miatt nem számíthatott a 24 éves Sántavy Mátéra a Primorje Rijeka elleni szombati Bajnokok Ligája-mérkőzésen, így a védő videósként szerepelt a találkozón.
febr. 24
9:47
Belgium: menesztették Kötelesék edzőjét (She)
A közelmúltbeli gyenge eredmények miatt menesztették posztjáról Mario Beent, a kapus Köteles Lászlót is foglalkoztató belga KRC Genk labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.
febr. 24
10:03
Real Madrid: a tökéletes hétvége - öröm és káröröm (She)
Tökéletes hétvégét zárt a Real Madrid, hiszen a klub három, kiemelt figyelemmel kísért labdarúgócsapata is győzelmet aratott a hétvégén – gólt sem kaptak! –, de még a kosárlabdázók is sikerrel zártak. Nem mellékesen pedig Carlo Ancelotti csapatának két legnagyobb bajnoki riválisa, a Barcelona és az Atlético Madrid vereséget szenvedett, minek köszönhetően Cristiano Ronaldóék pontelőnnyel…
febr. 24
10:05
BL: Raúlt meghívta a Schalke a Real elleni meccsre, hiába (She)
Raúl nem lesz ott két korábbi csapata Bajnokok Ligája-mérkőzésén. A Schalke 04 meghívta a Real Madrid elleni szerdai hazai nyolcaddöntőre a 36 esztendős spanyol futballistát, ám ő nem tudta elfogadni az invitálást.
febr. 24
10:21
Szocsi 2014 - kitettek magukért az orosz szervezők (Infostart)
Legyen szó a szocsi téli olimpia bármely résztvevőjéről, sportolóról, újságíróról, fotósról, önkéntesről vagy szurkolóról, általános vélemény, hogy az orosz szervezők kitettek magukért és pozitív összképpel távozik mindenki a játékokról.
febr. 24
10:21
Eb 2016: Szerbia, Portugália - erős kezdés a franciáknak (She)
Szerbiával játssza első felkészülési mérkőzését az Eb-selejtezők alatt Franciaország, majd Portugáliát fogadja. Mint ismert, a házigazda a selejtezősorozat alatt az I-csoport szabadnapos tagjaival vív felkészülési meccseket.
febr. 24
10:23
Manchester United: a volt Arsenal-középpályás érkezhet (She)
Spanyol sajtóhírek szerint a Barcelona középpályását, Alex Songot szeretné szerződtetni a Manchester United.
febr. 24
10:39
Szocsi 2014: pozitív összképpel zártak az orosz szervezők (She)
Legyen szó a szocsi téli olimpia bármely résztvevőjéről, sportolóról, újságíróról, fotósról, önkéntesről vagy szurkolóról, általános vélemény, hogy az orosz szervezők kitettek magukért, és pozitív összképpel távozik mindenki a játékokról.
febr. 24
10:41
Videó: furfangos - mez a mez alatt, így nincs sárga (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain 4–2-es győzelmet aratott a Toulouse otthonában, így megőrizte ötpontos előnyét legfőbb üldözőjével, a Monacóval szemben. A hazaiak egyenlítő találatát Wissam Ben Yedder szerezte, aki gólöröm gyanánt levette mezét, viszont sárgát nem kapott, mivel furfangos módon a meze alatt egy ugyanolyan mezt viselt.…
febr. 24
10:57
Kerékpár: a lengyel nagy csatában előzte meg Contadort (She)
A tavalyi Francia körversenyen 11. helyen végző 23 éves lengyel Michal Kwiatkowski nyerte meg az egyik legrangosabb téli többnapos viadalt, a Volta Ao Algarve elnevezésű versenyt.
febr. 24
11:15
Videó: durva utcai balhé vezette fel a török derbit (She)
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság derbijét – amelyen végül a Galatasaray 1–0-ra nyert a Besiktas ellen – durva utcai harc vezette fel. A huligánok semmit sem kíméltek. Íme!
febr. 24
11:15
EURO 2016: Del Bosque és Terim már fáznak, Bento szerénységre int (Agroinform)
Joachim Löw szerint jó hangulatú lesz a csoportjuk, az izraeli kapitány magabiztos, a többiek küzdelemre készülnek.
febr. 24
11:17
Eb 2016: Löw szerint ilyen értéktelen kvalifikáció még nem volt (She)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bírálta az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) az Európa-bajnokság mezőnyének kibővítése miatt, mivel így szerinte a kvalifikációs sorozat elvesztette igazi értékét.
febr. 24
11:33
Nem állították le Schumacher ébresztését (Infostart)
Változatlanul a fokozatos ébresztés fázisában van Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnoka.
febr. 24
11:33
Mol Liga: DAB-Brassó és Érsekújvár-Miskolc a döntőért (She)
Az alapszakaszgyőztes Dab.Docler a Corona Brasov gárdáját választotta ellenfélnek a jégkorong Mol Liga elődöntőjében. A másik elődöntőben a Nové Zámky a Miskolci Jegesmedvékkel találkozik.
febr. 24
11:33
Schumacher változatlanul az ébresztés fázisában (Metropol)
Hétfőn olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint félbeszakították az ébresztési folyamatot.
febr. 24
11:34
Férfi kézilabda BL: Eklemovics újra Veszprémben léphet pályára (Agroinform)
A Veszprém a Wisla Plockot, a Vardar Szkopjét vagy az Aalborgot kaphatja ellenfélnek a BL nyolcaddöntőjének sorsolásán.
febr. 24
11:51
Videó: kungfuharcos lett a Dortmund-játékos (She)
Megszakadt a Hamburg hét forduló óta tartó vereségsorozata: az elmúlt héten edzőt cserélő HSV hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójában. A találkozón a vendégek támadója, Pierre-Emerick Aubameyang csupán sárga lapos figyelmeztetést kapott, amikor egy mozdulattal padlóra küldte a hamburgi játékost. Íme!
febr. 24
11:53
F1: megerősítették, hogy folytatják Schumacher felébresztését (She)
Sabine Kehm, Michael Schumacher menedzsere megerősítette, hogy folytatják a december 29-én súlyos síbalesetet szenvedő korábbi F1-es pilóta felébresztését a mesterséges kómából.
febr. 24
11:55
Atlético: Jó játékkal le tudjuk győzni a Realt - Juanfran (She)
Az Osasuna vendégeként meglepően simán hasalt el (3–0) az Atlético Madrid a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 25. fordulójában. A hétközi milánói BL-nyolcaddöntőt 1–0-ra megnyerő fővárosi együttes szakvezetője, Diego Simeone sportszerűen úgy nyilatkozott a vereség után: amikor jobb az ellenfél, akkor gratulálni kell. Márpedig ő most gratulál. A válogatottban is…
febr. 24
12:09
NB III: változások a REAC vezetőségében, ukrán kapus érkezett (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő REAC-nál a jövőben a klubtulajdonos Forgács József fia, Forgács Tamás, illetve Sági Ferenc együtt látja el az ügyvezetői feladatokat. A klubot életben tartó tulajdonos, Forgács József elnök marad, de háttérbe vonul, a napi ügyekkel már nem foglalkozik.
febr. 24
12:09
Női kézilabda: Nyáron távozik a fehérváriak edzője (Agroinform)
A szezon végén távozik a Fehérvár KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője, a norvég Pal Oldrup Jensen.
febr. 24
12:11
Aranycipő: a bombaformában lévő Sturridge a 4. helyen áll (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool 24 éves válogatott támadója, Daniel Sturridge a negyedik helyen áll az Aranycipő-versenyben.
febr. 24
12:13
Kézi: a Veszprém visszautasítja a szándékos vereség vádjait (She)
Kálomista Gábor, az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának társelnöke visszautasítja a horvát CO Zagreb azon vádjait, amely szerint szándékosan szenvedtek vereséget a hétvégi, harkivi BL-csoportmeccsen az ukrán Motor Zaporizzsjától.
febr. 24
12:27
Németország: szép gólpassz, majd gól a magyartól - videó (She)
Hasfalműtéte után visszatért a német harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban (3. Liga) szereplő VfL Osnabrück magyar légiósa, Nagy Dániel. A középpályás rögtön a kezdőbe került a Hallescher FC elleni szombati bajnokin, amit góllal és gólpasszal hálált meg.
febr. 24
12:27
Ukrán válság - Kárpátalján folytatódnak a tüntetések (Behaviour)
Ungváron Molotov-koktélt dobtak az Ungvári Nemzeti Egyetem rektorának házára.
febr. 24
12:29
Tenisz: Nadal 4000 ponttal Djokovics előtt - világranglista (She)
A férfiteniszezők legfrissebb ATP-világranglistáján az éllovas Rafael Nadal előnye 4000 pontra nőtt a második helyezett Novak Djokoviccsal szemben. A szerbnek ugyanannyi pontja van, mint egy héttel korábban, a múlt heti riói tornát megnyerő spanyol eközben 495 pontot gyűjtött.
febr. 24
12:29
Orbán: a közmunka kapu a munka világába (Behaviour)
Meg kell köszönni, "hogy betársultak, és elfogadták az ajánlatunkat", hogy ezentúl ne segélyből, hanem munkából próbáljanak megélni.
febr. 24
12:31
Gyengült a forint (Behaviour)
Hétfőn 309,62 és 310,90 forint között alakult az euró árfolyama.
febr. 24
12:45
Videó: diadal - énekelt örömében a riporter (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 25. fordulójában a Milan 2–0-ra megverte idegenben a Sampdoriát. A találkozó első gólja után nem tudta palástolni érzelmeit a nagy Milan-szurkolóként (is) ismert Tiziano Crudeli, a legendás olasz sportriporter. Íme!

Keresés