Gazdasági hírek - Friss hírek

22:15 Piacra lépett Magyarországon az Orlen-csoport (ProfitLine)
Piacra lépett Magyarországon az Orlen-csoport, összesen 143 hazai töltőállomást vesz át - közölte az Orlen csütörtökön az MTI-vel.
21:18 Végrendelet minta 2022: mutatjuk, mikor érvényes egy végrendelet, mik a követelmények! (Pénzcentrum)
Akkor van szükségünk végrendeletre, amikor a törvényes öröklési rendtől eltérően szeretnénk halálunk esetére a földi javainkról rendelkezni, bármilyen okból kifolyólag történjen is ez. Végrendeletet majdnem bárki írhat, azonban, hogy egy végrendelet érvényes legyen és ne jelentsen valós kockázatot a végrendelet megtámadása, be kell tudnunk tartani
21:15 Kétmilliárd forint uniós forrás érkezett Békés megyébe (ProfitLine)
Csaknem kétmilliárd forint fejlesztési forrást nyert el több Békés megyei település az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből - tájékoztatta csütörtökön közleményben az MTI-t a Békés Megyei Önkormányzat.
20:15 Rezsitámogatást ad Kecskemét önkormányzata a rászorulóknak (ProfitLine)
Települési támogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a lakossági átlagfogyasztást meghaladó gáz- vagy villanyáram költségeinek enyhítésére a rászorulóknak - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t csütörtökön.
20:06 Veszélyesek lehetnek az okosjátékok (Piac és Profit)
Az okoseszközök működtetése is rejthet adatvédelmi kockázatokat az ESET tanulmánya szerint, ezért a társaság kiberbiztonsági szakértői azt ajánlják, hogy például okosjátékok vásárlása előtt a személyes adatok, a magánélet védelme, és a gyerekek biztonsága érdekében a felhasználók tájékozódjanak, biztonságos-e a kiválasztott eszköz otthoni használat
19:48 7 napos időjárás-előrejelzés: Egy időre megszűnnek az éjszakai fagyok (Agroinform)
Marad a borús, felhős, néhol esős időjárás.
19:30 Megállt a hitelek drágulása - két nagybank már csökkentette a kamatait! (Piac és Profit)
Korán jött a Mikulás a banki ügyfeleknek, akik olyat láthatnak a hitelfeltételek hó eleji változtatásakor, amire utoljára tavaly volt példa. Elmaradt a megszokottá vált kamatemelési hullám, két nagybank pedig már csökkentette is a kölcsönei kamatát - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
19:18 Nagyon sok magyar autós nem tud a friss szabályról: azonnal ugorhat a jogsi, egyre több sofőrt érint (Pénzcentrum)
Ismét eltelt egy hét, beköszöntött a tél, és sokan már ráfordultak a karácsonyi bevásárlószezonra. Összeszedtük, melyek voltak a 48. hét legolvasottabb, legérdekesebb és legfontosabb cikkei a Pénzcentrumon! A cikkeket a címekre vagy a kiajánló dobozra kattintva lehet elolvasni.
19:15 Varga Mihály: negyedére zuhant az állami hivatalok gázfogyasztása szeptemberben és októberben (rtl.hu)
Lényegesen túlteljesítették a kormány elvárását és összesen egymilliárd háromszáz millió forintot spóroltak az intézmények. Varga Mihály úgy fogalmazott: az állam magán kezdte a spórolást. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint a takarékoskodást segítette az átlagoshoz képest jóval kedvezőbb időjárás is.
19:15 Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról (Adózóna)
Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, miután az EU-tagországok a tagállami kormányokat tömörítő Tanácsban jóváhagyták az intézkedés unión belüli végrehajtását – közölte az Európai Bizottság szombaton.
19:06 Amerika ezzel meg is nyerné a következő világháborút (Privátbankár)
A világ első 6. generációs stratégiai bombázója a Pentagon válasza a Kínával való jövőbeni konfliktussal kapcsolatos növekvő aggodalmakra. A B-21 Raider „digitális bombázó”, amely felhőtechnológiát tartalmaz, lehetővé téve a gyorsabb frissítéseket. Káncz Csaba jegyzete.
19:03 A kormánynak a feldolgozóipar támogatása helyett jobban megérné az oktatásba fektetni (rtl.hu)
Az Orbán Viktor által ígért egymillió új munkahely helyett 740 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma 2009 óta. Ezt a Statisztikai Hivatal adataiból számolta ki a GKI. Az elemző cég szerint az új munkahelyeken túlnyomó többségben diplomásokat és érettségizetteket foglalkoztatnak, ezért a kormánynak a feldolgozóipar támogatása helyett jobban megérné
18:33 Talajorvos­lás a nedvességmegőrzés jegyében (Magyar Mezőgazdaság)
A Kukoricakör szakmai napot szervezett a vízmegőrzésről és a vízmegtartó gazdálkodásról. Zsembeli József, a Mate Karcagi Kutatóintézetének tudományos tanácsadója, intézetigazgató előadásában hangsúlyozta, hogy a hatékony gazdálkodáshoz elengedhetetlen a talaj kémiai, fizikai és biológiai állapotának az ismerete.
18:18 Szép hetet zárt a magyar tőzsde: így teljesítettek a Mol, OTP, Magyar Telekom részvényei (Pénzcentrum)
Növekvő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 45 804,29 ponton zárt pénteken, 88,96 ponttal, 0,19 százalékkal magasabban, mint egy hete.
18:15 Van-e még jövője a klímakonferenciáknak? (G7)
Fontos eredmény, ha minden évben az egész világ a klímaváltozásra fókuszál legalább két hétig, de lehetséges, hogy nem indokolt ehhez egy ekkora utazó cirkusz.
18:15 Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár (ProfitLine)
Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár, ahol december 22-ig várják az ajándékokat- közölte a Mikulásgyár Alapítvány az MTI-vel vasárnap.
18:06 Új atomerőmű épül Iránban (Privátbankár)
Az ország délnyugati részén lesz az új létesítmény - közölte az iráni állami televízió.
17:51 Az Alibaba Cloud támogatja az Avalanche blokkláncot (BitcoinBázis)
Pénteken jelentették be, hogy az Alibaba Cloud egyes szolgáltatásait az Avalanche blokklánc felhasználóinak is elérhetővé teszik. Bővülő Avalanche szolgáltatások Az
17:51 Nők 40 kedvezményes nyugdíja: az ápolási díj beleszámít-e a jogosító időbe? (Adózóna)
Nők 40 kedvezményes nyugdíjához jogosító időnek számít-e az az időszak, amikor súlyosan beteg gyermekre tekintettel ápolási díjban részesül valaki? Szükséges-e keresőtevékenységgel szerzett jogosultsági idővel rendelkezni ebben az esetben, hogy a nők 40 kedvezményes nyugdíjának lehetőségével élhessen? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő
17:42 Moszkva az ársapkáról: csak piaci áron szállítunk (Infostart)
Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy az orosz kormány olyan mechanizmust fog kidolgozni, amely megtiltja a kereskedelmet az olajárak felső határának feltételével.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: