2013. szeptember 5. csütörtök

szept. 5
1:48
Samsung: Okos mobilhoz okos óra és Note két méretben (SG)
Ma este Berlinben bemutatták a Samsung népes Galaxy családjának új tagjait: a Note 3 phabletet, a Gear okosórát, valamint a Note 10.1 2014 Edition táblagépet. A cég diktálja a trendet.
szept. 5
2:06
Szétosztja prémiumát a dolgozók között a Lenovo vezére (SG)
Yang Yuanqing, a Lenovo vezérigazgatója úgy véli, hogy felelősséggel tartozik a munkatársainak, ezért a tavalyi esztendő után most immár második alkalommal osztja szét közöttük saját prémiuma jelentős részét.
szept. 5
7:30
Itt a Yahoo! új logója (PC Fórum)
Közel egy hónapnyi kísérletezgetést követően a Yahoo!-nak úgy tűnik sikerült kiválasztania új logóját. Az új "műalkotáshoz" a cég sem tudott sok mindent hozzáfűzni, és ezen mi sem kívánnánk most ebben az esetben változtatni. Egyszerűen mindenki hagyja csak hatni magára a dolgot! [img(yahoo-new-log..
szept. 5
7:32
A Full HD-nél négyszer nagyobb 4K felbontást is támogatja az új HDMI 2.0 (PC Fórum)
A HDMI Forum szerdán jelentette be, hogy elkészült és kiadta nagyfelbontású kép- és hanganyagok digitális továbbítására kidolgozott specifikációja következő változatát. Az új HDMI 2.0 a szabvány első frissítése az 1.4-es verzió 2009-es bemutatása óta, és jelentős előrelépést jelent még ahhoz képes..
szept. 5
7:54
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn - visszafizetik az árát (GameStar)
Aki a játék egy digitális kiadását vásárolta meg, teljes egészében visszakapja a pénzét.
szept. 5
8:06
VAIO Tap 11: PC-nek kicsi, tabletnek okos (prim)
A PC teljesítményét és a tablet kényelmét egyesíti a Sony új, pehelykönnyű tabletje, a VAIO Tap 11. A...
szept. 5
8:30
Saints Row IV - megjött az első DLC, zseniális videóval (GameStar)
Az augusztus 23-án megjelent Saints Row IV első letölthető csomagja a Dubstep Gunt tuningolja fel. Már csak a kapcsolódó videót is érdemes megnézni.
szept. 5
8:33
Visszavonul a Mega-tól és politikus lesz Kim Dotcom, a Megaupload alapítója (PC Fórum)
szept. 5
8:35
Bemutatta Galaxy Gear nevű okosóráját a Samsung (PC Fórum)
A Samsung szerdán hivatalosan is leleplezte Galaxy Gear nevű okosóráját. A kütyü, amelynek paramétereit és működését a PC Fórum olvasói már a hét eleje óta ismerhetik, sajnos nem tűnik úgy, hogy komoly áttörést tudna majd elérni - többek között a Samsung azon üzleti döntésének köszönhetően is, hog..
szept. 5
8:42
Jelentős megtakarítást hozott a SkyCourt építésénél a magyar fejlesztésű statikai szoftver (prim)
A magyar fejlesztésű ConSteel statikai szoftvernek köszönhetően a Budapest Airport új utasforgalmi csarnoka, a SkyCourt...
szept. 5
8:42
Tűz volt a Hynix memóriagyártó kínai üzemében (hup.hu)
Hírek szerint tűz volt a világ második legnagyobb memóriagyártó vállalatánál, a Hynix Semiconductor-nál. A Hynix adja a világ legyártott memóriachip mennyiségének körülbelül 30 százalékát. A tűz a Hynix Kínában, Wuxi-ban található gyárában ütött ki. Képek a tűzről itt. Az előzetes hírek hallatán egyes memóriaellátók leállították szállítmányaikat addig, amíg ki nem derül, hogy valójában mekkora a…
szept. 5
8:48
A Tokyo Majin Gakuen mellékszálán dolgoznak a Home Town Story fejlesztői (Game Channel Online)
A Harvest Moon-sorozat egykori megalkotóját, avagy Yasuhiro Wadát is tömörítő Toybox fejlesztőcsapata nemrégiben bejelentette, hogy egy új mellékszálat szeretnének elkészíteni a jövőben a Tokyo Majin Gakuen címre hallgató szerepjátékhoz. Az alkotás várhatóan a Mato Kurenai Yuugekitai: Tokyo Twilight Ghosthunters címet kapja...
szept. 5
8:50
Új mindenes érkezett az ASUS Transformer Book Trio személyében (Game Channel Online)
Napjainkban egyre fontosabb tényezővé vált a mobilitás, mely akkor dicsérhető csak igazán, ha használhatóság is társul hozzá, erre a feltevésre az ASUS a Transformer Book Trio személyével kívánt válaszolni. Az alap esetben laptopként funkcionáló készüléket szétbonthatjuk alsó és felső részre, melynek következtében a képerny...
szept. 5
9:00
VAIO Fit multi-flip – Új tabletté alakítható laptop a Sonytól (prim)
A VAIO Fit multi-flip egyedülálló technológiájának köszönhetően egyetlen másodperc alatt válik...
szept. 5
9:06
Csinálj magadnak sokkal jobb játékborítót, mint a gyári (GameStar)
Unalmasak és fantáziátlanok a játékdobozok? Túl sok a leírás, ocsmány a PEGI jelzés? Szomorú a Gordon Freeman? Csinálj magadnak szebbet, van hozzá segítség.
szept. 5
9:18
Két új Nikon kompakt: COOLPIX P7800 és COOLPIX S02 (prim)
A Nikon bejelentette a kompakt fényképezőgépeket tartalmazó COOLPIX termékcsaládjának két új...
szept. 5
9:36
Infografika: A web hihetetlen növekedése, születésétől napjainkig (Prog)
Egy webhosztinggal foglalkozó cég elkészített egy infografikát, amelyben a web hihetetlen növekedésének számait szedegette össze egyetlen helyre. A grafikából többek között kiderül, hogy míg húsz évvel ezelőtt csak mindösszesen mintegy 130 webszájt létezett a világban, mára számuk már a félmilliár..
szept. 5
9:36
Watch Dogs gameplay (plastik media)
Érdemes végignézni: Nagyon érdekes játékmechanika, különösen a vége tetszett, ahol egy másik játékos be tud jönni a mi játékunkba, látszólag úgy, mint egy NPC, és ellenünk tud fordulni – mi meg vissza tudunk menni az övébe. Kíváncsi vagyok, mindez mit jelent majd a gyakorlatban. November végén jelenik meg.
szept. 5
9:38
VAIO Tap 11 - szuperkönnyű táblagép a Sony-tól (Prog)
szept. 5
9:42
Watch Dogs: 14 perces játékmenet videó érkezett (PC Guru)
A Watch Dogshoz negyedórás játékmenet videó érkezett, amelyből megtudhatjuk, milyen lesz Aiden egy „átlagos napja.”
szept. 5
9:51
Jövő ősszel érkezhet a PlayStation 4 VR headsetje (Game Channel Online)
A korábbi szóbeszédeket követően a mai napra virradóra újabb meg nem erősített információk láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Sony valóban egy VR headseten dolgozik már a PlayStation 4-hez. Az Oculus Rifthez kísértetiesen hasonlító, a kiterjesztett valóság technikáján alapuló készülék azt jelentheti majd az újgene...
szept. 5
9:53
Ütős felhozatallal készül a Tokyo Game Show-ra a Square Enix (Game Channel Online)
link#http://www.gamechannel.hu/cikk/hirblock/a_sony_hatalmas_arzenallal_keszul_a_tgs_2013ra#linknev#A Sony már korábban megerősítette#linkvege#, hogy mintegy 50 videojátékot kívánnak prezentálni az idei Tokyo Game Show keretein belül, de legfrissebb információink szerint a Square Enix is ott lesz a szeren, hiszen több mint ...
szept. 5
9:54
Minden Twitter-bejegyzés kereshető (MaHu)
Kereshetővé tette a Twitteren eddig megjelent összes bejegyzést egy Topsy nevű kaliforniai vállalat.
szept. 5
9:54
Forza 5 az Xbox One mellé (xbox) (Gamer365)
Egy másik bundle is lesz az első napos vásárlók számára.
szept. 5
9:54
Igazi fényképezőgép-élményt nyújt a vízálló Sony Xperia Z1 (prim)
A Sony Xperia Z1 prémium vízálló okostelefon a Sony legjobb technológiáit, szórakoztatási és...
szept. 5
9:56
Utolsó trailer: Outlast (pc) (Gamer365)
Megérkezett a belső nézetű horror.
szept. 5
9:56
Okos tulajdonságokkal ruházták fel az LG Smart HOM-BOT SQUARE robotporszívót (prim)
Az LG Electronics (LG) a 2013-as berlini IFA-n mutatja be legújabb, okos robotporszívóját, a Smart HOM-BOT SQUARE-t. A...
szept. 5
9:58
A Microsoftnak nem kellett a Heavy Rain (Gamer365)
Izgalmas kulisszatitkokról számolt be nemrégiben a Quantic Dream feje, David Cage: a dizájner szerint a végül PS3-exkluzívként megjelent Heavy Rain könnyen a Microsoft konzolján landolhatott volna.
szept. 5
10:00
Véget ér a True Blood (GameStar)
Az a durva, hogy a Trónok harca csak idén tudta nézettségben verni a szexmániás vámpírokat és tündéreket az HBO-n, de a 7. évaddal akkor is véget ér a népszerű széria.
szept. 5
10:12
Még három éve van az Xbox 360-nak (x360) (Gamer365)
szept. 5
10:14
Japán eladások: PS3 játékok az élen (Gamer365)
szept. 5
10:33
Gyorsteszt: IPTV a felhőben (HWSW)
A set-top box, vagy magyarul beltéri egység az analóg műholdas korszak óta velünk élő szerkezet, mely a digitális tévészolgáltatásoknak már szinte kötelező velejárója. A szürke doboz napjai azonban meg vannak számlálva, legalábbis az egyik legnagyobb európai tévészolgáltató, a Deutsche Telekom víziója szerint.
szept. 5
10:36
Xbox One - már a Forza 5 is ingyen jár (GameStar)
Eddig úgy tudtuk, hogy aki a megjelenés napján veszi át Xbox One konzolját, a FIFA 14-et kapja meg ajándékba. Mostmár választani is lehet.
szept. 5
10:48
Ideális védelem a weben terjedő támadások ellen a Cyberoamtól (prim)
Az Inuitive Website Flow Detector egy olyan kifinomult technológia, mely valós időben, automatikusan felismeri és betartatja a weboldalak...
szept. 5
10:54
Megjelenési dátumot kapott a Call of Duty: Black Ops 2 - Apocalypse DLC PC-s és PlayStation 3-as változata (Game Channel Online)
Elérkezett végre az idő, amikor remélhetőleg utoljára számolhatunk be nektek a Call of Duty: Black Ops 2 egy aktuális DLC csomagjáról, lévén kiderült, hogy mikor is várhatjuk az alkotás utolsó letölthető tartalmának PC-s és PlayStation 3-as változatának megjelenését. A várakozásoknak megfelelően a bővítmény ezeken a platfor...
szept. 5
10:56
A Microsoft szerint akkor tér vissza Xbox One-ra a digitális játékmegosztás, ha itt lesz az ideje (Game Channel Online)
A Microsoft az Xbox One szigorú másolásvédelmi megoldásainak eltörlésekor néhány igencsak hasznos újdonságot is eltörölt a konzol szolgáltatásai közül, így többek között például a Family Sharing funkciót, ami egyfajta digitális játékmegosztást takart. Az opció lényege az volt, hogy barátaink és hozzátartozóink segítségével ...
szept. 5
11:09
Megnyílt a Sony Ultra HD-s tékája (HWSW)
Az éppen csak szárnyait bontogató Ultra HD technológia kapcsán felmerülő egyik legkomolyabb kritika az elérhető tartalom hiánya - ezen próbál a Sony segíteni a most megnyitott UHD-s videotékájával, melyből egész estés mozifilmek és tévésorozatok érhetők el a japán gyártó tévéire és médialejátszóira.
szept. 5
11:12
Destiny: köszönet a rajongóknak (PC Guru)
A rajongók nagy érdeklődést mutatnak eddig a Destiny iránt, a Bungie pedig egy friss videóban meg is köszönte eme lelkesedést.
szept. 5
11:14
CoD: Black Ops 2 Apocalypse DLC - PC-s megjelenés (PC Guru)
A hónap végén PC-re és PS3-ra is meg fog jelenni a CoD: Black Ops 2 Apocalypse névre keresztelt DLC-je.
szept. 5
11:30
Destiny - köszi mindenkinek (GameStar)
Új videót kapott a Destiny, melyben jól elrejtettek néhány érdekes és új jelenetet.
szept. 5
11:45
Sony: Xperia Z1, VAIO-tabletek és kamerák az IFA-n (HWSW)
A 2013-as berlini IFA első nagy bejelentéseit a Sonytól hallhattuk, aki a várakozásoknak megfelelően új Xperia Z1 telefonját, VAIO hibrid készülékeket, az okostelefonhoz csatlakoztatható QX Smart Lens fényképezőt, egy Music Video Recorder névre keresztelt apró kamerát, ívelt képernyős LED TV-t, illetve szinte kötelező jelleggel okosórát is bemutatott.
szept. 5
11:48
Dark Souls II - jelentkezz a bétára (GameStar)
Hamarosan kezdődik a Dark Souls 2 bétatesztje, melyre bárki szabadon regisztrálhat. Vagyis majdnem bárki.
szept. 5
11:57
Még a britek sem kaphatják meg idő előtt a GTA 5-öt (Game Channel Online)
Ismét egy kisebb botrányt sikerült megelőznie nemrégiben a Rockstar csapatának, akik megdöbbenve látták, hogy néhány brit internetes áruház - köztük leginkább a GAME - olyan levelet küldött körbe a GTA 5 előrendelőinek, hogy már szeptember 15-én feladásra kerülnek az előrendelt példányok. Ez a gyakorlatban azt jelentette vo...
szept. 5
11:59
Női harcosok is lesznek a UFC-ben (Game Channel Online)
Az EA Sports a mai napon hivatalosan is megerősítette, hogy a UFC videojáték-sorozat történetében első alkalommal már nem csak férfiakkal, hanem női harcosokkal is ringbe léphetünk majd. Az EA szerint nagy pillanat ez a videojátékok és az MMA történetében is, legfőképpen azért, mert a UFC már önmagában egy új fejezetet kívá...
szept. 5
12:06
XCOM: Enemy Within fejlesztői videó (PC Guru)
A Firaxis egy fejlesztői videó formájában mutatja be nekünk a november közepén megjelenő XCOM: Enemy Within újdonságait.
szept. 5
12:24
GTA történelem - robogók, luxusvillák és egy felrobbantott építkezés (GameStar)
Vice City - a csillogás, a gazdagság, a görkorizó lányok városa, avagy a hely, ahova még a csajod is szívesen látogat el.
szept. 5
12:54
A nappaliban is egyre fontosabbá válik az internet (SG)
A szórakoztató elektronikai piac jelentős változás előtt áll. A közeljövőben még fontosabbá válik, hogy a televíziók és más, a nappaliban lévő készülékek rendelkezzenek interneteléréssel.
szept. 5
12:56
Elysium - Zárt világ (SG)
Talán az volt a baj, hogy a District 9 rendezőjének új scifijével szemben túl nagy elvárásokat támasztottunk? Végülis tűrhető az Elysium, de beérjük ennyivel?
szept. 5
12:57
Moduláris az Avoton, az Intel új szerveres Atomja (HWSW)
Bemutatkozott az Intel új, mikroszerverekbe és változatos célgépekbe szánt processzorcsaládja. A C2000-es sorozat mindenhol helyet kér, ahol a puszta CPU-teljesítmény nem szempont.
szept. 5
12:58
Elfogadták a HDMI 2.0 specifikációját (SG)
A HDMI Forum elfogadta a szabvány 2.0-s verziójának részleteit. A HDMI 2.0 növeli a multimédiás anyagok számára elérhető sávszélességet, ami így maximálisan 18 GBit/s lehet.

Keresés