Kalucza Norbert

Nem hallja az ütéseket, nem is fájnak neki – Kalucza Norbert az első magyar, aki siketként olimpián bokszolhatott
2023 március 18.   Képmás
Gyerekkorában nem hallott, és nem is beszélt, de be akarta bizonyítani: van olyan értékes ember, mint bárki. Romaként és siketnémaként hétévesen az ökölvívóteremben kötött ki, s az akaratereje révén megtanult szavakkal is kommunikálni. A ringben az edzője szájáról és az ellenfele meg a bíró mozdulataiból olvasott, így valósította meg az álmát: első
Mégsem került utcára az olimpikon bokszoló
2016 január 19.   BorsOnline
Habár attól félt az olimpikon ökölvívó Kalucza Norbert, hogy hétfőn az utcára kerül családjával, ez nem következett be: időközben új klubot talált magának.
Koldusbotra jutott a volt olimpikon
2016 január 14.   Blikk
Kalucza Norbert, a DVSC volt ökölvívója, aki a 2008-as pekingi olimpiát is megjárta, arra kényszerült, hogy a legnagyobb közösségi portálon kérjen anyagi segítséget az ismerőseitől.
Ökölvívó vb: Kaluczát megállította botswanai riválisa
2013 október 18.   She
Kalucza Norbert egyhangú pontozással, 3:0-ra (30:27, 30:27, 30:27) kikapott a botswanai Oteng Otengtől az almati ökölvívó-világbajnokságon a 16 közé jutásért.
Ökölvívó-vb: Kalucza bejutott a legjobb 32 közé
2013 október 14.   She
Kalucza Norbert bejutott a legjobb 32 közé az almati amatőr ökölvívó-világbajnokságon. Az 52 kilós magyar bokszoló egyhangú pontozással 3:0-ra (30:27, 30:27, 29:28) nyert a közép-afrikai Justin Grassa ellen.
Kalucza egyhangú pontozással szerezte meg az első magyar győzelmet
2013 június 3.   Agroinform
Az 52 kg-osok között szereplő Kalucza Norbert bejutott a legjobb nyolc közé a minszki ökölvívó Európa-bajnokságon.
Ökölvívás: Kalucza Norbert negyeddöntős az Eb-n
2013 június 3.   She
Az 52 kilogrammosok között szereplő Kalucza Norbert bejutott a legjobb nyolc közé a minszki ökölvívó Európa-bajnokságon, ugyanakkor a +91 kilogrammban érdekelt Deél Szabolcs búcsúzott.
Ökölvívás: Kaluczának sem sikerült - egy kvótát sem szereztünk Trabzonban
2012 április 21.   She
Kalucza Norbert nem jutott ki a londoni olimpiára, miután pénteki legyőzője, a török Eker Selcuk kikapott az 52 kg-osok szombati döntőjében a trabzoni ökölvívó olimpiai selejtezőn.
Kalucza és Bernáth is vesztett az elődöntőben
2012 április 21.   Behaviour
Már a végéhez közelednek a törökországi Trabzon városában az európai bokszolók számára fenntartott olimpiai kvótákért zajló csatározások, ugyanis ma már a finálékat rendezik a helyi kosárcsapat csarnokában.
Kalucza kikapott, de még reménykedhet
2012 április 20.   Metropol
Kalucza Norbert kikapott az 52 kg-osok elődöntőjében a hazai környezetben szereplő Eker Selcuktól a trabzoni férfi ökölvívó olimpiai selejtezőn pénteken, azonban így is kijuthat a londoni játékokra, ha legyőzője a fináléban is diadalmaskodik.
Kalucza kikapott, de legyőzője még kijuttathatja az olimpiára
2012 április 20.   Agroinform
Kalucza Norbert kikapott az 52 kg-osok elődöntőjében a török Eker Selcuktól a trabzoni ökölvívó olimpiai selejtezőn.
Csak Bernáth és Kalucza maradt a ringben
2012 április 20.   Behaviour
A Trabzonban zajló olimpiai kvalifikációs tornán a magyar férfi ökölvívó-válogatottat már csak az 52 kilós Kalucza Norbert, s a szupernehézsúlyú (+91kg) Bernáth István képviseli.
Bacskai és Szellő kiesett
2012 április 19.   Behaviour
Bacskai Balázs (69 kg) és Szellő Imre (81 kg) is vereséget szenvedett a törökországi Trabzonban zajló ökölvívó olimpiai selejtezőtornán, így egyikük sem lehet ott a nyári játékokon. Kalucza Norbert (52 kg) és Bernáth István (plusz 91 kg) számára viszont már csak egy siker kell az olimpiai induláshoz.
Ökölvívás: Kalucza bravúros sikere után egy győzelemre a kvótától
2012 április 18.   She
Óriási csatában, az első elveszített menet után fordítva 14:13-ra nyert pontozással Kalucza Norbert a trabzoni olimpiai selejtező negyeddöntőjében. Az 52 kilogrammos versenyző a grúz Szeveriane Csiladze elleni győzelmével egy lépésre került a kvóta megszerzésétől. Súlycsoportjában ugyanis hárman szereznek londoni indulási jogot, Kalucza pedig pénteken a török Selcuk Ekerrel már a döntőért száll…
Ökölvívás: Kalucza is győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt
2012 április 17.   She
Továbbra is hibátlan a magyar ökölvívó válogatott mérlege Trabzonban, az ökölvívó olimpiai selejtezőn. Az 52 kilogrammos Kalucza Norbert 21:13-as pontozásos győzelemmel mutatkozott be a spanyol Francisco Torrijos Portillo ellen.
Kalucza Norbert súlycsoportot vált Londonért
2012 január 15.   Agroinform
Nem az 56, hanem az 52 kilogrammosok között szeretné kiharcolni az olimpián való indulási jogot a DVSC ökölvívója.
Ökölvívó-vb: Kalucza nagy csatában kapott ki ausztrál ellenfelétől
2011 október 3.   She
Kalucza Norbert hétfőn nagy csatában alulmaradt az ausztrál Luke Boyddal szemben, így számára a legjobb 32 között ért véget a Bakiban megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság.
Tájfunná váló Szellő, brutális Kalucza
2011 szeptember 29.   Behaviour
Teljes sikerrel zárult a tegnapi nap a magyar válogatott számára a bakui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Előbb a 81 kilós Szellő Imre aratott fölényes pontozásos győzelmet svéd ellenfele felett, majd Kalucza Norbert (57 kg) döntő fölénnyel verte elefántcsontparti riválisát. Legközelebb holnap izgulhatunk magyar bokszolóért, amikor az egyik éremesélyes, Káté Gyula lép ringbe.
Kettőből két győzelem, elégedett magyarok
2011 szeptember 28.   Metropol
A szerdai napon érdekelt mindkét magyar, Kalucza Norbert és Szellő Imre is fölényes, könnyed győzelmet aratott, és ezzel bejutott a legjobb 32 közé a bakui olimpiai kvalifikációs amatőr ökölvívó-világbajnokságon.
Ökölvívó-vb: Kalucza is győzelemmel kezdett, döntő fölénnyel nyert
2011 szeptember 28.   She
Szellő Imre után a szerdai nap másik magyarja, Kalucza Norbert is győzött, méghozzá döntő fölénnyel a férfi amatőr ökölvívók olimpiai kvalifikációs világbajnokságán, s bejutott az 56 kg-os kategória legjobb 32 versenyzője közé.