Biros Péter

Kiss Gergely: "Magunkon is tudunk röhögni"
2016 október 15.   hirado.hu
Kiss Gergely, a Honvéd vízilabdázója múlt hétvégén nosztalgiázott egy kicsit társaival: a hasonlóan nagy sikereket elért Biros Pétert búcsúztatták az egri Bitskey Aladár Uszodában. A m4sport.hu munkatársa a póló aktuális kérdéseiről beszélgetett a háromszoros olimpiai bajnokkal.
Gálameccsen búcsúzott Biros
2016 október 10.   Blikk
Eger — Telt házas gálamérkőzésen búcsúzott vasárnap Eger a háromszoros olimpiai bajnok Biros Pétertől (képünkön), aki már a helyi vízilabdaklub női csapatának vezetőedzője.
Vízilabda: telt házas gálán búcsúzott Biros Péter
2016 október 9.   She
Teltházas gálamérkőzésen búcsúzott vasárnap az Eger a háromszoros olimpiai bajnok Biros Pétertől, aki már a vízilabdaklub női csapatának vezetőedzője.
Vízilabda: Biros Péter bemutatkozott a női bajnokságban
2016 október 1.   She
Biros Péter bemutatkozott a magyar női élvonalbeli vízilabda-bajnokságban. Háromszoros olimpiai bajnokunk, miután visszavonult az aktív játéktól, az Eger női együttesének edzői székébe ült. Csapata a nyitányon 14–9-re kikapott a Szentestől.
Búcsúmeccset szerveznek az olimpiai bajnok vízilabdázónak
2016 szeptember 27.   Blikk
Eger - Búcsúmeccsel köszön el végleg a szurkolóktól háromszoros olimpiai bajnok vízlabdázónk, Biros Péter (40).
Vízi: gálameccsel búcsúztatják Biros Pétert Egerben
2016 szeptember 27.   She
Október 9-én, vasárnap az egri Bitskey Aladár uszodában rendezik meg Biros Péter búcsúmeccsét – jelentette be az Egri Vízilabda Klub ügyvezetője kedden a hevesi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
Biros Péter: "Mindegy milyen játékkal, a három pont nálunk legyen!"
2016 február 29.   Infostart
Az Eger 11-9-re nyert az OSC vendégeként az E.ON férfi vízilabda ob I középszakaszának hétvégi rangadóján. A mérkőzésről és a következő meccsekről beszélt az InfoRádióban az Eger háromszoros olimpiai bajnoka, Biros Péter.
Férfi vízi ob I: az Eger tizenkét gólig jutott Zuglóban
2016 február 14.   She
A ZF-Eger férfi vízilabdacsapata 12–7-re legyőzte a BVSC-Zuglót. A találkozó legeredményesebb játékosa az egri Biros Péter volt három góllal.
Vízi: Biros 17 évvel ezelőtt berobbant, majd legenda lett
2016 január 28.   She
Három olimpiai bajnoki cím, egy-egy vb- és Eb-arany tulajdonosaként 39 évesen jelentette be visszavonulását Biros Péter, aki az 1999-es kontinensbajnokságon robbant be a férfi vízilabda elitjébe, és az azóta eltelt tizenhét évben legenda lett. A most zajló szezont még a medencében töltő klasszis legjobb képeiből összeállított galériával a sikerekben gazdag pályafutás előtt tisztelgünk.
Biros Péter visszavonul
2016 január 27.   Infostart
Az idény végén befejezi játékos-pályafutását Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.
Az idény végén visszavonul Biros Péter
2016 január 27.   Metropol
A 39 éves, vb- és Eb-győztes vízilabdázó 2000-ben Sydneyben, 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben nyert olimpiai aranyérmet.
Férfi vízi: Biros Péter bejelentette visszavonulását!
2016 január 27.   She
Bejelentette visszavonulását Biros Péter, háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, az Eger játékosa.
Újabb hat magyar vízilabdázó a Hírességek Csarnokában
2015 november 19.   Infostart
Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán személyében újabb hat magyar vízilabdázót választottak be a sportág hírességeinek csarnokába.
Újabb hat magyar vízilabdázó a Hírességek Csarnokában
2015 november 19.   Metropol
Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szécsi Zoltánt jövő júliusban iktatják be hivatalosan a tagok közé.
Vízilabda: ünneplik a hat magyart a 18 olimpiai aranyért
2015 október 23.   She
A 2000-es, a 2004-es és a 2008-as olimpián is aranyérmet szerző Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán „Team Hungary” néven jelölést kapott a Hírességek Csarnokába (ISHOF) – tudtuk meg a magyar szövetség honlapjáról.
A Szolnok megállapodott a legtöbb játékossal a folytatásról
2015 június 5.   Infostart
A férfi vízilabda E.ON ob I csapatainál egyre tisztábban látszanak a következő szezon játékoskeretei, néhányan pedig a nyáron sem maradnak bajnoki küzdelem nélkül, augusztusig Máltán szerepelnek majd. Köztük van az egyaránt háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely és Biros Péter is.
Kétszer műtötték meg Birost
2014 november 8.   Blikk
Eger — Anyajegyet távolítottak el Biros Péter (38) lábáról. Aggodalmakkal teli heteken van túl az Eger háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázója, akit hosszú ideje nem láthattunk a medencében.
Videó: „Gerendás menesztése után felocsúdni sem volt időnk”
2014 február 2.   She
Pénteken menesztették a ZF Eger vezetőedzői posztjáról Gerendás Györgyöt, akinek neve már-már összeforrt az egri vízilabdázással. A szakember nem várta volna, hogy kenyértörésre kerül sor, utódának fájnak a (szokás szerint) köntörfalazás nélküli, kíméletlen mondatok, de tudta, hogy ilyen reakciók érkeznek majd. A csapatnak eközben felocsúdnia sem volt ideje az edzőváltást követően, máris a…
Videó: „Feláldozzuk a BL-t a bajnokság oltárán”
2013 május 29.   She
Eger 2013-ban mondhatni a vízilabda fővárosává nőtte ki magát, ugyanis mind a női, mind a férfi csapata is megnyerte a magyar bajnokságot. Az NSO Tv-nek Gerendás György, Biros Péterék trénere beszélt a jövő évi tervekről.
Videó: Biros Péter motivációs problémákkal küzdött
2013 május 23.   She
Biros Péter csapata, az Eger a Szolnok elleni sikerével begyűjtötte a bajnoki címet a vízilabda ob I-ben. A háromszoros olimpiai bajnok pólos elmondta, már máshogy ünnepelne mint korábban, de megérti, hogy a fiatalok ki akarják tombolni magukat.