2011. december 4. vasárnap

dec. 4
16:50
Férfi kézi BL: nagy küzdelemben kapott ki a Szeged a Köbenhavntól (She)
A Pick-Szeged a D-csoportot vezető AG Köbenhavn alakulatát fogadta a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar csapat ismét eksztázisban játszott, ötletes támadásokat vezetve egy pillanatra sem adta fel a találkozót, így a hajrában is megvolt az esélye egy újabb bravúrra, de a dánok nem engedték ki a kezükből a meccset, és végül 33–31-re nyertek.
dec. 4
17:06
Sílövészet: Tora Berger győzelemre váltotta a második helyét (She)
A nők 10 km-es üldözéses versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a svédországi Östersundban. A győzelmet a norvég Tora Berger szerezte meg az összetett világkupa címvédője, a finn Kaisa Mäkäräinen, és a jelenlegi éllovas, a német Magdalena Neuner előtt.
dec. 4
17:08
Videó: az NHL-szezon egyik legnagyobb védését produkálta Carey Price (She)
Hatalmasat védett Carey Price, a Montreal Canadiens hokikapusa a Los Angeles Kings elleni NHL-mérkőzésen. Price a ketrece mögé indult hátra egy palánk mellett ellőtt korongra, ám az közben megpattant, és egyenesen a kapu felé száguldott. Price még éppen idejében visszavetődött, és a botjával hárított.
dec. 4
17:10
Röplabda: Kaszap Tamás az olasz bajnokságba szerződött (She)
Internetes értesülés szerint az olasz élvonalba szerződött Kaszap Tamás, a Fino-Kaposvár korábbi utánpótlás-válogatott röplabdázója.
dec. 4
17:12
Serie A: nyert a Juventus, a Fiorentina megverte a Romát (She)
A Juventus labdarúgócsapata hazai pályán 2–0-ra győzött a Cesena ellen az olasz élvonal 14. fordulójában. Alessandro Del Piero az ötszázadik bajnokiján lépett pályára, de csak nyolc percet játszott, mert megsérült. A Fiorentina 3–0-ra nyert a nyolc emberre fogyatkozó AS Roma ellen.
dec. 4
17:14
Newcastle: Taylor sérülés miatt ebben az idényben már nem játszhat (She)
Steven Taylor, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United védőjének Achilles-ina megsérült a Chelsea ellen 3–0-s vereséggel véget érő szombati mérkőzés közben, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.
dec. 4
17:16
FA-kupa: megint derbi, már a 64 között összekerült a Man. City és a United (She)
Hatalmas csata várható az angol FA-kupa 3. fordulójában, a (nem irányított) sorsoláson ugyanis egymás útjába került a Manchester City és a Manchester United. A két manchesteri csapatból az egyik már a legjobb harminckettőig sem jut el... A találkozót a City otthonában játsszák.
dec. 4
17:24
Síugrás: Kofler félelmetesen kezdte a szezont, harmadik elsősége (She)
Ahogy az idény első két viadalát, úgy a vasárnapi harmadikat is az osztrák Andreas Kofler nyerte meg a síugrók világkupa-sorozatában. A csapatban kétszeres olimpiai bajnok versenyző a lillehammeri nagysáncon is verhetetlennek bizonyult.
dec. 4
17:26
Bundesliga: a 'Gladbach és a Dortmund trénere is örült az egy pontnak (She)
Mindkét vezetőedző elégedett volt az 1–1-es döntetlennel a szombati Mönchengladbach–Dortmund német élvonalbeli labdarúgó-találkozó után.
dec. 4
17:42
Skócia: Hooper korai gólja elég volt a Celtic sikeréhez (She)
A Celtic Gary Hooper 13. percben szerzett góljával 1–0-ra győzött idegenben a Dundee United ellen a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.
dec. 4
17:42
Nyert az éllovas Juventus (Metropol)
A listavezető Juventus magabiztosan, 2-0-ra nyert a vendég Cesena ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 14.fordulójának vasárnapi mérkőzésén.
dec. 4
17:44
Tenisz Dk: Nadal legyőzte Del Potrót, Spanyolországé a trófea (She)
Spanyolország győzelmével ért véget a 2011-es tenisz Davis-kupa, miután Rafael Nadal négy szettben legyőzte Juan Martín del Potrót, így a házigazdák 3–1-es, behozhatatlan előnyre tettek szert. A spanyol csapat 2000, 2004, 2008 és 2009 után ötödik alkalommal diadalmaskodott a Davis-kupában.
dec. 4
17:46
Kosárlabda: több mint 850 ezer forint gyűlt össze az Orosz László-emlékmeccsen (She)
Több mint 850 ezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági mérkőzésen, amelyet vasárnap rendeztek Orosz László, a májusban elhunyt, 248-szoros válogatott kosárlabdázó emlékére.
dec. 4
18:00
Bundesliga: ismét nyert a HSV és már hetedik meccse veretlen (She)
Meghosszabbította az október eleje óta tartó veretlenségi sorozatát a német labdarúgó Bundesligában a Hamburger SV: hazai pályán 2–0-ra győzte le a Nürnberget a 15. fordulóban.
dec. 4
18:02
Bajnokok Tornája: Sébastien Ogier nyerte meg az egyéni számot (She)
A duplázásban reménykedő németeknek csalódniuk kellett, a nemzetek versenye után ugyanis (amelyben a Michael Schumacher, Sebastian Vettel páros diadalmaskodott szombaton) nem tudták megnyerni az egyéni számot a Bajnokok Tornája hagyományos évadzáró autós gálaverseny vasárnapi programjában. A Race of Champions 2011-es egyéni győztese francia, és Sébastien Ogier-nek hívják.
dec. 4
18:04
Női kosárlabda NB I: a Pécs otthonában nyert az éllovas Sopron (She)
A női kosárlabda NB I 11. fordulójában a listavezető Sopron idegenben 79–62-re legyőzte a harmadik Pécset. A hazaiak egészen a második negyedig tudták tartani a lépést, ám a vendégek a nagyszünet után felőrölték ellenfelüket, és magabiztos előnnyel nyerték meg a meccset.
dec. 4
18:06
Primera División: Vela gyönyörű ollózása után fordított a Real Sociedad (She)
A Real Sociedad izgalmas összecsapáson győzött 3–2-re a Málaga ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.
dec. 4
18:18
Videó: gyönyörű passzjáték után szerzett vezetést a Juventus (She)
A Juventus 2–0-ra legyőzte a Cesenát az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A Juve első találata esztétikailag is kiemelkedik. A második, büntetőből született gólt Vidal szerezte.
dec. 4
18:18
Nadal győzött, a spanyoloké a trófea (Metropol)
A házigazda spanyol férfi teniszválogatott nyerte a Davis Kupa döntőjét Sevillában, miután Rafael Nadal nagy csatában győzött vasárnap délután Juan Martin del Potro ellen, s ezzel a vendéglátók 3-1-es, behozhatatlan előnyhöz jutottak Argentínával szemben.
dec. 4
18:36
Így tömte ki ellenfelét a Real Madrid és a Barcelona - videókkal (Infostart)
A Real Madrid és a Barcelona is fölényes győzelemmel "melegített" a jövő heti El Clásicóra. José Mourinho csapata 3-0-ra nyert idegenben a Sporting Gijón ellen, a katalánok pedig egy ötössel (a spanyol futballnyelv fordulatával élve manitával) intézték el a története legjobb őszét produkáló Levantét.
dec. 4
18:36
Premier League: a Stoke Huth korai góljával megverte az Evertont (She)
A Stoke City Robert Huth 15. percben szerzett góljával 1–0-ra győzött az Everton ellen Liverpoolban az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 14. fordulójában.
dec. 4
18:36
Kassai Viktor mutatta be a foci EB hivatalos labdáját (Behaviour)
Bemutatta az UEFA és az adidas a "Tango 12"-t, a 2012-es UEFA Európa-bajnokság hivatalos mérkőzéslabdáját. A labdát az ukrán olimpiai bajnok rúdugró, Sergey Bubka leplezte le az UEFA EURO 2012™ sorsolásával egy időben.
dec. 4
18:38
Férfi kézi BL: hatgólos Veszprém-siker Dániában, a sereghajtó otthonában (She)
Az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának B-csoportjában 25–19-re nyert a dán Bjerringbro-Silkeborg ellen.
dec. 4
18:40
Videó: két büntetővel és egy bomba fejessel győzött a Fiorentina (She)
A három kiállítással tarkított olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Fiorentina hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Romát. Íme, a találkozó összefoglalója.
dec. 4
18:42
Női röplabda NB I: a Gödöllő otthon, a Szolnok idegenben nyert (She)
A Gödöllő magabiztosan győzött a Tatabánya ellen otthon, míg a Szolnok kemény csatában diadalmaskodott Kaposváron a női röplabda NB I vasárnapi játéknapján.
dec. 4
18:54
Eredivisie: 5-1-re elpáholták a listavezetőt, 18 gól 3 meccsen (She)
Potyogtak a gólok a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 15. fordulójának vasárnap késő délutáni mérkőzésein: a Vitesse 4–0-ra nyert az RKC, a Twente idegenben 6–2-re az Utrecht ellen, de a nagy meglepetés, hogy a Heerenveen 5–1-re kitömte a listavezető AZ Alkmaart.
dec. 4
18:56
Asztalitenisz Top 12: Póta Georgina és Nagy Krisztián második sikere (She)
A nőknél a német TTC Berlin Eastside játékosa, Póta Georgina, a férfiaknál pedig a szintén német Frickenhausenben légióskodó Nagy Krisztián nyerte az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságát. Mindketten másodszor diadalmaskodtak az ob utáni legfontosabb hazai egyéni versenyen.
dec. 4
18:58
Svájc: Vanczákék ikszeltek, de őrzik a harmadik helyet a tabellán (She)
A Sion 1–1-es döntetlent játszott a Young Boys otthonában a svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A Vanczák Vilmossal a soraiban felálló vendégcsapat a nyolcadik percben hátrányba került, de Marco Wölfli öngóljával egyenlített, és így továbbra is négy ponttal előzi meg a negyedik Young Boyst.
dec. 4
19:00
Férfi röplabda NB I: továbbra is veretlen a címvédő Kaposvár (She)
A címvédő Kaposvár könnyedén győzött Kecskeméten vasárnap, s ezzel továbbra is veretlenül vezeti a férfi röplabda NB I-et.
dec. 4
19:12
PL: pont nélkül maradt a büntetőt hibázó Sunderland a Wolves ellen (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Sunderland – melynek a héten menesztették menedzserét, Steve Bruce-t – 2–1-re kikapott a Wolverhampton otthonában. A vendégek 1–0-ra vezettek, majd Sebastian Larsson büntetőt hibázott, s ezután fordítottak a hazaiak Steven Fletcher duplájával.
dec. 4
19:14
Videó: Carlos Vela csodálatos gólt ollózott a Real Sociedadban (She)
A Real Sociedad 3–2-re győzött a Málaga ellen az első osztályú spanyol labdarúgó-bajnokságban. A találkozó legszebb gólját a hazaiak szerezték Carlos Vela révén, aki 1–2-es állásnál ollózva lőtt a kapuba. Összefoglaló.
dec. 4
19:30
Botrányos meccsek az olasz bajnokságban (Infostart)
A Serie A három legerősebb csapata kapott gól nélkül "hozta" a soros fordulót, nyert a Juventus, az AC Milan és az Udinese is. Kétségtelen, hogy a legnagyobb bravúr a friuliai fekete-fehéreké, akik hétéves rossz sorozatukat szakították meg egy botrányos véget ért mérkőzésen, a San Siróban.
dec. 4
19:30
Ligue 1: kapaszkodik a Bordeaux, gólokban gazdag PSG-siker (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Bordeaux hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Nancyt. Jaroslav Plasil már az első percben betalált, majd az 51. minutumban gólpasszt adott Henriquének.
dec. 4
19:32
Női kézilabda-vb: Montenegró egy góllal győzött a németek ellen (She)
Montenegró 25–24-re győzött Németország ellen a brazíliai női kézilabda-világbajnokság A-csoportjának második fordulójában.
dec. 4
19:34
Videó: Krkic gyönyörű sáncolása piros lapot ért a Fiorentina ellen (She)
A Fiorentina–Roma olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzés három piros lapot is hozott. Az egyiket Bojan Krkic kapta az alábbi kezezésért.
dec. 4
19:48
Bundesliga: Huntelaar és Raúl is betalált, a Schalke hozta a kötelezőt (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Schalke hazai pályán 3–1-re legyőzte a sereghajtó Augsburgot. Klaas-Jan Huntelaar szerzett vezetést a „királykékeknek", a vendégek még egyenlíteni tudtak, ám Christian Fuchs ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat, majd Raúl állította be a végeredményt.
dec. 4
19:50
Videó: Huntelaar szép sarkazással szerzett vezetést a Schalkénak (She)
Schalke 3–1-re legyőzte az Augsburgot a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Az első gólt a holland Klaas-Jan Hunterlaar szerezte gyönyörű sarkazással.
dec. 4
20:06
Jégkorong, EBEL: Vas Márton és Ryan döntött, a Volán Grazban nyert (She)
Nagy iramú, hajtós meccsen idegenben aratott 4–2-es sikert a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Graz 99ers ellen az EBEL 28. fordulójában.
dec. 4
20:08
Primera División: drámai végjáték az Osasuna Betis elleni győzelme során (She)
Az Osasuna drámai csatában 2–1-re győzött a Real Betis ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 15. fordulójában. A hazaiak a szünet előtt vezetést szereztek Miguel Flano szögletet követő fejes góljával, de Rubén Castro a 80. percben egyenlített. A Betis támadója majdnem újabb gólt szerzett a 88. percben, de a felső lécet találta el. A pamplonaiak azonban nem álltak meg,…
dec. 4
20:24
Belgium: a Gent nem tudta kihasználni Juhászék pontvesztését (She)
A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a tabellán második helyen álló Gent 0–0-s döntetlent játszott a Standard Liege otthonában.
dec. 4
20:26
Tenisz Dk: Soha nem játszottam ilyen hangulatú meccsen - Nadal (She)
Rafael Nadal legyőzte Juan Martín Del Potrót, és a spanyolok megnyertek a 2011-es tenisz Davis-kupa döntőjét Sevillában. A világranglista második helyén álló játékos elmondta, soha nem játszott ilyen hangulatú meccsen.
dec. 4
20:28
Férfi kézi NB I: hétgólos hátrányból állt fel az Orosháza (She)
A férfi kézilabda NB I 16. fordulójának mérkőzésén az Orosháza hazai pályán 30–30-as döntetlent játszott az újonc Gyöngyössel. A vendégek a félidőben hét góllal is vezettek (11–18), mégsem tudták megnyerni a mérkőzést.
dec. 4
20:30
Férfi kézi EHF-kupa: nyert, de búcsúzott a Balatonfüred (She)
A Balatonfüred 27–26-ra nyert a vendég Dunkerque ellen a férfi kézilabda EHF-kupa legjobb 16 csapata közé jutásért zajló párharc visszavágóján, de miután az első mérkőzésen kilenc góllal kapott ki, búcsúzott a sorozattól.
dec. 4
20:32
Férfi kézi KEK: kettős győzelemmel nyolcaddöntős az FTC-PLER (She)
Az FTC-PLER az idegenbeli 24–22-es siker után, hazai pályán is megverte vasárnap a ciprusi European University Cyprus együttesét, így kettős győzelemmel jutott be a férfi kézilabda KEK nyolcaddöntőjébe.
dec. 4
20:34
Női kosárlabda NB I: kiélezett csatában verte a Győr a ZTE-t (She)
A női kosárlabda NB I 11. fordulójában a Győr hazai pályán nagy csatában győzte le a ZTE-t, ezzel megőrizte második helyét a tabellán. Az első két negyedet a hazaiak nyerték, a második kettőt a zalaiak, ám végül a Győr 75–72-re diadalmaskodott.
dec. 4
20:42
Ausztria: Sáfár kiváló védéseivel járult hozzá a címvédő legyőzéséhez (She)
Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Sáfár Szabolccsal felálló Wacker Innsbruck hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Sturm Grazot. A magyar kapus végigvédte a találkozót, a vendégeknél Szabics Imrét nevezték.
dec. 4
20:44
Futsal: válogatottunk ismét kikapott, ezúttal Szlovéniától 6-4-re (She)
A vb-selejtezők előtt álló futsalválogatottunk második szlovéniai felkészülési mérkőzésén 6–4-es vereséget szenvedett a hazaiaktól.
dec. 4
21:00
Alpesi sí: Vonn mesterhármassal zárt Lake Louise-ban (She)
A harmadik alpesisí-világkupaversenyt is megnyerte Lindsey Vonn Lake Louise-ban. Az amerikai a pénteki és szombati lesiklás után vasárnap szuperóriás-műlesiklásban is a legjobbnak bizonyult.
dec. 4
21:02
Görögország: Rudolf beszállt, a Pana kikapott az Arisztól, élen az AEK (She)
Meglepetéssel zárult a görög labdarúgó Szuperliga 12. fordulója: a vasárnap esti mérkőzésen az Arisz 3–1-es győzelmével elvette a Panathinaikosz veretlenségét. A Panába a 60. percben szállt be Rudolf Gergely, a sérülése után visszatérő magyar válogatott támadó előtt egy lehetőség adódott a hajrában.
dec. 4
21:04
NOB: vesztegetési ügye miatt lemondott a 95 éves brazil sportvezető (She)
Lemondott 48 éve őrzött tagságáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban (NOB) Joao Havelange, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnöke.

Keresés