2019. február 8. péntek

febr. 8
0:00
Jó és rossz hírek is jöttek a hétvégi időjárásról - Mutatjuk! (Blikk)
A hétvégén is marad száraz, napsütéses idő. A leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, de napközben többfelé plusz 10 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
febr. 8
0:04
Riadót fújtak a meteorológusok: ijesztő dologra lettek figyelmesek, sosem történt még ehhez hasonló (Blikk)
Soha nem volt még ilyen meleg négyéves periódus a történelem során, mint a legutóbbi.
febr. 8
4:42
Pokolian meleg évek jönnek (Hírstart)
Bár a tavalyi volt az eddigi negyedik legmelegebb év, brit meteorológusok szerint azonban a következő öt esztendő még melegebb lesz, így újabb rekordok dőlhetnek meg.
febr. 8
6:09
Félhavi csapadék is lehullhat hétfőn a Dunántúlon (Kiderül)
Hétfő éjszaka északnyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső. Nyugaton sokfelé 15-20 milliméter csapadék várható. A sokéves országos februári átlag 32,4 milliméter.
febr. 8
6:18
Egyre kellemesebb idővel hangolódhatunk a hétvégére (Hírstart)
Egy tőlünk messze északra elhaladó időjárási front hatására északnyugat felől átmenetileg kissé megnövekszik a felhőzet, de pénteken is a napsütés lesz a meghatározó. A ködfoltok feloszlását követően a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A
febr. 8
7:00
Csípős reggelek után napos, de helyenként szeles lesz a hétvége (Szeretlek Magyarország)
Tíz fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.
febr. 8
8:54
Tavaszias idő lesz pénteken is (Hírstart)
Akár 9 fok is lehet, csapadék nem valószínű.
febr. 8
9:06
Nem várható árvíz a nagyobb folyókon (Hírstart)
Sok hó esett a Kárpátokban és az Alpokban, de kicsi az esélye, hogy mind egyszerre kezdjen olvadni.
febr. 8
9:12
Az extrém havazások után elönt mindent a dunai árvíz tavasszal? (Hírstart)
Nem várható árvíz a nagyobb magyarországi folyókon - olvasható a pénteki Magyar Hírlapban. A lap azt írja, hogy bár sok a hó a Kárpátokban és az Alpokban, rendkívül kicsi annak az esélye, hogy a teljes mennyiség egyszerre induljon...
febr. 8
10:21
Rózsaszín tó tartja lázban a turistákat (Kiderül)
Az ausztráliai Hillier-tó igazán meglepő látványt nyújt. Bár megközelítése igencsak nehéz és költséges, évente sokan csodálják meg a természet különleges alkotását. Nem csalás: a Földön valóban léteznek rózsaszín vizű tavak.
febr. 8
13:30
Viharos szél vet véget a nyugalmas hétvégének (Kiderül)
Vasárnap délután nyugaton megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél, hétfő éjszaka pedig elered az eső. A jövő hét folyamán többször kell erős széllel számolnunk.
febr. 8
13:30
OVF: ne mondja senki azt, hogy nem lesz árvíz (Hírstart)
Nem lehet kijelenteni, hogy idén lesz árvíz vagy sem, ez a következő időszakban, a vízgyűjtőkön bekövetkező időjárásától függ - hangsúlyozta pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).
febr. 8
13:36
OVF: ne mondja senki azt, hogy nem lesz árvíz (Hírstart)
Nem lehet kijelenteni, hogy idén lesz árvíz vagy sem, ez a következő időszakban, a vízgyűjtőkön bekövetkező időjárásától függ - hangsúlyozta pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).
febr. 8
16:30
Változik az időjárás, kiadták a riasztást (Infostart)
Viharos szélre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely vasárnapra öt, hétfőre négy megyére adott ki riasztást.
febr. 8
17:30
A hétvégén akár 13 fok is lehet napközben (Szeretlek Magyarország)
Hétfőn jön az újabb lehűlés, széllel, esővel, de addig érdemes kihasználni az enyhülést.
febr. 8
17:48
Már nyolc városban rossz a levegő minősége, javulás egyelőre nem várható (Hírstart)
Se szél, se eső.
febr. 8
18:06
Időjárás: Nem sokat élvezhetjük a napsütést (Hírstart)
ÉJSZAKA: Az éjszaka folyamán többnyire borult lesz az égbolt, elszórtan gyenge havazásra lehet számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 Celsius-fok között alakul. Gyenge, 20 km/órás délkeleti szél várható. SZOMBAT: Napközben is marad a borús idő, helyenként átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 é
febr. 8
20:42
Fátyolfelhős és zúzmarás idő várható szombat estig (Hírstart)
Éjjel északnyugat felől ismét fátyolfelhők érkeznek, melyek szombaton az ország nagy részén szűrik a napsütést. Legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső, hószállingózás. Éjszaka foltokban zúzmarás köd, főként északkeleten alacsonyszintű rétegfelhőzet is képződik, ez utóbbi szombaton tartósan is megmaradhat.

Keresés