2019. február 8. péntek

febr. 8
0:00
Nem mindennapi baleset: buszba szorult egy autó Miskolcon, fotó is készült róla (Blikk)
Csütörtök délelőtt különös baleset történt Miskolc belvárosában a Búza térnél: egy személyautó beletolatott egy csuklós buszba, amelybe bele is ragadt.
febr. 8
0:04
A 2,6 milliárdos tartozásból 8 ezret sikerült behajtania az adóhivatalnak a minipártoktól (Blikk)
Mindössze 8169 forintot volt képes bevasalni az adóhatóság egyetlen párttól abból a 17-ből, amelyek vélhetően anyagi haszonszerzésből jöttek létre, és az áprilisi választások után összesen mintegy 2,6 milliárd forinttal tartoztak az államnak – derült ki a NAV Szél Bernadett (41) független képviselőnek küldött válaszából, amit a 444.hu közölt. Az ös
febr. 8
0:06
Nem óvodába járunk, hanem az Országgyűlésbe (Hírstart)
Valamennyi nemzetközi fórumon eljárást indítanak az ellenzéki pártok amiatt, hogy 38 képviselőjüket bírságolta meg az Országgyűlés elnöke. Kövér László azért bünteti a politikusokat, mert december közepén próbálták megakadályozni a túlóratörvény megszavazását az Országgyűlésben. A kormánypártok szerint a képviselőkre is vonatkoznak a törvények, nem
febr. 8
0:08
Magatartási kódex készül a renitens honatyáknak, ez áll a tervezetben (Blikk)
Részletes képviselői magatartási kódexen dolgozik a Századvég, amelyet jogszabályokba foglalnának a tervek szerint.
febr. 8
0:12
Porig égett a szarvaskői család háza (Blikk)
Szörnyű dolog történt egy szarvaskői családdal a múlt éjjel: a házuk porig égett.
febr. 8
0:16
Több hetes kórházi kezelés után hunyt el a már életében hírhedtté vált Repülős Gizi (Blikk)
92 éves korában elhunyt a magyar tolvajlegenda, Repülős Gizi. Halálhíréről először az RTL Klub számolt be Információjuk szerint már el is temették a már életében hírhedtté vált asszonyt, aki élete utolsó heteit a budapesti Nyírő Gyula Kórházban töltötte.
febr. 8
0:20
Karám, kosztenger, tömegnyomor – A budapesti repteret kritizálta a Miniszterelnökség helyettes államtitkára (Blikk)
A Miniszterelnökség helyettes államtitkára hosszas levélben taglalta, hogyan is vélekedik a budapesti reptér állapotáról: dr. Schneller Domonkos kemény kritikát fogalmazott meg a zsúfolt, koszos és sok mindenben hiányos budapesti reptérről.
febr. 8
0:24
Leomlott a vakolat egy gödi általános iskola tantermében, a gyerekek is éppen ott voltak (Blikk)
Leesett a vakolat egy része a mennyezetről a Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik tantermében – erről Sipos Richárd független önkormányzati képviselő számolt be a közösségi oldalon. A gyermekek – akik éppen a teremben tartózkodtak – nem sérültek meg.
febr. 8
0:28
Kikerült a netre Gyurcsány írása: lázadásra szólít fel a Fidesz ellen (Blikk)
Gyurcsány Ferenc 29 oldalas dokumentumban foglalta össze a Fidesz leváltásának antidemokratikus módszereit.
febr. 8
0:32
Sokkoló: nem vette be a nyugtatóit, agyonverte az élettársát és annak testvérét (Blikk)
Kenézlő – Testvérpárt ölt meg egy férfi Kenézlőn, csak mert nem vette be a nyugtatóit. A számára szükséges gyógyszerek kiváltására ugyanis nem volt pénze.
febr. 8
0:36
Elfogták a gyorsétteremet fenyegető telefonálót (Blikk)
A buszpályaudvaron fogták el a veszprémi gyorséttermet fenyegető gyanúsítottat.
febr. 8
0:36
Azbesztszennyezés: Csak az érintett háztetők cseréje közel 1800 milliárd forintba kerülne (Hírstart)
Halált előidéző, gondatlan közveszély okozás miatt rendelt el nyomozást a nyergesújfalui azbesztgyár ügyében a Tatabányai Járási Ügyészség, gyanúsítottja azonban még nincs az ügynek. Közben új eljárás indul egy Heves megyei, azbesztmérgezésben meghalt férfi ügyében. Ügyvédje azt várja, hogy további károsultak is jelentkezzenek Nyergesújfalu környék
febr. 8
0:42
Kéretlen leveleket küldött szét Karácsony Gergely (Hírstart)
Úgy kaptak köszönőlevelet többen is a baloldal főpolgármester-jelöltjétől, hogy nem is vettek részt az előválasztáson.
febr. 8
1:36
Engedély nélkül vezetett szüléseket Márki-Zayné (Hírstart)
Nem volt érvényes működési engedélye, sem ÁNTSZ-engedélye Márki-Zayné Vincze Felíciának, valamint a felsőfokú szakirányú végzettségét igazoló okiratot is csak később honosíttatta, különbözeti vizsgával. Így vezetett szüléseket a hódmezővásárhelyi politikus felesége, melyek után vélhetően két csecsemő is életét vesztette.
febr. 8
1:48
Az ellenzék elfogadhatatlannak tartja a pénzmegvonást (Hírstart)
Kövér László 38 képviselőt pénzmegvonással büntetne a december 12-i akció miatt.
febr. 8
2:06
Ismeretterjesztő film a Föld legmélyebb barlangjáról (Hírstart)
Magyar kutatók jártak a Föld legmélyebb barlangjában. A kaukázusi expedícióról készült Inverse Everest című filmet február 10-én vasárnap mutatja be a Duna televízió.
febr. 8
3:00
Az elmúlt tíz év munkájának gyümölcse, hogy Budapest Európa legjobb úti céljává vált (Hírstart)
Az elismerésért sokan megdolgoztak.
febr. 8
3:18
Először beszélt róla: könnyek között vallott Aurelio – Ez történt az ominózus estén, ami után most emberrablással vádolják (Blikk)
Először beszélt Aurelio Caversaccio (27) arról az éjszakai történtről, amely miatt most emberrablással vádolják. A múlt héten kiderült, hogy a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádemelési javaslattal zárta az ügyet, s ha bűnösnek találják, évekre rácsok mögé kerülhet.
febr. 8
4:42
Migrációkutató: A női egyenjogúság korlátozása elfogadhatatlan Európában (Hírstart)
Az intézet szerint a befogadó társadalmak erkölcsi normái szerint a vallási, társadalmi, jogi különbségekből fakadóan egyes közel-keleti és észak-afrikai közösségek súlyosan korlátozzák a nők jogait.
febr. 8
5:18
Már most lehet hekksütőnek jelentkezni a balatoni szezonra (ATV)
Már most lehet hekksütőnek és londinernek jelentkezni a balatoni szezonra - a helyi szállodák és éttermek a szezon előtt négy hónappal igyekeznek feltölteni a létszámot. Nincsenek könnyű helyzetben: kevés a dolgozó, mert sokan mennek külföldre. Itthon ugyanis átlagosan 200 ezer forintot keresnek a vendéglátóiparban dolgozók, de Ausztriában ennek ak
febr. 8
5:42
Palkovics májusban kezdhet neki az MTA feldarabolásának (Hírstart)
Teljesen leválaszthatják az Akadémiáról a kutatóhálózatot.
febr. 8
5:44
Elbukott a metoo mozgalom Magyarországon? (Hírstart)
Holnap este bemutatják Marton László legújabb rendezését a veszprémi Petőfi Színházban. Sárosdi Lilla színésznő, aki kirobbantotta itthon a Metoo kampányt, és aki először beszélt arról, hogy Marton László zaklatta, azt mondta, a metoo mozgalom nem jutott eredményre, mert a szakma, és akiknek jelenleg Magyarországon hatalmuk van, hatalomféltésből ne
febr. 8
5:54
Keszthely alpolgármestere szerint a Balaton tökéletes helyszíne lenne a Red Bull Air Race-nek (Hírstart)
Nagy Bálint szerint 'Keszthely, a sármelléki repülőtér, valamint Hévíz szállodakapacitása akár alkalmassá is teheti a területet a rendezvény megszervezéséhez'.
febr. 8
6:12
A teljes hazai gyógyszeripar versenyképességére kihat az új EU-s rendelet (Infostart)
Szombattól hatályba lép az az uniós rendelet, amely előírja, hogy minden vényköteles gyógyszert biztonsági kóddal lássanak el. A Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetségének igazgatója szerint az új rendszer nagy terheket ró a hazai gyógyszergyártókra és rontja a versenyképességüket.
febr. 8
6:12
Nem várható árvíz nagyobb folyóinkon (Hírstart)
A Balaton vízszintje is teljesen megfelelő.
febr. 8
6:14
Az első fotó Jennifer Lawrence eljegyzési gyűrűjéről (Hírstart)
Kattints a képért a gyönyörű ékszerről!
febr. 8
6:16
"Utcára kell hívni az embereket és az ellenállásból közösen kell lázadást formálni" - így váltaná le a kormányt Gyurcsány (Hírstart)
A DK vezetője helyzetértékelésében arról is írt, milyen nem demokratikus eszközökkel lehetne változásokat elérni a mostani belpolitikai helyzetben.
febr. 8
6:18
Másfél milliós kárt okozott a perkátai gázlopó: hiába próbálta, nem úszhatta meg (Blikk)
Perkáta - Öt éven át illetéktelenül jutott hozzá a gázhoz egy 56 éves perkátai lakos, aki közel 1,5 millió forint kárt okozott ezzel, a rendőrség most elkapta őt.
febr. 8
6:24
Rossz hír az autósoknak: emelkedett az üzemanyagok ára (Blikk)
A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin, bruttó 2 forinttal pedig a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken.
febr. 8
6:24
Ez járjon a fejében, amikor legközelebb eldobná a cigicsikket (ATV)
Nem is gondolnánk, hogy egy eldobott cigaretta milyen súlyosan károsítja a környezetet. A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány meghirdette a "Cigicsikkmentes február"-t, hogy az emberek ne a földre dobják a csikkeket.
febr. 8
6:24
A felsőoktatásban jövőre már feltétel a középfokú tudás igazolása (Hírstart)
Kötelező lesz a nyelvvizsga 2020-tól a felsőoktatási felvételihez, a minisztérium pedig nem tervezi a dátum eltolását, az ezzel ellentétes sajtóhírek tévesen jelentek meg — tudta meg a Magyar Nemzet.
febr. 8
6:30
A CEU matematikus képzése sem maradhat (24.hu)
Ezeknek az intézeteknek a kutató nyertek nem rég 10 millió eurót.
febr. 8
6:30
Ez járjon a fejében, amikor legközelebb eldobná a cigicsikket (Hírstart)
Nem is gondolnánk, hogy egy eldobott cigaretta milyen súlyosan károsítja a környezetet. A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány meghirdette a "Cigicsikkmentes február"-t, hogy az emberek ne a földre dobják a csikkeket.
febr. 8
6:36
Nem túl jó hír érkezett az autósoknak (ATV)
A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken.
febr. 8
6:36
Megosztott a Párbeszéd a Jobbikkal kapcsolatban (Hírstart)
Bár Karácsony Gergely a napokban mentegetni próbálta a Jobbik antiszemitizmusát, elnökségi társa, Szabó Tímea korábban markánsan elhatárolódott a párttól.
febr. 8
6:36
Emelkedett az üzemanyagok ára (Propeller)
A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken. Az emeléssel a benzin ára 345 forint, a gázolajé 383 forint lett. Az üzemanyagok ára legutóbb múlt pénteken változott, akkor bruttó 3-3-forinttal csökkent. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomáso
febr. 8
6:42
A letaglózott város – Veszprémben nem felejtették el Marian Cozmát (168 Óra Online)
Tíz évvel ezelőtt, 2009. február 8-án szúrták szíven Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat román beállósát.
febr. 8
6:42
Nem várható árvíz a nagyobb magyarországi folyókon (Hírstart)
Az elmúlt évek áradásai a sok eső miatt következtek be.
febr. 8
6:48
Nem túl jó hír érkezett az autósoknak (Hírstart)
A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken.
febr. 8
6:48
Fed Kupa: ismét nyert a magyar válogatott (Propeller)
A magyar csapat 3-0-ra legyőzte a szlovénokat a csütörtöki második fordulóban a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján az angliai Bath-ban. A szerdán a görögöket 2-1-re verő együttesből ezúttal a világranglistán 311. Gálfi Dalma mindössze 67 perc alatt legyőzte a 169. helyen álló Kaja Juvant, majd Bondár Anna (224.) meglepeté
febr. 8
6:54
Emelkedett az üzemanyagok ára (Hírstart)
A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken. Az emeléssel a benzin ára 345 forint, a gázolajé 383 forint lett. Az üzemanyagok ára legutóbb múlt pénteken változott, akkor bruttó 3-3-forinttal csökkent. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomáso
febr. 8
7:06
Rekord: Brutálisan sok hitelt vettünk fel tavaly (ATV)
Tavaly az új lakáshitelek és személyi kölcsönök összege meghaladta az 1300 milliárd forintot, erre nem volt példa az elmúlt tíz évben, így rekordot jelent. A lakossági hitelezés 2019-ben tovább növekedhet a nettó reálbérek emelkedése, az alacsony kamatok miatt és a lakáspiaci kereslet miatt. A Bankráció elemzése.
febr. 8
7:06
Azért tüntetnek a pártok, hogy végre tisztességesen számoltassák el őket (444)
A közelgő EP-választások miatt már le kellene foglalni a plakáthelyeket, de az ÁSZ bírságai miatt több párt még azt sem tudja, miből fog kampányolni. Vasárnap közösen tüntet az ellenzék az ÁSZ székházánál a bürokratikus packázás ellen.
febr. 8
7:12
A letaglózott város – Veszprémben nem felejtették el Marian Cozmát (Hírstart)
Tíz évvel ezelőtt, 2009. február 8-án szúrták szíven Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat román beállósát.
febr. 8
7:12
Lapzárta: tisztázás, vagy maszatolás? (HírTV)
Oda kell figyelni Köves Slomóra annak, aki tovább akar politizálni - mondta Kacsóh Dániel a Lapzártában.
febr. 8
7:24
Szél Bernadett: lehet, hogy lesz folytatása az MTVA-s ügynek (ATV)
Koncepciós per zajlik az ellenzéki képviselőkkel szemben - így vélekedett az ATV Egyenes Beszéd Kontrában a független parlamenti képviselő.
febr. 8
7:24
Útinform: lassú a haladás Budapest felé több főútvonalon (Propeller)
Szokásos reggeli csúcsforgalom. Több határátkelőnél kell hosszasabb várakozásra számítani. Az Útinform péntek reggeli jelentése szerint az alábbi a helyzet az utakon: - A 3-as főúton, Méránál a 224-es km-nél személyautó árokba hajtott, félpályán halad a forgalom. - Törökszentmiklóson a Kossuth Lajos utcán személyautó teherautóval ütközött össze, ez
febr. 8
7:30
Titkolják, hogy az intenzív kilakoltatások miatt hány gyermeket szakítottak el a családjától (Propeller)
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar összesített adatai alapján 3212 ingatlankiürítés történt tavaly Magyarországon, vagyis a kormány által meghirdetett családok évében – értesült a 24.hu. A kilakoltatott Szamkó Józsefné bútoraival és értékeivel az udvaron a miskolci Hatodik utcában 2014. augusztus 5-én. Bírósági végrehajtást követően két lakásból kö
febr. 8
7:42
Megszűnhet a BKK, Tarlós István beszélt a változásokról (Infostart)
Megszűnhet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - nyilatkozta Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) a Magyar Nemzetnek.
febr. 8
7:42
3212 kilakoltatást hajtottak végre az Orbán-kormány által meghirdetett Családok évében (168 Óra Online)
Három év alatt csaknem tízezer, az Orbán-kormány által a Családok évének kikiáltott 2018-ban 3212 kilakoltatást hajtottak végre Magyarországon - derül ki a 24.hu cikkéből. A portál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adataira hivatkozva írja, hogy a 2018-as 3212 a második legtöbb kilakoltatást jelenti az egy évvel korábbi rekord, a 2017-es 3636 után.

Keresés