2019. február 28. csütörtök

febr. 28
0:03
Durvul a pollenhelyzet (Propeller)
Az erősödő nappali felmelegedés hatására országszerte fokozódik a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása – közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán szerda este. Fotó: Pixabay Mint kifejtették, a következő napokban az éger pollenkoncentrációja az északkeleti területek kivételével sokfelé elérheti a magas, illetve a nagyon magas szintet. A mogyor
febr. 28
1:03
A rendőrség nyomozott és megállapította, hogy minden a legnagyobb rendben volt Nikola Gruevszki Magyarországra szöktetése ügyében (Hírstart)
Megszüntették a nyomozást a Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök Magyarországra érkezése miatt indult ügyben – erősítette meg a rendőrség szerda este az MTI-nek.
febr. 28
1:33
Több milliós kártérítést ítéltek meg Szert Boglárkának, akit a véleménye miatt rúgtak ki az Antall József Tudásközponttól (Hírstart)
Két éve kiállt egy munkatársa mellett, akit egy olimpiaellenes lájk miatt akartak felelősségre vonni.
febr. 28
2:15
Bakondi György: A menekülthullámban egyre többen lehetnek, akik veszélyt jelenthetnek (Hírstart)
Kiemelte, hogy fontos lépés lenne, ha azok a hangzatos szólamok, amelyek szerint meg kell állítani a tömeges illegális migrációt, a valóságban is megjelennének a nyugat-európai országokban.
febr. 28
2:45
Brüsszel bevándorlással kapcsolatos terveire figyelmeztet Orbán Viktor (Hírstart)
Többen már kézhez kapták a miniszterelnök levelét.
febr. 28
2:51
Harminc dolgozóját bocsátja el a budaörsi Tesco (Propeller)
A Tesco mintegy 30 dolgozójának mondott fel a budaörsi áruházban, a döntést az adott áruház átalakításával indokolták. Fotó: Krizsán Csaba/MTI Karsai Zoltán a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke szerint a csoportos létszámleépítésben érintettek a felmondási idejüket töltik, azaz még dolgoznak. A Tesco Global Áruházak Zrt. az
febr. 28
3:09
A Fradi focistái és élsportolói osztottak ételt a rászorulóknak (Hírstart)
A Fradi focistái és élsportolói osztottak ételt a rászorulóknak az Üllői úton. Azt mondják: fontos, hogy a sportolók önkénteskedjenek, hiszen az ismertségük miatt fel tudják hívni a figyelmet a nehéz helyzetben lévő emberekre. Az ételosztást az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai is segítették.
febr. 28
3:27
Fokozódik a virágzó fák pollenszórása (Hírstart)
A tisztifőorvos elmondta, tanácsos kezelőorvoshoz fordulni.
febr. 28
3:33
Korszerűsítések Baranyában: megújul a Denevérmúzeum és a Jakab-hegyi pálos kolostor (Hírstart)
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság pályázati pénzből felújítja az Abaligeten található Denevérmúzeum épületét és annak közvetlen környezetét. A munkálatok március elején kezdődnek.
febr. 28
3:45
Karácsony Gergely kampánya kifulladt (Hírstart)
Karácsony Gergely év elején azt ígérte, hogy 100 napon keresztül minden nap ismertet egy konkrét elemet a főpolgármester-jelölti programjából, ám vállalásának nem tette eleget.
febr. 28
4:33
Brüsszelezés ide vagy oda: egyre többre értékeljük az EU-t (Hírstart)
Az EU közvélemény-kutatása, az Eurobarométer azt mutatja, az EU egyre népszerűbb, egyre jobban bízunk benne, miközben a nemzeti parlamentekben és pártokban egyre kevésbé. De mégis egyre nő azok száma, akik szerint nem mennek jó irányba a dolgok az unióban. Az Európai Bizottság nem tervez ellenkampányt indítani a kormányzati brüsszelezésre.
febr. 28
4:33
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei, telitalálat (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a február 27-én megtartott 9. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki: Első számsorsolás: 1 (egy) 4 (négy) 7 (hét) 11 (tizenegy) 16 (tizenhat) 18 (tizennyolc) 20 (húsz) Második számsorsolás: 7 (hét) 11 (tizenegy) 15 (tizenöt) 21 (huszonegy) 23 (huszonhárom) 24 (huszonnégy) 30 (harmi
febr. 28
4:51
A kilakoltatott tízezer családnak rendszerszintű segítség kell (GazdaságPortál)
A médiában megjelent hírek alapján három év alatt több mint tízezer családot lakoltattak ki Magyarországon. Számukra az egyetlen megoldás a szociális bérlakásprogram lenne – mondja Balla Ákos ingatlanszakértő. Bár az ingyen lakhatás utópia, mégis csak a rendszerszintű szociális bérlakás program nyújthat valódi segítséget azoknak a családoknak, akik
febr. 28
5:15
A menekülthullámban egyre többen lehetnek, akik veszélyt jelenthetnek (GazdaságPortál)
A menekülthullámban egyre többen lehetnek olyanok, akik közvetlenül komoly veszélyt jelenthetnek az európai belbiztonságra – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában. Bakondi György azt mondta: nagyjából ötezren vannak olyan európai uniós vagy bosnyák állampolgárok, akik kimentek harcol
febr. 28
5:21
Technikumból egyetemre: így nem lesz semmi tétje az érettséginek (ATV)
Az oktatáskutató szerint a kormány eddig versenyhátrányba hozta a szakközépiskolákat, most viszont előnybe hoznák azokat, akiknek az általános képzettsége nem olyan jó, mint a gimnáziumi tanulóké.
febr. 28
5:45
Ártatlannak tűnő háztartási anyagokkal csinálunk nagy bajt (Infostart)
A lefolyókba öntött dolgok egy része komoly kihívást jelent a szennyvíztisztítóknak.
febr. 28
6:15
Szanyi Tibor kereken megmondta Orbánnak, hogy “szopacs” (444)
Az MSZP-s a Facebookon szólt be a miniszterelnöknek. Alsós beszólásból akkora piros pont, hogy kilóg az ellenőrzőből.
febr. 28
6:17
A Belvárosban megtalálták a módját, hogy ne csak a bérlők vihessék áron alul a kerület ingatlanjait, hanem gyakorlatilag bárki (444)
Még mindig kísért a neves feltaláló, Rogán Antal szelleme.
febr. 28
6:21
A Belvárosban megtalálták a módját, hogy ne csak a bérlők vihessék áron alul a kerület ingatlanjait, hanem gyakorlatilag bárki (Hírstart)
Még mindig kísért a neves feltaláló, Rogán Antal szelleme.
febr. 28
6:33
100 ezer forintos bírságot jelenthet, ha ezt hazaviszi az erdőből (Infostart)
Tél végén, tavasz kezdetén hullajtják el agancsukat a gímszarvasok. Először az öreg és a középkorú egyedek, majd az első agancsú bikák szabadulnak meg fejéküktől, amik igen értékesek lehetnek.
febr. 28
6:33
Ma kezdődik a mohácsi busójárás (Propeller)
A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át rekordszámú, 1600 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban. A busójáráson 35 helyszínen reggeltől estig nyolcvan programra várják az érdeklődőket. A húshagyó keddi főtéri koporsóégetéssel záruló népszokás rendezvén
febr. 28
6:39
Megrázó részletek a lelőtt somogyi vadász ügyében (ATV)
Megdöbbentő részleteket derültek ki a Somogy megyei Szólád térségében történt vadászbalesetről.
febr. 28
6:39
Várbeli lakás az energetikai fejesnek is: 3 milliós fizetés, 43 ezres lakbér (Hírstart)
Az energetikai hivatal azért fizetne közpénzből a Budavári Önkormányzatnak 68 millió forintot, hogy az elnök legyen továbbra is egy 101 négyzetméteres, a Halászbástyához közeli lakás bérlője – derül ki a hvg.hu birtokába került javaslatból. Ebből ugyanis megtudtuk, hogy a korábban fideszes országgyűlési képviselőként tevékenykedő elnök, Dorkota Laj
febr. 28
6:45
Valóban Brüsszel a hibás mindenért? (Napi)
A magyarok az átlagnál pozitívabban viszonyulnak az EU-hoz – derül ki az Eurobarométer közvélemény-kutatásából.
febr. 28
6:45
Vádemelésre vár a 710 milliós pénzmosó banda ügye (Propeller)
A budapesti nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik feltörték több egymással üzleti kapcsolatban álló külföldi cég elektronikus levelezését. A nyomozás adatai szerint egy 32 éves és egy 36 éves szokolyai férfi, valamint társuk a 36 éves budapesti D. János 2015. november 18. és 2015. december 22. között három gazdasági társaságot
febr. 28
6:51
A magyarok az átlagnál pozitívabban viszonyulnak az Európai Unióhoz (Hírstart)
Magyarországon kétszer annyian vannak, akik kedvező színben látják az EU-t, mint azok, akiknek a fejében negatív kép él róla - derül ki a szerdán közzétett uniós közvélemény-kutatásból (Eurobarometer).
febr. 28
6:53
Vádemelésre vár a 710 milliós pénzmosó banda ügye (Hírstart)
A budapesti nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik feltörték több egymással üzleti kapcsolatban álló külföldi cég elektronikus levelezését. A nyomozás adatai szerint egy 32 éves és egy 36 éves szokolyai férfi, valamint társuk a 36 éves budapesti D. János 2015. november 18. és 2015. december 22. között három gazdasági társaságot
febr. 28
6:57
Nyolc tonna aranyat vihettek el a venezuelai központi bankból (Propeller)
Ellenzéki képviselők és kormányzati tisztviselők állítják, hogy ez történt a múlt héten. Ez arra utal, hogy Nicolás Maduro hivatalban lévő elnök kétségbeesetten próbál kemény valutájához jutni. A nevük elhallgatását kérő kormányzati források és Angel Alvarado, az ellenzéki többségű, de hatalmától megfosztott törvényhozás képviselője részleteket me
febr. 28
7:03
Itt vannak Magyarország top szakszervezetei (ATV)
A Policy Agenda évente feldolgozza a szakszervezetek beszámolóit. Ez alapján készíti el az ágazatonkénti kumulált és szakszervezetenkénti TOP-listát arról, hogy melyek a legnagyobb tagdíjbevétellel rendelkező szakszervezetek Magyarországon.
febr. 28
7:03
Véletlenül sült el a fegyver, egy megmaradt lőszer végzett a somogyi vadásszal (Hírstart)
Egy rendőr lőtte fejbe barátját.
febr. 28
7:03
Áron alul játszhatott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást (HírTV)
A vásárhelyi Fidesz szerint ez felveti a korrupció gyanúját.
febr. 28
7:09
Úgy tűnik, az állam minden segítséget megad, hogy a felcsúti akadémia eltitkolja, hogyan költött el 11 milliárd közpénzt (168 Óra Online)
A sportállamtitkárságon pihen 11 milliárd forint értékű tao-szerződés: amíg a papírok ott vannak, Mészáros Lőrincéknek nem kell kiadniuk a számlákat, a fűtött focipályák és a Makovecz-stílusú kazánház építésére kötött szerződéseket a DK-nak – írja a 24.hu.
febr. 28
7:09
Nem csökkent a korrupció Magyarországon az Európai Bizottság szerint (ATV)
A testület országjelentésében azt írta: hiányzik az ügyészségi fellépés is a magas szintű visszaélések esetében.
febr. 28
7:15
Úgy tűnik, az állam minden segítséget megad, hogy a felcsúti akadémia eltitkolja, hogyan költött el 11 milliárd közpénzt (Hírstart)
A sportállamtitkárságon pihen 11 milliárd forint értékű tao-szerződés: amíg a papírok ott vannak, Mészáros Lőrincéknek nem kell kiadniuk a számlákat, a fűtött focipályák és a Makovecz-stílusú kazánház építésére kötött szerződéseket a DK-nak – írja a 24.hu.
febr. 28
7:33
Nagy a szervezkedés az Európai Néppártban a Fidesz kizárása érdekében (168 Óra Online)
Lendületet kaptak az Európai Néppártban (EPP) a Fidesz kizárására irányuló kezdeményezések, amelyek akár egy-két héten belül eredménnyel járhatnak – írja a Népszava. A lap forrásai szerint hamarosan összegyűlhetnek a kizárási eljárás elindításához szükséges támogató aláírások. A szabályok szerint öt tagállamból hét tagpártnak kell kezdeményeznie a
febr. 28
7:33
Milliós kártérítést kap Szert Boglárka (24.hu)
Jogtalanul rúgták ki, volt munkahelyének 15 napja van fizetni.
febr. 28
7:35
A sportállamtitkár miatt nem hajtható végre a Mészáros Lőrinc focialapítványa elleni ítélet (24.hu)
A sportállamtitkárságon pihen 11 milliárd forint értékű tao-szerződés: amíg a papírok ott vannak, Mészáros Lőrincéknek nem kell kiadniuk a számlákat, a fűtött focipályák és a Makovecz-stílusú kazánház építésére kötött szerződéseket a DK-nak.
febr. 28
7:39
Szegény magyarok - még mindig százezrek fagyoskodnak lepusztult lakásokban (Menedzsment Fórum)
Frissítette az Eurostat statisztikáját arról, hogy hány magyar él lepusztult lakásban, és bár összességében egy kicsit javulni látszik a kép, ha az átlagjövedelem alatt keresőket nézzük már más a helyzet. Mi a helyzet a magyarok otthonaiban?
febr. 28
7:39
Felforgatná az egészségügyet Kásler (Napi)
Tíz elemes "haditervvel" készül a lakosság egészségi állapotának javítására Kásler Miklós humán miniszter. A régóta aktuális beavatkozás durva becslések szerint 1000-1500 milliárdnyi közpénzt igényel - értesült a Népszava.
febr. 28
7:39
Orosz bank finanszírozhatja a NER-lovagokat (168 Óra Online)
Kiapadóban van a NER kreditje a magyar bankrendszerben. Magyar részről ez lehet a legfőbb indoka annak, hogy a kormány kivételes jogokkal ruházza fel az orosz Nemzetközi Beruházási Bankot.
febr. 28
7:39
Nagy a szervezkedés a Néppártban a Fidesz kizárása érdekében (Hírstart)
Lendületet kaptak az Európai Néppártban (EPP) a Fidesz kizárására irányuló kezdeményezések, amelyek akár egy-két héten belül eredménnyel járhatnak – írja a Népszava. A lap forrásai szerint hamarosan összegyűlhetnek a kizárási eljárás elindításához szükséges támogató aláírások. A szabályok szerint öt tagállamból hét tagpártnak kell kezdeményeznie a
febr. 28
7:41
Hidvéghi Balázs: Míg Dobrev lehazudja a bevándorláspárti terveket, a DK megszavazza azokat Brüsszelben (Hírstart)
Dobrev Klára azt mondta: nincsenek bevándorláspárti tervek és bevándorláspárti politikusok, illetve nincs olyan ember az EU-ban és a magyar politikában sem, aki az illegális migrációt támogatja.
febr. 28
7:45
Dobrev tagadja a DK által is megszavazott uniós terveket (Hírstart)
Gyurcsány Ferenc feleségének szavaira a Fidesz úgy reagált: Dobrev itthon „lehazudja” a bevándorláspárti terveket, miközben pártja EP-képviselői minden olyan javaslatot megszavaznak Brüsszelben.
febr. 28
7:45
Sztrájkbizottság alakulhat a az egyik legnagyobb áruházláncnál (Propeller)
Nem törődtek bele a dolgozók az eredménytelen bértárgyalásba. Várhatóan a sztrájkbizottság megalakításáról döntenek a Metro áruházak dolgozóinak képviselői és a szakszervezetek csütörtöki egyeztetésükön – írja a Világgazdaság. A lap úgy tudja, hogy a szakszervezet a bruttó 210 ezer forintos kezdőbért tűzte ki célul, ezzel szemben a Metro 195 ezer
febr. 28
7:51
Alternatív parlamentet akar felállítani az ellenzék (Hírstart)
A korábbiakhoz képest új szimbólumokkal, alternatív parlament felállításával, tizenkét ponttal és azonos transzparensekkel készülnek a március 15-i nemzeti ünnepre az ellenzéki pártok.
febr. 28
7:51
Az MTA meg akar állapodni a minisztériummal (Propeller)
A vita az Akadémia kommunikációjával szemben már nem arról szól, hogy milyen formában működjenek tovább a kutatóintézetek A csütörtöki Magyar Hírlap azt írja, hogy a birtokába került az Információs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia képviselőinek február 22-i tárgyalásáról készült jegyzőkönyv. A kormánypárti napilap szerin
febr. 28
7:57
Várbeli lakás az energetikai fejesnek is: 3 milliós fizetés, 43 ezres lakbér (Hírstart)
Az energetikai hivatal azért fizetne közpénzből a Budavári Önkormányzatnak 68 millió forintot, hogy az elnök legyen továbbra is egy 101 négyzetméteres, a Halászbástyához közeli lakás bérlője – derül ki a hvg.hu birtokába került javaslatból. Ebből ugyanis megtudtuk, hogy a korábban fideszes országgyűlési képviselőként tevékenykedő elnök, Dorkota Laj
febr. 28
7:57
KDFSZ: kivonulással fenyeget a Spar (HírTV)
Emellett olcsóbb, külföldi munkaerő alkalmazását helyezték kilátásba.
febr. 28
7:57
Egy szakszervezet szerint a Spar elhagyhatja Magyarországot (Propeller)
Elmérgesedni látszik helyzet a Spar áruházláncnál, miután kirobbant az arról szóló vita, hogy több szakképzett dolgozójuk esetében nem a jogszabályban előírt garantált bérminimumot alkalmazták alapbérként A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke azt mondta a Magyar Nemzetnek, a vélelmezhetően több millió forintnyi elmarad
febr. 28
8:06
Hiába nő a gazdaság, a magyar társadalom áll (24.hu)
Az uniós szerv éves országjelentése pozitív képet fest a magyar gazdaságról, viszont mintha ebből semmi nem látszana a társadalom szintjén.

Keresés