2019. február 14. csütörtök

febr. 14
0:06
Sztrájkolnak egy miskolci autóipari cég dolgozói (Hírstart)
A munkabeszüntetés határozatlan ideig tart.
febr. 14
1:36
Alapjogokért Központ: a Freedom House tíz legnagyobb tévedése (Hírstart)
Az Alapjogokért Központ részletes elemzésében tíz pontban összegezte a Freedom House által múlt kedden kiadott jelentés ideológiailag leginkább motivált pontjait, valamint ténybeli tévedéseit.
febr. 14
1:40
LMP: Távoznia kell a honvédelmi miniszternek és a Honvédkórház parancsnokának is (Hírstart)
Távoznia kell a honvédelmi miniszternek és a Honvédkórház parancsnokának is - jelentette ki az MTI-hez eljuttatott közleményében az LMP.
febr. 14
1:48
Újra menedékkérőket éheztetnek a tranzitzónában (Hírstart)
Egy öttagú iraki család nyolc hónapja van bezárva a tompai tranzitzónába. A szülők múlt péntek óta nem kapnak enni. Csak az jut nekik, ami a kisgyerekeiktől (egyikük súlyos beteg) megmarad – írja a Facebookon a Magyar Helsinki Bizottság, amely a strasbourgi bírósághoz fordult, hogy lépjen fel a szülők éheztetése és kínzása ellen. Most jött meg a bí
febr. 14
1:54
Böjte Csaba elárulta a receptet (Hírstart)
Hatvanadik születésnapja alkalmából látta vendégül Böjte Csabát Áder János.
febr. 14
3:18
Dől a lé Debrecenbe, nagy terveket szövöget a polgármester (Hírstart)
Debrecen a térség fejlesztésének élére áll, ennek érdekében a napokban megalakítja az agglomerációs fejlesztési tanácsot – jelentette be a város polgármestere szerdán év- és ciklusértékelő beszédében a Kölcsey Központban. Fotó: debrecen.hu Papp László (Fidesz-KDNP) hozzátette: Debrecen meghatározó szerepet vállal a térség gazdaságfejlesztésének irá
febr. 14
4:12
Latorcai János: a kommunisták helyrehozhatatlan károkat okoztak az egyházaknak (Hírstart)
Bár a szocializmus évtizedei alatt az egyházpolitikai eszköztár sokat módosult, a pártállam célja mindvégig az egyház visszaszorítása és a hívők létszámának drasztikus csökkentése maradt.
febr. 14
4:54
Halálút: nincs menekvés Magyarország legveszélyesebb autóútján? (Infostart)
Előzni tilos tábla, de szaggatott vonal a sávok között – mindkettő frissen került ki az átalakuló M2 egyik szakaszára, amely az ország legveszélyesebb útjainak egyike.
febr. 14
5:18
Rossz beidegződés, hogy azt hisszük, csak az antibiotikumtól gyógyulunk meg (ATV)
2016-ban 545 milliárd forintot költöttek a magyarok gyógyszerekre, egy másik kimutatás pedig arról számol be, hogy a televíziókban egy év alatt 7000 órányi reklámot sugároztak vény nélküli gyógyszerekről.
febr. 14
5:24
Sármos sarkantyús sármány érkezett a tundráról a magyar alföldre (Hírstart)
Ritka szép téli vendég, egy sarkantyús sármány bukkant fel a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Parkban, Montág-puszta területén – írta a honlapján a nemzeti park.
febr. 14
5:30
Szokatlan búcsú: ezt mondta az M3-ason elgázolt Tankcsapda rajongó édesanyja (Hírstart)
A fiatal lány egy újévi koncertről hazafelé tartva vesztette életét, amikor kiszállt a kocsiból és sétálni kezdett az autópályán.
febr. 14
5:42
Dinoszauruszvásárt tartott a NAV Tiszaderzsen (Infostart)
Csődbe ment a D-Rex Dínópark, tizenhárom dinó keres új tulajdonost.
febr. 14
5:48
Gyors döntésekkel segítenék a családvédelmi akcióterveket (Hírstart)
A Fidesz és a KDNP ország­gyűlési képviselői a Brüsszellel folytatott bevándorlási vitáról, a májusi euró­pai parlamenti választásról, illetve a kormány családügyi terveiről is tárgyalnak.
febr. 14
5:54
Megújul a nyíregyházi kórház pulmonológiai osztálya (Hírstart)
Négy ütemben zajlik az épület rekonstrukciója.
febr. 14
6:06
Ha szükséges, több ezer katona indulhat a határra (Hírstart)
A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program során olyan szerződéseket kell kötni, amelyek egyszerre szolgálják az ország gazdasági és katonai érdekeit — mondta a Magyar Nemzetnek Németh Szilárd.
febr. 14
6:12
Egyre sürgetőbb a helyzet, nagyobb béremelést várnak az állami cégeknél (Infostart)
Feltétlenül indokolt a tulajdonosok mielőbbi bevonása az állami cégek jövő évi bértárgyalásaiba - véli a VDSZSZ Szolidaritás elnöke, Halasi Zoltán, aki szerint a legutóbbi 5 százalékos béremelést a versenyszféra meghaladta.
febr. 14
6:12
Németh Szilárd: Ha kell, több ezer katona indulhat a határra (ATV)
A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő-fejlesztési program során olyan szerződéseket kell kötni, amelyek egyszerre szolgálják az ország gazdasági és katonai érdekeit - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Németh Szilárd.
febr. 14
6:18
Felújítják a nyíregyházi kórház egyik osztályát (Blikk)
Nyíregyháza – Csaknem 150 millió forintból újítják fel a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház pulmonológiai osztályának épületét.
febr. 14
6:18
Olyan rakétákat veszünk az amerikaiaktól, amik nem hergelik az oroszokat (444)
Olyanokat, amikkel az oroszok rakétáit nem lehet lelőni. Az más kérdés, hogy milyen konfliktusban lehet szükségünk kizárólag repülők ellen bevethető rakétákra, ha amúgy egy olyan katonai szövetség, a NATO tagjai vagyunk, amely garantálni tudja a légi fölényt.
febr. 14
6:18
Strasbourgig jutott az MTVA-székházban éjszakázó ellenzékiek ügye (Hírstart)
Több politikus a szólásszabadsághoz fűződő emberi jogainak sérelme miatt fordult a bírósághoz. A beérkezett panaszokat gyorsan regisztrálták Strasburgban, jogi képviselőjük, Karsai Dániel szerint ez azt jelentheti, hogy megfontolásra érdemesnek tartják a bennük foglaltakat.
febr. 14
6:24
Ha ezeken nem változtatnak, nem biztos, hogy nőni fog a gyerekvállalási kedv (ATV)
Komoly bizonytalanságot okoz a nők béregyenlőtlensége és a munkaerőpiacon meglévő kisebb részvételi arányuk, melyek nagyobb hatással is lehetnek a gyermekvállalási kedvre, mint a most bejelentett kormányzati intézkedések.
febr. 14
6:24
Felújítják a nyíregyházi kórház pulmonológiai osztályát (Propeller)
Csaknem 150 millió forintból újítják fel a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház pulmonológiai osztályának épületét. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyetlen, évente csaknem négyezer beteget ellátó kórházi osztályán négy ütemben végeznek el rekonstrukciós munkálatokat, első lépésben egyes orvosi szobák helyén modern vizesblokkokat és fürdőket alakítot
febr. 14
6:36
Jobbik és az ellenzék - Az összefogás árnyékos oldalán (168 Óra Online)
Érzékeny pontot támad a kormányoldal és propagandája, amikor a demokratikus ellenzéki pártok Jobbikhoz fűződő viszonyát firtatja.
febr. 14
6:36
Kétmilliárd forint állami támogatást kapott tavaly Áder János alapítványa (444)
Mert a kormány fontosnak tartja a környezetvédelmet.
febr. 14
6:36
A Skandináv lottó nyerőszámai a 7. héten (Pénzcentrum)
Szerda este kihúzták a Skandináv lottó 2019/7. heti nyerőszámait. Nem volt telitalálat, mutatjuk a számokat és a további nyereményeket is! A gépi sorsolás nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:1, 5, 8, 9, 25, 26...
febr. 14
6:42
Orbán Viktor: ha az EP-ben bevándorláspárti többség lesz, újra fogják indítani a migránsok tömeges behozatalát (888)
A következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén szerda este.
febr. 14
6:42
Kétmilliárd forint állami támogatást kapott tavaly Áder János alapítványa (Hírstart)
Mert a kormány fontosnak tartja a környezetvédelmet.
febr. 14
6:45
Másfélmilliárdot ad évente a kormány Áder alapítványának (24.hu)
Amit tavaly óta Lázár János volt helyettese igazgat.
febr. 14
6:48
Orbán Viktor: ilyen lehetőséget még soha senki nem adott a fiataloknak (Infostart)
A következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette Orbán Viktor kormányfő Balatonalmádiban, a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén szerda este.
febr. 14
6:48
Nagyon megbánta a magyar sztárséf, hogy vendég volt a saját éttermében (ATV)
Sárközi Ákos egyetlen egyszer ment el vendégként a saját éttermébe, de nagyon megbánta. Állítása szerint élete legrosszabb vendéglátói élménye volt.
febr. 14
6:54
Felismeri? Eltűnt egy férfi Budapesten (Blikk)
– Február 13-án tűnt el XII. kerületből a 47 éves Oláh Miklós.
febr. 14
6:54
Németh Szilárd: Ha kell, több ezer katona indulhat a határra (168 Óra Online)
A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő-fejlesztési program során olyan szerződéseket kell kötni, amelyek egyszerre szolgálják az ország gazdasági és katonai érdekeit - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Kiemelte azt is, hogy idén az új Nemzeti biztonsági stratégiáról és a Nemzet
febr. 14
7:06
Úristen, a kormány beismert egy kudarcot! (444)
Az eddigi szakképzési politika totális kudarc, derül ki a kormány legújabb szakképzési stratégiájából. Jó, persze erről szerintük azért a szülők, és "a siker kritériumának a továbbtanulást tartó tanárok is tehetnek".
febr. 14
7:12
Orbán Viktor: Az az érdekünk, hogy Trump újra nyerjen (HírTV)
A következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette a kormányfő a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén szerda este.
febr. 14
7:18
Átalakíthatja a piacot a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye? (ATV)
Júliustól már igényelhető a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye. A legalább három gyerekes családok két és fél millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak. Az egyik Gépjárműkereskedő Szövetség azt mondta Híradónknak: eddig, egy sok gyereket nevelő család nem tehette meg, hogy ilyen autót vásároljon. Így, a szakemberek szerint átalakul
febr. 14
7:18
Lemond az elnyert százmilliókról Hévíz (24.hu)
A hévízi Aquamarin hat éve hozza a pénzt az önkormányzatnak, az mégis megválik tőle. Hogy ki lesz az új tulajdonos, még nem tudni, de több száz milliós vissza nem térítendő állami támogatásból újíthatja fel a szállodát.
febr. 14
7:18
Ragaszkodnak a nevükhöz a magyar nők (Hírstart)
A házasulandók életében fontos pillanat, amikor az anyakönyvvezető felteszi a kérdést: az ara milyen asszonynevet vesz fel.
febr. 14
7:30
Nagy újítás jön a pályaudvarokon (Infostart)
A Déli pályaudvaron a jelenlegi vizuális utastájékoztató rendszer kiegészült három nagy méretű, ipari üzemre alkalmas, vandálbiztos LCD-monitorral. A megújuló technika alkalmazásával megbízhatóbb és pontosabb információk jutnak el a vasutat használókhoz - közölte a MÁV.
febr. 14
7:30
Példátlan brutalitás: élete végéig a rácsok mögött marad a rasszista gyilkos (Blikk)
Letöltendő életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek szerdán New Yorkban egy fajgyűlölő elkövetőt egy fekete férfi brutális meggyilkolásáért.
febr. 14
7:30
Rózsa, jácint, nárcisz: te mit veszel Valentin-napra? (Szeretlek Magyarország)
A Valentin-nap ünneplésének hazai elterjedésében a virágkötők egyesületének is bevallottan komoly szerepe volt harminc évvel ezelőtt.
febr. 14
7:36
Ha szükséges, több ezer katona indulhat a határra (HírTV)
Fejlődik a magyar hadiipar is – nyilatkozta Németh Szilárd államtitkár.
febr. 14
7:36
Felújítások lesznek a pályaudvarokon (Propeller)
A Déli pályaudvaron a jelenlegi vizuális utastájékoztató rendszer kiegészült három nagy méretű, ipari üzemre alkalmas, vandálbiztos LCD-monitorral. A megújuló technika alkalmazásával megbízhatóbb és pontosabb információk jutnak el a vasutat használókhoz. A monitorok jelenleg tesztüzemben működnek, az induló vonatok összesítő kijelzését jelenítik me
febr. 14
7:48
Nagy változás jön: ez történik majd a bolti panaszkönyvekkel márciustól (Blikk)
Minden panasz megírása után kitéphetik a megírt bejegyzéseket a vásárlók könyvéből, s most az is kiderült, hogyan lehetséges ez.
febr. 14
7:48
Nagy napra ébredtek a virágboltosok (ATV)
A hazai virágüzletek forgalma megduplázódik Valentin-napkor, de még az azt követő pár napban is erős. Az utóbbi években február 14-én – az ilyenkor még külföldről behozott – vörös rózsa mellett egyre több fogyott a piros, pink és bordó színűből, illetve divatba jött a nárcisz és a jácint – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
febr. 14
7:51
Elutasította a NAV a Szeviép-ügyben tett feljelentést (24.hu)
A feljelentő szerint a Szeviép-ügy Botka László személyes ügye.
febr. 14
7:54
Két új stratégia készül, változhat az alaptörvény (Infostart)
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjújában bejelentette: két fontos dokumentum kerül idén az Országgyűlés elé.
febr. 14
8:00
Kiszivárgott: Orbánék beismerték a totális kudarcot? (Napi)
Komoly változásokat tervez az innovációs tárca a szakképzésban egy - a Népszava birtokába jutott - háttéranyag szerint.
febr. 14
8:00
"Vandálbiztos" monitorok kerülnek a fővárosi vasútállomásokra (ATV)
Először a Déli, majd később a Nyugati pályaudvaron, valamint Zugló és Kőbánya alsó megállóhelyeken is üzembe helyezik őket.
febr. 14
8:00
Vona tanúskodik KGBéla perében (HírTV)
Az antiszemita botránya miatt mandátumától megvált Szávay Istvánt is meghallgatja a bíróság.
febr. 14
8:06
Erről beszélt Orbán a balatoni frakcióülésen (Propeller)
A következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén szerda este Balatonalmádiban. Orbán Viktor miniszterelnök a balatonalmádi frakcióülésen  arról beszélt, a legfontosabb a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása, mert július elsejétől mindeg

Keresés