2019. február 14. csütörtök

febr. 14
0:24
5 millió forintos bírság az MKB Banknak (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán publikált határozatában ötmillió forintra bírságolta az MKB Bankot továbbra is fennálló pénzforgalmi szabálysértés miatt, amelyet a hitelintézetnek szeptember végéig kell orvosolnia - közölte az MNB a honlapján.
febr. 14
1:06
Sztrájkok bénítják Belgiumot (ProfitLine)
nden szektorra kiterjedő, általános sztrájk bénítja szerdán Belgiumot, amely már reggel nagy fennakadásokat okozott Brüsszelben és az ország más részein.
febr. 14
1:42
Üzemanyag-drágulással indul a szerda (NRGreport)
Az emeléssel a benzin 347 forintra, a gázolaj 385 forintra drágult literenként.
febr. 14
2:36
Bejelentést tett a NASA (ProfitLine)
Véget ért az Opportunity marsjáró robot küldetése - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szerdán sajtóértekezleten, Washingtonban.
febr. 14
3:00
Drágábban és bonyolultabban, de megépülhet az orosz-német gázvezeték (NRGreport)
Előzetes megállapodásra jutottak a közösségi gázirányelv tervezett módosításáról pénteki tárgyalásukon az Európai Unió tagállamainak képviselői; a kompromisszumos megoldás bonyolultabbá teszi, de nem lehetetleníti el az Északi Áramlat-2 földgázvezeték megépítését.
febr. 14
3:04
Élesben tesztelik a gázkazánok kiváltására képes új technológiát (NRGreport)
A Rotterdam mellett fekvő Rozenburgban márciusban elindul egy kísérlet, amelyben 25 ház központi fűtését a földgáz helyett részben hidrogénkazánokra állítják át. Kezdetben csak a hő 8 százaléka származik majd a hidrogén elégetésével nyert energiából, mert a helyi szabályozás nem engedi meg a hidrogénes megoldást fejlesztő társaságnak, hogy közműcég
febr. 14
3:36
Nőttek a külföldi tőkeberuházások Romániában (ProfitLine)
Tavaly 2,9 százalékkal, 4,936 milliárd euróra nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások Romániában - közölte szerdán a Román Nemzeti Bank.
febr. 14
4:12
Miért bosszantja az embereket a kutyaugatás? (ProfitLine)
A kutyaugatás bosszantó hatását vizsgálták az ELTE etológiai tanszékének kutatói.
febr. 14
5:06
Ennyi bort termel Magyarország - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
egyszer fejtett bor, millió liter
febr. 14
5:12
Több figyelmet kap az étkezés (Hírstart)
Az étkezéseknél és a konyhai eszközök beszerzésénél is egyre tudatosabbak a magyarok – derül ki a GfK Hungária kutatásából.
febr. 14
5:36
314 milliónyi uniós támogatás folyt a képviselőkhöz tavaly (Menedzsment Fórum)
Semmi nem zárja ki azt, hogy a parlamenti képviselők ne élhetnének az uniós támogatási rendszer nyújtotta lehetőségekkel. Akadt is néhány, aki tavaly pályázott, szerencsés volt, és fel is markolhatott néhány tízmillió forintot.
febr. 14
5:36
Jön a gyógynövényes sertéshús (ProfitLine)
Összesen csaknem 630 millió forintból olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó, teljes mértékben magyar tulajdonban levő, kunhegyesi Nagykun-Hús Kft., amelyek az emésztést támogató anyagok mellett a gyógynövények számtalan életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák - közölte a cé
febr. 14
5:42
Valentin-napi virág top-lista: rózsa, nárcisz, jácint (Agrofórum)
A hazai virágüzletek forgalma megduplázódik Valentin-napkor, de még az azt követő pár napban is erős. Az utóbbi években február 14-én – az ilyenkor még külföldről behozott – vörös rózsa mellett egyre több fogyott a piros, pink és bordó színűből, illetve divatba jött a nárcisz és a jácint – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
febr. 14
5:48
Így készül a szén és atomenergia utáni időre Németország (NRGreport)
Legalább két cseppfolyósított földgáz (lng) szállításokat fogadó terminált tervez építeni Németország Peter Altmaier gazdasági miniszter bejelentése szerint - adta hírül az MTI a Reutersre hivatkozva.
febr. 14
5:54
Erről a legtöbb szülő megfeledkezik: a családi pótlékot is bukhatják miatta (Pénzcentrum)
Rengeteg az elintéznivaló, ha az embernek gyereke születik Magyarországon: nem, nem a babaruhákra, vagy a gyerekszoba berendezésére gondoltunk, hanem a papírmunkára. A dolog ugyanis csak a filmekben működik olyan egyszerűen, hogy a kórházból...
febr. 14
5:54
Ingyenes lett a horgászvizsga! (Agrofórum)
A horgászat, mint rekreációs tevékenység a járulékos szolgáltatások igénybevételével együtt, összességében 100 milliárd forintos nagyságrenddel járul hozzá a bruttó hazai termék (Gdp) összegéhez - mondta Nagy István agrárminiszter a Vi. Nemzeti horgászsport gála és támogatói banketten.
febr. 14
6:00
Milliárdok életét forgatja fel az Orwellt is megszégyenítő, félelmetes megfigyelőrendszer (Portfolio)
Képzeld el, hogy kiteszel egy posztot kedvenc közösségi médiaoldaladra, másnap pedig már nem férsz hozzá a bankszámlán tárolt pénzedhez. Ez az abszurdnak tűnő helyzet könnyen valósággá válhat, 2020 után Kína 1,4 milliárd főt számláló...
febr. 14
6:06
A múlt héten tetőzött az influenzajárvány (ProfitLine)
A múlt héten tetőzött az influenzajárvány az országban; február 4. és 10. között 12 százalékkal kevesebb, 67 900 beteg fordult panaszával orvoshoz, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdai jelentésében.
febr. 14
6:12
Kevesebb tartozást halmoztak fel a cégek (Hírstart)
A vállalkozások tapasztalatai alapján tavaly mérséklődött a lánctartozás, leginkább a közepes méretű cégeket és az építőipart érinti a probléma – derül ki a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) közleményéből.
febr. 14
6:18
Orbán: nem alapozhatunk a NATO-ra, bármilyen hadsereg támadását ki kell tudnunk védeni (Portfolio)
A mostani haderőfejlesztés célja, hogy bármilyen irányból érkező katonai támadást el tudjon hárítani a Honvédség a NATO segítsége nélkül - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Figyelőnek. A politikus támogatja a közös európai...
febr. 14
6:24
A rózsa mellett két másik virág is divatba jött a Valentin-napon (Hírstart)
Ilyenkor a hazai virágüzletek forgalma megduplázódik, sőt, még a február 14-ét követő pár napban is erős marad. Az utóbbi években az ilyenkor még külföldről behozott vörös rózsán kívül egyre több fogy a pink és bordó színből, illetve divatba jött a nárcisz és a jácint. 2019-ben ezek lesznek a Valentin-nap slágerei.
febr. 14
6:36
Borral és csokival várt Valentin-nap (Márkamonitor)
Közeledik a Valentin-nap, de nem tudod, mivel lepd meg a kedvesed? Radványi Gergely, az Ital Magyarország Kft. borszakértője segítségével összegyűjtöttük a különböző csokoládétípusokhoz leginkább illő italokat, melyekkel nem hibázhatsz. Tejcsokoládé A tejcsokoládé könnyedsége és krémessége okán két irányt érdemes kipróbálni, ha borpárosításról van
febr. 14
6:42
Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül (Hírstart)
Paks II nélkül nincs hosszú távú biztonságos áramellátás – mondta Kovács Pál.
febr. 14
6:48
Drágult a tiszai hullámtér rekonstrukciója (Napi)
A kormány jóváhagyta a "Tisza hullámtér: Nagyvízi meder vízszállító képességének javítása a szolnoki vasúti híd és Kisköre közötti szakaszon" című nagyprojekt uniós támogatásának 2 milliárd 11 millió forinttal történő növelését. A teljes költség így 18 milliárd 111 millió forintra növekszik.
febr. 14
7:00
A kaviárkirály magyar birodalma, ahol 60 millió forintos halak zsúfolódnak az omladozó kendergyár medencéiben (G7)
A román határnál fekvő Komádinál, egy omladozó gyártelepnél állítják elő a világ kaviártermelésének egy százalékát. Cégportré a kaviárkirály magyar birodalmáról.
febr. 14
7:12
Jóval kevesebb lesz a valódi állami autótámogatás (Napi)
A gyermekvállalást ösztönző kormányzati lépések közé tartozó autótámogatás jelentős könnyítés, de az áfa miatt a tényleges állami támogatás kisebb 2,5 millió forintnál - 1,4 millió forint.
febr. 14
7:12
A szakképzés kudarcáról ír egy háttéranyag, emelnék a tankötelezettséget (Hírstart)
Hiába minden, a többség a gimnáziumot választja. Technikummá neveznék át a szakgimnáziumokat.
febr. 14
7:18
Érkeznek a második generációs felhőszolgáltatások (Napi)
A vállalatoknak 2025-re teljes körű felhőstratégiára lesz szükségük, és új megközelítéssel kell megtervezniük a felhő-alapú IT környezetre való átállásukat az Oracle szoftverfejlesztő és informatikai szolgáltató konszern legfrissebb előrejelzése szerint - írja az MTI.
febr. 14
7:24
Egyre csak gyűlnek a felhők az égen - 2025-re minden más lesz (Hírstart)
A vállalatoknak 2025-re teljes körű felhőstratégiára lesz szükségük, és új megközelítéssel kell megtervezniük a felhő-alapú IT környezetre való átállásukat az Oracle szoftverfejlesztő és informatikai szolgáltató konszern legfrissebb előrejelzése szerint - írja az MTI.
febr. 14
7:30
Elios-botrány: eltűnt Jávor feljelentése (Hírstart)
A Nyomozó Főügyészségen egyszerűen nyoma veszett a bűnpártolás kérdését vizsgáló Jávor-féle feljelentésnek, az EU pedig végre megszólalt az ügyben, hogy a kormány visszavonta a számlákat a brüsszeli csomagból.
febr. 14
7:36
Alig mozdultak az ázsiai tőzsdék (Napi)
Minimálisan mozogtak a vezető ázsiai börzék csütörtökön - írja az MTI.
febr. 14
7:36
Új gumiipari technológiát dolgoztak ki a kecskeméti Kereken-Pálya Kft.-nél (ProfitLine)
Egy új technológiát dolgozott ki a hőrekeményedő alapanyagok jobb feldolgozhatóságának érdekében a kecskeméti Kereken-Pálya Kft. vezette konzorcium, melynek közel egymilliárd forint összköltségű projektjét a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatta - közölte a cég az MTI-vel.
febr. 14
7:42
Ingyen strandolhatnak Mészáros Lőrinc mellett a balatonvilágosiak? (Menedzsment Fórum)
Folynak a tárgyalások a Club Aliga érintett partszakaszának önkormányzati tulajdonba adásáról.
febr. 14
7:42
Új gumiipari technológiát dolgoztak ki a kecskeméti Kereken-Pálya Kft.-nél (Hírstart)
Egy új technológiát dolgozott ki a hőrekeményedő alapanyagok jobb feldolgozhatóságának érdekében a kecskeméti Kereken-Pálya Kft. vezette konzorcium, melynek közel egymilliárd forint összköltségű projektjét a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatta - közölte a cég az MTI-vel.
febr. 14
7:42
Divatbemutató gyerekek (Márkamonitor)
Nem lehet túl korán kezdeni a divatot! Magyarországon egyre elterjedtebb, hogy a szülők a gyermekeiket úgy öltöztetik, mint a felnőtteket. A kicsik is szeretnek csinosan öltözni, divatos ruhákban járni – és ez magával hozza a gyerekdivat piacának erősödését. A Fashion Kids Hungary Modellügynökséget rendszeresen keresik meg divatmárkák azzal, hogy g
febr. 14
7:48
A vis maior keretből újítanak fel egy kórházi osztályt (Napi)
Csaknem 150 millió forintból újítják fel a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház pulmonológiai osztályának épületét - írja az MTI.
febr. 14
7:54
Újabb sztrájk indult Magyarországon (Portfolio)
Határozatlan időre szóló sztrájk kezdődött szerda délután a mintegy 2500 embert foglalkoztató miskolci Sega Hungary Kft üzemében - írja a Népszava. A januárban kezdődő bértárgyalások során a szakszervezet többször módosította...
febr. 14
7:54
Magyarországra érkezik kampányolni Timmermans (Hírstart)
Magyarországon folytatja kampányát a brüsszeli szocialisták első embere. Az európai bevándorláspártiak listavezetője hivatalosan az MSZP hétvégi kongresszusára érkezik.
febr. 14
8:00
Paks 2-államtitkár: atomenergia nélkül bukjuk a klímacélokat (Menedzsment Fórum)
Kovács Pál a Magyar Hírlapnak adott interjújában beszélt arról, miért szükséges a paksi bővítés, meg arról is, hogy áll most a projekt. Javarészt még mindig dokumentálnak, de a konkrét munkálatok is elkezdődtek, melyeknek már "nyoma van."
febr. 14
8:00
5 millió forintra büntették az MKB Bankot (Privátbankár)
A pénzforgalmi szabálysértést őszig kell kijavítaniuk.
febr. 14
8:00
Elios-botrány: eltűnt Jávor feljelentése (Hírstart)
A Nyomozó Főügyészségen egyszerűen nyoma veszett a bűnpártolás kérdését vizsgáló Jávor-féle feljelentésnek, az EP egyik felelőse pedig megszólalt az ügyben, hogy a kormány visszavonta a számlákat a brüsszeli csomagból.
febr. 14
8:06
Készpénzt kap? - Nagyon rosszul járhat vele (Napi)
Számos cégnél érzékelhetően csúszik a béren kívüli juttatás rendszer idei kialakítása. Sokan örülnek, amikor a „készpénzfizetés” is az opciók között van, de ezzel a zsebükbe jóval kevesebb juthat - hívja fel a figyelmet az Azenpenzem.hu.
febr. 14
8:06
2021-ben vége az A380-as gyártásnak, A330neo és A350 üzemeltető lesz az Emirates (Hírstart)
Összesen hetven darab Airbus A350-es és A330neo repülőgépet rendelt az Emirates, 39 darab A380-asra szóló meglévő rendelése helyett, az Airbus 2021-ben leállítja az óriásgép gyártását.
febr. 14
8:12
Orbán elmondta, mire készül a kormány a következő fél évben (Portfolio)
A családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalását nevezte a következő időszak legfontosabb feladatának Orbán Viktor. A miniszterelnök a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén elmondta, mindegyik elemet szeretnék útnak...
febr. 14
8:18
Minimális forinterősödés kora reggel (GazdaságPortál)
Minimálisan erősödött a forint a főbb devizákhoz képest csütörtök kora reggelre a bankközi piacon szerda estéhez képest. Reggel hét órakor 318,99 forinton állt az euró a szerda esti 319,20 forint után. A svájci frank jegyzése 280,65 forintról 280,47 forintra, a dolláré pedig 283,06 forintról 282,77 forintra gyengült. Az euró jegyzése nem változott
febr. 14
8:24
Ennyivel több lakásépítést hozhat a kibővített csok (Infostart)
Több mint 22 százalékkal bővült 2018 egészében az építőipar – közölte a KSH. Az ÉVOSZ elnöke szerint 3300 milliárd forintos termelési értéket produkált az ágazat. A hétvégén bejelentett családvédelmi intézkedések miatt a szervezet vezetője arra számít, hogy az idei évtől jelentősen megugrik a lakásfelújítások száma.
febr. 14
8:24
Már év elején nagy ajándékot kaphat Magyarország (Portfolio)
Idén elsőként a Standard & Poor's mond ítéletet Magyarországról a nagy hitelminősítő intézetek közül. Pénteken késő este érdemes lehet rápillantani az S&P döntésére, ugyanis megeshet, hogy már most egy fokozattal javít a magyar...
febr. 14
8:24
Minimális forinterősödés kora reggel (Hírstart)
Minimálisan erősödött a forint a főbb devizákhoz képest csütörtök kora reggelre a bankközi piacon szerda estéhez képest. Reggel hét órakor 318,99 forinton állt az euró a szerda esti 319,20 forint után. A svájci frank jegyzése 280,65 forintról 280,47 forintra, a dolláré pedig 283,06 forintról 282,77 forintra gyengült. Az euró jegyzése nem változott
febr. 14
8:30
Kiszivárgott: visszaemelheti a kormány a tankötelezettségi korhatárt (Portfolio)
Tizenhét évre emelnék a tankötelezettség korhatárát a Szakképzés 4.0 című, a Népszava birtokába jutott háttéranyag szerint, amely több más változást is tartalmaz. Az eddigi szakképzési politika totális kudarc - állítja az Innovációs...
febr. 14
8:32
Meglepte az elemzőket a Commerzbank (Portfolio)
Az elemzők által várt 79 millió eurónál nagyobb, 113 millió eurós adózás utáni nyereséget sikerült elérnie a Commerzbanknak a negyedik negyedévben, így az egy évvel korábbi 75 millió eurót is jelentősen felülmúlta a második legnagyobb...

Keresés