2019. február 21. csütörtök

febr. 21
0:24
Fed: A gazdasági fejleményektől függ a kamat alakulása (ProfitLine)
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed januári kamatdöntő ülésének szerdán közzétett jegyzőkönyve szerint a Federal Reserve monetáris politikája a jövőben rugalmasan alkalmazkodik a pénzügyi, gazdasági feltételek alakulásához, így a kamatmódosítások üteme és mértéke bizonytalan.
febr. 21
2:06
Jelenleg ilyen az influenzahelyzet hazánkban (ProfitLine)
Magyarországi influenzahelyzet (2019. február 11-17.); a betegek aránya korcsoportonként; influenzaaktivitás megyénként
febr. 21
2:36
A visszavásárlási határidőre figyelmezteti ügyfeleit a Nemzeti Eszközkezelő (ProfitLine)
Az ajánlat kézhezvételétől számított hatvan napon belül kell választ adnia a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. 32 ezer ügyfelének arra, hogy vissza akarja-e vásárolni a bankok által elvett otthonát - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter az MTI-vel szerdán.
febr. 21
3:06
Csalók éltek vissza a Nemzeti Közművek nevével (ProfitLine)
Több visszaélés történt a Nemzeti Közművek (NKM) földgázszolgáltatójára hivatkozva az utóbbi időszakban: a csalók szükségtelen műszaki beavatkozások elvégzésére kötnek szerződést az NKM ügyfeleivel, majd nem teljesítik a megbízást - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.
febr. 21
3:36
A kormány segítené a családi vállalatok utódlását (ProfitLine)
A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat - nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei
febr. 21
3:36
Befizetési rekord jött össze az OTP és az Allianz önkéntes nyugdíjpénztáránál (Hírstart)
Az Allianz tavalyi évét mondjuk jelentősen megdobta, hogy nyáron beleolvadt a CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár.
febr. 21
4:06
Növekvő árbevétel mellett csökkent a Rába nyeresége (ProfitLine)
A Rába Járműipari Holding Nyrt. 2018-ban 1,197 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el, ami 23,7 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól. A Rába-csoport árbevétele tavaly 10,9 százalékkal, 48,632 milliárd forintra nőtt - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda este közzétett gyorsjelentésében.
febr. 21
4:24
A jövedelem helyett a vagyont adóztatná a világ egyik leggazdagabb embere (Hírstart)
Bill Gates szerint a leggazdagabbaknak nem a rendszeres jövedelme sok, hanem a vagyonuk nagy.
febr. 21
4:36
Tudatos huszonévesekkel bővült tavaly az OTP Nyugdíjpénztár tagállománya (ProfitLine)
Rekordösszegű tagi befizetéssel, mintegy 5 milliárd forintos vagyonbővüléssel és fiatalodó tagállománnyal zárta a piac első számú szereplője a 2018-as évet. Az OTP Nyugdíjpénztár tagjainak száma meghaladta a 228 000 főt, az új belépők között pedig a huszonéves korosztály dominál. A Pénztár tervei között az idei évben a még fiatalabb Z generáció meg
febr. 21
4:54
Új híd épül Budapestnél (Infostart)
Épül egy új híd, ezen közlekedik majd az észak-budapesti agglomerációban élők jelentős része.
febr. 21
5:06
Lezárult a paksi atomerőmű biztonsági felülvizsgálata (ProfitLine)
Lezárult a paksi atomerőmű időszakos biztonsági felülvizsgálata, amelyet tíz évente kell elvégezni - közölte szerdán honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).
febr. 21
5:24
Marius Budăi: 8,65 milliárd lejt kap a nyugdíjrendszer második pillére 2019-ben (Hírstart)
2019-ben 8,65 milliárd lejt kap a nyugdíjrendszer második pillére, ez csaknem egymilliárd lejjel több, mint tavaly - jelentette be szerdai sajtóértekezletén Marius Budăi.
febr. 21
5:36
Kormányzati együttműködéssel megfordítható a klinikai kutatások számának csökkenése (ProfitLine)
Miközben pótolhatatlan hozzájárulást jelentenek a hazai egészségügynek és százmilliárdokban mérhető hozzáadott értéket teremtenek a magyar gazdaságnak, a régióban fokozódó verseny hatására az elmúlt években közel ötödével csökkent a Magyarországon folytatott új klinikai vizsgálatok száma. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerint a magyar be
febr. 21
5:36
Akciók nélkül spórolhatsz több ezer forintot a napi bevásárlásnál: működik a trükk (Pénzcentrum)
Egy 10 különböző termékből álló képzeletbeli élelmiszerlistán majd 3 000 ezer forintot lehet spórolni akkor, ha az adott áruház sajátmárkás termeiket választjuk az ismert gyártói márkák helyett. Érdemes tehát jól megfontolni...
febr. 21
5:42
Télvégi növényvédelmi feladatok a kertekben: metszés és lemosó permetezés (Agrofórum)
Bár az éjszakák még fagypont körüliek, napközben azonban tavasziasan melengető az időjárás. A hóvirág kinyílott, duzzadnak a korán fakadó fák rügyei. Mindez azt sugallja, hogy közeleg a tavasz. Talajmunkát most még nem lehet végezni, mert nyirkos, nedves a talaj, de bőven akad más tennivaló a kertekben. Elő a fűrésszel, ágvágóval és a metszőollóval
febr. 21
5:51
Végrehajtást indított a NAV az MKB tulajdonosa ellen (Menedzsment Fórum)
Meglehet, az eljárás kiváltó oka még azelőtt keletkezett, hogy az egyharmados MKB-pakettet Szíjj Lászlónak, Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnerének eladta Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás. Az ő két – köztük a bajban lévő NHB-t birtokló – cége ellen is végrehajtást rendelt el ugyanis az adóhatóság.
febr. 21
5:54
Robban a magyar nyugdíjbomba, de van itt egy még nagyobb baj (Portfolio)
Néhány évtized múlva a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná válik. Ennél talán még nagyobb probléma, hogy nem készül erre rendesen a lakosság: az öngondoskodást segítő megtakarítások (életbiztosítások, nyugdíjpénztárak...
febr. 21
5:54
Húsra, sörre és sajtra költöttek a legtöbbet a magyarok (Hírstart)
Élelmiszerre tavaly 1835 milliárd forintot költött a lakosság.
febr. 21
6:12
Autóipari védővám: ha Trump üti a németeket, az nekünk is fájni fog (Infostart)
Akár 25 százalékos importvámot is kivethet az Egyesült Államokba érkező járművekre az amerikai elnök; az intézkedés a magyar járműipari export akár 10 százalékát is érintheti - közölte a Kopint-Tárki gazdaságkutató ipari szakértője, Matheike Zoltán.
febr. 21
6:12
Autóipari védővám: ha Trump üti a németeket, az nekünk is fájni fog (Hírstart)
Akár 25 százalékos importvámot is kivethet az Egyesült Államokba érkező járművekre az amerikai elnök; az intézkedés a magyar járműipari export akár 10 százalékát is érintheti - közölte a Kopint-Tárki gazdaságkutató ipari szakértője, Matheike Zoltán.
febr. 21
6:18
Kérdésessé vált a Media Markt és a Tesco tervezett összefonódása (Hírstart)
Bár a versenyhivatali jóváhagyást már megkapta a két vállalat, a plázastoptörvény alól felmentést adó szakértői bizottságnál eddig nem kezdeményezték az engedélyezési eljárást.
febr. 21
6:24
Szerencse is kell a 27,5 milliós ingyenpénzhez (24.hu)
Tucatnyi, gyermeket nevelő olvasónk közül egy sem akadt, aki igazán jól járna az új támogatásokkal. Azt mondják, emelni kellene a családi pótlékot, és minden gyermek – így a meglévők – után egyforma támogatást szeretnének.
febr. 21
6:26
A gatyánk is rámegy az élelmiszervásárlásra (24.hu)
Megnőtt a kereslet a sonkára, a szalámira és a virslire.
febr. 21
6:42
Hét százalékkal költöttünk többet élelmiszerre 2018-ban (444)
1835 milliárd forintért ettek a magyarok 2018-ban. Tisztálkodásra és takarításra ennek a negyede ment el.
febr. 21
6:42
Mi mennyibe kerül a sípályán? (Márkamonitor)
Február–március a síelés főszezonja – hazánkban több mint félmillióan űzik szívesen ezt a téli sportot. Vajon tényleg luxus a síelés? Mennyibe kerül egy családnak pár nap egy közeli sípályán? Ha már túl van a síelésen, Ön tudja, hogy mennyit költött? A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői azt javasolják, a síelés pénzügyi megtervez
febr. 21
6:42
Otthoni pálinkafőzés: valami nem stimmel a számokkal! (Agrofórum)
Érdekes anomáliákat fedezett fel a Pálinka Nemzeti Tanács a magánfőzésről szóló 2018-as adóhatósági adatokban. Ezekből ugyanis az derül ki, hogy az országban nyilvántartott több, mint húszezer magánfőzésre szolgáló lepárlókészülékből csak hétezret használtak 2018-ban, és ezeken összesen 115 ezer liter magánfőzött párlat készült – készülékenként át
febr. 21
6:44
Figyelem! Egyelőre szigorúan tilos a permeteződrónok használata a magyar földeken! (Agrofórum)
A drónok mezőgazdaságban történő, növényvédelmi célú alkalmazása új jelenség. A Nébih felhívja az érdeklődők és érintettek figyelmét, hogy e célú használatuk jelenleg nem engedélyezett, arra csak a jogi környezet kialakítását követően nyílik lehetőség.
febr. 21
6:48
Teljesítményfokozó ampullákkal, tiltott gyógyszerekkel kereskedtek (Hírstart)
A hajdú-bihari felderítés eredményeként a Terrorelhárítási Központ és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály országos akciósorozatot hajtott végre, számol be az Origo.
febr. 21
6:54
Veszélyben a Media Markt és a Tesco tervezett összefonódása (Infostart)
Meghiúsulhat a Tesco és a Media Markt nemrégiben bejelentett összefonódása, amelynek során kilenc hipermarket belső eladóterében elektronikai termékeket kínáló, önálló üzletrészeket alakítanának ki - tudta meg a Magyar Nemzet.
febr. 21
6:57
Kiköltekeztek Orbánék, 1174 milliárd a túlköltésük (24.hu)
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztériuma volt a leglazább.
febr. 21
7:00
Közel 2000 milliárd forintért vásárolt már cégeket az Orbán-kormány (G7)
Némelyik jól teljesít, más csődbe ment, és van olyan is, amely már Mészáros Lőrincé. De alapvetően csak puffadt és puffadt az állam az utóbbi években.
febr. 21
7:06
Magyar-román kórházi együttműködés indul (ProfitLine)
Több mint 13 millió euróból (4,1 milliárd forintból) kezdődnek egészségügyi fejlesztések egy román-magyar uniós program segítségével a romániai Szatmár megye, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három kórházában.
febr. 21
7:12
Meginoghat a lengyel húsipar (Hírstart)
Egyre több országban jelenik meg a fertőzött lengyel hús. Már hetek óta tart a botrány, ráadásul úgy néz ki, nem egy vágóhídon követtek el szabálytalanságot, hanem több helyen is vágtak tiltott kezelésen átesett marhákat.
febr. 21
7:18
Az állam 1174 milliárd forinttal költekezett túl (Infostart)
Tavaly a honvédelmi tárca tartotta magát legjobban a költségvetési törvényhez, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium külön-külön több száz milliárd forinttal túllépte a tervezett kiadásait - írja a csütörtöki Világgazdaság.
febr. 21
7:36
E10: Románia és Bulgária már előttünk, de mikor jön Magyarország? (Portfolio)
Európában egyre több országban állnak át az E10 üzemanyag használatára, Románia és Bulgária is beállt a sorba, és 8, illetve jövő héttől 9 térfogatszázalékosra emeli az etanol arányát az országban kapható motorbenzinben. Reng...
febr. 21
7:36
Aki nem kap észbe időben, és kezd el tanulni, végleg hátrányba kerülhet (Hírstart)
Egy frissen közzétett OECD-jelentés szerint sürgősen fejleszteni kell a felnőttképzést Magyarországon, ugyanis a munkavállalók nem fogják tudni tartani a lépést a változó munkaerőpiaci igényekkel, és így akár az is előfordulhat, hogy a jövőben a robotok kiszorítják őket.
febr. 21
7:42
Radnóti Tibor vezeti a Stratis versenypiaci üzletágát (Márkamonitor)
Tapasztalt szakember veszi át a versenypiaci üzletág vezetését a tanácsadási piac egyik legnagyobb magyar tulajdonú szereplője, a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. vezetői csapatában. A pozíciót eddig Bíró Zoltán a cég vezetése mellett vitte. Radnóti Tibor pályáját az alapító tagokhoz hasonlóan a Pannon GSM-ben kezdte. Ezt követően a M
febr. 21
7:48
Folytatódhat a tegnapi trend Európában (Napi)
Az előző napi indexerősödést folytathatják a csütörtöki nyitáskor a főbb európai tőzsdék, bár London akár csekély veszteséggel is kezdhet.
febr. 21
7:48
Tőzsdenyitás előtt – Pozitív kezdésre van kilátás az európai tőzsdéken (GazdaságPortál)
Az előző napi indexerősödést folytathatják a csütörtöki nyitáskor a főbb európai tőzsdék, bár London akár csekély veszteséggel is kezdhet. A határidős indexjegyzések alapján a párizsi és a frankfurti tőzsdeindexek 0,3-0,5 százalék emelkedéssel kezdhetik a csütörtöki kereskedést, Londonban viszont szerény, 0,1 százaléknyi indexcsökkenéssel nyithat a
febr. 21
7:54
Ennyire tolta túl a pénzszórást az állam tavaly (Privátbankár)
A teljes túlköltekezés több mint 1000 milliárd forintnyi volt. Az EMMI és a Belügyminisztérium is több száz milliárd forinttal túllépte a tervezett kiadásait.
febr. 21
7:54
Hét százalékkal költöttünk többet élelmiszerre 2018-ban (Hírstart)
1835 milliárd forintért ettek a magyarok 2018-ban. Tisztálkodásra és takarításra ennek a negyede ment el.
febr. 21
7:56
Tőzsdenyitás előtt – Pozitív kezdésre van kilátás az európai tőzsdéken (Hírstart)
Az előző napi indexerősödést folytathatják a csütörtöki nyitáskor a főbb európai tőzsdék, bár London akár csekély veszteséggel is kezdhet. A határidős indexjegyzések alapján a párizsi és a frankfurti tőzsdeindexek 0,3-0,5 százalék emelkedéssel kezdhetik a csütörtöki kereskedést, Londonban viszont szerény, 0,1 százaléknyi indexcsökkenéssel nyithat a
febr. 21
8:00
Ez nem a forint napja eddig (Napi)
Gyengült kissé a forint csütörtökre virradóra a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizapiacon.
febr. 21
8:00
Végrehajtást indított a NAV az MKB tulajdonosa ellen (Hírstart)
Meglehet, az eljárás kiváltó oka még azelőtt keletkezett, hogy az egyharmados MKB-pakettet Szíjj Lászlónak, Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnerének eladta Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás. Az ő két – köztük a bajban lévő NHB-t birtokló – cége ellen is végrehajtást rendelt el ugyanis az adóhatóság.
febr. 21
8:06
1174 milliárd forintos túlköltekezést hozott össze tavaly az állam (Menedzsment Fórum)
Az EMMI és a Belügyminisztérium is több száz milliárd forinttal túllépte a tervezett kiadásait.
febr. 21
8:06
Új óvoda épül Pakson (ProfitLine)
Óvodát épít a pécsi egyházmegye mintegy 480 millió forintos ráfordítással Pakson.
febr. 21
8:06
Hiába a növekvő bérleti díjak, mégsem örülhetnek a tulajdonosok (Portfolio)
Hogyan élik meg a bérlők a budapesti irodapiacon megfigyelhető változásokat? Milyenek az elvárások az új irodaházakkal szemben? Mennyire stabil a jelenlegi bérbeadói piac fenntarthatósága? Többek között ezekre a kérdésekre keresték...
febr. 21
8:06
Afgán menekült nyitott fordító irodát Szerbiában (Hírstart)
Menedékjogot kapott, és vállalkozást indított Szerbiában egy afgán menekült. Hét nyelven beszél a negyven éves férfi.
febr. 21
8:08
Meghiúsulhat a Media Markt és a Tesco tervezett összefonódása (Menedzsment Fórum)
A versenyhivatal felől oké a dolog, de a plázastoptörvény alól felmentést nem biztos, hogy megkapják.
febr. 21
8:12
Súlyos veszteségeket okoznak az Oroszország elleni szankciók (Agrofórum)
Oroszország ellen 62 országban 159 féle kereskedelmi korlátozás van érvényben, amelyek 2018-ban 6,3 milliárd dollárnyi veszteséget okoztak a kivitelnek - közölte kedden az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium.

Keresés