2019. február 6. szerda

febr. 6
0:24
150 milliárd forintot jut a Magyar Falu Programra (ProfitLine)
Idén minden eddiginél több központi költségvetési forrás jut településfejlesztésre Magyarországon, amelyből a Magyar Falu programra 150 milliárd forintot fordítanak - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Budapesten háttérbeszélgetésen.
febr. 6
1:06
Rendbe teszik az elhanyagolt erdőterületet Kispesten (ProfitLine)
Rendbe teszik a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti eddig elhanyagolt, szemetes erdőterületet és parkerdővé alakítják, ahol a tervek szerint június végére már játszótér, valamit futó- és tollaslabdapálya is lesz - tájékoztatta a Pilisi Parkerdő Zrt. kedden az MTI-t.
febr. 6
2:06
Budapestre helyezi át székhelyét a Nemzetközi Beruházási Bank (ProfitLine)
A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) székhelyének áthelyezése Magyarországra tovább erősíti Magyarország és Budapest nemzetközi pénzügyi központi szerepét - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter azt követően, hogy Nyikolaj Koszovval, a nemzetközi pénzintézet elnökével aláírta az erről szóló egyezményt kedden Budapesten.
febr. 6
2:06
Budapestre helyezi át székhelyét a Nemzetközi Beruházási Bank (Hírstart)
Varga: Budapest nemzetközi pénzügyi központi szerepe tovább erősödik.
febr. 6
2:36
Nem vezetett eredményre a madridi taxis sztrájk (ProfitLine)
Követeléseik teljesülése nélkül ért véget a madridi taxisok tizenhat napja tartó sztrájkja, miután a többségük a tiltakozóakció befejezése mellett döntött kedden.
febr. 6
3:06
Csődeljárást kért maga ellen a Germania légitársaság (ProfitLine)
Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a Germania német légitársaság, és közölte, hogy azonnali hatállyal beszünteti tevékenységét - jelentette be a cég kedden.
febr. 6
4:06
Ezért nem nyersz sohasem a lottón - mutatjuk! (ProfitLine)
A lottó valahol a matematikáról szól. Bizonyára Te is olvastál már olyan - ráadásul tényleg igaz - történeteket, ahol azért nyert valaki sok pénzt a lottón, mert matematikailag érett volt hozzá. Hiszen a lottó kökemény matematika! Mutatjuk, mire érdemes figyelned, ha nyerni szeretnél:
febr. 6
4:36
Nem elég az erős jelszó a biztonságos e-mail forgalomhoz (ProfitLine)
Az e-mailek védelméhez nem elég az erős jelszó, több biztonsági elemre is szükség van ahhoz, hogy az elektronikus levelek ne kerüljenek illetéktelen kezekbe, ilyen például az a végponttól végpontig terjedő megoldás, amikor az üzenetet titkosítják a küldőnél még mielőtt az eljutna a hálózatra, majd a fogadó gépe dekódolja - hívta fel a figyelmet a k
febr. 6
5:06
Milyen lesz az idei GDP-növekedés? (ProfitLine)
Az idei gazdasági (GDP) növekedés nem lesz messze a 4 százaléktól - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden Békéscsabán, a megyei kamara évadnyitó gazdaságpolitikai fóruma előtt az MTI érdeklődésére.
febr. 6
5:06
Alaposan meggyűlt tavaly a jegybank baja a csaló, illegális brókerekkel (Hírstart)
Mintegy négyszázmillió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki tavaly a jegybank. Még mindig a jellemzően magas kamatot ígérő illegális brókerek okozzák a legtöbb gondot.
febr. 6
5:42
Íme, a képviselői jövedelmek toplistája! (Menedzsment Fórum)
Volt olyan képviselő tavaly, aki egyetlen munkanap alatt megkereste a havi átlagbér többszörösét. Egy napi munkával több mint bruttó 670 ezer forintra tett szert.
febr. 6
5:42
Balatoni halelhullás – mi állhat a háttérben? (Agrofórum)
Az elmúlt hétvégén Balatonlelle egyik strandján egy esővíz befolyónál négy mázsányi elpusztult szélhajtó küszre lettek figyelmesek a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai. Az esetről lakossági bejelentéseket is kaptak, valamint az interneten több rémhír is szárnyra kelt, amiket szeretnénk eloszlatni.
febr. 6
5:48
Már a románokat is irigyelhetjük! A sor végén kullog a magyar minimálbér (Portfolio)
Bruttóban, vagyis az adózás előtti helyzetet tekintve az Európai Unióban a negyedik legalacsonyabb a magyar minimálbér, a vásárlóerőt tekintve azonban még ennél is rosszabb a helyzet: a régióban nálunk lehet a legkevesebbet vásárolni...
febr. 6
5:54
Ezekben a szakmákban kezdőként is milliós fizetés vár: tömegeket keresnek (Pénzcentrum)
Közeleg a felsőoktatási felvételi határidő, sokan vívódnak most, melyik szakra jelentkezzenek. A döntés nem tűnik egyszerűnek, hiszen a jelentkező fiatalok a jövőjükről döntenek. Ez pedig nagyon nem mindegy. Ha viszont csak a munkaerő-piaci...
febr. 6
6:06
Hatalmas különbségek vannak a brókercégek díjai között (Portfolio)
Bár a brókercégek által nyújtott szolgáltatások nagyon hasonlóak, az általuk felszámított díjakban jelentős különbségek lehetnek. Ezek összehasonlítása nemcsak azért nehézkes, mert a brókercégek díjstruktúrái sokszor nagyon összetettek...
febr. 6
6:24
Túl nagy az államadósság - ingatlanokat ad el Olaszország (Napi)
Mintegy 1,8 milliárd eurónyi (570 milliárd forint) állami ingatlant ad el az olasz állam, hogy csökkenteni tudja a hatalmas államadósságot.
febr. 6
6:30
Innen tudjuk, mennyivel drágul a lakásunk (Infostart)
Legyen panel, tégla vagy családi ház, budapesti vagy vidéki, egyetlen drágulási térképre vitt mindent a Portfoli.hu
febr. 6
6:36
Kisvállalati lízing refinanszírozási programot indít az MFB (ProfitLine)
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Növekedési hitelprogram - fix (nhp fix) forrásait közvetítő 25 milliárd forintos keretösszegű új lízing refinanszírozási programot indít - közölte az MFB kedden az MTI-vel. A finanszírozást a magyarországi mikro, illetve kis- és közepes vállalkozások igényelhetik maximum 2,5 százalékos kamattal.
febr. 6
6:36
Kisvállalati lízing refinanszírozási programot indít az MFB (Hírstart)
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Növekedési hitelprogram - fix (nhp fix) forrásait közvetítő 25 milliárd forintos keretösszegű új lízing refinanszírozási programot indít - közölte az MFB kedden az MTI-vel. A finanszírozást a magyarországi mikro, illetve kis- és közepes vállalkozások igényelhetik maximum 2,5 százalékos kamattal.
febr. 6
6:42
A Super Bowlon mutatták be a Toyota reklámfilmjeit (Márkamonitor)
Idén a Toyota két reklámmal jelentkezett az amerikaifutball-bajnokság (NFL) múlt vasárnap megrendezett döntője, a Super Bowl szünetében. A Super Bowl minden év egyik leginkább várt eseménye az amerikai sport- és reklámrajongók számára egyaránt, és az azt követő egy-két hétre bőven szolgáltat témát a sportoldalak és a reklámszakma elemzőinek. A Toyo
febr. 6
7:00
Trabanttal kezdték, ma már csúcsgéppel nyomják a veszprémi vállalkozók (G7)
Borosüvegeken is találkozhatsz az egyebek mellett címkéket nyomtató Imprenta Kft. termékeivel, amelynek története jól mutatja, hogy szerencse is kell egy sikeres vállalkozáshoz.
febr. 6
7:06
4 milliárdba kerülhet a dohánytermékek nyomon követési rendszerének kialakítása (ProfitLine)
Közbeszerzési eljárást indított a dohánytermékek nyomon követési rendszerének kialakítására az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt., a beszerzés becsült értéke 4 milliárd forint.
febr. 6
7:06
Műhibaperek: általában a kórház a vesztes fél (Hírstart)
Az orvosok időnként már nem azt nézik, a betegnek mi a baja, hanem hogy nekik milyen problémájuk adódhat a páciens miatt, írja a BAON.
febr. 6
7:12
Automatikusan tovább élnek az egyházak javára tett egyszázalékos rendelkezések (444)
Idén csak akkor kell új nyilatkozatot tenni az adónk egyházi egy százalékáról, ha másnak adnánk, mint tavaly.
febr. 6
7:18
Erre van az előre, de azért 50 százalékot nem spórolhatunk vele (Infostart)
Magyarországon a háztartások negyedében használnak már LED-es világítást, az iparban azonban kisebb ez az arány - mondta az InfoRádiónak a Világítástechnikai Társaság elnöke.
febr. 6
7:18
Hiába sztrájkoltak a madridi taxisok (Portfolio)
Követeléseik teljesülése nélkül ért véget a madridi taxisok tizenhat napja tartó sztrájkja, miután a többségük a tiltakozóakció befejezése mellett döntött kedden. A taxisszervezetek hangsúlyozták: a mostani sztrájk beszüntetése...
febr. 6
7:24
Változás az adóbevallásoknál (Napi)
Az egyházak javára tett 1 százalékos szja felajánlást 2018 óta mindaddig automatikusan figyelembe veszi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amíg a felajánló újabb nyilatkozattal meg nem jelöl egy másik technikai számos kedvezményezettet, vagy korábbi nyilatkozatát vissza nem vonja, így aki nem akar változtatni döntésén, nem kell újra benyújtania re
febr. 6
7:42
Múzeummá vált a Magyar Idők honlapja (Menedzsment Fórum)
Nem változtak az előfizetési díjak.
febr. 6
7:42
Sztrájkolnak a Tescónál a letargikus helyzet miatt (Napi)
Késhetnek a januári fizetések a Tescónál, mert kedd este sztrájkba kezdtek a bezárás előtt álló győri irodaközpont bérszámfejtői, amely a Magyar Időkből lett Magyar Nemzet értesülései szerint az országos működést is lebéníthatja. Azért szüntették be a munkát, mert a cég magyar vezetése nem adott kielégítő válaszokat a kérdéseikre. Szerdán is folyta
febr. 6
7:42
Logisztikai óriásokkal működik együtt a Fuvar.hu (Márkamonitor)
A kisebb fuvarcégek licitajánlatai mellett mostantól a GLS, a TNT és a Magyar Posta „instant” szállítási árajánlatait is választhatják opcióként a Fuvar.hu felhasználói. A magyar startup és a logisztikai szolgáltatók együttműködésének köszönhetően fejlesztett új funkció az azonnali szállításban érdekelt kkv-knak, illetve magánszemélyeknek kínál gyo
febr. 6
7:45
Új sorsjegyeket dob piacra a Szerencsejáték Zrt. (24.hu)
A játékosok jelenleg 16 sorsjegy közül választhatnak.
febr. 6
7:48
Esésnek indult a forint (Napi)
Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon szerda reggel - írja az MTI.
febr. 6
7:48
A Boschnál hatott az Audi-példa - megegyeztek a bérekről (Portfolio)
A szakszervezeti követelésekhez közeli feltételekkel született bérmegállapodás a hatvani Bosch gyárban - írja a Világgazdaság. Az autóipari beszállító javaslatára ugyan még rá kell bólintania a szakszervezeti tagságnak, de az érdekvédelmi...
febr. 6
7:48
Közel félmilliárdnyi büntetést szabott ki tavaly az MNB (Hírstart)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi piac felügyeleti hatóságaként tavaly 384 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki.
febr. 6
7:50
Logisztikai óriásokkal működik együtt a Fuvar.hu (Hírstart)
A kisebb fuvarcégek licitajánlatai mellett mostantól a GLS, a TNT és a Magyar Posta „instant” szállítási árajánlatait is választhatják opcióként a Fuvar.hu felhasználói. A magyar startup és a logisztikai szolgáltatók együttműködésének köszönhetően fejlesztett új funkció az azonnali szállításban érdekelt kkv-knak, illetve magánszemélyeknek kínál gyo
febr. 6
7:52
A Boschnál hatott az Audi-példa - megegyeztek a bérekről (Hírstart)
A szakszervezeti követelésekhez közeli feltételekkel született bérmegállapodás a hatvani Bosch gyárban - írja a Világgazdaság. Az autóipari beszállító javaslatára ugyan még rá kell bólintania a szakszervezeti tagságnak, de az érdekvédelmi...
febr. 6
7:54
Közel 400 milliónyit bírságolt tavaly az MNB (Napi)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi piac felügyeleti hatóságaként tavaly 384 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki - szemlézi az MTI a Világgazdaság szerdai cikkét.
febr. 6
7:54
A hatvani Boschnál hatott az Audi-példa - elmarad a sztrájk (Portfolio)
A szakszervezeti követelésekhez közeli feltételekkel született bérmegállapodás a hatvani Bosch gyárban - írja a Világgazdaság. Az autóipari beszállító javaslatára ugyan még rá kell bólintania a szakszervezeti tagságnak, de az érdekvédelmi...
febr. 6
7:54
A hatvani Boschnál hatott az Audi-példa - elmarad a sztrájk (Hírstart)
A szakszervezeti követelésekhez közeli feltételekkel született bérmegállapodás a hatvani Bosch gyárban - írja a Világgazdaság. Az autóipari beszállító javaslatára ugyan még rá kell bólintania a szakszervezeti tagságnak, de az érdekvédelmi...
febr. 6
8:00
Közel 400 milliónyit bírságolt tavaly az MNB (Hírstart)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi piac felügyeleti hatóságaként tavaly 384 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki - szemlézi az MTI a Világgazdaság szerdai cikkét.
febr. 6
8:06
A lengyelek beintenek az orosz gáznak (Napi)
Nincs tovább, az aktuális orosz-lengyel gázkereskedelmi megállapodás lejártakor Varsó ledugózza és beszünteti a gazpromos kapcsolatokat. Nem vesznek többé orosz gázt.
febr. 6
8:06
Csaknem 400 millió forintnyi bírságot szabott ki tavaly az MNB (Portfolio)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi piac felügyeleti hatóságaként tavaly 384 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki - ismerteti szerdai számában a Világgazdaság. A jegybank piacfelügyeleti tevékenységéről tájékoztatva...
febr. 6
8:12
Csaknem 400 millió forintnyi bírságot szabott ki tavaly az MNB (Hírstart)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi piac felügyeleti hatóságaként tavaly 384 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki - ismerteti szerdai számában a Világgazdaság. A jegybank piacfelügyeleti tevékenységéről tájékoztatva...
febr. 6
8:15
Mióta lezárták a kötvényprogramot, egyre több külföldi érkezik az országba, de nem tudni, miért vannak itt (Menedzsment Fórum)
A tartózkodási engedélyükben az "egyéb célból" szerepel. A legtöbben tavaly Iránból és Kínából érkeztek így.
febr. 6
8:18
Megjött az OTP bejelentése: új piacra lépett be a bank (Portfolio)
Igazak voltak a moldovai lapértesülések: az OTP ma be is jelentette, hogy megvette a negyedik legnagyobb moldáv bank, a Mobiasbanca többségi részesedését a francia Societe Generale-tól. Az OTP Bank bejelentette, hogy adásvételi szerződést...
febr. 6
8:18
Akkor sincs pénz a szemétszállításra, ha a fideszesek kérik (Hírstart)
Hiába lobbizik a Zöld Híd új vezetősége pénzért – írta a Népszava.
febr. 6
8:30
Gyengült a forint (GazdaságPortál)
Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon szerda reggel. Az euró 317,84 forinton forgott reggel hét órakor, 16 fillérrel nőtt a közös európai pénz jegyzése a kedd este hét órakor elért 317,68 forinthoz képest. A dollár árfolyama 278,24 forintról 278,85 forintra, a svájci franké pedig 278,31 forintról 278,99 forintra e
febr. 6
8:30
Az amerikai cégek hazai beruházásai emelik a kutatás-fejlesztés arányát (Hírstart)
A cégek elégedettek a magyar üzleti és beruházási környezettel.
febr. 6
8:32
Megjött az OTP bejelentése: új piacra lépett be a bank (Hírstart)
Igazak voltak a moldovai lapértesülések: az OTP ma be is jelentette, hogy megvette a negyedik legnagyobb moldáv bank, a Mobiasbanca többségi részesedését a francia Societe Generale-tól. Az OTP Bank bejelentette, hogy adásvételi szerződést...
febr. 6
8:33
Igaznak bizonyultak a pletykák: Moldovában vett bankot az OTP (Menedzsment Fórum)
Az OTP Bank adásvételi szerződést írt alá a Societe Generale Csoport moldáv leánybankja, a Mobiasbanca-Groupe Societe Generale S.A. 87,85 százalékos részesedésének megvásárlásáról - tette közzé a legnagyobb magyar pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Keresés