2019. február 10. vasárnap

febr. 10
1:36
Az Acoustic Planet nyerte A Dal 2019 első elődöntőjét (ProfitLine)
Az Acoustic Planet nyerte A Dal 2019 első elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Petruska és Vavra Bence, a tévénézők szavazataival a The Middletonz jutott tovább a döntőbe a Duna Televízióban és a Duna World csatornán sugárzott showműsorban.
febr. 10
2:00
Akkora rekordot hoztak a németek a megújulókkal, hogy vissza kellett vágni a támogatásukat (NRGreport)
Mintegy 3 gigawatt (GW) napelemes kapacitással bővült tavaly a német villamos energia hálózat - adta tudtul a német államszövetségi hálózati ügynökség. Csak decemberben messzebb ugrottak a teljes magyar napelemes potenciálnál.
febr. 10
2:04
Pont azokat az autókat veszik, amik a legnagyobb problémát okozzák (NRGreport)
Minden környezetvédelmi kampány ellenére is évről évre egyre nagyobb és erősebb autókat vásárolnak a németek.
febr. 10
3:36
A Hősök terén alakítják ki a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti szurkolói zónáját (ProfitLine)
Tarlós István bejelentése szerint a Hősök terén alakítják ki a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti szurkolói zónáját.
febr. 10
4:00
Napelem: tíz év után nincs vita (NRGreport)
Egyetlen képen mindaz, amiért ma kétség kívül érdemes napelemre váltani. Kicsiben is, nagyban is.
febr. 10
4:04
Napelem: ez az újítás sokakat érdekelhet (NRGreport)
Nem csak esztétikai, önös gazdasági érdek is, hogy a napelemekről időnként eltávolítsák a teljesítménycsökkenést okozó szennyeződést. A por és más lerakódások elleni harcban a slagról és az autómosó szivaccsal bemutatott akrobata mutatványokról ideje kifinomultabb megoldásra váltani.
febr. 10
4:08
Már tervezik a legújabb és legnagyobb napelemparkot Németországban (NRGreport)
EnBW szerdán jelentette be, hogy megépíti Németország legnagyobb napelemparkját, de ami még ennél is nagyobb szó, hogy mindezt támogatások nélkül tervezi.
febr. 10
5:06
Felpörgött az orosz energiatermelés (NRGreport)
Oroszország januárban növelte olaj- és gáztermelését és mindkét energiahordozóból többet exportált, mint egy évvel korábban.
febr. 10
5:08
Ragaszkodnak a lengyelek nemzeti kincsükhöz (NRGreport)
A lengyelek közel harmada továbbra is szénnel fűt télen annak ellenére, hogy a fekete energiahordozó egyre többe kerül.
febr. 10
5:10
Valóban meg vannak számlálva a dízel autók napjai? (NRGreport)
Az utóbbi években a dízel autók aránya Európa-szerte csökkent, és a hazai trendek is hasonlóan alakulnak. A Használtautó.hu adatai szerint 2012-ben még az érdeklődők mintegy kétharmada gázolajos autóra szűrt, tavaly viszont már csupán harmaduk volt rájuk kíváncsi. A 2015-ben kirobbant dízelbotrány igencsak rányomta a bélyegét az eladásokra, ami per
febr. 10
5:12
Hivatalos: Lengyelország elvágja az orosz köldökzsinórt (NRGreport)
Nincs tovább, az aktuális orosz-lengyel gázkereskedelmi megállapodás lejártakor Varsó ledugózza és beszünteti a gazpromos kapcsolatokat. Nem vesznek többé orosz gázt.
febr. 10
5:14
Magyar hírre reagált a horvát kormány (NRGreport)
Magyarország és Szlovénia gázvezeték-hálózatának összeköttetése, amely lehetővé teszi Magyarország számára lng (liquefied natural gas - cseppfolyós földgáz) vásárlását Olaszországból, nem veszélyezteti a krki lng-terminál megvalósítását - reagált kedden a horvát környezetvédelmi és energetikai minisztérium a Hina horvát hírügynökség megkeresésére.
febr. 10
5:42
Mikor metsszük csonthéjas gyümölcsfáinkat? (Agrofórum)
R. Lajos kérdése: Kertemben sok csonthéjas gyümölcsfa található, legtöbb az őszibarack. Ezeknek a fáknak a metszéséhez melyik időszak a legmegfelelőbb?
febr. 10
5:54
Néhány órán belül óriási bejelentéseket tehet Orbán Viktor (Portfolio)
Ma délután 3 órakor tartja Orbán Viktor szokásos évértékelőjét, amelyen komoly bejelentések várhatók. A miniszterelnök új családtámogatási intézkedésekről ránthatja le a leplet, legalábbis ezt vetítette előre az egy hónappal...
febr. 10
6:00
Erőműgépész-életpályamodellt indít a BERT (NRGreport)
A Főtávval közösen kínált díjkedvezménnyel szeretne új hővásárlókat szerezni a Budapesti Erőmű Zrt. (BERT), amely telephelyet is kínál partnere biomassza-erőművének, továbbá tavaly hárommilliárd, az idén másfél milliárd forintot fordított fejlesztésre – minderről a társaság elnök-vezérigazgatója, Vinkovits András nyilatkozott a Világgazdaságnak.
febr. 10
6:36
50 fölött ezt tudnia kell (ProfitLine)
A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.
febr. 10
6:36
50 fölött ezt tudnia kell (Hírstart)
A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.
febr. 10
7:06
Ezek a legrosszabb új autók most a piacon: 111 járgányt teszteltek (Pénzcentrum)
Félig-meddig igaz, hogy manapság már nincsenek rossz autók, de azért vannak szabályt erősítő kivételek, amelyek ugyan még mindig jó minősítést kaptak, de azért már a német autóklub inkább más kocsikat ajánl helyettük. Az ADAC 111...
febr. 10
7:12
Már nem megy olyan jól a szlovákoknak (Napi)
A következő években nem fogja elérni a szlovák gazdaság azt a növekedési tempót, amit tavaly produkált. A fizetések azért még emelkednek.
febr. 10
7:42
Titokzatos cégen keresztül menekítik az aranyat Venezuelából (Napi)
Egy titokzatos török vállalaton keresztül már közel egymilliárd dollárnyi aranyat menekített ki Venezuelából Nicolas Maduro elnök, aki egyre nagyobb nyomás alatt van - írta a Bloombergre hivatkozva a Portfolio.
febr. 10
7:54
Rakd fel a tetőt, adok érte egy marhát, így vásároltunk 600 éve (G7)
Amikor nem a pénz volt a legfőbb vágyálom, amikor a nagykereskedőket neppernek tekintették, a vásárlás nem szórakozás, hanem inkább nyűg volt, és semmit sem csomagoltak be.
febr. 10
8:00
Vonzza a külföldi befektetőket a magyar napenergia-piac (NRGreport)
Magyarországi naperőmű-építési projektek fejlesztéséről és finanszírozásáról állapodott meg a ReneSola az Eiffel Energy Transition nevű alappal.
febr. 10
8:06
A finomítói marzsok gyengülése a régióban (NRGreport)
Pénteken a MOL az elmúlt 6 év leggyengébb januári finomítói marzsáról adott számot. Van okuk a befektetőknek a pánikra vagy a helyzet csak ideiglenes és a finomítók nyeresége visszatér az elmúlt években jól megszokott, magasabb szintekre?
febr. 10
8:08
Másfélszeresére nőtt a BP negyedéves nyeresége (NRGreport)
A várakozásokat meghaladó mértékben több mint másfélszeresére nőtt a brit BP olajtársaság nyeresége a negyedik negyedévben.
febr. 10
8:10
Ráfagyott a mosoly néhány Tesla-tulajdonos arcára (NRGreport)
Az Egyesült Államok középnyugati területeit sújtó rekord hideg az autótulajdonosok életét is megkeserítette, különösen azokét, akik elektromos meghajtású kocsit vettek. Ez a tábor egyre nagyobb, hiszen csak a Tesla több mint 245 ezer autót adott át tavaly, háromszor többet, mint 2017-ben.
febr. 10
8:12
Nemzetközi energiaárak: javított helyezésén Magyarország (NRGreport)
Javítva helyezésén az európai uniós tagállamok rangsorában Magyarország a második, ahol a legkevesebbet kell fizetni az áramért, és továbbra is hazánkban a legolcsóbb a földgáz – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, januári nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatából.
febr. 10
8:14
Fontmilliárdokat égettek el - mégsem épülnek új atomerőművek (NRGreport)
Szakításig jutott az Egyesült Királyság az áramtermelő erőművek ügyében: veszni hagyhatják a már megkezdett atomerőmű építéseket is, mert olcsóbban ki tudják azokat váltani - olvasható a Napi.hu oldalán.
febr. 10
8:24
Azonnal kirúgták az esztergomi Suzuki dolgozóját, miután új szakszervezeti titkár lett (Portfolio)
Azonnali hatállyal elbocsátották az esztergomi Suzuki gyár területéről azt a dolgozót, aki az újonnan alakuló alapszervezet titkára lett volna - írja a Mérce.hu. A férfit szakszervezeti tisztségviselőként munkajogi védelem illetné...
febr. 10
8:24
Tizenöt éven belül a magyar áramtermelő kapacitás felét kell pótolni (444)
Jelenleg több mint 8600 megawatt erőművi teljesítmény szolgálja az áramigényeket, ebből négyezer megawattnyi erőmű üzemideje járhat le 2033-ig.
febr. 10
8:30
Gáz és atom adhatja az áramot a következő évtizedben (Infostart)
A MAVIR elemzésében azzal számol, hogy a szénerőművek szinte teljesen megszűnnek, a kiserőmű-létesítések pedig folytatódhatnak ugyan, szerepük azonban mérsékelt marad.
febr. 10
8:30
Sztrájkra készülnek a fogorvosok (Portfolio)
Munkabeszüntetésre készülnek az állami ellátásban dolgozó fogorvosok, mert azt mondják, az államtól kapott támogatás nem elegendő a rendelőik fenntartására - erről értesült az RTL Híradó. A műsor emlékeztetett, hogy másfél éve...
febr. 10
8:30
Azonnal kirúgták az esztergomi Suzuki dolgozóját, miután új szakszervezeti titkár lett (Hírstart)
Azonnali hatállyal elbocsátották az esztergomi Suzuki gyár területéről azt a dolgozót, aki az újonnan alakuló alapszervezet titkára lett volna - írja a Mérce.hu. A férfit szakszervezeti tisztségviselőként munkajogi védelem illetné...
febr. 10
8:36
Kifejlesztették a kapszulába zárt inzulininjekciót (ProfitLine)
Szederméretű, injekciót tartalmazó kapszulát fejlesztettek ki amerikai tudósok, mely a gyomron át juttatja a vérbe az inzulint. A kapszula formáját a leopárdteknős páncélja ihlette.
febr. 10
8:36
Kifejlesztették a kapszulába zárt inzulininjekciót (Hírstart)
Szederméretű, injekciót tartalmazó kapszulát fejlesztettek ki amerikai tudósok, mely a gyomron át juttatja a vérbe az inzulint. A kapszula formáját a leopárdteknős páncélja ihlette.
febr. 10
8:42
Veszélyes játékot hívott vissza a Tesco (Napi)
Fulladást okozhat az egyik tescós játék. A boltlánc lépett.
febr. 10
8:42
Néhány órán belül óriási bejelentéseket tehet Orbán Viktor (Hírstart)
Ma délután 3 órakor tartja Orbán Viktor szokásos évértékelőjét, amelyen komoly bejelentések várhatók. A miniszterelnök új családtámogatási intézkedésekről ránthatja le a leplet, legalábbis ezt vetítette előre az egy hónappal...
febr. 10
9:00
Három ábra arról, miért vonul most harcba Orbán Viktor (Portfolio)
Gyerekszületés, termékenységi ráta és népességszám. Ezekben kell áttörést elérnie a kormánynak, ha demográfiai fordulatot akar végrehajtani. Ennek érdekében várhatunk ma a miniszterelnöktől újabb családtámogató intézkedéseket....
febr. 10
9:06
Nagy változás jöhet az áramszolgáltatásban - selejtezik a magyar erőműveket (Napi)
A Magyarországon jelenleg működő több mint 8600 megawatt (MW) erőművi kapacitásból mintegy 4000 megawatt marad üzemben 15 éves távlatban, új erőművek építésére elsősorban ezek pótlása miatt van szükség, és csak másodsorban a villamosenergia-igények növekedése miatt - hívja fel a figyelmet tanulmányában a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli
febr. 10
9:06
Egy percet se várj, ha megtörténik a baj: súlyos pénzeket bukhatsz pillanatok alatt (Pénzcentrum)
A téli időszakban kötött utasbiztosítások terhére bejelentett káresetek több mint 70 százaléka síbalesetből ered, jellemzően törés, rándulás, zúzódás miatt. Szakértők éppen ezért azt tanácsolják hogy ha bekövetkezik a baj...
febr. 10
9:12
Miben bíznál meg inkább, a Lehman Brothersben vagy a bitcoinban? (Menedzsment Fórum)
A bitcoinnal azért lehet fizetni, mert sokan elhiszik, hogy értéke van. A nyilvántartási rendszere kizárja, hogy ugyanazt az értéket kétszer lehessen elkölteni, vagy visszamenőleg megváltoztassák a tranzakciókat – mondták el a Privátbankár.hu diákkonferenciáján.
febr. 10
9:30
Méhek: Bebizonyították, hogy számolni is tudnak! (Hírstart)
Agyuk apró volta ellenére a méhek képesek alapvető matematikai feladatok, például összeadás és kivonás elvégzésére - állapította meg egy ausztrál kutatás. Ez különleges teljesítmény, tekintve a számtanhoz szükséges kognitív képességek szintjét.
febr. 10
9:36
Szabadstrand létesülhet a Római-parton (ProfitLine)
Szabadstrand létesülhet a Római-parton, miután a III. kerületi önkormányzat képviselő-testülete döntött arról, hogy megvizsgáltatják egy római-parti szabadstrand kijelölésének és megvalósításának lehetőségét - tájékoztatta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata pénteken az MTI-t.
febr. 10
9:36
Milliók kerülnek a somogyi vadgazdákhoz (Hírstart)
Másodízben adhatták be igényeiket a vadászatra jogosultak az Országos Vadgazdálkodási Alap pályázati kiírására.
febr. 10
9:42
Divat lett a házasság Magyarországon, a minisztérium szerint (Napi)
A magyar kormány széles körű családtámogatási rendszerrel segíti a családalapítást és a gyermekvállalást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel a vasárnap kezdődött házasság hete alkalmából, úgy fogalmazva, hogy a házasság intézménye "ma fénykorát éli Magyarországon".
febr. 10
9:54
Feszültség a magyar Suzukinál: azonnal kirúgták a szervezkedő munkatársat (Napi)
Azonnali hatállyal elbocsátották az esztergomi Suzuki gyártól azt a dolgozót, aki az újonnan alakuló alapszervezet titkára lett volna. A férfit szakszervezeti tisztségviselőként munkajogi védelem illetné, de a Suzuki még az alapszervezet megalakulásáról való hivatalos értesítés előtt elbocsátotta, értesült a mérce.hu.
febr. 10
9:54
Megmutatjuk, hogyan kerülje el a kuponos akciók csapdáit (Infostart)
Sokat spórolhatunk a webáruházak tél végi akciós ajánlatain, gomba módra szaporodnak a kuponos cégek és gyűjtőoldalak, amelyek több ilyen jellegű vállalkozás ajánlatait gyűjtik össze. Mire figyeljünk a kuponos akciós vásárlások során?
febr. 10
10:06
Jön az újabb ingatlanválság? - Tömegével szállnak ki a kisbefektetők a Brexit miatt (Portfolio)
Napi szintű jelentést kér a brit pénzügyi felügyelet az ingatlanalapoktól, miután a megállapodás nélküli Brexit miatt aggódó kisbefektetők többszáz millió fontnyi befektetési jegyet váltottak vissza a közelmúltban. Ilyen nagy összegű...
febr. 10
10:06
A hazai áramtermelés csaknem felét pótolni kell a következő 15 évben (168 Óra Online)
A Magyarországon jelenleg működő több mint 8600 megawatt (MW) erőművi kapacitásból mintegy 4000 megawatt marad üzemben 15 éves távlatban, új erőművek építésére elsősorban ezek pótlása miatt van szükség, és csak másodsorban a villamosenergia-igények növekedése miatt – hívja fel a figyelmet tanulmányában a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli
febr. 10
10:12
Három ábra arról, miért vonul most harcba Orbán Viktor (Hírstart)
Gyerekszületés, termékenységi ráta és népességszám. Ezekben kell áttörést elérnie a kormánynak, ha demográfiai fordulatot akar végrehajtani. Ennek érdekében várhatunk ma a miniszterelnöktől újabb családtámogató intézkedéseket....
febr. 10
10:18
Megszűnhet az egyik családi támogatás? - Hallgat a minisztérium (Napi)
Bizonytalanná vált a gyermekvédelmi támogatás kifizetésének formája, miután az év végén beszüntették az Erzsébet-utalvány kiadását. A gyermekvédelmi törvény ugyanis nem csak arról rendelkezik, hogy kötelezően adni kell ezt a támogatás, de azt is kimondja, hogy Erzsébet-utalványban kell folyósítani - figyelmeztet a hvg.hu.

Keresés