2019. február 11. hétfő

febr. 11
0:36
Jövőre ismét emelkedhet a külkereskedelmi mérlegtöbblet (ProfitLine)
A borúsabbra fordult világpiaci kilátások és a belföldön továbbra is erőteljes fogyasztói és beruházási keresletnövekedés miatt idén még valamelyest csökken a külkereskedelmi mérleg többlete. Az új termelőkapacitások belépése és a fogyasztás növekedésének viszonylagos lassulása nyomán jövőre ismét emelkedhet az aktívum - így kommentálták az MTI-nek
febr. 11
1:36
Az MNB 30 millió forintra bírságolt két céget jogsértő nyilvános részvényértékesítés miatt (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 30 millió forintra bírságolta a Crown Trade Kft. és a DPD Trade Kft. társaságokat, amelyek az általuk alapított Gaudium Invest Zrt. zárt körben kibocsátott részvényeit jogsértő módon ajánlották fel nyilvános értékesítésre.
febr. 11
2:36
Gyengén kezdett az új Lego-film az amerikai mozikban (ProfitLine)
A vártnál jóval gyengébben nyitott A Lego-kaland 2 az észak-amerikai mozikban, ám még így is vezeti a hétvégi toplistát - írta a Variety.com iparági elemzők becslései alapján.
febr. 11
3:24
Akkora rekordot hoztak a németek a megújulókkal, hogy vissza kellett vágni a támogatásukat (NRGreport)
Mintegy 3 gigawatt (GW) napelemes kapacitással bővült tavaly a német villamos energia hálózat - adta tudtul a német államszövetségi hálózati ügynökség. Csak decemberben messzebb ugrottak a teljes magyar napelemes potenciálnál.
febr. 11
3:36
Télbúcsúztató karnevált rendeznek Szentendrén (ProfitLine)
Maskarások, farsangifánk-variációk, fánksütő workshopok, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok és gasztronómiai vásár is várja a közönséget a Szentendrei Karneválon március 2-án és 3-án.
febr. 11
4:36
A héten kezdődik a magyar államadós-osztályzatok hitelminősítői vizsgálatsorozata (ProfitLine)
A héten kezdődik a magyar államadós-osztályzatok idei hitelminősítői vizsgálatsorozata. A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő összesen hat felülvizsgálatot tervez 2019-ben.
febr. 11
5:06
Hatmilliárd euró felett maradt a külkereskedelmi aktívum (Hírstart)
.
febr. 11
5:12
Már tervezik a legújabb és legnagyobb napelemparkot Németországban (NRGreport)
EnBW szerdán jelentette be, hogy megépíti Németország legnagyobb napelemparkját, de ami még ennél is nagyobb szó, hogy mindezt támogatások nélkül tervezi.
febr. 11
5:14
Erőműgépész-életpályamodellt indít a BERT (NRGreport)
A Főtávval közösen kínált díjkedvezménnyel szeretne új hővásárlókat szerezni a Budapesti Erőmű Zrt. (BERT), amely telephelyet is kínál partnere biomassza-erőművének, továbbá tavaly hárommilliárd, az idén másfél milliárd forintot fordított fejlesztésre – minderről a társaság elnök-vezérigazgatója, Vinkovits András nyilatkozott a Világgazdaságnak.
febr. 11
5:36
Munkaerőhiányt okozhat a Szülj gyereket! program (Menedzsment Fórum)
Munkaerőpiaci feszültségekhez vezethet, ha a bejelentett akcióterv láttán a szebbik nem képviselői tömegesen vállalnának gyermeket.
febr. 11
5:36
Így teljesít a magyar gazdaság - egy ábrán (ProfitLine)
Magyarország gazdasági teljesítménye (az Európai Bizottság 2019 téli előrejelzése) A gazdasági teljesítmény (GDP) változása előző évhez képest, százalék (2015-2020)
febr. 11
5:36
Így teljesít a magyar gazdaság - egy ábrán (Hírstart)
Magyarország gazdasági teljesítménye (az Európai Bizottság 2019 téli előrejelzése) A gazdasági teljesítmény (GDP) változása előző évhez képest, százalék (2015-2020)
febr. 11
5:42
Kalandra fel!-kollekciót dob piacra a Miniso és a Cartoon Network (Márkamonitor)
A Miniso és a Cartoon Network összeálltak, hogy piacra dobjanak egy 264 elemből álló Kalandra fel!-kollekciót. Európától Ázsiáig, Afrikától Amerikáig 62 országában, többek közt Magyarországon is meg lehet majd megvásárolni a Finnt, Jake-et, Zizgőt, Buborék hercegnőt, Puffancs hercegnőt és a többi szereplőt formáló termékeket. A termékek első hullám
febr. 11
5:42
Hogyan védekezhetünk a tűzelhalás ellen? (Agrofórum)
H. Beáta kérdése: Körtefám egyik ágán a levelek nem hullottak le, olyan mintha az egész megégett volna. Mi lehet a baja? Mi a teendőm vele?
febr. 11
5:48
Kezdődik a magyar államadós-osztályzatok vizsgálata (Infostart)
A jövő héten kezdődik a magyar államadós-osztályzatok idei hitelminősítői vizsgálatsorozata. A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő összesen hat felülvizsgálatot tervez 2019-ben.
febr. 11
5:48
25 millió forint ingyenpénzhez juthatsz az Orbán-kormány új csomagja után (Portfolio)
Évértékelő beszédében a gyerekvállalást ösztönző demográfiai programot hirdetett Orbán Viktor. A miniszterelnök által ismertetett hét pont még számos helyen pontosításra szorul, de így is látszik, hogy a demográfiai fordulat végérvényesen...
febr. 11
5:54
Nem minden a fizetésemelés: ettől szenved a legtöbb magyar munkavállaló (Pénzcentrum)
"Jogászként egyszerű volt megértenem, hogy például egy romatelepen mitől szenvednek az emberek. De ha ma bemész egy shared service centerbe, ahol a munkatársak színes babzsákokon ülnek, hetente van gyümölcsnap, és jók a fizetések, azt...
febr. 11
6:24
Végre Magyarország is kiteríti lapjait (Portfolio)
A héten egyértelműen a negyedik negyedéves GDP-adatok lesznek a legfontosabbak, a nyugat-európai országok mellett a magyar gazdaság kapcsán is jön az első becslés a negyedik negyedéves növekedésre vonatkozóan. Emellett lényeges inflációs...
febr. 11
6:36
Idén a többség nem egyszer akar utazni: a fő úti cél belföld és az európai, nem szomszédos országok (ProfitLine)
Összesen 2-3 hétre, autóval, belföldre és hotelben megszállva – ezt tervezik a legtöbben 2019-re. A tendencia nem változott, 2018-ban is ilyen jellegű utazások voltak a legnépszerűbbek – ez derült ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital év eleji kutatásából, melyben tavalyi utazásaikról és idei terveikről kérdezték az oldal látogatóit. Nagy részük éppe
febr. 11
6:42
Mostantól automatikusan vehető igénybe az adókedvezmény (Hírstart)
Tovább csökken az adóadminisztráció.
febr. 11
6:42
A Brexit lehetséges hatásai a nemzetközi adózás területén (Márkamonitor)
Míg a brit parlament alsóháza elutasította a Brexit módjáról szóló megállapodási javaslatot, az Európai Unió nem mutat túl nagy hajlandóságot a Theresa May által javasolt megállapodás újbóli tárgyalására, így a megállapodás nélküli Brexit lehetősége napról napra valószínűbb. A megállapodás nélküli Brexit számos nyitott kérdést és bizonytalanságot e
febr. 11
6:48
Külföldi hitel magyar ügyfélnek: leállította a végrehajtást a bíróság (Napi)
Egy magyar magánszemély osztrák banktól vett fel devizahitelt, majd amikor nem tudott fizetni, a bank végrehajtást indított ellene. A magyar bíróság kimondta, hogy a hitelszerződés nem tartalmazta a thm-et, ezért az érvénytelen, így a végrehajtást fel kell függeszteni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a magánszemély nem tartozik a banknak. A jogese
febr. 11
6:48
Jön az újabb ingatlanválság? - Tömegével szállnak ki a kisbefektetők a Brexit miatt (Hírstart)
Napi szintű jelentést kér a brit pénzügyi felügyelet az ingatlanalapoktól, miután a megállapodás nélküli Brexit miatt aggódó kisbefektetők többszáz millió fontnyi befektetési jegyet váltottak vissza a közelmúltban. Ilyen nagy összegű...
febr. 11
7:06
Fontos változás történt a NAV-nál (Napi)
Azon túl, hogy idén öt adófajtával kevesebb lett, mostantól az adóhivatal értesíti a vállalkozásokat arról, hogy mely munkavállalói után vehetnek igénybe havonta több mint 31 ezer forint adókedvezményt - mondta Izer Norbert, a PM adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.
febr. 11
7:12
Tesco: hamarosan minden eldőlhet (Napi)
Hétfőn két fontos témában is tárgyalóasztalhoz ülnek a felek a Tesco áruházláncnál: előbb a győri bérszámfejtők sztrájkja ügyében, majd az összes tescós munkavállaló idei béremeléséről születhet döntés - számolt be a Magyar Nemzet.
febr. 11
7:12
Szinte példátlanul kiszolgáltatott Magyarország a külföldi cégeknek (G7)
A külföldi tulajdonú cégek nagyon fontos szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, Európán belül csak Írországban nagyobb a súlyuk.
febr. 11
7:14
Újabb tőzsdei csoda a láthatáron? Duplázta árfolyamát egy átalakult cég (Napi)
Nyomasztó örökséget vett át a SET Group új menedzsmentje. Az új stratégiában azonban egyre többen bíznak, az árfolyam emelkedik, és folyamatosan születnek az új üzletek.
febr. 11
7:18
Az idéntől segít az adókedvezményben a NAV (Portfolio)
Mostantól az adóhivatal értesíti a vállalkozásokat arról, hogy mely munkavállalói után vehetnek igénybe havonta több mint 31 ezer forint adókedvezményt - mondta Izer Norbert államtitkár. Az érintett vállalkozások hétfőn kapják meg...
febr. 11
7:18
Eldőlhet a Tesco dolgozóinak sorsa (Hírstart)
Két fontos témában is tárgyaló-­asztalhoz ülnek a felek a Tesco áruházláncnál: előbb a győri bérszámfejtők sztrájkja ügyében, majd az összes tescós munkavállaló idei béremeléséről születhet döntés.
febr. 11
7:30
Újabb alapélelmiszer drágulhat nagyot (Napi)
A liszt átadási árát körülbelül 6 százalékkal, kilónként öt forinttal emelik, amit néhány malom már ebben a hónapban meglép, a Hajdú Gabona Zrt. pedig március elejétől növeli árait - mondta Lakatos Zoltán, a cég elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak.
febr. 11
7:30
NHP Fix: Új lízing refinanszírozási program az MFB-től (Hírstart)
A program célja, hogy támogassa azoknak a vállalkozásoknak a körét, melyek beruházásaik finanszírozására, illetve versenyképességük fenntartására, fokozására lízingfinanszírozást igényelnek. Az MFB NHP Fix Lízing Refinanszírozási Programot az MFB csatlakozási feltételeinek megfelelt lízingcégek közvetíthetik a KKV-k felé. A tervek szerint az NHP fo
febr. 11
7:36
Mostantól automatikusan vehető igénybe az adókedvezmény (Menedzsment Fórum)
A NAV az újonnan bejelentett munkavállalók esetében automatikusan vizsgálja a kedvezményre jogosultságot. A vállalkozásoknak nincs is teendőjük.
febr. 11
7:36
Így mentenék meg az MTA-t és tudósait (Napi)
A német Max Planck Társaságéhoz hasonló szervezeti megoldást javasolt az akadémiai intézetek átalakítására a Professzorok Batthyány Körének elnöksége.
febr. 11
7:36
Tovább csökken az adó-adminisztráció! (ProfitLine)
Magyarország a legnagyobb adócsökkentő az Európai Unióban, és néhány éven belül szeretnénk elérni azt is, hogy a magyar legyen a legegyszerűbb, a legkevesebb adminisztrációt és a vállalkozásokat legjobban kiszolgáló adórendszer - mondta az MTI-nek Izer Norbert.
febr. 11
7:42
Mostantól automatikusan vehető igénybe az adókedvezmény (Privátbankár)
A NAV az újonnan bejelentett munkavállalók esetében automatikusan vizsgálja a kedvezményre jogosultságot. A vállalkozásoknak nincs is teendőjük.
febr. 11
8:00
Öt új, bőtermő szójafajta követheti a Pannon régió díjnyertes vetőmagját (Agrofórum)
Komoly sikert könyvelhetett el a 2019-es AgromashExpo és AgrárgépShow kiállításon a vasvári székhelyű Karintia Kft., a rendezvény termékversenyén ugyanis két díjat is bezsebelhettek. Logisztika kategóriában a pannon régióra nemesített szójafajtájuk, az Angelica érdemelt ki Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium Oklevelet.
febr. 11
8:06
Több év késéssel összeáll az új mesterterv? (Napi)
A magyar kormány várhatóan májusig elfogadja az új kis- és középvállalati (kkv) stratégiát - értesült a Világgazdaság.
febr. 11
8:06
Új erőművek építésére lehet szükség Magyarországon (ProfitLine)
A Magyarországon jelenleg működő több mint 8600 megawatt (MW) erőművi kapacitásból mintegy 4000 megawatt marad üzemben 15 éves távlatban, új erőművek építésére elsősorban ezek pótlása miatt van szükség, és csak másodsorban a villamosenergia-igények növekedése miatt - hívja fel a figyelmet tanulmányában a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli
febr. 11
8:18
Ma jönnek a bejelentések a Corvinus Egyetem jövőjéről (Portfolio)
Megszülettek a döntések a Budapesti Corvinus Egyetem átalakulásáról - érkezett a meghívó a Portfolio szerkesztőségéhez az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. Ezért Palkovics László és Trócsányi László hétfőn 12:30-kor...
febr. 11
8:24
Sok kártérítést fizetett a cseh vasút (Napi)
Mélyen a zsebébe kellett nyúlnia a cseh államvasutaknak, hogy kártérítést fizessen azoknak az utasainak, akik járata 2018-ban késett.
febr. 11
8:30
Tőzsdenyitás előtt – Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai piacok (GazdaságPortál)
Enyhe emelkedéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai részvénypiacok hétfőn. Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 27 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 36 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 18 ponttal kúszhat feljebb a nyitásban. A piacok figyelmének központjában a globális kereskedelmi fejlemények állnak. Az Egyesü
febr. 11
8:30
A K&H; mondja a tutit: Így érdemes megtakarításba kezdened (Hírstart)
A megtakarítással rendelkezők nagy része már gyerekkorában elkezdett gazdálkodni a pénzzel – ez derül ki a K&H megkérdezéséből, ahol prémium befektetők mondhatták el gyerekkori pénzügyi tapasztalataikat.
febr. 11
8:30
Egyre távolabb kerül az EU egyik legfontosabb energetikai céljától (NRGreport)
Az Európai Unió energiafogyasztása 1 százalékkal nőtt 2017-ben a megelőző évhez képest, ezzel az EU még távolabb került a 2020-as energiahatékonysági célszám elérésétől.
febr. 11
8:32
Új főszerkesztők a Marquard Mediánál (Hírstart)
A Marquard Media első saját márkája, az ÉVA és az idén 10 éves magyarországi születésnapját ünneplő nemzetközi divatmagazin, az InStyle új crossplatform főszerkesztőkkel, integrált offline-online szerkesztőségi csapatokkal kezdték meg a 2019-es évet. Pócsik Anita eddigi főszerkesztő távozik a Marquard Mediától. Pócsik Anita, az Éva magazint megálm
febr. 11
8:36
Egyes a munkavállalókat átvilágít a NAV: nyugi, csak segíteni akarnak (Pénzcentrum)
Magyarország a legnagyobb adócsökkentő az Európai Unióban, és néhány éven belül szeretnénk elérni azt is, hogy a magyar legyen a legegyszerűbb, a legkevesebb adminisztrációt és a vállalkozásokat legjobban kiszolgáló adórendszer -...
febr. 11
8:42
Hatalmas amerikai-norvég rakétavásárlási ügyletet köthet az Orbán-kormány (Portfolio)
Amerikai rakétákkal felszerelt norvég légvédelmi rendszer vásárlását tervezi az Orbán-kormány - tudta meg a 24.hu az amerikai külügyminiszteri látogatás napján megjelent cikkben, amely a több ezer milliárd forintosra tervezett haderőfejlesztési...
febr. 11
8:42
Hatalmas amerikai-norvég rakétavásárlási ügyletet köthet az Orbán-kormány (Hírstart)
Amerikai rakétákkal felszerelt norvég légvédelmi rendszer vásárlását tervezi az Orbán-kormány - tudta meg a 24.hu az amerikai külügyminiszteri látogatás napján megjelent cikkben, amely a több ezer milliárd forintosra tervezett haderőfejlesztési...
febr. 11
8:44
Új rendszám jöhet már idén (Portfolio)
Már idén, rekordgyorsasággal új betűvel kezdődhetnek az új rendszámok, ezt a Belügyminisztérium is megerősítette - írja a Vezess.hu. A Belügyminisztérium várakozásai szerint még az idén megkezdődik az S betűvel kezdődő rendszámok...
febr. 11
8:48
Mire figyeljünk ma a hazai tőzsdei kereskedésben? (ProfitLine)
Iránykeresésre, némi pozitív korrekcióra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
febr. 11
8:48
Fókuszban a Brexit és a kereskedelmi háború - Emelkedéssel nyithat Európa (Portfolio)
Felemásan zárták a hét utolsó napját a tengerentúli tőzsdék, a Dow 0,3 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 és a Nasdaq egyaránt 0,1 százalékos erősödéssel zárta a pénteki kereskedést. A hétfői kereskedésben felemásan teljesítettek...

Keresés