2019. február 16. szombat

febr. 16
0:06
Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's (Infostart)
Az új osztályzat kilátása stabil.
febr. 16
0:36
Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk Mozgalom (ProfitLine)
Három kérdésben indít "korrupcióellenes aláírásgyűjtést" a Mi Hazánk Mozgalom a fővárosban és minden megyében - közölte a mozgalom elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 16
0:48
Az MNB máris reagált Magyarország felminősítésére (Hírstart)
A Magyar Nemzeti Bank üdvözli az S&P döntését, mellyel a meghatározó nemzetközi hitelminősítők közül elsőként minősítette fel Magyarország államadóságát a befektetésre ajánlott kategória "BBB-" fokozatáról a "BBB" szintjére...
febr. 16
1:36
Elfogadták Románia költségvetését (ProfitLine)
Pénteki együttes ülésén a román parlament két háza elfogadta az idei állami költségvetést, amely megnövelt, GDP-arányosan 2,76 százalékos államháztartási hiánnyal számol.
febr. 16
2:36
Indokolt és várható volt Magyarország felminősítése (ProfitLine)
Az MTI által megkérdezett elemzők úgy ítélték meg, hogy indokolt és várható volt Magyarország felminősítése. Pénteken a Standard & Poor's felminősítette az ország államadós-osztályzatát.
febr. 16
3:36
Washington öt venezuelai személyt sújtott szankciókkal (ProfitLine)
Washington öt venezuelai személyt sújtott szankciókkal pénteken. Közöttük van Manuel Quevedo Fernandez, az ország olajipari minisztere is.
febr. 16
4:36
Itt a friss adható utónévlista! Fiúnevek és lánynevek amik anyakönyvezhetők ma Magyarországon (ProfitLine)
Mi legyen a születendő fiú vagy lánygyermek neve? Hogyan hívjuk a kisfiunkat, kislányunkat? Milyen keresztnevet lehet adni 2019-től egy születendő gyermeknek Magyarországon? Álljon itt az adható fiúnevek és lánynevek listája ABC sorrendben.
febr. 16
5:36
Megugrott a munkanélküliség Bulgáriában (ProfitLine)
Bulgáriában megugrott a januári munkanélküliség decemberhez képest a szezonális munkahelyek számának csökkenése miatt.
febr. 16
5:36
Bulgáriában megugrott a munkanélküliség januárban (Hírstart)
Bulgáriában megugrott a januári munkanélküliség decemberhez képest a szezonális munkahelyek számának csökkenése miatt. A bolgár munkaügyi ügynökség pénteken azt közölte, hogy januárban 6,4 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta a decemberi 6,1 százalékról. Tavaly januárban a ráta magasabb, 7,2 százalék volt. A mintegy 7 millió lakosú Bulgáriában 2
febr. 16
5:42
Szárazságtűrő dísznövények II. rész – egynyári dísznövények (Agrofórum)
Melyek azok az egynyári dísznövényfajok, melyeket nyugodt szívvel telepíthetünk lazább szerkezetű kerti talajokba olyan évben is, amikor kifejezetten meleg, aszályos időjárást jósolnak?
febr. 16
6:36
Mérséklődött a cseh gazdaság növekedése (ProfitLine)
Tavaly három százalékra mérséklődött a cseh gazdaság növekedése, míg egy évvel korábban, 2017-ben a bruttó hazai termék (GDP) éves szintű növekedése 4,5 százalék volt - közölte előzetes adatok alapján a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) pénteken Prágában.
febr. 16
7:06
750 ezret is érhet ez a magyar érme: bármelyik fiókban ott lapulhat egy (Pénzcentrum)
Egy elfeledett fiók mélyén vagy egy gondosan elrakott, hagyatékként ránk maradt relikviás cipős dobozban elméletileg bárki találhatna ma Magyarországon olyan ötpengőst, ami akár 750 ezer forintot is megérhet, vagy olyan kétpengőst, ami...
febr. 16
7:12
Az MNB meghosszabbította a betétkifizetési korlátozást az NHB Banknál (GazdaságPortál)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) február 15-től további 30 nappal meghosszabbította az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-nél (NHB Bank) a betétek és más visszafizetendő források kifizetésére tavaly decemberben elrendelt korlátozást az NHB Bank likviditási helyzetének rendezése érdekében – közölte az MNB pénteken a honlapján. A jegybank közleményében felidé
febr. 16
7:24
Áramárak: előzött Magyarország a toplistán (Portfolio)
Már csak egyetlen uniós országban alacsonyabb a lakossági áram ára, mint Magyarországon, derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) januári, Eurostat-adatokat összehasonlító statisztikájából. A kimutatás alapján...
febr. 16
7:36
Az MNB meghosszabbította a betétkifizetési korlátozást az NHB Banknál (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) február 15-től további 30 nappal meghosszabbította az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-nél (NHB Bank) a betétek és más visszafizetendő források kifizetésére tavaly decemberben elrendelt korlátozást az NHB Bank likviditási helyzetének rendezése érdekében - közölte az MNB pénteken a honlapján.
febr. 16
7:36
A fapadosok is elbújhatnak a Lufthansa utasokat büntető trükkjei mögött (G7)
Megbüntet a légitársaság, mert nem szállsz fel a járatra? Igen, ők úgy látják, hogy joguk van erre.
febr. 16
7:42
Felminősítette Magyarországot az S (Napi)
Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's (S&P) péntek este: egy fokozattal BBB/A-2-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az eddigi BBB mínusz/A-3-ról. Az új osztályzat kilátása stabil.
febr. 16
7:42
Kitörhet a csapdából Magyarország Orbán Viktor új programjával? (Hírstart)
A magyar gazdaság felzárkózásának egyik legfontosabb kritériuma, hogy kedvezővé váljanak a demográfiai folyamatok - legalábbis a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint. Orbán Viktor hétpontos csomagjának célja, hogy növekedjen a gyermekvállalási...
febr. 16
7:42
Mulcsozó robot, terepjáró és favágó verseny – A magyar vadászok legnagyobb seregszemléje (Agrofórum)
Látványos favágó verseny, terepjárók és vadászpuskák, kapitális trófeák, szebbnél szebb preparátumok. A 2019-es FeHova - Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás ezúttal nagy sikerrel zárult, a Hungexpo területén mintegy 55 ezer látogató volt kíváncsi a több mint 270 kiállító ajánlataira, termékeire, és a rengeteg programra, ami négy nap
febr. 16
7:48
Ha ügyvezető és jól akar járni, ne vegyen fel olcsó kölcsönt a cégétől! (Napi)
Egy cég a jegybanki alapkamatnál alacsonyabb kamatra adott kölcsönt az ügyvezetőjének. Adóellenőrzéskor derült ki, hogy a tényleges és a jegybanki alapkamat közti rész jövedelemnek minősül, amely után személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Miután ezt a társaság elmulasztotta, az adóhiányt és a kiszabott bírságot is meg k
febr. 16
7:50
Magyar felminősítés: így látják az elemzők (Napi)
Indokolt és várható volt Magyarország felminősítése - vélik az MTI által megkérdezett piaci elemzők.
febr. 16
7:54
Magyar felminősítés: így látják az elemzők (Hírstart)
Indokolt és várható volt Magyarország felminősítése - vélik az MTI által megkérdezett piaci elemzők.
febr. 16
7:56
Jelenleg több mint 3300 embernek nyújt védelmet a magáncsőd (Hírstart)
A családi csődvédelem az adósoknak, az adóstársaknak és a velük közös háztartásban élő közeli hozzátartozóknak is oltalmat garantál.
febr. 16
8:00
Döntött az MNB: a régi tízezrest az év végén bevonják (Napi)
Az MNB december 31-én bevonja a forgalomból a régi tízezer forintos bankjegyeket, ezzel az év végén befejeződik a forint bankjegyek öt évvel ezelőtt elkezdett megújítása - adta hírül a jegybank.
febr. 16
8:00
Az MNB bevonja a régi tízezer forintos bankjegyeket (Hírstart)
2014 decembere óta lehet fizetni az új tízezresekkel.
febr. 16
8:06
Jelentősen növelte forgalmát tavaly Magyarországon a Huawei (Hírstart)
Tavaly több mint negyven százalékkal növelte forgalmát Magyarországon a Huawei Technologies kínai távközlési technológiai konszern – közölte a Huawei Technologies Hungary Kft. A társaság a még nem auditált mérlege alapján tavaly közel 80 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el Magyarországon, közel negyven százalékkal magasabbat a 2017-es 57
febr. 16
8:30
A klímaváltozás felforgatja a borászatot, de ennek még örülhetünk is? (Infostart)
Az Országos szőlész-borász konferencia legutóbb a hagyomány és az innováció témakörét járta körbe. Szóba kerültek a gombarezisztens szőlőfajták is, ezekről kérdeztük Brazsil Dávidot, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkárát és Gyukli Krisztián balatonfüredi borászt.
febr. 16
8:36
Meddig használható a régi tízezer forintos? (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) december 31-én bevonja a forgalomból a régi tízezer forintos bankjegyeket, ezzel az év végén befejeződik a forint bankjegyek öt évvel ezelőtt elkezdett megújítása.
febr. 16
8:42
Népszava: Egy magáncéghez került a nemzetközi oltóközpont (Napi)
A jelek szerint csendben egy kft. kezébe került az Országos Epidemiológiai Központ speciális és trópusi betegségekre szakosodott Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontja, amit decemberben észszerűsítés címén zártak be - értesült a Népszava.
febr. 16
8:42
Népszava: Egy magáncéghez került a nemzetközi oltóközpont (Hírstart)
A jelek szerint csendben egy kft. kezébe került az Országos Epidemiológiai Központ speciális és trópusi betegségekre szakosodott Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontja, amit decemberben észszerűsítés címén zártak be - értesült a Népszava.
febr. 16
8:48
Nem akárki ismerte el Magyarország gazdasági teljesítményét (Privátbankár)
A Standard & Poors felminősítette az ország adósbesorolását, tekintettel elsősorban a tartósan magas gazdasági növekedésre és a külső adósságállomány, egyúttal az államadósság GDP-hez viszonyított arányának csökkenésére.
febr. 16
8:48
Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor’s. (GazdaságPortál)
Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor’s. A nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy egy fokozattal “BBB/A-2”-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az eddigi “BBB mí
febr. 16
9:00
Börtönbüntetésre ítélhetik Trump volt kampányfőnökét (Privátbankár)
Robert Mueller, a különleges vizsgálóbizottság vezetője legalább 19 évig tartó börtönbüntetés kiszabását javasolja Paul Manafortra.
febr. 16
9:12
NAV: változtak a kamatkedvezményből származó jövedelem megállapításának szabályai (Infostart)
Január 1-jétől egy értékbeli korlátot is vizsgálniuk kell a munkáltatóknak a kamatkedvezményből származó jövedelem megállapításakor, ha kedvezményes lakáscélú hitelt adnak a munkavállalóknak. Az értékbeli korlát vonatkozik az önkormányzatok által magánszemélyeknek adott hitelekre is - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.
febr. 16
9:12
NAV: változtak a kamatkedvezményből származó jövedelem megállapításának szabályai (Hírstart)
Január 1-jétől egy értékbeli korlátot is vizsgálniuk kell a munkáltatóknak a kamatkedvezményből származó jövedelem megállapításakor, ha kedvezményes lakáscélú hitelt adnak a munkavállalóknak. Az értékbeli korlát vonatkozik az önkormányzatok által magánszemélyeknek adott hitelekre is - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.
febr. 16
9:14
Megfelelő a Laki-Gazda NKft. intézkedési terve (Hírstart)
Lakitelek Önkormányzata többségi tulajdonában levő Laki-Gazda Nonprofit Hulladékgazdálkodási Kft. (Laki-Gazda NKft.) ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentésben tett javaslatokra a társaság ügyvezetője és a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat polgármestere megküldte az intézkedési tervet az Állami Számvevőszék (ÁSZ) részére. A tervezett in
febr. 16
9:16
Eltűnőben a Balaton régi dicsősége (Hírstart)
A külföldi turisztikai forgalomból a 2008-as 19,2 százalékról 2017-ben 13,2 százalékra, 2018-ban pedig 12,8 százalékra gyengült a balatoni régió részesedése – állapította meg a KSH részletes adataiból a Balatontipp.hu. Az egyes turisztikai célpontok eltérően szerepeltek, nagy vesztes Siófok és Keszthely, hasított Zalakaros.
febr. 16
9:36
Mégsem annyira ártalmatlan az e-cigaretta? (ProfitLine)
Az e-cigarettázásnak súlyosabb egészségügyi konzekvenciái lehetnek, mint az korábban gondolták - állítják amerikai kutatók, akik szerint az e-cigarettázás rákkal kapcsolatba hozható genetikai változásokat indíthat el.
febr. 16
9:42
Változó jövedelemszámítási szabályokra figyelmeztet a NAV (Napi)
Január 1-jétől egy értékbeli korlátot is vizsgálniuk kell a munkáltatóknak a kamatkedvezményből származó jövedelem megállapításakor, ha kedvezményes lakáscélú hitelt adnak a munkavállalóknak. Az értékbeli korlát vonatkozik az önkormányzatok által magánszemélyeknek adott hitelekre is - idézi a NAV közleményét az MTI.
febr. 16
9:54
Megszólaltak az elemzők a felminősítésről: indokolt és várható volt (Portfolio)
Indokolt és várható volt Magyarország felminősítése - vélik az MTI által megkérdezett elemzők. 2019.02.15 22:14 Rég örülhettünk ilyen hírnek: felminősítették Magyarországot! Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője az S&P...
febr. 16
9:54
Bírósági végrehajtás indult a Hell energiaital gyártója ellen (Hírstart)
Közben piaci pletykák terjednek arról, hogy a cég a "legnagyobb befektető" birtokába kerülhet - írja az mfor.hu.
febr. 16
10:00
Megszólaltak az elemzők a felminősítésről: indokolt és várható volt (Hírstart)
Indokolt és várható volt Magyarország felminősítése - vélik az MTI által megkérdezett elemzők. 2019.02.15 22:14 Rég örülhettünk ilyen hírnek: felminősítették Magyarországot! Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője az S&P...
febr. 16
10:06
Itt a rég várt bejelentés: felminősítették Magyarországot (Pénzcentrum)
BBB-re módosította Magyarország adósbesorolását pénteken a Standard & Poor's, ezzel majdnem két és fél év után örülhetünk újabb felminősítésnek. Nem okozott komoly meglepetést az S&P döntése, hiszen 2017 augusztusa...
febr. 16
10:09
Megjött a jó hír: felminősítették Magyarországot (Menedzsment Fórum)
A Standard & Poors felminősítette az ország adósbesorolását, tekintettel elsősorban a tartósan magas gazdasági növekedésre és a külső adósságállomány, egyúttal az államadósság GDP-hez viszonyított arányának csökkenésére.
febr. 16
10:18
7 tipp, hogy ne bukással végződjön az outsourcing (Portfolio)
Korábban egyértelmű volt, hogy a cég fő tevékenységéhez kapcsolódó munkákat alkalmazottak végezték, az ehhez nem szorosan kapcsolódó munkákat pedig külsős felektől rendelték meg. Aztán beköszöntött a munkaerő kölcsönzés kora:...
febr. 16
10:20
Földindulás a lakáshiteleknél: ezek most a legjobbak (Portfolio)
Földcsuszamlásszerű változásokat hozott az elmúlt év abban, milyen lakáshitelt választanak maguknak a magyarok. A Pénzcentrum kalkulátora segítségével megnéztük, hogy a fix kamatozású hitelek felé történt nagy hangsúlyeltolódás...
febr. 16
10:24
Timmermans: Rabszolgatörvény helyett béremelés kell a magyaroknak (Napi)
Az embereket nem lehet örökké a félelmeikhez láncolni: egy idő után a jövőjükről, munkájukról akarnak beszélni, legalábbis egy demokráciában – idézi az MTI Frans Timmermanst, az Európai Bizottság (EB) alelnökét és az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltjét, aki az ATV Egyenes beszéd című műsorában vendégeskedett pénteken este. A hírt az
febr. 16
10:27
Több mint háromezer embernek nyújt védelmet a magáncsőd (Menedzsment Fórum)
Jelenleg több mint 3300 embernek nyújt védelmet a 2015-ben bevezetett magáncsőd intézménye - írta a Magyar Nemzet szombaton az Igazságügyi Minisztérium közlésére hivatkozva.
febr. 16
10:30
Hitelminősítés – Elemzők: indokolt és várható volt a felminősítés (GazdaságPortál)
Az MTI által megkérdezett elemzők úgy ítélték meg, hogy indokolt és várható volt Magyarország felminősítése. Pénteken a Standard & Poor’s felminősítette az ország államadós-osztályzatát. Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője az S&P hitelminősítő döntése után kiemelte: indokolt és várható volt a felminősítés, amire már korábban is sor kerülh
febr. 16
10:42
Jól teljesítenek a Tolna megyei építőipari cégek (ProfitLine)
Növelte árbevételét és további növekedéssel számol több Tolna megyei építőipari cég, az MTI által megkérdezett vállalkozásoknak fél-egy évre le vannak kötve a kapacitásaik.

Keresés