2019. február 13. szerda

febr. 13
0:24
Soha ennyi turista nem járt még Magyarországon, mint tavaly (ProfitLine)
Megdőlt a rekord, soha ennyi turista nem járt még Magyarországon, mint tavaly - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a legfrissebb ágazati adatokat kommentálva sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
febr. 13
1:06
Befejeződött a Hell beruházási programja Szikszón (ProfitLine)
A Hell Energy Magyarország Kft. harmincegyezer raklap befogadására alkalmas, teljesen automatizált magas raktárának keddi átadásával lezárult az energiaitalt gyártó cég szikszói hároméves beruházási programja.
febr. 13
1:36
Megszülettek a családvédelmi akcióterv alapdöntései (ProfitLine)
A családvédelmi akcióterv alapdöntései megszülettek, a kormánynak most jogi formába kell ezeket öntenie. Ennek érdekében jelenleg is tart több minisztérium bevonásával a részletszabályok véglegesítése, egyes jogszabályokat pedig majd az Országgyűlésnek is el kell fogadnia - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden Budape
febr. 13
2:06
Megújította partneri kapcsolatát a Magyar Honvédség és a HungaroControl (ProfitLine)
Megújította több mint 5 éve fennálló partneri kapcsolatát a Magyar Honvédség és a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. kedden.
febr. 13
2:36
Getronics-Intersnack: nagy értékű globális szerződéskötés (ProfitLine)
A globális ICT szolgáltató Getronics nagy értékű, hét évre szóló megbízást nyert el az Intersnack-től, a nemzetközi snack-piac vezető szereplőjétől. A németországi központtal működő globális Intersnack holding több mint 20 nemzetközileg jól ismert márkát tudhat a magáénak, amilyen a Hula Hoops, a funny-frisch, a Chio, a McCoys, a POM-BÄR, a KP nuts
febr. 13
2:36
Getronics-Intersnack: nagy értékű globális szerződéskötés (Hírstart)
A globális ICT szolgáltató Getronics nagy értékű, hét évre szóló megbízást nyert el az Intersnack-től, a nemzetközi snack-piac vezető szereplőjétől. A németországi központtal működő globális Intersnack holding több mint 20 nemzetközileg jól ismert márkát tudhat a magáénak, amilyen a Hula Hoops, a funny-frisch, a Chio, a McCoys, a POM-BÄR, a KP nuts
febr. 13
3:36
Nagyon törékennyé vált a sajtószabadság Európában (ProfitLine)
A második világháború vége óta nem volt ilyen törékeny helyzetben a sajtószabadság Európában, ezért mielőbbi határozott politikai intézkedésekre van szükség - figyelmeztetett kedden közzétett jelentésében az Európa Tanács (ET).
febr. 13
3:36
Nagyon törékennyé vált a sajtószabadság Európában (Hírstart)
A második világháború vége óta nem volt ilyen törékeny helyzetben a sajtószabadság Európában, ezért mielőbbi határozott politikai intézkedésekre van szükség - figyelmeztetett kedden közzétett jelentésében az Európa Tanács (ET).
febr. 13
3:42
A térségi átlagnál jobban bíznak a digitalizációban a magyar cégek egy kutatás szerint (NRGreport)
A térségi átlagnál jobban bíznak a digitalizációban a magyar cégek, 87 százalékuk egyértelműen növekedési lehetőséget lát az innovatív technológiák alkalmazásában, szemben a régiós átlag 83 százalékával - derül ki a Microsoft megbízásából készített legújabb, (Guide to The future - CEE Digital Transformation report) 6 országra kiterjedő regionális k
febr. 13
4:12
Kiemelkedő évet zártak a magyar szállodák (ProfitLine)
Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő évet zártak a magyarországi szállodák tavaly: a kelet-közép-európai régióban a második legmagasabb volt az egy kiadható szobára jutó bruttó szobaár-bevétel (Revpar) mutatója Ausztria után, Csehország előtt - tudatta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) keddi közleményében.
febr. 13
5:06
Heves megye hat településén adtak át szupergyors internet hálózatot (ProfitLine)
Közel 250 millió forintból újabb hat Heves megyei településen épült ki szélessávú internet hálózat a Szupergyors internet programban (Szip) - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a fejlesztés keddi átadásán, Csányon.
febr. 13
5:06
Hat településén adtak át szupergyors internethálózatot (Hírstart)
A Szupergyors internet programban megvalósult beruházás összesen 1937 háztartást érint.
febr. 13
5:36
Harminc új fellépő nevét jelentették be a Sziget fesztivál szervezői (ProfitLine)
Harminc új fellépő nevét jelentették be a Sziget fesztivál szervezői kedden: koncertet ad mások mellett Post Malone, a Franz Ferdinand, Tove Lo, James Blake és a Years&Years is.
febr. 13
5:42
Emelkedett az üzemanyagok ára (Hírstart)
A benzin 347 forintra drágult.
febr. 13
5:42
A legfrissebb információk a Prega 2019 Konferenciáról (Agrofórum)
Bemutatjuk a két napos precíziós gazdálkodási és agrárinformatikai konferencia részletes programját. Egy magyarországi agrárkonferencia programja sem volt még soha ennyire gazdag.
febr. 13
5:48
Inváziós kártevők: a kaprabogár (Agrofórum)
Korunknak a globalizáció következtében fellépő, a növény- és állatfajokra legnagyobb veszélyt jelentő két kedvezőtlen folyamata az élőhely-pusztulás, valamint az idegen fajok bekerülése, behurcolása, betelepítése és megtelepedése, ami egy fajta biológiai környezetszennyezés. Ez utóbbi folyamat a földön, édesvizekben és tengerekben egyre gyorsuló üt
febr. 13
5:54
Visszatértek a 0%-os autóhitelek: Orbánék 2,5 milliós ajándékával is kombinálhatod (Pénzcentrum)
Magyarországon nagy probléma, hogy a meglévő autók átlagéletkora meglehetősen magas, és a vásárlás során is inkább a használt autókat preferáljuk. A jövedelmek emelkedésének azonban az is egy esetleges hatása lehet, hogy emelkedni...
febr. 13
5:54
A kacs, a szőlő indája (2/1.) (Agrofórum)
A szőlő a különleges kúszó és futó növényi csoporthoz tartozik, amely tagjai sajátos szerveikkel a fény felé kapaszkodnak, támaszkodnak és rögzítik hajtásaikat.
febr. 13
6:06
Nőttek az új ipari megrendelések Romániában (ProfitLine)
Tavaly 15,8 százalékkal nőttek az új ipari megrendelések az előző évhez képest - közölte kedden a román országos statisztikai intézet.
febr. 13
6:12
Ajándék vagy adósságcsapda a szülő nők 10 milliós hitele? (frissítve) (Privátbankár)
Egyelőre még nem teljesen kiforrott az a vasárnap bejelentett terv, hogy a házasságban élő, 40 alatti nők szüléskor felvehető 10 milliós hitelének mik az egyéb feltételei. Vajon lesz-e meghatározott felhasználási cél, vagy érkezik a készpénz és el is lehet bármire költeni? Felelős lesz-e a férj a törlesztésért, vagy egyedül a nő viseli a felelősség
febr. 13
6:12
Kínai milliárdos: most vegyél bitcoint, amikor senkit sem érdekel (Hírstart)
Zhao Dong kínai bitcoin milliárdos és OTC bróker az ázsiában népszerű WeChat segítségével osztotta meg gondolatait a piacról. Nem számít “olvadásra” a kripto télben idén, ennek ellenére (vagy éppen ezért) úgy látja, hogy remek beszálló ponton vagyunk jelenleg. A WeChat…
febr. 13
6:12
Ha sokan rákapnak Orbánék népesedéspolitikai ígéreteire, abba is belerokkanhatunk (444)
Miközben világszerte gazdasági visszaesésre, sőt néhol válságra készülnek a kormányok, Orbánék eladósodott nagycsaládokban gondolkodnak. Márpedig a kiskorú gyerekeket nevelő, hitelt törlesztő nagycsaládosoké az egyik legsebezhetőbb társadalmi csoport egy válság idején.
febr. 13
6:18
Megvan, mennyibe kerülhet Orbán Viktor új csomagja (Portfolio)
Éves szinten a demográfiai program akár 250-300 milliárd forintba is kerülhet a költségvetésnek. Ezek közül a legnagyobb hatást a 10 millió forintos életkezdési támogatás, a nagycsaládosok újautó vásárlási programja és a középiskolások...
febr. 13
6:24
Debreceni cég tervezheti a BMW-gyár infrastruktúráját (Napi)
A helybeli Terv-Tár Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Bt. tervezheti meg a debreceni BMW-gyár infrastruktúráját, nettó 495 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 583 millió forint volt.
febr. 13
6:36
Lázár János a szocialisták kerületében vett lakást, Kocsis Máté ügyesen cserélt (Menedzsment Fórum)
Nem vitézkedtek az ingatlanpiacon 2018-ban a parlamenti képviselők. Mindössze 30-an vettek és/vagy adtak el lakást, házat – derül ki a vagyonnyilatkozatokból.
febr. 13
6:42
Augusztusi őszibarackok (Agrofórum)
Az őszibarack fő fogyasztási szezonja hazánkban augusztusban van. A szüreti időszaka ugyan június közepétől szeptember végéig tart, de júniusban és júliusban a cseresznye, a meggy, a kajszi, a bogyósok, szeptemberben pedig az alma, a körte és a szilva jelentős konkurenciát jelent számára. Néhány évtizeddel ezelőtt szinte a teljes szezonban, de augu
febr. 13
6:48
Nagy változás jöhet Romániában (Napi)
Vendéglátó-ipari szakmai szervezetek azt kérik a román kormánytól, hogy szabályozza a borravaló elfogadását. Egy ilyen intézkedés komoly adóbevételt hozhatnak az államnak.
febr. 13
7:06
Törvény készül az orosz internet stabil autonóm működtetéséről (ProfitLine)
Megszavazta az orosz parlament alsóháza kedden első olvasatban azt a törvénytervezetet, amely biztosítani kívánja az orosz internet stabil autonóm működtetését a világhálóról történő lekapcsolása esetén.
febr. 13
7:12
Elmaradt a cirkusz, februárban időben megjöttek a nyugdíjak (Menedzsment Fórum)
A kincstár a határnapon elutalta a járandóságokat.
febr. 13
7:24
Üzemanyag-drágulással indul a szerda (Napi)
A Mol bruttó 2-2 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - írja az MTI.
febr. 13
7:30
A benzin és a dízel ára is emelkedett (Privátbankár)
Ugyanannyival.
febr. 13
7:30
Mészáros Lőrinc cége 900 milliós informatikai megbízást nyert a MÁV-tól, a közös pont egy luxusjacht (168 Óra Online)
A MÁV elnök-vezérigazgatója, Homolya Róbert ugyanazon a luxusjachton pihenhette ki a NER fáradalmait, mint amelyet Magyarország leggazdagabb embere is használ.
febr. 13
7:30
Megszűnik az Arany János utcai trolivégállomás (Hírstart)
A 72-es és a 73-as trolibusz a Bajcsy-Zsilinszky úton fordul majd meg, a végállomás a Podmaniczky tér átépítése miatt szűnik meg. A trolikat most akár meg is lehetne hosszabbítani, de ez a lehetőség kimarad.
febr. 13
7:32
Tőzsde – Erősödés Ázsiában (Hírstart)
Erősödéssel zártak a vezető ázsiai piacok kedden, és a még nyitva tartó térségbeli börzék is mind pluszban álltak reggel hét órakor. Kedden Tokióban a Nikkei225 mutató 2,65 százalék emelkedéssel, 20 872 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 2,02 százalékkal erősödött. A jelentős emelkedés okát elemzők azzal ma
febr. 13
7:34
Üzemanyag-drágulással indul a szerda (Hírstart)
A Mol bruttó 2-2 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - írja az MTI.
febr. 13
7:36
Reménytelen helyzetben a magyar vállalkozások (Napi)
Megvannak a lehetőségek Magyarországon a kkv-szektor felzárkóztatására, de rengeteg lépés van arra, hogy az EU-s riválisokkal szemben leküzdhető legyen a versenyhátrány. Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) elnöke az MTI-nek arról beszélt, hogy még mindig magasak a bérterhek és új gyárépítések helyett a termelékenységen kellene javítani.
febr. 13
7:36
Bezárja romániai üzemét a Rieker (ProfitLine)
Bezárja romániai üzemét a német Rieker cipőgyártó, az intézkedés miatt több mint 660-an kerülnek utcára.
febr. 13
7:36
Megérte hajókázni az Adrián: 900 milliós projektet nyert el a MÁV-tól Mészáros Lőrinc cége (Hírstart)
Homolya Róbertet tavaly nyáron a Mészáros Lőrinc által is sűrűn használt NER-luxujachton fotózta le az Átlátszó, idén az 4iG Nyrt. nyerte a MÁV nagy informatikai tenderét.
febr. 13
7:48
3,6 millióval nőtt a vasúttal utazók száma négy év alatt (Menedzsment Fórum)
A MÁV jegybevétele így 2,4 milliárd forinttal lett több.
febr. 13
7:48
Az autóipari cégek húzhatják szerdán a tőzsdét (Napi)
Indexemelkedésre lehet számítani az előző napi nyereséges zárás után a főbb európai értékpapírpiacokon a kereskedés szerdai kezdetén - írja az MTI.
febr. 13
7:48
Felzárkózhat a hazai kis- és középvállalkozói szektor (Hírstart)
A Magyar Iparszövetség elnöke szerint a magyar gazdaság jelenlegi és jövőbeni teljesítménye lehetőséget ad arra, hogy a kkv-k segítséget kapjanak.
febr. 13
7:50
Pozitív kezdés után nyereséggel fejezték be a tőzsdék a mai napot (Hírstart)
Pozitív kezdés után nyereséggel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
febr. 13
7:54
Lassan oldódhat fel a francia-olasz diplomáciai konfliktus (Napi)
Emmanuel Macron francia és Sergio Mattarella olasz államfő megerősítette, hogy "mindkét ország fontosnak tartja a francia-olasz viszonyt" - közölte a francia elnöki hivatal a két állam feszültté vált diplomáciai viszonyával kapcsolatban kedd este azt MTI szerint.
febr. 13
7:54
Rekordértékű hazai fejlesztést mutatnak be a világ vezető ingatlanmustráján (Hírstart)
A beruházások összértéke eléri a 4 milliárd eurót.
febr. 13
8:06
Minimális erősödés a forintárfolyamban (Napi)
Az előző napi trendet folytatva tovább erősödött szerdára virradóra a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
febr. 13
8:06
Jó esélye lesz Magyarországnak a hitelminősítőknél (ProfitLine)
Kedvezőek a kilátások Magyarország államadósi besorolását illetően, az idei első jelentést péntek este a Standard & Poor's közli - mondta Németh Dávid, a K&H Bank közgazdásza a magyar államadós-osztályzatok hitelminősítői vizsgálatsorozatával kapcsolatban (három nemzetközi hitelminősítő összesen hat felülvizsgálatot tervez).
febr. 13
8:06
Kiderült, mi az ára Orbán Viktor új csomagjának (Portfolio)
Éves szinten a demográfiai program akár 250-300 milliárd forintba is kerülhet a költségvetésnek. Ezek közül a legnagyobb hatást a 10 millió forintos életkezdési támogatás, a nagycsaládosok újautó vásárlási programja és a középiskolások...
febr. 13
8:12
Rekordértékű hazai fejlesztést mutatnak be a világ vezető ingatlanmustráján (Hírstart)
A beruházások összértéke eléri a 4 milliárd eurót.
febr. 13
8:18
Szívhatják a fogukat a budapesti tömegközlekedők (Napi)
Nem készül el teljesen a márciusra tervezett határidőre a hármas metró északi szakaszának felújítása: miközben az utasok már közlekedhetnek, még mindig tartanak majd a munkálatok.
febr. 13
8:18
Rekordértékű fejlesztéssel hódítanánk meg az ingatlankiállítások csúcsát (Privátbankár)
Több mint 4 milliárd eurónyi innovációt viszünk ki a Cannes-i MIPIM-re.

Keresés