2019. február 10. vasárnap

febr. 10
7:12
Százezrek élnek ok nélkül szégyenkezve (Hírstart)
Magyarországon lelki problémákkal orvoshoz fordulni még ma is „ciki”, pedig a pszichiátriai betegség miatt kezeltek halálozási rizikója 2-3-szoros a lakossághoz képest, és átlagban tíz évet is elvehet az életükből.
febr. 10
7:27
Százezrek élnek ok nélkül szégyenkezve (24.hu)
Magyarországon lelki problémákkal orvoshoz fordulni még ma is „ciki”, pedig a pszichiátriai betegség miatt kezeltek halálozási rizikója 2-3-szoros a lakossághoz képest, és átlagban tíz évet is elvehet az életükből.
febr. 10
8:24
Leopárdteknős páncélja ihlette az inzulint tartalmazó kapszula formáját (Hírstart)
Szederméretű, injekciót tartalmazó kapszula juttatja a gyomorból a véráramba az inzulint.
febr. 10
8:33
Még jobban megcsonkították Magyarországot (24.hu)
A II. világháborút hazánk számára lezáró Párizsi békeszerződés területi rendelkezései 1947. február 10-én visszaállították a trianoni határokat, és Pozsony környékén további három falut vettek el Magyarországtól.
febr. 10
9:12
Egyre kékebbek lehetnek a világ vizei a klímaváltozással (Hírstart)
Egyre kékebb lehet a “kék bolygó”: a hőmérséklet emelkedésével a világ vizeinek színe egyre kékebb lesz a kutatók szerint. Vizsgálataik szerint a melegedés hatására megváltozik a fényt elnyelő és visszaverő fitoplanktonok, vagyis a tengerek és óceánok apró organizmusainak összetétele. A következő évtizedekben egyre kevesebb lesz belőlük a vizekben,
febr. 10
13:00
Kudarcba fulladt a nürnbergi Hitler-aukció (Hírstart)
Egy kép se kelt el azután, hogy a helyi ügyészség 63 műtárgyat is lefoglalt hamisítás gyanújával indított nyomozásában.
febr. 10
13:30
A NASA igazgatója Bajkonurba látogathat egy orosz rakétaindításra (Hírstart)
Márciusban egy orosz rakétaindítás alkalmából a kazahsztáni Bajkonurba látogathat a NASA igazgatója, miután januárban az amerikai szankciók miatt törölték a Roszkoszmosz vezetőjének egyesült államokbeli útját – közölte vasárnap az Interfax. Az orosz hírügynökség úgy értesült, hogy Jim Bridenstine, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) igazgatója és
febr. 10
13:36
Bajkonurba látogathat a NASA igazgatója márciusban (Hírstart)
A Szojuz űrhajó felbocsátását szemlélheti meg.
febr. 10
14:33
A szex ölhette meg Attila királyt (24.hu)
A szokottnál többet ivott az esküvőjén, majd miután elhálta a nász, eleredt az orra vére: hátán feküdt, a torkába alvadt vér megakasztotta a lélegzetét.
febr. 10
19:48
Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők (Hírstart)
Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb mint az állattenyésztésnek - mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán pénteken.
febr. 10
20:24
Megszámlálták a rétisasokat: Baranyában negyvennyolc példányt figyeltek meg (Hírstart)
Elkészült a Kárpát-medence idei közös téli sasleltára - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). Magyarországon 725, Baranyában 48 példányt vettek nyilvántartásba.    Immáron 16. alkalommal szervezte meg a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel közösen a Magyarországon telelő sasok éves szám
febr. 10
20:30
Elkészült a 2019-es sasleltár (Hírstart)
Immáron 16. alkalommal szervezte meg a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel közösen a Magyarországon telelő sasok éves számlálását az MME. Az Európai Unió által támogatott PannonEagle LIFE projekt keretében második alkalommal a környező országok természetvédelmi szervezetei és szakemberei is csatlakoztak a kezde
febr. 10
21:30
Inkább mézeskalács-, mintsem hóember formájú az emberiség által megközelített legtávolabbi égitest (Hírstart)
A NASA New Horizon szondája készített friss felvételeket a Földtől 6,5 milliárd kilométernyire keringő, két hatalmas sziklából álló égitestről.
febr. 10
21:48
Itt az első szabványos 5G-állomás Magyarországon (168 Óra Online)
A Zalaegerszeg belvárosában lévő állomás kereskedelmi bevezetésre érett 5G hálózati eszközöket használ.

Keresés