2019. február 28. csütörtök

febr. 28
0:03
A holland bíróság visszautasította annak a muszlim férfinak a panaszát, akinek le kellett volna vágnia a szakállát, hogy megkapjon egy állást (444)
A városi tanács szerint szakállban egészségtelen azbesztmentesíteni.
febr. 28
0:15
Ciprusnak szánt erőfitogtatás a nagyszabású török hadgyakorlat (Hírstart)
A Török Köztársaság történetének legnagyobb tengeri hadgyakorlatát kezdte meg a török haditengerészet - jelentette szerdán az Anadolu török állami hírügynökség.
febr. 28
0:27
Orosz nemzeti űrközpont létrehozását rendelte el Putyin (Hírstart)
Az orosz elnök korábban azt mondta, a központra egyebek között azért van szükség, mert jelentősen meg kell növelni orosz műholdak teljesítményét.
febr. 28
1:39
Megverték az eladókat, a Decathlon lemondott a sporthidzsáb forgalmazásáról (Hírstart)
Francia politikusok nyomására lemondott a női muzulmán fejkendő, a sporthidzsáb forgalmazásáról a Decathlon francia sportszeráruház. Fotó: Youtube A vallást szigorúan magánéleti kérdésnek és a közszférában tiltottnak tekintő francia közéletben a néhány nap alatt kialakult társadalmi vita a burkini viselése két évvel ezelőtti polémiájára emlékeztete
febr. 28
2:15
Németország több ezer eurót adott az al-Kaida iszlamista terrorszervezet egyik sejtjének (Hírstart)
Több ezer euró szabálytalanul kiutalt fizetéssel távozott Németországból a 2001. szeptember 11-én az Egyesült Államokban végrehajtott terrortámadások ügyében indított eljárások első elítéltje, Munir el-Motaszadek, akit büntetése letöltése után, tavaly ősszel szállítottak vissza hazájába, Marokkóba - írta szerdán a Spiegel Online.
febr. 28
6:03
Drámaian hat a brexit a munkaerőpiacra (Infostart)
Meredeken zuhan a brit munkaadók gazdasággal kapcsolatos bizalmi indexe a brexit előtt – derül ki egy szerdán kiadott felmérésből. Mindez jelentősen kihat a munkaerőpiacra és a tervezett befektetésekre.
febr. 28
6:21
Legalább nyolc tonna aranyat vittek el Venezuela központi bankjából (ATV)
Legalább 8 tonna aranyat vittek el Venezuela központi bankjából a múlt héten, ami arra utal, hogy Nicolás Maduro hivatalban lévő elnök kétségbeesetten próbál kemény valutájához jutni - közölte a Reuters hírügynökség egy ellenzéki képviselőre és három kormányzati tisztviselőre hivatkozva.
febr. 28
6:27
A kanyaró terjedésének veszélyeire figyelmeztettek az Egyesült Államokban (Propeller)
Folyamatosan terjed a kanyaró az Egyesült Államokban, egyebek közt az oltásellenes mozgalmak miatt – közölte Anthony Fauci, a fertőző betegségek intézetének igazgatója az amerikai kongresszusban. Helyi idő szerint szerdai beszámolójában Fauci és az amerikai közegészségügy más vezetői riadót fújtak: Washington államban, Coloradóban és New York álla
febr. 28
6:33
A fegyvervásárláshoz szükséges ellenőrzések kiszélesítéséről fogadott el törvénytervezetet az amerikai képviselőház (Propeller)
A fegyvervásárláshoz szükséges ellenőrzések kiszélesítéséről fogadott el törvénytervezetet az amerikai képviselőház. A demokrata párti többségű képviselőház 240:190 arányban szavazta meg a törvényjavaslatot szerdán. Életbe lépéshez még a szenátusnak is el kell fogadnia, a törvényhozás felsőházában azonban a republikánusok vannak többségben, akik j
febr. 28
6:39
Legalább nyolc tonna aranyat vittek el a múlt héten Venezuela központi bankjából (168 Óra Online)
Legalább 8 tonna aranyat vittek el Venezuela központi bankjából a múlt héten, ami arra utal, hogy Nicolás Maduro hivatalban lévő elnök kétségbeesetten próbál kemény valutájához jutni – közölte a Reuters hírügynökség egy ellenzéki képviselőre és három kormányzati tisztviselőre hivatkozva.
febr. 28
6:45
Kivonulással fenyegetőzik a Spar (Hírstart)
A magyar piacról való kivonulással, illetve külföldi — román, ukrán — vendégmunkások alkalmazásával fenyegette meg munkavállalóit a Spar üzletlánc vezetősége.
febr. 28
6:51
Kivonulhat Magyarországról a Spar (Infostart)
Lapértesülés szerint a magyar piacról való kivonulással, illetve román és ukrán vendégmunkások alkalmazásával fenyegette meg munkavállalóit a Spar üzletlánc vezetősége, miután kirobbant a vállalatnál a bérvita.
febr. 28
6:57
Kivonul a SPAR Magyarországról? Cáfol az üzletlánc (ATV)
A magyar piacról való kivonulással, illetve külföldi — román, ukrán — vendégmunkások alkalmazásával fenyegette meg munkavállalóit a Spar üzletlánc vezetősége, miután kirobbant a lapunk által bemutatott bérvita, amely szerint több szakképzett dolgozójuk esetében nem a jogszabályban előírt garantált bérminimumot alkalmazták alapbérként — tudta meg a
febr. 28
7:00
Kdfsz: Elhagyhatja Magyarországot a SPAR (24.hu)
Azt is kilátásba helyezte az áruházlánc, hogy a magyar munkavállalók helyett majd a kisebb fizetéssel is megelégedő ukrán, román vendégmunkásokat állítanak be dolgozni.
febr. 28
7:03
Nyolc tonna aranyat vihettek el a venezuelai központi bankból (Propeller)
Ellenzéki képviselők és kormányzati tisztviselők állítják, hogy ez történt a múlt héten. Ez arra utal, hogy Nicolás Maduro hivatalban lévő elnök kétségbeesetten próbál kemény valutájához jutni. A nevük elhallgatását kérő kormányzati források és Angel Alvarado, az ellenzéki többségű, de hatalmától megfosztott törvényhozás képviselője részleteket me
febr. 28
7:09
Végeláthatatlan sorokban menetelnek az illegális bevándorlók az EU felé (Hírstart)
Döbbenetes felvételeket készített a bosnyák–horvát határ közelében az M1 stábja.
febr. 28
7:21
Csúcstalálkozó után: Trump nem sietteti a megállapodást Kimmel (Infostart)
Nem kell sietni a megállapodással az észak-koreai atommentesítésről, a megfelelő egyezséget akarják elérni - jelentette ki csütörtökön Donald Trump amerikai elnök a vietnami Hanoiban, az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó második napján.
febr. 28
7:27
Nem viccelnek: a bérvita miatt kivonulna a Spar Magyarországról? (Napi)
A magyar piacról való kivonulással, illetve külföldi - román, ukrán - vendégmunkások alkalmazásával fenyegette meg munkavállalóit a Spar üzletlánc vezetősége – írja a Magyar Nemzet.
febr. 28
7:27
Kim Dzsong Un kész feladni nukleáris rakétaprogramját (HírTV)
Az észak-koreai vezető azt mondta: nem ült volna ismét asztalhoz Trumppal, ha nem gondolná komolyan az atommentesítést.
febr. 28
7:45
Trump: nem kell sietni a megállapodással (ATV)
Véget ért a kibővített körben folytatott tárgyalás Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető között csütörtökön a vietnami Hanoiban folytatott csúcstalálkozó második napján. Az amerikai elnök úgy nyilatkozott: Nem kell sietni a megállapodással az észak-koreai atommentesítésről.
febr. 28
8:03
Váratlanul megszakadt Kim és Trump csúcstalálkozója (Infostart)
Hirtelen változott a Trump-Kim csúcstalálkozó programja, kihagyja a munkaebédet a két vezető.
febr. 28
8:03
Nem született megállapodás a Trump–Kim találkozón (HírTV)
Trump szerint nem egyeznek az elképzelések.
febr. 28
8:06
8 tonna aranyat vittek el Venezuela jegybankjából (24.hu)
A nemesfémet kormányzati gépjárművekkel vitték el, amikor a bank biztonsági őrei nem voltak jelen, a bankelnök pedig egy külföldi útján tartózkodott.
febr. 28
8:15
Bevetik az atomfegyvereket India és Pakisztán konfliktusában? (Propeller)
Nem valószínű, de nem is lehet kizárni annak esélyét, hogy India és Pakisztán atomfegyvert vet be egymás ellen – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán. A szakértő elmondta a két országnak 1971 óta nem volt olyan súlyos konfliktusa, mint a mostani, amikor a pakisztáni légierő lelőtt két indiai
febr. 28
8:21
Nyolc tonna aranyat vihettek el a venezuelai központi bankból (Hírstart)
Ellenzéki képviselők és kormányzati tisztviselők állítják, hogy ez történt a múlt héten. Ez arra utal, hogy Nicolás Maduro hivatalban lévő elnök kétségbeesetten próbál kemény valutájához jutni. A nevük elhallgatását kérő kormányzati források és Angel Alvarado, az ellenzéki többségű, de hatalmától megfosztott törvényhozás képviselője részleteket me
febr. 28
8:21
Megtámadtak és felgyújtottak egy ebola-kórházat, négy fertőzött elmenekült (444)
A demokratikus Kongóban egészen extrém fordulatokat vesz a polgárháború.
febr. 28
8:21
Trump és Kim Dzsong Un nem jutott megállapodásra (Propeller)
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök nem ugyanúgy képzeli el az észak-koreai atommentesítést. Nem jutott megállapodásra Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csütörtökön, a vietnami Hanoiban folytatott csúcstalálkozó második napján, a tárgyalások ugyanakkor folytatódnak a jövőben a felek között
febr. 28
8:33
Újra lecsapott az oltásellenesség: 1960 óta nem volt gond ezzel a betegséggel (Napi)
Folyamatosan terjed a kanyaró az Egyesült Államokban, egyebek közt az oltásellenes mozgalmak miatt - közölte Anthony Fauci, a fertőző betegségek intézetének igazgatója az amerikai kongresszusban.
febr. 28
8:33
Háborús veszéllyé csúcsosodott India és Pakisztán konfliktusa (Kitekintő)
A pakisztáni légierő lelőtt két indiai harci repülőgépet szerdán, miután behatoltak az ország légterébe, egy indiai pilótát elfogtak, többen meghaltak - közölte a pakisztáni hadsereg szóvivője. Az Egyesült Államok, az Európai Unió és több nagyhatalom önmérsékletre szólította fel a két atomhatalmat. Pakisztánban további utasításig lezárták az ország
febr. 28
8:39
Az izraeli hadsereg Hamász-célpontokat lőtt a Gázai övezetben (Napi)
Az izraeli hadsereg szerda éjszaka légicsapást mért két, a palesztin iszlamista Hamász szervezethez tartozó célpontra a Hamász irányítása alatt álló, palesztin lakosságú Gázai övezetben, válaszul egy léggömbhöz kötött robbanószerkezetre, amely károkat okozott egy izraeli épületben - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
febr. 28
8:39
Folyamatosan terjed a kanyaró az USA-ban (HírTV)
Az oltásellenes mozgalom a fő ok.
febr. 28
8:39
Putyin elrendelte az orosz nemzeti űrközpont létrehozását (Kitekintő)
Nemzeti űrközpont létrehozására utasította Vlagyimir Putyin elnök szerdán az orosz kormányt, a Roszkoszmosz állami űripari vállalatot és a moszkvai önkormányzatot.
febr. 28
8:39
Megoperálták Marija Sarapovát (ATV)
Megoperálták Marija Sarapova vállát, ezért a korábbi világelső orosz teniszező nem indul Miamiban a március 18-án kezdődő keménypályás torna női versenyében.
febr. 28
8:45
Megállapodás nélkül ért véget Donald Trump és Kim Dzsong Un csúcstalálkozója (168 Óra Online)
Nem jutott megállapodásra Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csütörtökön, a vietnami Hanoiban folytatott csúcstalálkozó második napján, a tárgyalások ugyanakkor folytatódnak a jövőben a felek között – mondta Sarah Sanders, a washingtoni Fehér Ház szóvivője.
febr. 28
8:51
Ezért érhetett véget idő előtt Kim és Trump csúcstalálkozója (Infostart)
Egy szakértő szerint a két fél nem ugyanúgy képzeli el az atommentesítést.
febr. 28
8:51
Több tonna aranyat vihettek el a központi bankból (HírTV)
A törvényhozás ellenzéki képviselője szerint az elnök illegális úton értékesítheti az aranyat.
febr. 28
8:51
Idő előtt ért véget a Trump-Kim csúcs, nincs megállapodás (Kitekintő)
Nem jutott megállapodásra Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csütörtökön, a vietnami Hanoiban folytatott csúcstalálkozó második napján, a tárgyalások ugyanakkor folytatódnak a jövőben a felek között.
febr. 28
9:03
Látványos összeomlással indul a nap - Trumpot letámadták (Napi)
Donald Trump, az USA elnöke bizonyára nem így képzelte második csúcstalálkozóját Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral: ahelyett, hogy áttörésről számolhatott volna be a phenjani rezsim atomfegyvereinek leszereléséve kapcsolatban, az amerikai riporterek volt ügyvédjének súlyos vádjairól próbálták faggatni az egyik sajtófotózáson.
febr. 28
9:03
Elutasította a brit parlament a Munkáspárt vámuniós indítványát (Hírstart)
Az alsóház több módosító indítványról tárgyalt és szavazott.
febr. 28
9:12
Trump-Kim Dzsongun csúcs: váratlan fordulat (24.hu)
A vártnál jóval előbb véget ért az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor csúcstalálkozója.
febr. 28
9:15
Ukrajna nem vesz részt az idei Eurovíziós Dalfesztiválon (Hírstart)
Az országos válogató második és harmadik helyezettje sem akar fellépni Ukrajna színeiben.
febr. 28
9:33
Szijjártó: Európa akkor lesz erős, ha a családok Európája lesz (HírTV)
A külügyminiszter szerint az EP-választás tétje, hogy erős, vagy gyenge lesz Európa.
febr. 28
9:33
A demokraták szigorítani akarják a fegyvervásárlás feltételeit, a republikánusok ellenállnak (168 Óra Online)
A fegyvervásárláshoz szükséges ellenőrzések kiszélesítéséről fogadott el törvénytervezetet az amerikai képviselőház.
febr. 28
9:39
KDFSZ: kivonulással fenyeget a Spar (HírTV)
Emellett olcsóbb, külföldi munkaerő alkalmazását helyezték kilátásba.
febr. 28
9:45
Nincs megállapodás, idő előtt véget ért Trump és Kim csúcstalálkozója (444)
„Van olyan, hogy tovább kell állnod” – mondta a megszakított találkozóról Trump.
febr. 28
9:51
Trump: nincs megállapodás a leszerelésről és az Észak-Korea elleni szankciókról (Infostart)
Donald Trump amerikai elnök Hanoiban csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy aznap befejeződött találkozójukon nem jutott megállapodásra Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel sem a nukleáris leszerelésről, sem a Phenjan elleni szankciók kérdéséről. Kijelentette: Kim a büntetőintézkedések feloldását kérte, de ő ezt elutasította.
febr. 28
10:03
A bevándorláspártiak tagadni próbálják, de a migránskártyák léteznek (888)
Az unió úgy tesz, mintha nem is léteznének ilyen kártyák, a balliberális média pedig kézzel-lábbal tagadja, hogy az unión kívül más is állna a migránskártyák mögött.
febr. 28
10:09
GYORSHÍR: Nincs megállapodás a Trump-Kim csúcstalálkozón (Hírstart)
Kihagyja a munkaebédet a két vezető.
febr. 28
10:15
Nyolc tonna aranyat vihettek el a venezuelai központi bankból (Kitekintő)
Legalább 8 tonna aranyat vittek el Venezuela központi bankjából a múlt héten, ami arra utal, hogy Nicolás Maduro hivatalban lévő elnök kétségbeesetten próbál kemény valutához jutni - közölte a Reuters hírügynökség egy ellenzéki képviselőre és három kormányzati tisztviselőre hivatkozva.
febr. 28
10:21
Megint rossz hír jött Kínából (Napi)
Februárban tovább csökkent a kínai feldolgozóipar teljesítménye, a szolgáltatóipar teljesítményének a növekedési üteme pedig lassult a kínai logisztikai vállalatok képviseleti szervezetének kimutatása szerint.

Keresés