2019. január 30. szerda

jan. 30
0:06
Hoppá! 100-szoros árat számlázott a taxis (Blikk)
Wellington - A skót turista időben észrevette, hogy az új-zélandi taxis kifosztotta.
jan. 30
0:10
Globális felmelegedés: eltűnhet a téli jégtakaró az északi félteke tavairól (Blikk)
Eltűnhet a téli jégtakaró a Föld északi féltekéjén lévő több ezer tó felszínéről a globális átlaghőmérséklet emelkedése miatt - figyelmeztetnek kutatók, akik szerint a jég eltűnése komoly hatással lesz a tavak környékén élő több millió ember életére, valamint fenyegetést jelenthet az ivóvízellátásra és a halfajokra is.
jan. 30
0:14
bedobták a törölközőt a britek, újratárgyalnák az EU-val a Brexitet (Blikk)
Theresa May brit miniszterelnök a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről tartott, a tavaly novemberi megállapodással lezárult tárgyalások újbóli megnyitását kéri az Európai Uniótól - közölte kedden a Downing Street.
jan. 30
0:18
Kiküldték a gyermekét szoptató anyát az uszoda medencéjéből, óriási botrány lett belőle (Blikk)
Felkérték az anyát, hogy hagyja el a medencét, aki az interneten fakadt ki a döntés ellen.
jan. 30
0:22
Jégkorszak söpör végig Amerikán: antarktiszi hideg pusztít több városban is (Blikk)
Míg Magyarországon tavaszias időt hoz a hét, akár 10-13 fok is lehet, addig Észak-Amerikában rendkívüli hidegre készülnek.
jan. 30
0:26
"Ő az enyém!" – mondta az idegen férfi, miután megcsókolta a 3 éves kisfiút az anyja előtt (Blikk)
A 28 éves anyukának szó szerint verekednie kellett, hogy visszaszerezze gyermekét.
jan. 30
0:30
Élete álma vált valóra a kisfiúnak, akinek az arcát brutálisan szétmarcangolta egy rottweiler (Blikk)
Ötödik születésnapját az orlandoi Disney World-ben ünnepelhette a kínok kínját elszenvedő kisfiú.
jan. 30
0:34
Figyelmeztetést adtak ki: kegyetlen hóvihar csap le Franciaországra (Blikk)
Ítéletidőtől rettegnek a franciák, ugyanis hamarosan érkezik – húfúvást és hideget hozva – a Gabriel nevű vihar.
jan. 30
0:38
Megnyitották az első kiállítást az Iszlám Állam által lerombolt múzeumban (Blikk)
Megnyitották kedden az első kiállítást az észak-iraki Moszul múzeumában, Irak második legnagyobb múzeumegyüttesében, amelynek történelmi kincseit az Iszlám Állam terrorszervezet módszeresen pusztította.
jan. 30
0:39
Trumpot is legyőzné Amerika legsikeresebb nője (24.hu)
A világ leggiccsesebb, hihetetlen sztorija az övé. 65 éves lett az egyik leghíresebb talk show háziasszonya.
jan. 30
0:42
Mi más, ha nem Donald Trump jelmondata köszönne vissza fia hatalmas kézi ágyújáról? (Blikk)
Egy különleges, egyedi távcsöves vadászpuskával pózolt Donald Trump (72) amerikai elnök második fia, Donald Trump Junior (41) a három gyerekével és a barátnőjével eltöltött hosszú hétvégéjén.
jan. 30
3:36
Egy egész hétvégére egy milliárdos New York-i házának liftjében ragadt egy takarítónő (GazdaságPortál)
A tűzoltók szabadítottak ki hétfőn egy női háztartási alkalmazottat egy milliárdos bankár manhattani házából, amelynek liftjében ragadt egész hétvégére. A BBC News cikke szerint az 53 éves Marites Fortaliza péntek este lépett be a liftbe, Warren Stephens befektetési bankár manhattani házában, a Central Park szomszédságában. A házban rajta kívül sen
jan. 30
4:54
Védelmébe vette Magyarországot a román külügyminiszter (Hírstart)
A román külügyminiszter is ellenzi, hogy a jogállamisághoz kössék az uniós támogatásokat .
jan. 30
5:00
Brutális hideg, mínusz 40 fok az Egyesült Államokban (Infostart)
Az ország kétharmadát - az északi és a középnyugati államokat, a Nagy-tavak vidékét, a keleti partvidéket - sűrű hóesés és nagyon fagyos időjárás jellemzi. Chicagóban az előrejelzések szerint hidegebb lesz, mint a Déli-sark egyes vidékein.
jan. 30
6:06
Pillanatok alatt nagy pofont kapott az EU-tól May és a brit képviselők többsége (Hírstart)
Pillanatokkal azután, hogy a brit parlament alsóházának többsége megszavazta azt a módosító indítványt, hogy le kell cserélni az északír-ír tartalékmegállapodást a Brexit-megállapodásban, azt üzente az EU elnökének, Donald Tusknak...
jan. 30
6:12
Brexit - A parlamenti szavazás után sem tisztább a kép (Infostart)
Újratárgyalná, vagy inkább más, alternatív megoldásra cserélné az Európai Unióval az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülését célzó tartalékmegoldást a konzervatív brit kormány. Theresa May kabinetje erre kapott felhatalmazta kedden késő este a londoni alsóháztól.
jan. 30
6:42
Olyat csinált az anyuka, kitiltották a medencéből (24.hu)
Sokakat megosztott a történet.
jan. 30
6:42
Így hajszolta bele magát elnöksége legnagyobb vereségébe Donald Trump (444)
Valamit nagyon félreértett, amikor azt hitte, hogy a kormányzat megbénításával kizsarolhat 5,7 milliárd dollárt a demokrata törvényhozástól a határfal megépítésére. Azóta három százalékpontot romlott a megítélése, totális visszavonulásával pedig még konzervatív rajongóit is magára haragította.
jan. 30
6:54
Az Egyesült Államok hivatalosan is kérte Kanadától a Huawei pénzügyi vezetőjének kiadatását (168 Óra Online)
Az Egyesült Államok hivatalosan is kérte Kanadától a Huawei kínai távközlési óriáscég pénzügyi vezetőjének, Meng Van-csounak a kiadatását - jelentette szerdára virradóra az amerikai Axios hírportál a kanadai Globe and Mail című lapra hivatkozva.
jan. 30
6:54
Megtiltották a venezuelai ellenelnöknek, hogy elhagyja az országot (444)
Az ügyészség kérésére Juan Guaidó bankszámláit is zárolta a legfelsőbb bíróság.
jan. 30
7:12
Halottak és száznál is több eltűnt két hajótörés miatt Dzsibutinál (Hírstart)
Öten meghaltak, mintegy 130 ember eltűnt annak következtében, hogy a kelet-afrikai Dzsibuti magasságában hajótörést szenvedett két, bevándorlókat szállító hajó - közölte kedden a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).
jan. 30
7:18
Századvég: Európa iszlamizációjából az üzleti körök profitálnak (Hírstart)
Az iszlám gazdaságtanán alapuló pénzügyi szolgáltatások az egyik leggyorsabban bővülő pénzügyi szektort képezik, amely az elmúlt két évtizedben évente 10-12 százalékos növekedési rátát mutatott.
jan. 30
7:18
Hajlandó tárgyalni az ellenzékkel a venezuelai elnök (ATV)
Hajlandó tárgyalni az ellenzékkel Nicolás Maduro venezuelai elnök, de csak nemzetközi közvetítők részvételével. Ezt ő maga közölte a RIA orosz hírügynökségnek adott, és szerdán megjelent interjújában.
jan. 30
7:18
Az Európai Unió nem akar megint a Brexitről tárgyalni (Propeller)
EU akkor kész átdolgozni a szerződést, ha az Egyesült Királyság eddigi irányelveit feladva, új kapcsolatokra törekszik az unióval. Nem tárgyalható újra a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló szerződés, ahogy az úgynevezett ír-északír tartalékmegoldás sem – tudatta kedd este szóvivője útján Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. A kivál
jan. 30
7:20
Újratárgyalná a brit kormány a Brexit-feltételeket az EU-val (Propeller)
Felhatalmazta a londoni alsóház kedden a brit kormányt arra, hogy kérje az Európai Uniótól a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről tartott, a tavaly novemberi megállapodással lezárult tárgyalások újbóli megnyitását. A konzervatív párti brit kormány az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülését célzó tartalékmegoldás, a
jan. 30
7:24
A brit miniszterelnök ismét megpróbálja jobb belátásra bírni a brüsszelitákat (888)
Nem tárgyalható újra a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló szerződés, ahogy benne az úgynevezett ír-északír tartalékmegoldás sem - szögezte le kedd este szóvivője útján Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.
jan. 30
7:24
Hajlandó tárgyalni az ellenzékkel a venezuelai elnök (Hírstart)
De csak nemzetközi közvetítők részvételével.
jan. 30
7:36
Az USA kérvényezi a Huawei vezető kiadatását (Napi)
Az Egyesült Államok hivatalosan is kérte Kanadától a Huawei kínai távközlési óriáscég pénzügyi vezetőjének, Meng Van-csounak a kiadatását - jelentette szerdára virradóra az amerikai Axios hírportál a kanadai Globe and Mail című lapra hivatkozva.
jan. 30
7:36
Tusk: Nem tárgyalható újra a brit kiválási szerződés (HírTV)
„Ez a bennmaradó huszonhetekkel egyeztetett álláspontunk” - húzta alá.
jan. 30
7:36
Theresa May a Brexit-tárgyalások újranyitását kéri az Európai Uniótól (Hírstart)
A konzervatív párti miniszterelnök az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülését célzó tartalékmegoldás, az úgynevezett backstop-záradék problémájára kíván megoldást találni.
jan. 30
7:36
Sarkvidéki hideggel küzd az Egyesült Államok északi és középső része (Propeller)
Sarkvidéki hideg tört kedden az Egyesült Államokra, helyenként mínusz 40 Celsius fokos hideget mutattak a hőmérők. Az Egyesült Államok kétharmadát – az északi és a középnyugati államokat, a Nagy-tavak vidékét, a keleti partvidéket – sűrű hóesés és nagyon fagyos időjárás jellemzi, Chicagóban az ABC televízió előrejelzései szerint például hidegebb le
jan. 30
7:48
Az amerikai külügyminisztérium szerint nincs szó olyan budapesti útról, amelyről bejelentést tehetnének (168 Óra Online)
Hétfőn először a Külgazdasági és Külügyminisztérium, aztán maga Orbán Viktor is megerősítette az információt, hogy februárban Magyarországra jön Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, akinek a budapesti útja előkészítés alatt áll. A Klubrádió erről megkérdezte a State Departmentet is, amelynek a nevében Heather Neuert szóvivő úgy válaszolt, nincs sz
jan. 30
7:54
Huawei-ügy: Kanada tanulmányozza az amerikai kiadatási kérelmet (Infostart)
Az Egyesült Államok hivatalosan is kérte Kanadától a Huawei kínai távközlési óriáscég pénzügyi vezetőjének, Meng Van-csounak a kiadatását - jelentette szerdára virradóra az amerikai Axios hírportál a kanadai Globe and Mail című lapra hivatkozva.
jan. 30
7:54
Elhunyt a Grammy-díjas énekes (Propeller)
Az énekes halálát kedden jelentették be. James Ingram szervezete 66 éves korában adta fel a küzdelmet, a halál oka agydaganat. Az R&B énekes már hosszú ideje próbálta legyőzni borzalmas betegségét, de végül a rák győzött. James számos toplistás sláger szerzője volt: például ő írta a When You Love Someone és a The Day I Fall In Love című slágereket,
jan. 30
8:21
Donald Tusk: nem nyitható újra a Brexit-szerződés (24.hu)
Az EU nem tárgyal újra a britek kiválásáról.
jan. 30
8:24
A pozsonyi Volkswagennél is leálltak gépsorok a győri sztrájk miatt (Infostart)
Az Audi – tizenegy másik autómárkával együtt – a német Volkswagen-konszern része. A Volkswagen pozsonyi dolgozói pedig, hogy kifejezzék támogatásukat magyarországi kollégáikkal, szolidaritás-sztrájkba kezdtek.
jan. 30
8:24
Orbán Viktor: Magyarország az Egyesült Államok szövetségese (Hírstart)
A magyar kormány már javában készül Mike Pompeo külügyminiszter budapesti látogatására.
jan. 30
8:30
Az amerikai külügyminisztérium szerint nincs szó olyan budapesti útról, amelyről bejelentést tehetnének (Hírstart)
Hétfőn először a Külgazdasági és Külügyminisztérium, aztán maga Orbán Viktor is megerősítette az információt, hogy februárban Magyarországra jön Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, akinek a budapesti útja előkészítés alatt áll. A Klubrádió erről megkérdezte a State Departmentet is, amelynek a nevében Heather Neuert szóvivő úgy válaszolt, nincs sz
jan. 30
8:30
Szijjártó Péter: Hazudik a Wall Street Journal (444)
Ami egy liberális lap. És egyébként NATO-tagok vagyunk és azok is akarunk maradni.
jan. 30
8:30
Helyenként mínusz 40 fok van az Egyesült Államokban (Szeretlek Magyarország)
Ez a hideg levegő "normális körülmények" között az Északi-sark körül forog, de ezúttal déli irányba fordult és az Egyesült Államokba ért.
jan. 30
8:36
Több mint 400 iskolát zárattak be Bangkokban a szmog miatt (444)
A hatóságok nem tudnak mit kezdeni a légszennyezéssel.
jan. 30
8:36
Óva intette állampolgárait a venezuelai utazástól az Egyesült Államok (Propeller)
Közleményben tanácsolta el az amerikai állampolgárokat kedden a venezuelai utazástól az amerikai külügyminisztérium, amit dél-amerikai országban uralkodó "bűnözéssel, polgári engedetlenséggel, rossz egészségügyi infrastruktúrával és az Egyesült Államok állampolgárainak önkényes letartóztatásával és fogva tartásával" indokolt. A külügyi tárca megjeg
jan. 30
8:42
Romló eredményekről számolt be az Apple (Napi)
A várakozásokkal összhangban bevételei és nyeresége csökkenéséről adott számot az Apple amerikai információtechnológiai óriáscég a New York-i tőzsde zárása után, kedd éjjel kiadott gyorsjelentésében - írja az MTI.
jan. 30
8:42
Az amerikai hírszerzés vezetői szerint nem minden úgy van, ahogy Trump állítja (Kitekintő)
Donald Trump amerikai elnök észak-koreai és iráni politikájára cáfoltak rá az amerikai hírszerzés vezetői - Dan Coats, a hírszerző szervezeteket tömörítő Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) vezetője és Gina Haspel, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója - a szenátus hírszerzési bizottságának keddi meghallgatásán.
jan. 30
8:54
Elhunyt a Grammy-díjas énekes (Hírstart)
Az énekes halálát kedden jelentették be. James Ingram szervezete 66 éves korában adta fel a küzdelmet, a halál oka agydaganat. Az R&B énekes már hosszú ideje próbálta legyőzni borzalmas betegségét, de végül a rák győzött. James számos toplistás sláger szerzője volt: például ő írta a When You Love Someone és a The Day I Fall In Love című slágereket,
jan. 30
8:54
Több száz iskolát zártak be légszennyezettség miatt (Propeller)
Több mint 400 iskola bezárásáról döntöttek szerdán a hatóságok Bangkokban, mert a thaiföldi főváros levegője hetek óta súlyosan szennyezett. Aszvin Kvanmung bangkoki kormányzó bejelentése szerint az iskolák péntekig tartanak zárva. A helyettese úgy vélte, ez az egyetlen módja, hogy megelőzzék a gyerekeknél az egészségügyi problémákat. A 12 milliós
jan. 30
9:06
Különmosdót alakítanak ki a "harmadik nem" számára a bajor általános iskolákban (888)
Megtette a hatását, hogy Bajorország az első német tartomány, melynek törvényhozásába bekerült egy úgynevezett transznemű ember.
jan. 30
9:12
Brexit: a parlamenti szavazás után sem lett tisztább a kép (Kitekintő)
A londoni alsóház kedden felhatalmazta a brit kormányt arra, hogy kérje az Európai Uniótól a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről tartott, a tavaly novemberi megállapodással lezárult tárgyalások újbóli megnyitását. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke nem sokkal később leszögezte: az egyezmény semmiképp nem tárgyalható újra.
jan. 30
10:06
38 ezer illegális bevándorlót fogtak el a hatóságok Németországban a tavalyi évben (888)
A hatóságok összesen 38 ezer illegális bevándorlót fogtak el 2018-ban. A migránsok kétharmada szárazföldön próbált bejutni Németországba. Az illegális bevándorlók száma azonban ennél jóval magasabb lehetett, ugyanis ez a szám csak a hatóság látókörébe került migránsokat tartalmazza.
jan. 30
10:06
A parlament üléstermében fogtak el egy gyilkossággal vádolt szenátort Oroszországban (444)
Nem akarták, hogy megszökjön.

Keresés