2019. március 3. vasárnap

márc. 3
0:03
Hatalmas robbanás Nigériában: óriási pánik tört ki, több mint 50 embernek nyoma veszett (Blikk)
Pánikszerűen menekültek az emberek, amikor felrobbant egy kőolajvezeték Nigéria déli részén, legalább 50 embernek nyoma veszett.
márc. 3
0:07
Több száz újságíró tüntet a médiaszabadságért Zágrábban (Blikk)
Zágráb - Mintegy 350 horvát újságíró vonult az utcára szombaton Zágrábban, hogy demonstráljon a cenzúra ellen - közölte az N1 horvát hírcsatorna.
márc. 3
0:11
Inkább megette a nála lévő dokumentumokat az elfogott katona, semhogy az ellenség kezére adja (Blikk)
Elfogtak egy indiai katonát az ellenséges csapatok, ezért inkább megette a birtokában lévő dokumentumokat, mint hogy engedje rossz kezekbe kerülni. A katonát, Abhinandan Varthaman-t országában háborús hősként tisztelik.
márc. 3
0:15
Döbbenetes: egy Facebook-poszt miatt derült ki a 3 éves kisfiú daganata (Blikk)
A kisfiú anyukája egy Facebook bejegyzésben vette észre, hogy fia fura panaszai akár agydaganat jelei is lehetnek - igaza lett.
márc. 3
0:15
A médiaszabadságért tüntetnek Zágrábban (Hírstart)
Mintegy 350 horvát újságíró vonult az utcára.
márc. 3
0:19
Égből pottyant milliók: nem hiszi el, mennyi pénzt talált egy takarítónő a buszon (Blikk)
Akkora összeget talált egy londoni busz takarítója a járművön, hogy akár évekig kényelmesen élhetett volna belőle - de a becsületes takarító leadta a talált pénzt a rendőrségnek.
márc. 3
0:23
Balhé a repülőn: kártérítés kér az utas, mert a mellette utazó kövér férfi elfoglalta a széke egy részét (Blikk)
Egy internetes fórumon tette közzé a történetét az utas, aki 150 dolláros kártérítést kért a mellette ülő férfitől, aki elfoglalta széke egy részét.
márc. 3
0:27
Elképesztő sikertörténet: milliomos lett a hajléktalan nőből (Blikk)
Saját erejéből vált hajléktalanból milliomossá egy brit hölgy! Vanessa Ogden Moss (42) ma már sikeres üzletasszony, de a poklot is megjárta, amikor tizenöt évvel ezelőtt kisfia, Tom (†5) egy ritka daganatos betegség áldozata lett.
márc. 3
0:31
Éveken át verte és kínozta a férfit gyermekei anyja, most dokumentumfilmet készítettek róla (Blikk)
A férfi hosszú éveken keresztül tűrte, ahogy gyermekei anyja válogatott módszerekkel kínozza - elmondása szerint a nő azzal fenyegette meg, hogy végez vele.
márc. 3
0:35
Több mint 40 éven keresztül minden évben megkérte párja kezét, ez lett a vége (Blikk)
Powys - Egy férfi több mint 40 éven át várt arra, hogy igent mondjon neki a kiszemeltje, akinek minden egyes évben megkérte a kezét.
márc. 3
0:39
Csökken az Európai Unióból érkező bevándorlók száma Nagy-Britanniában (HírTV)
A volt gyarmatterületekről és a harmadik világ országaiból érkezők száma jelentősen növekszik.
márc. 3
1:57
Megajándékozta Görögországot a hitelminősítő (Hírstart)
Javította Görögország államadós-osztályzatait a Moody's Investors Service, mindenekelőtt a görög gazdasági reformprogram sikerével és az erőteljes költségvetési teljesítménnyel indokolva a lépést. A nemzetközi hitelminősítő péntek...
márc. 3
2:45
Akkora az éhínség Venezuelában, hogy sokan a szemétben kotorásznak (Hírstart)
Venezuelában sokan már a szemétben kotorásznak, hogy valami élelmet találjanak, akkora az éhínség. A nyugati segélyszállítmányokat még mindig nem engedik be az országba. Közben Moszkva bejelentette, hogy nagy mennyiségben szállítanak búzát az országba, Venezuela pedig állami olajtársasága európai székhelyét Lisszabonból Moszkvába tette át. Oroszors
márc. 3
3:03
Orbán Viktor: A baloldalról támadják a Fideszt, a cél az Európai Néppárt gyengítése (Hírstart)
„Amikor mi már nem leszünk, majd az olaszokra rontanak rá, és utánuk az osztrákok kerülnek sorra” – tette hozzá a miniszterelnök.
márc. 3
4:15
A rasszizmus ellen tüntettek Milánóban (Hírstart)
Több mint kétszázezres tömeg vonult fel.
márc. 3
4:33
Szakértő: A német rendvédelem felelős a kitoloncolások kudarcáért (Hírstart)
A német rendvédelem hiányos és könnyen kijátszható, a hatóságok ezért szinte csak azokat tudják kitoloncolni, akik maguk is haza akar térni – mondta Horváth József.
márc. 3
4:39
Kányádi Sándor helyett inkább Nyirő Józsefről nevezték el a városi könyvtárat (Hírstart)
A hvg.hu vette észre a Székelyhon cikkét, amelynek a tanúsága szerint Székelyudvarhelyen Nyirő Józsefről nevezték el a városi könyvtárat, annak ellenére, hogy Kányádi Sándor neve is felvetődött. Bár a Nyirő Józsefről szóló javaslatot az önkormányzat egy elvi szavazással már 2018. március 15-én egyszer már jóváhagyta, Székellyhon szerint a döntő  cs
márc. 3
5:21
Elhunyt Zsoresz Alfjorov (Hírstart)
Nyolcvannyolc éves korában szív- és tüdőelégtelenségben elhunyt Zsoresz Alfjorov, aki 2000-ben megosztva fizikai Nobel-díjat kapott a félvezetőkkel és a lézertechnológiával kapcsolatos munkájáért - jelentették az orosz hírügynökségek a tudós feleségére hivatkozva.
márc. 3
5:39
Brüsszel Guaidó sértetlenségének biztosítására figyelmeztet (Hírstart)
Guaidó és az általa vezetett nemzetgyűlés tagjai alkotmányos védettséget élveznek.
márc. 3
6:03
Aggódnak Kim Dzsong Un egészségéért (Hírstart)
Sajtóhírek szerint elmaradnak a nagyszabású amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok idén tavasszal. Közben Kim Dzsong Un elutazott Hanoiból, ahol a héten amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót tartottak. A kommunista országban állítólag sokan aggódnak amiatt, hogy milyen hatással lesz az út Kim egészségére. További részletek a videóban.
márc. 3
6:33
Százezrek tüntettek Milánóban a rasszizmus ellen (Hírstart)
Bevándorlók és olasz civilszervezetek is részt vettek a szombat délután Milánóban tartott, rasszizmus- és diszkrimináció-ellenes tüntetésen, amelyen több mint kétszázezres tömeg vonult fel.
márc. 3
7:21
Csökken az Európai Unióból érkező bevándorlók száma Nagy-Britanniában (Hírstart)
A volt gyarmatterületekről és a harmadik világ országaiból érkezők száma jelentősen növekszik.
márc. 3
7:27
Venezuelai válság: üzenet érkezett Brüsszelből (Napi)
Minden olyan intézkedés, amely veszélyezteti Juan Guaidó ellenzéki vezető szabadságát, biztonságát vagy sértetlenségét, a feszültségek jelentős fokozódásához vezethet, és a nemzetközi közösség határozott bírálatát váltaná ki - jelentette ki szombaton Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
márc. 3
7:33
Nagy a helyezkedés az olasz baloldalon (Napi)
Három jelölt közül választhatják meg az olasz Demokrata Párt (PD) új főtitkárát a balközép párt szavazói a vasárnapi előválasztásokon, az új főtitkár a 2018-ban lemondott Matteo Renzit követi a PD-élén.
márc. 3
7:33
Fellángoltak a harcok Kasmírban (HírTV)
A támadások során négy civil meghalt, másik négy megsérült. India és Pakisztán már három háborút vívott.
márc. 3
7:39
Nem tartják meg ezentúl az amerikai-dél-koreai tavaszi közös hadgyakorlatokat (168 Óra Online)
Az Egyesült Államok és Dél-Korea úgy döntött, hogy ezentúl nem tartja meg nagyszabású közös tavaszi hadgyakorlatait, hogy elősegítse a Koreai-félsziget atommentesítését szolgáló diplomáciai erőfeszítéseket, és helyettük egy kilencnapos módosított katonai manővert tartanak, amely hétfőn veszi kezdetét.
márc. 3
7:39
Komoly változások jöhetnek az olasz demokratáknál (Hírstart)
Három jelölt közül választhatják meg az olasz Demokrata Párt (PD) új főtitkárát a balközép párt szavazói a vasárnap tartandó előválasztásokon, az új főtitkár a 2018-ban lemondott Matteo Renzit követi a PD-élén. A párt hagyománya szerint a választók és szimpatizánsok voksa alapján jelölik ki a PD új főtitkárát, akit azután a március 17-i pártkongres
márc. 3
7:45
A görög csőd vár a lengyelekre? (Napi)
Választási ígéretekkel állt elő a lengyel kormánypárt a tavaszi európai uniós, illetve az őszi parlamenti szavazás előtt, a szakemberek szerint a vállalások teljesítése felborítaná az ország költségvetését.
márc. 3
7:51
Orbán Viktor a Welt am Sonntagnak: a baloldalról támadják a Fideszt, a cél az Európai Néppárt gyengítése (Infostart)
A baloldalról indul a Fidesz elleni támadás, a valódi cél pedig az Európai Néppárt (EPP) gyengítése - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a migrációval foglalkozó kormányzati kampánnyal szembeni bírálatokról a Welt am Sonntag című konzervatív vasárnapi német lapnak.
márc. 3
8:03
Salvini pártja hasít az EP választások hajrájában (HírTV)
A legfrissebb felmérések szerint a bevándorlásellenes politikai tömörülés csaknem 36%-on áll.
márc. 3
8:15
A diplomácia csődje - Trumpot újra leiskolázta Kim (Napi)
Donald Trump diplomácia Vietnámja - ezzel a címmel mond véleményt az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor eredménytelenül zárult csúcstalálkozójáról a Financial Times publicistája. Kim Dzsongun megint kicselezte a világ első számú vezetőjét - teszi hozzá.
márc. 3
8:15
Új főtitkárt választanak az olasz balközép élére Matteo Renzi után (Propeller)
Három jelölt közül választhatják meg az olasz Demokrata Párt (PD) új főtitkárát a balközép párt szavazói a vasárnapi előválasztásokon, az új főtitkár a 2018-ban lemondott Matteo Renzit követi a PD-élén. Matteo Renzi korábbi olasz miniszterelnök, a kormányzó balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára sajtótájékoztatót tart az olasz parlamenti választás
márc. 3
8:21
Orbán Viktor: A baloldalról támadják a Fideszt, a cél az Európai Néppárt gyengítése (Hírstart)
A miniszterelnök a Welt am Sonntag című német lapnak nyilatkozott.
márc. 3
8:21
Aki ezt meg tudja csinálni, az penge agyú ember (ATV)
Tartalmában és látványvilágában nagyszabású műveltségi vetélkedővel jelentkezik hétfőtől az ATV. Az 500 – Az ország géniusza című produkció főszereplője a tudás és a gyorsaság lesz. A játékosoknak 5 másodperc alatt kell válaszolniuk a legkülönbözőbb nehézségű kérdésekre. A műsor Amerikában, Németországban, Angliában már sikert aratott. Az ATV vezet
márc. 3
8:21
Vasárnap egy melegfront határozza meg az időjárást (Propeller)
A hidegfront elvonultával hűvösebb időben volt részünk. Vasárnap azonban egy melegfront közeledik, és a délnyugati áramlás révén délutántól egyre melegebb levegő tölti majd ki a Kárpát-medencét.  Közepesen és erősebben felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, csak rövid napos periódusokban bízhatunk. Helyenként kisebb eső előfordulhat. Többf
márc. 3
8:33
Látványosan elhúznak a lengyelek (Napi)
Elképesztő bérnövekedés előtt állnak a lengyelek, ma álomnak tűnő átlagfizetésekre számíthatnak, legalábbis egy hosszabb távú előrejelzés szerint.
márc. 3
8:51
Vietnámban tárgyalt az észak-koreai vezér (Hírstart)
Kim Dzsong Un a kétoldalú kapcsolatok bővítését javasolta Hanoiban.
márc. 3
8:57
Százakat telepítettek ki Ausztráliában a Victoria államban tomboló bozóttüzek miatt (444)
Minden idők legmelegebb és egyik legszárazabb nyara után kaptak fel a lángok.
márc. 3
9:03
Gdanskban vasárnap szavaznak a meggyilkolt polgármester utódjáról (444)
Pawel Adamowiczot január 13-án szúrta le egy paranoid skizofréniában szenvedő férfi.
márc. 3
9:09
Shamima Begum holland dzsihadista férje szerint Hollandiában kéne élniük (444)
Ott, ahol a 15 éves lányt feleségül vevő Yago Riedijkre már csupán azért hat év börtön vár, hogy csatlakozott az ISIS-hez.
márc. 3
9:27
Szoros versenyt hozhat a vasárnapi észt választás (444)
A kormányzó baloldali Centrum legfőbb riválisa a liberális Reform párt, de nagyon megerősödhetnek az euszkeptikus populisták is.
márc. 3
9:33
Tömegesen továbbállnak az ukrán vendégmunkások (Napi)
A Lengyelországban dolgozó ukrán vendégmunkások tömegesen jelentkeznek német nyelvtanfolyamra, mert tovább akarnak menni Németországba dolgozni.
márc. 3
9:33
A német rendvédelem felelős a kitoloncolások kudarcáért (HírTV)
A hatóságok szinte csak azokat tudják kitoloncolni, akik maguk is haza akar térni.
márc. 3
9:45
Szavaznak a meggyilkolt polgármester utódjáról (Blikk)
Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap az észak-lengyelországi Gdanskban, a szavazók a január közepén meggyilkolt főpolgármester, Pawel Adamowicz utódját választják meg.
márc. 3
9:45
Nem tartják meg az amerikai-dél-koreai tavaszi közös hadgyakorlatokat (ATV)
Az Egyesült Államok és Dél-Korea úgy döntött, hogy ezentúl nem tartja meg a közös tavaszi hadgyakorlatait, hogy elősegítse a Koreai-félsziget atommentesítését szolgáló diplomáciai erőfeszítéseket - közölte egybehangzóan vasárnap az amerikai és dél-koreai védelmi minisztérium.
márc. 3
9:51
Venezuelai válság: Guaidó visszatér, és újabb tüntetéseket szervez (ATV)
Tüntetéseket hívott össze hétfőre és keddre, a karneváli időszak kezdetére Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető, aki azt ígérte, hogy ecuadori látogatása után visszatér hazájába.
márc. 3
9:51
Manfred Weber szerint Orbán Viktor rossz úton jár (444)
A Spiegel figyelmeztette az EPP spitzenkandidátját, hogy nem kell a Nemzeti Front környékén nézelődnie, ha populista hordószónokot keres, ott van a pártjában Orbán is.
márc. 3
9:57
Megválasztják a meggyilkolt gdanski főpolgármester utódját (Infostart)
Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap az észak-lengyelországi Gdanskban, a szavazók a január közepén meggyilkolt főpolgármester, Pawel Adamowicz utódját választják meg.
márc. 3
9:57
Vasárnap egy melegfront határozza meg az időjárást (Hírstart)
A hidegfront elvonultával hűvösebb időben volt részünk. Vasárnap azonban egy melegfront közeledik, és a délnyugati áramlás révén délutántól egyre melegebb levegő tölti majd ki a Kárpát-medencét.  Közepesen és erősebben felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, csak rövid napos periódusokban bízhatunk. Helyenként kisebb eső előfordulhat. Többf
márc. 3
10:03
Tizenhatodik hete tüntettek a sárgamellényesek (HírTV)
A sárgamellényes tüntetők fő célja, hogy két hétig még életben tartsák az egyre zsugorodó felvonulásokat.

Keresés