Benkő Zoltán

Kajak-kenu: Benkő Zoltán munkáját ismét Tóth László irányítja
2009 november 4.   NSO
A 2010-es idényre Tóth László irányítása mellett készül fel kétszeres Európa-bajnok kajakosunk, Benkő Zoltán. A páros aligha ismeretlen egymásnak, lévén 1996-tól 2005-ig együtt dolgoztak, útjaik aztán elváltak.
Benkő a kilencedik
2008 augusztus 22.   Népszava
A pekingi olimpia síkvízi kajak-kenu döntőinek nyitányaként Benkő Zoltán kilencedik lett K-1 1000 m-en. A számot a brit Tim Brabants nyerte.
Kajak-kenu, férfi K1 1000 m: Brabants nyert, Benkő kilencedik
2008 augusztus 22.   NSO
Tim Brabants nyerte a pénteki nap első futamát, a férfi K1 1000 métert. Benkő Zoltán a kilencedik.
Benkő Zoltán a kilencedik lett a kajak egyeseknél
2008 augusztus 22.   Infostart
Benkő Zoltán a kilencedik helyen végzett a férfi kajak egyesek 1000 méteres döntőjében a pekingi olimpián. A számot a brit Tim Brabants nyerte.
Továbbhajtanak a kenusok
2008 augusztus 20.   Blikk
A Kozmann–Kiss páros mellett Benkő Zoltán is döntős
Benkő és a kenu kettes is döntős
2008 augusztus 20.   Infostart
Kajak egyesben Benkő Zoltán és a Kozmann György, Kiss Tamás kenu kettes is bejutott az 1000 méteres táv pénteki döntőjébe a pekingi olimpián.
Kajak-kenu, K1 1000 m: Benkő óriási küzdelemben döntős
2008 augusztus 20.   NSO
Egészen minimális különbséggel, 35 századmásodperces előnnyel a portugál Silva előtt a harmadik helyen ért célba középfutamában Benkő Zoltán, így biztosította helyét a kilences fináléban.
Csúcsot nem döntöttünk, de legalább bejutottunk
2008 augusztus 18.   Startlap
Csak a Kozmann György-Kiss Tamás kenupárosnak és Benkő Zoltán kajakosnak kell szerdán is vízre szállnia a döntőbe jutásért, a többi magyar hajó azonnal a pénteki fináléba jutott a hétfői előfutamokon Pekingben. A férfi vízilabda-válogatott közvetlenül az elődöntőbe került, miután Kanada legyőzésével megnyerte csoportját. A csúcsokat azonban ma sem a magyarok döntögették.
Belehúztak a magyarok Pekingben
2008 augusztus 18.   Startlap
Csak a Kozmann György-Kiss Tamás kenupárosnak és Benkő Zoltán kajakosnak kell szerdán is vízre szállnia a döntőbe jutásért, a többi magyar hajó azonnal a pénteki fináléba jutott a hétfői előfutamokon Pekingben. A különböző kategóriákban az indulók számától függött, hogy az előfutamokon az első három, vagy csak a legjobb került egyből a döntőbe.
Kajak-kenu, férfi K1 1000m: továbbment a szamoai
2008 augusztus 18.   NSO
A hetedik helyért folytatott öldöklő küzdelemben megelőzte a seychelles-i Tony Lespoir-t a szamoai Rudolf Berking-Williams, így továbbjutott a harmadik előfutamból. Más kérdés, hogy Berking-Williams is fél percet kapott a győztestől… Közvetlenül a döntőbe Tim Brabants, Adam van Koeverden és Eirik Veraas Larsen jutott, Benkő Zoltán a szerdai középfutamokban folytatja.
Kajak-kenu, K1 1000m: Benkő Zoltán középdöntős
2008 augusztus 18.   NSO
Benkő Zoltán 2. helyen továbbjutott a középdöntőbe a kajak férfi egyesek 1000 méteres számának első előfutamából, melyet végig vezetve az esélyes, világbajnok brit Brabants nyert.
Olimpiai kvótát szerzett Benkő és a női kajaknégyes
2008 június 27.   HírTV
Benkő Zoltán nyerte a kajak egyes 1000 méteres versenyét pénteken, a szegedi kajak-kenu országos bajnokságon, amely egyben a második olimpiai válogató is volt. Mivel az elsőn is Benkő győzött, így megszerezte az olimpiai indulás jogát. Szintén olimpiai résztvevőnek tekintheti magát a Kovács Katalin, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Janics Natasa egység az 500 méteres női kajaknégyes versenyszámban.
Kajak-kenu: pekingi induló Janicsék négyese, Benkő is az olimpián
2008 június 27.   NSO
A férfi K-1-esek 1000 m-es versenyét Benkő Zoltán, a női K-4-esek 500 m-es döntőjét pedig a Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Janics Natasa összeállítású hajó nyerte a szegedi kajak-kenu országos bajnokságon, amely egyben a második olimpiai válogató. Mivel ez a két egység az első fordulóban is győzött, pekingi indulónak tekinthető.
Kovácsék ismét legyőzték Paksyékat
2008 június 27.   Infostart
A férfi K-1-esek 1000 méteres versenyét Benkő Zoltán, a női K-4-esek 500 méteres döntőjét pedig a Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Janics Natasa összeállítású hajó nyerte a szegedi kajak-kenu országos bajnokságon, amely egyben a második olimpiai válogató. Mivel ez a két egység az első fordulóban is győzött, pekingi indulónak tekinthető.
Benedek Dalma egyesben győzött
2008 május 17.   Infostart
Ezüstérmet szerzett az olimpiai számban, 500 méteren a Paksy Tímea, Kozák Danuta, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina és a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, Benkő Zoltán, Kadler Viktor összeállítású kajak négyes is a milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokságon. 1000 méteren egyesben Benedek Dalma, kettesben pedig a Medveczky Erika, Faldum Bereniké páros győzött. A férfiaknál Kucsera…
Kajak-kenu vb: Vajda Attila világbajnok C-1 1000 méteren
2007 augusztus 11.   NSO
A kajak-egyesek 1000 méteres számának döntőjében az Eb-bronzérmes Benkő Zoltán, a kenu-egyeseknél az Európa-bajnok Vajda Attila révén voltunk érdekeltek.
Benkő Zoltán bronzérmes K-1-ben
2007 június 30.   Népszava
Benkő Zoltán bronzérmet nyert K-1 1000 m-en a spanyolországi Pontevedrában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.
Három arany-, hat ezüst- és három bronzérem az első nap termése Szegeden
2007 május 18.   HírTV
Három arany-, hat ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyarok a szegedi kajak-kenu Mol Világkupa első napján. Az 1000 m kenu egyesben győztes Vajda Attila szerezte az első magyar aranyérmet a Szegeden zajló kajak-kenu Mol Világkupán. Férfi kajak egyesben Benkő Zoltán ezüstérmes lett. (hírTV)
Kajak-kenu: Benkő szerint nem tett jót a Vereckeivel való rivalizálás
2007 május 10.   NSO
Vereckei Ákos (képünkön) és Benkő Zoltán a férfi kajakos szakág két meghatározó egyesversenyzője. Benkő tavaly megtörte Vereckei majd egy évtizedig tartó egyeduralmát, így utóbbinak a Raab Karcher-kupáért kiírt hét végi válogatón a Mol Világkupa-indulásért is meg kell küzdenie. Benkő a tavalyi teljesítménye folytán biztos Vk-részvevő, ezért ezúttal csak sprintszámokban indul, ám május végéig…