Sáfrán Mihály

Ajánló: kenus bajnokból biomérnök lett Sáfrán Mihály
2018 október 20.   She
Sáfrán Mihály a kenuzás után sikeresen váltott, harminchárom évesen az egyik legelismertebb magyar biomérnök-edzővé képezte magát, aki a táplálkozás és egészségvédelem terén publikál.
Kajak-kenu: Sáfrán Mihályt megviseli, hogy testvére mással evez
2012 április 2.   She
„Nehéz döntés volt” – mondja Sáfrán Mátyás. „Bíztam benne, hogy együtt maradunk” – tárja szét karját Sáfrán Mihály. Egy testvérpár, egy cél: az olimpia! Ám kenus Európa-bajnokaink négy közös év után most más-más hajóban fognak neki a megvalósításnak.
Centikkel lemaradva az ezüstről harmadik a férfi kenunégyes
2011 augusztus 19.   Agroinform
Bronzérmet nyert a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs kenus kvartett 1000 méteren a szegedi kajak-kenu világbajnokság pénteki utolsó döntőjében.
Kajak-kenu vb: kenu négyesünk bronzérmet szerzett 1000 méteren
2011 augusztus 19.   She
A Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs összetételű magyar kvartett a második románoktól mindössze néhány századdal lemaradva harmadik lett a kenu négyesek 1000 méteres döntőjében a szegedi kajak-kenu vb-n. Az aranyérmet a fehérorosz egység szerezte meg.
Videó: Vajda a német himnusz hangjaira ért célba a kajak-kenu Eb-n
2011 június 18.   She
Remekül teljesítettek a magyar versenyzők a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság 1000 méteres döntőiben. A mieink három aranyérmet szereztek, Kovács Katalin kajak egyesben, a Szabó Gabriella, Csipes Tamara kettős kajak kettesben, valamint a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Tóth Márton, Mike Róbert kvartett kenu négyesben. Előbbi kettő papírforma, utóbbi viszont kellemes meglepetés.
Videó: Vajda a német himnusz hagjaira ért célba a kajak-kenu Eb-n
2011 június 18.   She
Remekül teljesítettek a magyar versenyzők a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság 1000 méteres döntőiben. A mieink három aranyérmet szereztek, Kovács Katalin kajak egyesben, a Szabó Gabriella, Csipes Tamara kettős kajak kettesben, valamint a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Tóth Márton, Mike Róbert kvartett kenu négyesben. Előbbi kettő papírforma, utóbbi viszont kellemes meglepetés.
Kovács Katié az első magyar arany Belgrádban
2011 június 18.   Habostorta
A Szabó-Csipes duó és a kenus négyes is tarolt Kovács Katalin és a Szabó-Csipes kettős és a kenus négyes jóvoltából három arany, a Dombi-Kökény duónak köszönhetően pedig egy bronzzal lettünk gazdagabbak. A győzelem Kovács Katalin (K-1), a Szabó Gabriella, Csipes Tamara (K-2) és - kellemes meglepetésre - a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Tóth Márton, Mike Róbert összeállítású kenus kvartett…
A kenu párosoknál szétlövésre lesz szükség
2011 június 11.   Agroinform
Az első válogatón Széles Gábor és Nagy Péter nyert, míg ezúttal Sáfrán Mátyás és Sáfrán Mihály, így hétfőn újabb forduló következik.
Kajak-kenu: Sáfrán Mihály egy évvel az olimpia előtt távozik Kaposvárról
2011 június 2.   She
Egy évvel a londoni olimpia előtt távozik Kaposvárról a Vízügyi SC válogatott kenusa, Sáfrán Mihály.
Kajak-kenu vb: ötödikek lettek a Sáfrán testvérek 1000 méteren
2009 augusztus 15.   She
Az ötödik helyen végzett a kenu kettesek 1000 méteres fináléjában Sáfrán Mihály és Sáfrán Mátyás.
Kajak-kenu: két magyar egység már döntős a kanadai vb-n
2009 augusztus 13.   She
Ma reggel kicsit borús, de szélmentes időben az 1000 méteres előfutamokkal elkezdődött a kajak-kenu világbajnokság. Két magyar egység, a kenu kettesek leghosszabb távján próbálkozó Sáfrán Mátyás és Sáfrán Mihály, valamint az 500-as női kajaknégyes (Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa, Benedek Dalma) egyből a döntőbe jutott.
Oktatták Európát kajak-kenusaink
2009 június 27.   HírTV
A Sáfrán Mihály-Sáfrán Mátyás kettős is aranyérmes lett a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságon szombaton. Ez volt a magyar küldöttség harmadik elsősége az 1000 méteres döntőkben. Az első két nap után a magyar csapat már 13 éremnél tart: négy arany, hét ezüst és két bronz a termés a vasárnapi 500 méteres finálék előtt.
Nem jutottak döntőbe a Sáfrán testvérek
2008 augusztus 21.   HírTV
Nem jutott döntőbe a kenu kettesek 500 méteres középfutamából a Sáfrán Mátyás-Sáfrán Mihály duó a pekingi olimpián. Ebben a számban eredetileg a Kolonics György-Kozmann György kettős indult volna.
Vízen még mindig erős a magyar virtus
2008 augusztus 21.   Behaviour
Nagyon úgy tűnik, hogy a kajak-kenu válogatott megmenti a magyarok becsületét Pekingben. Az ezer méteres távokon valamennyi egységünk bekerült a fináléba, míg ötszázon Kovács Kati, a Kovács-Janics duó, valamint a Kammarer-Kucsera páros szintén döntős, míg három egységünk - kajak egyesben Vereckei Ákos, kenuban Vajda Attila, illetve a Sáfrán Mihály, Sáfrány Mátyás duó - ma a középfutamból juthat…
Sáfránék párosa középdöntős
2008 augusztus 19.   HírTV
A hatodik helyen végeztek a kenu kettesek 500 méteres előfutamában a Sáfrán testvérek, így a középdöntőbe jutottak. A magyar páros 1:43.642 perc alatt teljesítette a távot. A futamot a kínai Meng Guanliang, Yang Wenjun duó nyerte. Az elődöntőt augusztus 21-én csütörtökön rendezik. Sáfrán Mátyás és Mihály néhány héttel az olimpia előtt lettek olimpiai résztvevők kenu kettes 500 méteren Kolonics…
Kajak-kenu, C2-500: Sáfránék a középdöntőben
2008 augusztus 19.   She
A hatodik helyen zárt a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály kenu kettes a férfi C2–500 méteres versenyszám első előfutamában, így a fiatal magyar egység a csütörtöki középdöntőben folytathatja szereplését.
Európa-bajnokok a Sáfrán testvérek
2008 július 19.   HírTV
Európa-bajnok lett a Sáfrán Mihály és testvére, Mátyás alkotta kenu kettes a szegedi kajak-kenu ifi és U23-as Európa-bajnokságon, szombaton. A Sáfrán-testvérek ezzel a győzelemmel hangoltak a pekingi olimpiára, ahol - Kolonics György halála miatt - az 500 méteres számban indulhatnak.
Angyal: Szomorúság ül a szemükben, de tudják, mi a dolguk
2008 július 18.   Infostart
Egy számban vállalta az indulást a pekingi olimpián Kozmann György, a kedden elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György társa - mondta az InfoRádiónak a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya. A világbajnok sportoló a 21 éves Kiss Tamással párosban 1000 méteren indul, míg 500 méteren a Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás kettős vesz részt az augusztusi játékokon - tette hozzá…
Kajak-kenu Eb: aranyérmes a női páros, újabb két kenus kvóta
2008 május 17.   She
A Medveczky Erika, Faldum Bereniké kajakpáros aranyérmes lett 1000 m-en a milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokságon, a Sáfrán-testvérek, Mihály és Mátyás pedig ötödikként zártak, ezzel újabb két kenus kvótát gyűjtöttek Magyarországnak.
Benedek Dalma egyesben győzött
2008 május 17.   Infostart
Ezüstérmet szerzett az olimpiai számban, 500 méteren a Paksy Tímea, Kozák Danuta, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina és a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, Benkő Zoltán, Kadler Viktor összeállítású kajak négyes is a milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokságon. 1000 méteren egyesben Benedek Dalma, kettesben pedig a Medveczky Erika, Faldum Bereniké páros győzött. A férfiaknál Kucsera…