Peking 2008 - Ökölvívás

Húsz tetoválás és egy segítő testvér: így írt sporttörténelmet a magyar bokszolónő
2024 január 1.   Sportal
Bátyjával közös álmát valósította meg, s történelmet írt júniusban a párizsi olimpiai kvóta megszerzésével Hámori Luca, aki a nyári ötkarikás játékokon első női ökölvívónkként képviselheti hazánkat. A felejthetetlen sikerre már tetoválás is emlékezteti a kőszegi sportolónőt, aki reméli, éremmel tér majd haza Párizsból is.
A 18 éves Gémes Levente döntős az ökölvívó magyar bajnokságon
2023 december 15.   Sportal
A csütörtökön remeklő fiatalok pénteken is kiválóan teljesítettek, így a mindössze 18 éves Gémes Levente az olimpia műsorán is szereplő 71 kilogrammos kategóriában, a 19 éves Énekes Dominik pedig 67 kilogrammban jutott döntőbe a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban zajló 100. Papp László ökölvívó magyar bajnokságon.
Ugye, tudja, hányszor kapott ki profiként Papp Laci? kvíz a legjobb magyar bokszolókról
2023 december 12.   Sportal
Holnap, azaz december 13-án kezdődik a 100. magyar országos ökölvívó-bajnokság. Ebből az alkalomból a sportág honi olimpiai és világbajnokaival kapcsolatban teszünk fel tíz kérdést.
Rabszolgatartónak nevezte az orosz Nazarovics Kremljov a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét
2023 december 10.   Magyar Hírlap
Dollármilliókkal védi a hatalmát a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) orosz elnöke.
Magyari Alda egy jó Eb-vel javítana a két legutóbbi, csalódást hozó világverseny után
2023 december 10.   Eurosport
Az UVSE olimpiai bronzérmes, világbajnoki 2. helyezett kapusa, Magyari Alda pozitívan tekint vissza klubcsapata őszi szereplésére, és a januári Eb-re készülő válogatott első két hetének foglalkozásaival is elégedett. A vele készített nagyinterjúban mesélt arról, miért kezdett el ő is dobórákra járni, és hogy a kick-boxot is felvette a kiegészítő sp
Kiábrándult a hazai bokszközegből a legendás edző
2023 december 8.   Sportal
Amikor utoljára hallottunk felőle, biztonsági őr volt a Nemzeti Múzeumban. Bacskai Imre a nyolcvanas évek népszerű ökölvívója, Eb-ezüstérmes, kétszeres olimpiai résztvevő, a '84-es Los Angeles-i játékokat helyettesítő kubai Barátság-verseny bronzérmese , a közelmúlt egyik legsikeresebb magyar bokszedzője lassan egy évtizede, hogy nem dolgozik
Kokó krampuszjelmezbe bújt beteg gyerekeket ajándékoztak meg a bunyósok
2023 december 6.   Sportal
Újra hallat magáról a Veterán Bunyósok Alapítványa. Utoljára akkor írtunk róluk, amikor a már az olimpiai részvételt kiharcoló magyar ökölvívókat köszöntötték. Most ennél is nemesebb cselekedettel rukkoltak ki: a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részlegén kis betegeket leptek meg.
Itt él most Kovács Kokó István, a bokszlegenda otthonának elképesztő története van
2023 november 30.   Promotions
Az egykori olimpiai bajnok a sportág igazi megszállottja.
Miért bokszol ez a robot, és miért egy román olimpiai bajnokról nevezték el?
2023 november 29.   PCWorld
Elképesztően mozgékony modell emeli új szintre a humanoid robotok fejlesztését.
Kokó elárulta, hogy ki nyerhet vasárnap Janicsák Veca és Berki Mazsi összecsapásán!
2023 november 24.   SzMo
Az olimpiai bajnok ökölvívó szerint Veca hozzászokott a pofonokhoz, és rengeteg üt. A szakember szerint jó mérkőzést láthatunk köztük vasárnap.
Kovács "Kokó" István kemény szavakkal kampányol, komoly szövetségesei vannak
2023 november 15.   Magyar Nemzet
Az olimpiai bajnok megpályázza a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöki posztját.
Erdei bocsánatot kért Kokótól és támogatja elnökként: Mondta, hogy béküljünk ki Sportál-interjú
2023 november 15.   Sportal
Ha ez a cikk néhány nappal ezelőtt születik, talán arról írtunk volna, hogy az olimpiai bajnok, amatőrként és profiként is világ- és Európa-bajnok Kovács István elindul Kurtucz Csabával szemben a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöki posztjáért. Azóta azonban több szempontból is változott a helyzet.
Kovács Koko István újra ringbe száll
2023 november 14.   Infostart
Ezúttal a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöki posztjáért harcol meg az olimpiai bajnok bokszoló.
Ez nem a Sztárbox – Kovács "Kokó" István újra ringbe száll, és komoly a tét
2023 november 13.   Mandiner
Az olimpiai bajnok egykori bokszoló döntése a magyar ökölvívás jövőjét is meghatározhatja.
Mizsér Attila: Elképesztő, ami itt megy, ezért kellett a nyilvánossághoz fordulnom
2023 november 9.   Sportal
Sok hasonlóság van a két MÖSZ (Magyar Ökölvívó Szakszövetség, Magyar Öttusa Szövetség) berkeiben folyó háború között. Egy nagy különbség azonban biztos: a pentatlonistáknál két olimpiai bajnok ugrott egymásnak: Vörös Zsuzsa 2004-ben, Mizsér Attila 1988-ban szerzett ötkarikás játékokon aranyérmet. Egyikükből december 4-én elnök lesz. Interjú.
Váratlan fordulat: Kokó is ringbe száll a bokszelnöki posztért?
2023 november 6.   Sportal
Komoly harc várható a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöki tisztségéért, igaz, egyelőre nem tudni, ki vagy kik lehetnek a lemondott, de a posztért újrainduló Kurtucz Csaba ellenfelei. Lapunk ugyanakkor több forrásból úgy értesült, kemény kihívója akadhat az elnökségével háborúskodó sportvezetőnek, információink szerint ugyanis az olimpiai ar
Kiállítás nyílt Papp László emlékére
2023 november 5.   ProfitLine
A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban péntek este időszaki kiállítás nyílt a 20 évvel ezelőtt, 2003 októberében elhunyt háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó, Papp László emlékére.
Kiállítás nyílt Papp László emlékére
2023 november 4.   Márkamonitor
A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban péntek este időszaki kiállítás nyílt a húsz évvel ezelőtt, 2003 októberében elhunyt háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó, Papp László emlékére.   A megnyitón Szabó Lajos, a múzeum igazgatója kiemelte: a családdal közösen úgy gondolták, a kiállítással egyrészt azoknak a kortársaknak elevenítik fel a kiváló ökölvív
Kiállítás nyílt a 20 éve elhunyt magyar legenda emlékére
2023 november 3.   Sportal
A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban péntek este időszaki kiállítás nyílt a 20 évvel ezelőtt, 2003 októberében elhunyt háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó, Papp László emlékére.
A NOB kódolt üzenete az ökölvívásnak: ne féljetek, ott lesztek az olimpián! – Kovács Kokó a Mandinernek
2023 október 23.   Mandiner
A Los Angeles-i olimpia műsorán továbbra is szerepel az öttusa és a súlyemelés, az ökölvívás pozíciója viszont komoly veszélybe került. A sportág magyar legendáit, ismert alakjait kérdezzük.