2009. január 24. szombat

jan. 24
17:14
Francia Kupa: OL–OM lesz, nem tett újabb csodát a Schirrhein (She)
Nem sikerült újabb bravúros győzelmet aratnia a hetedosztályú Schirrhein labdarúgócsapatának: az elzászi csapat a 32 között nagy verést kapott a Toulouse-tól. Korábban sohasem jutott ilyen alacsony osztályú gárda a legjobb 32 közé – menetelésükről itt olvashatnak! A bajnoki címvédő Lyon lazán elintézte a Concarneau-t még az előző körből elhalasztott meccsén, a 32 között az Olympique Marseille vár…
jan. 24
17:16
Súlyemelés: Pátrovics Géza lett a szövetségi kapitány (She)
A Magyar Súlyemelő Szövetség szombati elnökségi ülésén egyhangú döntéssel Pátrovics Gézát választotta meg szövetségi kapitánynak.
jan. 24
17:30
Súlyemelés: Pátrovics Géza lett a szövetségi kapitány (She)
A Magyar Súlyemelő-szövetség szombati elnökségi ülésén egyhangú döntéssel Pátrovics Gézát választotta meg szövetségi kapitánynak.
jan. 24
17:32
Férfi kézilabda-vb: Norvégia sikerrel kezdett a középdöntőben (She)
A továbbvitt eredmények alapján eddig pont nélküli Norvégia nagy csatában aratott sikert Macedóniával szemben a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének II. csoportjában.
jan. 24
17:34
Chile: elhunyt a volt válogatott középpályás, Fernando Cornejo (She)
Harminckilenc éves korában, gyomorrákban elhunyt Fernando Cornejo korábbi chilei válogatott labdarúgó. A volt futballista december 17-én került a katolikus egyetem kórházába, ahol 26-án megműtötték.
jan. 24
17:36
Bundesliga: „rákerült a térképre” a stadiont avató Hoffenheim (She)
Szombaton hivatalosan is megnyitották Sinsheimben a Rhein-Neckar Arenát, a Hoffenheim labdarúgócsapatának új, 30 ezres stadionját.
jan. 24
17:48
Férfi kézilabda-vb: Tunézia nulla ponton „tartotta” Szaúd-Arábiát (She)
A horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon az Elnök-kupáért zajló mérkőzésen a II. csoport nyitó fordulójában Tunéziának nem okozott gondot Szaúd-Arábia legyőzése.
jan. 24
17:50
Felkészülési mérkőzések: Huszti kezdett, kikapott a Hannover (She)
Utolsó felkészülési mérkőzésén 3–2-es vereséget szenvedett a Hannover 96 labdarúgócsapata a német másodosztály 5. helyén álló Alemannia Aachentől. A Hannoverben a kezdőcsapat tagja volt Huszti Szabolcs, a balszélsőt az 59. percben cserélték le.
jan. 24
17:52
Nagy-Britannia: Ferguson a legerőteljesebb sportszemélyiség (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője a legerőteljesebb személyiség a brit sportéletben – legalábbis így vélekedik a Times című szigetországi lap.
jan. 24
17:54
Női kézilabda NB I: otthon győztek a váci lányok (She)
Háromgólos, 28–25-ös győzelmet aratott a Vác női kézilabdacsapata hazai pályán a Hódmezővásárhely ellen az élvonal 15. fordulójában. A váciak a második félidő elején látott hullámvölgyet leszámítva végig remek védekezéssel magabiztosan verték a felsőházba igyekvő vendégeket.
jan. 24
18:06
Női kézilabda NB I: hárommal győztek otthon a váci lányok (She)
Háromgólos, 28–25-ös győzelmet aratott a Vác női kézilabdacsapata hazai pályán a Hódmezővásárhely ellen az élvonal 15. fordulójában. A váciak a második félidő elején látott hullámvölgyet leszámítva végig remek védekezéssel magabiztosan verték a felsőházba igyekvő vendégeket.
jan. 24
18:08
Jégkorong, Mol Liga: két góllal győzött a HC a Stars ellen (She)
A jégkorong Mol Liga elődöntőjében a HC Csíkszereda 5–3-ra győzött az NZ Stars ellen a két győzelemig tartó párharc első találkozóján.
jan. 24
18:10
FA-kupa: Halmosiék, Geráék továbbmentek, Fülöpék ismételnek (She)
A Halmosi Pétert foglalkoztató Hull City és a Gera Zoltánt alkalmazó Fulham is továbbjutott a FA-kupa 4. fordulójából. Előbbi a Millwallt, utóbbi a Kettering Townt búcsúztatta, mindkét magyar játékos kezdőként lépett pályára, és mindkettejüket a második félidő közepén cserélte le edzője. Fülöp Márton csapata, a Sunderland újrajátszásra kényszerül, miután gólnélküli döntetlent játszott a Blackburn…
jan. 24
18:12
Skócia: Rósa kapufával mutatkozott be, de kikapott a Hibs (She)
Négy pontra növelte előnyét a tabella élén a skót labdarúgó élvonalban a Celtic, mely 3–1-re verte hazai pályán a Hiberniant. A Hibsben bemutatkozott Rósa Dénes: a középpályás a 85. percben lépett pályára, és két perccel később óriási kapufát lőtt 30 méterről. László Csaba csapata, a Hearts szenvedve győzött az Inverness ellen. Az edinburghi gárdában nem került be a keretbe Balogh János, aki a…
jan. 24
18:24
Férfi kézilabda-vb: meglepően sima szlovák siker Dél-Korea ellen (She)
A velünk azonos pontszámmal álló Szlovákia a mérkőzés nagy részében ráerőltette akaratát Dél-Koreára, így végül háromgólos győzelmet aratott a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének I. csoportjában. A kapuban a Dunaújvárosban védő Richard Stochl végig parádésan játszott. Északi szomszédaink ezzel lépéselőnybe kerültek velünk szemben, a mieink fél kilenckor játszanak a…
jan. 24
18:26
Serie B: Feczesinnel és Vassal a soraiban nyert a Brescia (She)
Az olasz másodosztály (Serie B) 22. fordulójában a Feczesin Róberttel és Vass Ádámmal kezdő Brescia hazai pályán 2–0-ra nyert az Empoli ellen. A Sassuolo Filkor Attila nélkül győzött a Salernitana ellen, míg az Avellino idegenben játszott gól nélküli döntetlent (Vaskó Tamás és Koman Vladimir végig játszotta a mérkőzést, Szatmári Lóránd nem szerepelt).
jan. 24
18:42
Férfi kézilabda-vb: a spanyolok „agyonverték” Ausztráliát (She)
A horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon az Elnök-kupáért zajló mérkőzésen az I. csoport nyitó fordulójában Spanyolország négyszer annyi gólt szerzett, mint ellenfele. Bár ez az eredmény valószínűleg már sovány vigasz nekik.
jan. 24
18:44
Cselgáncs: három ötödik helyet szereztek a magyarok (She)
Az év első világkupaversenyén csak a hölgyek indultak (Szófiában), míg a férfiak kihagyták a tbiszili megméretést. A viadalon a magyar három ötödik helyet szereztek.
jan. 24
18:46
Ausztria: elhunyt a 86-szoros válogatott középpályás, Karl Koller (She)
Hetvenkilenc éves korában elhunyt az osztrák futball történelmének egyik legjobb játékosa, a 86-szoros válogatott Karl Koller. Az egykori kiváló középpályást a labdarúgás történelmével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) beválasztotta a XX. század 100 legjobb európai labdarúgója közé.
jan. 24
19:01
Sífutás: cseh és lengyel siker az észtországi világkupán (She)
Lukas Bauer győzelmével ért véget az otepääi 15 kilométeres sífutó világkupaverseny. Az olimpiai ezüstérmes cseh klasszisnak ez volt pályafutása tizedik elsősége.
jan. 24
19:03
Férfi vízilabda ob I: nyert, és továbbra is második a Ferencváros (She)
A férfi vízilabda-bajnokság 11. fordulójában a Ferencváros hazai pályán könnyedén, 16–5-re verte meg a Szentest.
jan. 24
19:18
Vívás: a középmezőnyben és a hátsó régióban a magyarok Párizsban (She)
A világbajnok német Peter Joppich nyerte a férfi tőrözők péntek-szombati párizsi Grand Prix-viadalát, melyen a legjobb magyar vívó, Mazza Lorenzo 29. lett.
jan. 24
19:20
Férfi kézilabda-vb: döntetlen a német–szerb rangadón (She)
A horvátországi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének II. csoportjában Szerbia az utolsó másodpercekben mentette döntetlenre a Németországgal szembeni összecsapást. A félidőben még hárommal vezettek a szerbek, a németek fordítottak a második játékrészben, ezután felváltva estek a gólok. Az utolsó percen belül még egy góllal mentek a németek, a szerbek azonban egy időkérés után egyenlíteni…
jan. 24
19:36
Alpesi sí vk: továbbra is stabil Albrecht állapota (She)
Továbbra is stabil az állapota Daniel Albrecht alpesi sízőnek, aki csütörtökön, a kitzbüheli pályán bukott hatalmasat, s azóta mesterséges kómában tartják.
jan. 24
19:54
Vívás: a középmezőnyben és a hátsó régióban a magyarok (She)
A világbajnok német Peter Joppich nyerte a férfi tőrözők péntek-szombati párizsi Grand Prix-viadalát, melyen a legjobb magyar vívó, Mazza Lorenzo 29. lett.
jan. 24
19:56
Férfi kézilabda-vb: megszerezte első pontjait Algéria Egyiptom ellen (She)
Algéria hat góllal verte Egyiptomot a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon az Elnök-kupáért zajló mérkőzésen a II. csoport nyitó fordulójában, ezzel első győzelmét is elkönyvelhette a világversenyen.
jan. 24
19:58
Férfi vízilabda ob I: a Honvéd gond nélkül győzte le a BVSC-t (She)
A férfi vízilabda-bajnokság 11. fordulójában az idegenben játszó BVSC nem tudott komoly ellenállást kifejteni a Domino-Honvéd ellen.
jan. 24
20:00
Női kézilabda NB I: könnyedén verte a Vasast a Köstner-csapat (She)
Simán, 32–25-re győzött a Tajtavill-Nyíradony női kézilabdacsapata a Vasas ellen. A hazaiak a 24. perc után remek sorozatot produkálva léptek meg fővárosi ellenfelüktől, és innen már nem fenyegette veszély sikerüket.
jan. 24
20:02
Kosárlabda: a Falco 107–80-ra győzött a Körmend ellen (She)
Az Uniqa férfi kosárlabda NB I megyei rangadóján a tabella második helyére feljövő Falco 107–80-ra győzött a bajnokságban gyengélkedő Körmend ellen. A hazaiaknál újra pályára lépett a sérüléséből visszatért Kálmán László, aki távoli dobásaival is hozzájárult csapata sikeréhez.
jan. 24
20:04
Női kézilabda NB I: legázolta a Fradi a tartalékos sereghajtót (She)
Kiütéses, 17 gólos győzelmet aratott a tartalékos PTE-PEAC ellen a Ferencváros a női kézilabda NB I 15. fordulójában.
jan. 24
20:06
Férfi vízilabda ob I: nyert a Szeged és az Újpest is (She)
A férfi vízilabda-bajnokság 11. fordulójában hazai környezetben nyert a az Újpest és a Szeged.
jan. 24
20:12
Férfi vízilabda ob I: kétszer annyi gólt lőtt a Vasas, mint a Pécs (She)
A listavezető Vasasnak nem okozott gondot a forduló előtt az 5. helyen álló Pécs legyőzése a férfi vízilabda-bajnokság szombati játéknapján.
jan. 24
20:14
Férfi kézilabda-vb: a svédek sem tudták megállítani a franciákat (She)
A horvátországi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének I. csoportjában Franciaország hét góllal verte Svédországot, ezzel továbbra sem talált eddig legyőzőre a sorozatban. Mai győzelmével nagyon közel került az elődöntőbe jutáshoz.
jan. 24
20:30
FA-kupa: Dimitar Berbatov gólja döntött az MU–Spurs meccsen (She)
Bár már az 5. percben hátrányba került a Manchester United a Tottenham Hotspur ellen az angol FA-kupa 4. fordulójának szombat esti mérkőzésén, az első félidő második felében egy perc alatt fordított, így pedig továbblépett.
jan. 24
20:32
Serie A: utolsó pillanatban szerzett góllal nyert a Chievo (She)
A Serie A 20. fordulójában a Chievo 1–0-ra nyert a hazai pályán játszó Reggina ellen.
jan. 24
20:34
Kézilabda-vb: élőben az NSO-n a magyar-horvát mérkőzés! (She)
Elkezdődött a Magyarország–Horvátország mérkőzés a horvátországi kézilabda-világbajnokságon, kövesse élőben az NSO-n!
jan. 24
20:48
Férfi kosárlabda NB I: a Falco 107–80-ra győzött a Körmend ellen (She)
Az Uniqa férfi kosárlabda NB I megyei rangadóján a tabella második helyére feljövő Falco 107–80-ra győzött a bajnokságban gyengélkedő Körmend ellen. A hazaiaknál újra pályára lépett a sérüléséből visszatért Kálmán László, aki távoli dobásaival is hozzájárult csapata sikeréhez.
jan. 24
20:50
Serie A: az utolsó pillanatban szerzett góllal nyert a Chievo (She)
A Serie A 20. fordulójában a Chievo 1–0-ra nyert a hazai pályán játszó Reggina ellen.
jan. 24
20:52
Nő kosárlabda, Magyar Kupa: győzött a Szeged a ZTE ellen (She)
A női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Szeged 106–82-re győzött a Zalaegerszeg ellen.
jan. 24
21:06
Női kosárlabda, Magyar Kupa: győzött a Szeged a ZTE ellen (She)
A női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Szeged 106–82-re győzött a Zalaegerszeg ellen.
jan. 24
21:08
Férfi kézilabda-vb: Románia biztosan nyert Kuba ellen (She)
A horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon az Elnök-kupáért zajló mérkőzésen a II. csoport nyitó fordulójában Románia több, mint tíz góllal verte meg Kubát.
jan. 24
21:10
Férfi vízilabda OB I: győzött az Eger a Szolnok ellen (She)
A férfi vízilabda-bajnokság 11. fordulójában az Eger 13–9-re megverte a Szolnokot.
jan. 24
21:24
Görögország: hosszú idő után védett Posza, hibátlanul a Pana ellen (She)
Hosszú idő után ismét a kezdőcsapatba került Posza Zsolt, az Ergotelisz kapusa, és ezt meg is hálálta: jó teljesítményt nyújtott, és „lehúzta a rolót” a Panathinaikosz csatárai előtt – csapata pedig 1–0-ra győzött. A nap másik meccsén a listavezető Olympiakosz szenvedve győzte le az OFI-t, melyben Orosz Péter nem kapott lehetőséget.
jan. 24
22:00
Jégkorong, Mol Liga: előnybe került az SC Csíkszereda (She)
A jégkorong MOL Liga elődöntőjében az SC Csíkszereda 4–3-ra győzött az Újpest ellen a két győzelemig tartó párharc első mérkőzésén.
jan. 24
22:00
Nem lehet már érmes a Hajdu-csapat (Infostart)
Vereséggel kezdte meg a középdöntőt a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokságon. Hajdu János szövetségi kapitány együttese Zágrábban a házigazda horvátoktól kapott ki 27-22-re.
jan. 24
22:02
Eredivise: Dzsudzsák Balázs gólpasszal segítette csapatát (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Dzsudzsák Balázzsal kezdő PSV 2–2-es döntetlent játszott a Fehér Csabával felálló NAC Breda ellen. Az eindhoveni csapat vezető gólja Dzsudzsák beadása után született. Bodor Boldizsár Rodája idegenben kapott ki 2–0-ra a Heerenveentől.
jan. 24
22:18
Férfi kézilabda-vb: nyerhető meccsen magyar vereség a horvátoktól (She)
Magyarország ötgólos vereséget szenvedett a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének I. csoportjában. Nagy Lászlóék végig partiban voltak a hazai pályán játszó, klasszisok egész sorát felvonultató Horvátországgal, ám a döntő pillanatokban sok hiba csúszott a mienk játékába, így nem sikerült a bravúr. Ezzel végérvényesen eldőlt, hogy nem juthatunk be már az elődöntőbe.
jan. 24
22:20
Primera División: Vadóczék döntetlent játszottak a Villareallal (She)
A spanyol bajnokság 20. fordulójában az Osasuna 1–1-es döntetlent ért el a Villareal vendégeként.
jan. 24
22:22
Férfi kézilabda-vb: a lengyelek megverték az eddig hibátlan Dániát (She)
A horvátországi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének II. csoportjában Lengyelország már az első félidőben elhúzott, a másodikban pedig „ráült” az eredményre, de így is győzelmet aratott az eddig százszázalékos Dánia ellen.
jan. 24
22:24
Síugrás: Gregor Schlierenzauer a sárga trikó tulajdonosa (She)
Gregor Schlierenzauer sikerével ért véget a whistleri világkupaverseny. Az olimpiai sánc főpróbájaként is megtartott viadalon az osztrák klasszis 15.1 ponttal előzte meg honfitársát, Wolfgang Loitzlt.

Keresés