2010. december 11. szombat

dec. 11
6:48
Ragyogó képességek, mostoha körülmények (Behaviour)
Felemás érzésekkel zárja a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) 2010-et: a sportolók nemzetközi eredményei képességeik alapján lehettek volna jobbak, de a mostoha körülmények ismeretében kész csoda, hogy ennyit is sikerült elérniük. Sportdiplomáciai téren viszont komoly sikerek születtek.
dec. 11
6:51
Női kézilabda Eb: a 21 gólos különbség a norvég edző szerint is túlzó (She)
Mint ismeretes, a Dániában és Norvégiában zajló női kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott tegnap 34–13-ra kikapott a norvégoktól. A 21 gólos különbség a hazaiak szövetségi kapitánya, Thorir Hergeirsson szerint is túlzó.
dec. 11
7:06
A csoportelsőség a tét a kézi Eb-n (Behaviour)
Két ököllel verjük a mellünket, vagy inkább a kételyeinket fogalmazzuk meg a női kézilabda Eb-n szereplő magyar válogatott kapcsán, magunk sem tudjuk. A tény: Mátéfi Eszter válogatottja kettőből kettőt nyert, és már az utolsó csoportmeccstől függetlenül bejutott a középdöntőbe, ahová legrosszabb esetben is már két pontot visz.
dec. 11
7:08
Muszbek Mihály: "Egy tollat is nehéz így eladni" (Behaviour)
Ha valaki azt hitte, hogy Kevin McCabe nem akar a Ferencvárostól megszabadulni, az jókorát tévedett. A derék brit üzletember most éppen egy orosz gazdasági lapban hirdette meg a zöld sasokat, remélve, hogy a kétségkívül rengeteg szabad tőkével rendelkező kelet-európai óriásnál vevőre talál.
dec. 11
7:10
Adamek egyre közelebb egy címmeccshez (Behaviour)
Nagyon úgy tűnik, hogy a korábbi félnehéz-, és cirkálósúlyú világbajnok, Tomasz Adamek igencsak komolyan gondolja a profi ökölvívás királykategóriájának a meghódítását. A lengyel bunyós ugyanis európai idő szerint tegnap hajnalban egészen simán - ötödik menetes TKO-val - legyőzte a nehézsúlyban jó névnek számító Vinny Maddalonét, és ezzel már az ötödik meggyőző győzelmét aratta új…
dec. 11
7:12
Csapataink harcban álltak, de elbuktak (Behaviour)
Női kosárfronton nagyot fordult a világ néhány év alatt és fájdalom, de számunkra nem épp jó irányba: a korábbi magyar zászlóshajó, a Pécs az idei Euroliga-sorozatban már az ötödik vereségét szenvedte el (legutóbb csütörtökön hazai pályán a Krakkó verte 57-67-re), így brutálisan nehéz helyzetből várhatja a folytatást. A 2/5-ös mutatóról induló hajrá ugyanis nem sok jóval kecsegtet az utolsó három…
dec. 11
10:09
Jordánia: 250 ember megsérült egy szurkolói tömegverekedésben (She)
Körülbelül 250 ember megsérült pénteken a jordániai fővárosban, mikor két rivális futballcsapat szurkolói egy mérkőzés után összecsaptak egymással.
dec. 11
11:03
Rövidpályás gyorskorcsolya-vk: Heidum negyedik 1500 méteren (She)
Remek versenyzéssel a negyedik helyen végzett szombaton az 1500-as távon Heidum Bernadett a rövidpályás gyorskorcsolyázók Világkupa-sorozatának sanghaji állomásán.
dec. 11
11:05
Videó: a holland K–1-es nagyágyú nem kímélte az amerikait (She)
A Tokióban zajló K–1 világdöntőben (World GP Final) a legjobb nyolc között a végső győzelemre is esélyes holland Peter Aerts kiütéssel győzött az amerikai Migthy Mo ellen. Aerts már az első menetben kétszer padlóra küldte Mót, ami biztos győzelmet jelentett számára.
dec. 11
12:33
F1: Vettel átvette a világbajnoknak járó trófeát, Dél-Korea különdíja (She)
Szűk négy héttel az utolsó, sorsdöntő futam után átvette a trófeát a német Sebastian Vettel, a Formula–1 újdonsült világbajnoka.
dec. 11
12:35
K-1: Overeem pillanatok alatt végzett Aertsszel, így világbajnok (She)
A K–1 tokiói világdöntőjében (World GP Final) a holland Alistair Overeem a fináléban 50 másodperc alatt K.O.-val győzött honfitársa, Peter Aerts ellen, így pályafutása során először világbajnok lett.
dec. 11
12:51
Női kézilabda Eb: Tóth Tímea utazik a tornára (She)
A handball.hu értesülései szerint a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mátéfi Eszter benevezte Tóth Tímeát a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra. A Vác átlövőjére Ábrahám Szilvia helyett számít a kapitány.
dec. 11
13:09
Videó: kíméletlenül kiütötte ellenfelét a hollandok új K-1-es világbajnoka (She)
A K–1 tokiói világdöntőjében (World GP Final) a holland Alistair Overeem a fináléban 50 másodperc alatt K.O.-val győzött honfitársa, Peter Aerts ellen, így pályafutása során először világbajnok lett. Bár Aerts az elején többször is eltalálta Overeemet, egy „bekapott” térdrúgás után honfitársa megsorozta, így végleg eldőlt a meccs.
dec. 11
13:18
Vettel átvette a világbajnoki trófeát (Metropol)
Szűk négy héttel az utolsó, sorsdöntő futam után átvette a trófeát a német Sebastian Vettel, a Forma-1 újdonsült világbajnoka.
dec. 11
14:03
Videó: megforgatta saját magát, majd nagy gólt lőtt a svéd hokis (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 62. játéknapján az Edmonton Oilers szétlövés után 4–3-ra legyőzte a Tampa Bay Lightninget. A mindent eldöntő kísérletből a svéd Linus Omark talált be egy pazar mozdulattal. A szélső előbb 360 fokban megfordult korongvezetés közben, majd a kapus lába között bombázott a kapuba.
dec. 11
14:05
Műkorcsolya: Hoffmannék a hatodik helyen zártak Pekingben (She)
Nem tudta megismételni pénteki jó szereplését, így végül a hatodik, utolsó helyen végzett a Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim jégtánckettős a Pekingben zajló műkorcsolya Grand Prix-döntőn.
dec. 11
14:21
Alpesi sí: Ligety az első duplázó az idényben (She)
A férfi alpesi sízők világkupa-sorozata a franciaországi Val d'Isere-ben folytatódott, ahol szombaton óriás-műlesikló futamot rendeztek. A győzelmet az amerikai Ted Ligety szerezte meg, és a múlt heti Beaver Creek-i győzelme után most ő lett az első versenyző, akinek két győzelme is van. A második helyen a norvég Axel Lund Svindal végzett – s ezzel az összetett világkupában is átvette a…
dec. 11
14:57
Labdarúgó NB II: a Szeged több makói játékost is megszerezne (She)
Buzás Péter polgármester további támogatásáról biztosította a Makói FC-t, mégis változhat a labdarúgócsapat kerete.
dec. 11
15:33
Jégkorong: Sille helyett Láda Balázs, Sikorcin helyett Jánosi a válogatottban (She)
Két játékos is kicserélődött a magyar jégkorong-válogatott Jesenicébe utazó keretében. A csütörtöki Vasas–HSC Csíkszereda Mol Liga-mérkőzésen történt incidens miatt fegyelmi eljárás alá vont Sille Tamás helyett a miskolci Láda Balázst, az ugyanezen a meccsen agyrázkódást szenvedő Sikorcin Ladislav helyett pedig a ferencvárosi Jánosi Csabát hívta be Ted Sator szövetségi kapitány.
dec. 11
16:45
Így óvná a Fradit a Jobbik (Infostart)
A Ferencváros nem árucikk, hanem nemzeti kincs - jelentette ki Szilágyi György, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője a klub székháza előtt tartott szombati sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy a Kevin McCabe tulajdonos egy orosz üzleti lapban hirdetve keresett befektetőt.
dec. 11
17:03
Síugrás: a szél győzött, nem rendeznek versenyt Harrachovban (She)
A túl erős szél miatt törölni kellett a síugrók világkupa-versenyét, amelyet a csehországi Harrachovban tartottak volna meg szombat délután.
dec. 11
17:05
Serie B: ikszelt a listavezető Novara, hárommal nyert a Siena (She)
Az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Serie B) 19. fordulójában a listavezető Novara 1–1-es döntetlent játszott a 17. helyen álló Frosinonével, míg első számú üldözője, a Siena hazai pályán 3–0-ra nyert az Ascoli ellen.
dec. 11
17:30
A Fradi nem árucikk (Metropol)
A Ferencváros nem árucikk, hanem nemzeti kincs - jelentette ki Szilágyi György, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője a klub székháza előtt tartott szombati sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy a Kevin McCabe tulajdonos egy orosz üzleti lapban hirdetve keresett befektetőt.
dec. 11
17:57
Bundesliga: műteni kell a Hannover elefántcsontparti gólvágóját (She)
„Felemás” napot zárt pénteken Didier Ya Konan, a Hannover labdarúgócsapatának elefántcsontparti csatára. Két góljával oroszlánrészt vállalt a Stuttgart elleni 2–1-es győzelemből, ám a mérkőzésen térdszalaghúzódást szenvedett, így meg kell műteni.
dec. 11
18:24
Könnyedén nyert a Bayern München (Metropol)
A címvédő Bayern München szombaton hazai környezetben magabiztosan győzött az újonc St. Pauli ellen a német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. Bastian Schweinsteiger további négy évvel meghosszabbította a 2012-ben lejáró szerződését a Bayern München labdarúgócsapatánál.
dec. 11
18:26
Geráék döntetlenje (Metropol)
A Gera Zoltánnal felálló Fulham szombaton hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a Sunderlanddel az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.
dec. 11
18:51
Skócia: a Hearts ötgólos zakóval küldte haza a sereghajtó Aberdeent (She)
A Hearts hazai pályán 5–0-ra nyert a sereghajtó Aberdeen ellen a skót labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján. A győztes csapatban Balogh János nem volt a nevezettek között.
dec. 11
19:18
Orosz tüntetések egy fociszurkoló megölése miatt (Metropol)
Moszkvában és Szentpéterváron nagy tüntetések voltak szombaton egy fociszurkoló megölése miatt, tiltakozásul.
dec. 11
19:27
Klubvilágbajnokság: a Szongnam Ilhva Csonma jutott az elődöntőbe (She)
Az Abu-Dzabiban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság szombati negyeddöntőjében a Szongnam Ilhva Csonma 4–1-re nyert az emírségekbeli al-Vahda ellen, így bejutott az elődöntőbe, ahol a milánói Inter lesz az ellenfele.
dec. 11
20:03
Könnyedén nyert a Bayern München (Infostart)
A címvédő Bayern München szombaton hazai környezetben magabiztosan győzött az újonc St. Pauli ellen a német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában.
dec. 11
20:03
Videó: Vidal volt a főszereplő a Hamburg-Leverkusen meccsen (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, Arturo Vidal nevéhez fűződött a német labdarúgó-bajnokság szombati játéknapjának legkülönösebb teljesítménye: a Leverkusen chilei válogatott védője gólpasszt adott, öngólt hozott össze, majd fontos találattal  újra vezetéshez juttatta csapatát. A Bayer végül 4–2-re nyert Hamburgban. Nézze meg a mérkőzés góljait!
dec. 11
20:05
Férfi kézilabda NB I: először nyert az Orosháza, a Veszprém 44 gólt dobott (She)
Az eddig nyeretlen Orosháza megszerezte az első győzelmét a férfi kézilabda-bajnokság 2010–2011-es szezonjában, miután a 15. forduló szombati mérkőzésén két góllal jobbnak bizonyult a Dunaferrnél.
dec. 11
20:07
Primera División: a két kiállítás ellenére is győzött a Getafe (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 15. fordulójában a Getafe hazai pályán Juan Albín találatával 1–0-ra nyert a Villarreal ellen.
dec. 11
20:09
Férfi vízilabda ob I: a Honvéd elleni győzelmével a tabella élére ugrott a Szeged (She)
A férfi vízilabda ob I 10. fordulójának rangadóján a játéknap előtt a tabella harmadik helyén álló Szeged-Beton a negyedik Honvédot fogadta, és elsősorban a harmadik negyedben nyújtott remek játékának köszönhetően  10–7-re legyőzte Vad Lajos együttesét.
dec. 11
20:21
Férfi kosárlabda NB I: a Kaposvár könnyedén nyert a Salgótarján ellen (She)
A Kaposvár hazai pályán 31 ponttal legyőzte a Salgótarjánt a férfi kosárlabda-bajnokság élvonalának 11. fordulójában. A másik mérkőzésen az Albacomp otthon nyert a Körmend ellen.
dec. 11
20:39
Férfi kosárlabda NB I: a Szolnok esélyt sem adott a bajnok ZTE-nek (She)
A férfi kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában a Szolnok a Zalaegerszeg otthonában nyert 65–53-ra. A listavezető Olaj végig magabiztosan játszott, a bajnoknak gyakorlatilag esélye sem volt a győzelemre.

Keresés