2010. november 30. kedd

nov. 30
0:18
Öt gól és parázs jelenetek az El Clásicóról - videók (Infostart)
A Barcelona fölényesen, 5-0-ra győzött a Real Madrid ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság rangadóján, ezzel a címvédő katalán együttes átvette a vezetést a tabellán a 13. forduló után. Összeállításunkban megnézhetik a találkozó legemlékezetesebb pillanatait.
nov. 30
0:18
El clásico: Nincs gondom Ramosszal, el van felejtve - Puyol (She)
A Barcelona 5–0-ra legyőzte a Real Madridot az el clásicón, a találkozó hajrájában Sergio Ramos a Lionel Messi elleni szabálytalanság miatti piros lapja után Carles Puyol arcába tenyerelt, amit a katalánok nem vettek jó néven. A mérkőzés után Puyol elmondta: nem haragszik emiatt Ramosra.
nov. 30
0:22
El clásico: Ez egy vereség volt, de nem aláztak meg minket - Mourinho (She)
A Real Madrid Barcelonában 5–0-s vereséget szenvedett a bajnoki címvédő házigazdától a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 13. fordulójában. José Mourinho szerint az ötgólos különbség ellenére csapata nem szenvedett megalázó vereséget.
nov. 30
0:36
Real Madrid: a kiállított Sergio Ramos beérte Hierrót klub renitensei között (She)
A hétfő esti el clásicón tizedszer kapott piros lapot a Real Madrid játékosaként Sergio Ramos, ezzel , holtversenyben Fernando Hierróval, a fővárosi klub történetének legtöbbször kiállított futballistája lett.
nov. 30
1:12
El clásico: Arra vagyok a legbüszkébb, ahogyan nyertünk - Guardiola (She)
Fölényes, 5–0-s győzelmet aratott a Barcelona a Real Madrid ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 13. fordulójában. Pep Guardiola a találkozót követő sajtótájékoztatón mindenek előtt arra volt a legbüszkébb, ahogyan nyertek.
nov. 30
5:33
Átláthatatlan folyamatok az MLSZ-ben - Kitálal a felügyelőbizottság volt elnöke (Behaviour)
Futballunk fejlődése reményében választották meg az MLSZ elnökének Csányi Sándort, az OTP-cégcsoport első emberét. Nyári hivatalba lépése óta a szervezet működése alapvetően megváltozott, de hogy ez előnyére vált-e, az ma még nem teljesen világos. Információhoz jutni képtelenség, a folyamatok átláthatatlanok. Hogy tisztább képet kaphassunk a zajló munkáról, rábírtuk Sebes Józsefet, az MLSZ…
nov. 30
6:45
Négy milliárd euró lép pályára (Behaviour)
Napjaink divatja a felsőfok használata, mindenhonnan legek vesznek bennünket körbe, ám sajnálatosan az árnyalatok elvésznek általa. Amikor a Real Madrid a Barcelonával találkozik, rendre elhangzik, hogy a meccsek meccse, a rangadók rangadója következik. De mit mondjon az ember, amikor a két óriás közelgő összecsapása tényleg minden korábbit rekordot felülmúl?
nov. 30
6:47
Gera a hét csapatában (Behaviour)
Újabb elismerésben részesült Gera Zoltán: a Fulham magyar légiósa bekerült a Premier League hétvégi válogatottjába, a Dream Teamet összeállító internetes oldal 9-es osztályzattal jutalmazta Birmingham elleni produkcióját.
nov. 30
6:49
Fejek hullottak a sikertelen vívó vb után (Behaviour)
Amint az várható volt, a párizsi vívó világbajnokság nem ért véget a hazautazással a magyar válogatott számára, ugyanis a két párbajtőröző medálon (Szász Emese ezüst és Boczkó Gábor bronzérmén) kívül se a kard, se a tőr szakág nem hagyott nyomott a sportági térképen.
nov. 30
6:51
Federer: "Még mindig van motivációm" (Behaviour)
A profi tenisz valamennyi nagy korszakának megvoltak a nagy párviadalai. Ám a szakértők szerint a jelenleg a sportágat uraló duó, Rafael Nadal és Roger Federer csatája valamennyit felülmúlja.
nov. 30
6:54
NFL: a San Francisco magabiztosan legyőzte a gyengélkedő Arizonát (She)
A San Francisco 49ers Brian Westbrook vezetésével 27–6-ra megverte idegenben az Arizona Cardinalst az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 12. fordulójának hétfő esti rangadóján.
nov. 30
7:12
NBA: a Miami Heat ezúttal nyert, a Washingtont verte meg (She)
Az utóbbi időben gyengélkedő Miami Heat ezúttal győzött: a Washington Wizards ellen nyert 105–94-re hazai pályán a 30 pontig jutó LeBron James és a 26 pontot szerző Dwyane Wade vezetésével az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 35. játéknapján.
nov. 30
8:06
Versenytánc: magyar ezüst- és aranyérem a Győr Openen (She)
Az idei év utolsó hazai rendezésű nagy nemzetközi táncversenyén, a Győr Openen Andrea Silvestri és Váradi Martina ezüstérmet szerzett a latintáncok nyílt kategóriájában a spanyol Edgar Marcos, Anna Matus páros mögött.
nov. 30
8:15
Le kell állni a focivébék helyszínének odaítélésével a Transparency szerint (Behaviour)
Felszólította a Transparency International hétfőn a FIFA-t, hogy addig ne döntsenek a 2018-as és a 2022-es labdarúgó világbajnokságok helyszíneiről, amíg nem tisztázódnak a korrupciós ügyek a szövetségben. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség december 2-án választja ki a rendező országot a 2018-as vébére, és ugyanekkor döntenek a 2022-es világbajnokság helyszínéről is.
nov. 30
8:42
NB II: a Pécs játék nélkül megkapja a Barcs elleni meccs három pontját (She)
Eldőlt, hogy nem fellebbez a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Barcsi SC. A barcsiak nem utaztak el október 30-án a Pécsi MFC elleni NB II-es bajnoki összecsapásra, így, amint jogerőre emelkedik a határozat, 3–0-s gólkülönbséggel a pécsiek kapják meg a három pontot.
nov. 30
8:44
NB I: a klubtulajdonosok kérhetik a 17. forduló tavaszra halasztását (She)
Ülést tartanak csütörtökön a labdarúgó NB I-ben szereplő klubok tulajdonosai, s egységesen kérhetik az MLSZ-től a 17. forduló tavaszra halasztását.
nov. 30
8:46
NFL: a 49ers klasszis futója számára véget ért a szezon (She)
Sajtóhírek szerint véget ért a szezon a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő San Francisco 49ers klasszis futója, Frank Gore számára.
nov. 30
8:48
Real Madrid: Zidane elcsábíthatja a Lille 19 éves tehetségét (She)
Zinedine Zidane-t, a Real Madrid nagykövetét saját bevallása szerint lenyűgözi a Lille-ben futballozó 19 éves Eden Hazard teljesítménye, s nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a belga válogatott játékosra a közeljövőben kiveti hálóját a királyi klub.
nov. 30
9:00
Európa-liga: a Loki 19 fős kerettel indult el Harkivba (She)
A DVSC-TEVA ma délelőtt utazik el Harkivba, a Metaliszt elleni, holnapi Európa-liga-mérkőzésre, a Loki 19 fős kerettel vágott neki a háromórás repülőútnak.
nov. 30
9:09
Federer bekeretezte az évet (Metropol)
Ötödször is Roger Federer nyerte a férfi teniszezők szezonzáró világbajnokságát, a londoni Mesterek Kupáját, amelyen a világranglista első nyolc helyezettje lépett pályára.
nov. 30
9:18
Öngólt lőtt a BBC a FIFA-botrány kirobbantásával? (Infostart)
Kenőpénzt fogadott el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának három tagja a BBC Panorama című műsorának értesülése szerint. Egy negyedik magas rangú FIFA-funkcionárius pedig állítólag feketén adott el jegyeket világbajnoki mérkőzésekre.
nov. 30
9:18
Pápa: az FTC ellen megsérülő Goran Marics idén már nem játszik (She)
Az FTC ellen combizom-sérülést szenvedett Goran Marics, a Pápa csatára ebben az évben már nem lép pályára, de a téli felkészülésre várhatóan egészséges lesz.
nov. 30
9:20
Rövid pályás gyorskorcsolya: három magyar is indul Kínában (She)
Szponzori segítséggel végül három magyar is ott lehet a következő két hétben a kínai világkupaversenyeken.
nov. 30
9:45
El Clásico: kiütéssel nyert a Barcelona (Metropol)
Az FC Barcelona hazai környezetben fantasztikus játékkal, 5-0-ra kiütötte az ősi rivális Real Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.
nov. 30
9:47
Guardiola hibátlan, Mourinho legnagyobb veresége (Metropol)
Josep Guardiola, az FC Barcelona vezetőedzője továbbra is százszázalékos mérleggel bír az ősi rivális Real Madrid ellen azt követően, hogy a katalánok hétfőn este 5-0-ra kiütötték a fővárosi alakulatot.
nov. 30
10:12
Videó: Mamadou Diarra nem engedelmeskedett José Mourinhónak? (She)
Nyilvánosságra került egy felvétel a hétfő esti Barcelona–Real Madrid spanyol bajnoki mérkőzésről. A videó a 87. percben készült a katalánok 4–0-s vezetésénél. Az as.com állítása szerint a fővárosiak kispadján José Mourinho azért fordult hátra Mamadou Diarrához, hogy beküldje a pályára, ám a szenegáli játékos visszautasította a kérést.
nov. 30
10:30
Olaszország: sztrájkra kerülhet sor a hétvégén a Serie A-ban (She)
Az olasz futballisták játékosszervezete sztrájkot helyezett kilátásba, ha nem sikerül megegyezniük a ligával a mai napig.
nov. 30
10:32
NFL: cigarettázni akart az elhunyt szurkoló a Bears stadionjában (She)
Baleset következtében halt meg az a szurkoló, aki a vasárnapi Chicago Bears-Philadelphia Eagles profi amerikaifutball-mérkőzésen vesztette életét.
nov. 30
10:34
Anglia: Fülöp játéka kérdéses az Ipswich szerdai Ligakupa-meccsén (She)
Fülöp Márton játéka kérdéses az Ipswich Town West Bromwich Albion elleni holnapi angol Ligakupa-mérkőzésén.
nov. 30
10:48
Olaszország: játékossztrájk lehet a hétvégén a Serie A-ban (She)
Az olasz futballisták játékosszervezete sztrájkot helyezett kilátásba, ha nem sikerül megegyezniük a ligával a mai napig.
nov. 30
11:06
Légióssors: A produkciónk nem volt méltó az élvonalhoz - Kovács (She)
Kovács Péter, a belga élvonalban szereplő Lierse SK támadója szerint nem volt méltó az első osztály szintjéhez az a produkció, amelyet csapata a Standardtól elszenvedett 7–0-s vereség során bemutatott.
nov. 30
11:24
Korrupciós botrány: a NOB vizsgálatot indít Issa Hayatou ellen (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) körül kialakult újabb korrupciós botrányban érintett kameruni Issa Hayatou ellen vizsgálatot indít a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is, amelyben szintén tag az afrikai sportvezető.
nov. 30
11:42
Anglia: sem futballista, sem Formula-1-es pilóta nem lesz az év sportolója (She)
Ryan Giggs, a BBC Év sportolója-díj címvédője hétfőn bejelentette a 2010-es szavazás jelöltjeit: sem futballista, sem Formula–1-es pilóta nincs a győzelemre esélyesek között.
nov. 30
11:44
Férfi kézilabda: kedvező sorsolás a Tatabányának és a Balatonfürednek (She)
A KEK-ben a Balatonfüred a francia Tremblay en France, az EHF-kupában a Tatabánya-Carbonex pedig a spanyol La Rioja csapatát kapta ellenfélnek a férfi kézilabdakupák nyolcaddöntőinek keddi, bécsi sorsolásán.
nov. 30
11:46
Düsseldorf: csapattársa szerint Torghelle Sándor ideális erőcsatár (She)
Torghelle Sándor visszanyerte önbizalmát, és remek választás az erőcsatár posztjára – dicsérte a magyar támadót csapattársa, Sascha Rösler.
nov. 30
11:48
Tenisz: részleges tisztújítás lesz a hazai szövetségben (She)
Részleges tisztújításra kerül sor a Magyar Teniszszövetségben (MTSZ), mivel a 11 fős elnökség hét tagja írásban is megerősítette lemondási szándékát.
nov. 30
11:50
Inter: Moratti tíz éve még kirúgta volna az edzőt ilyen rossz szereplés esetén (She)
Az Internazionale elnöke, Massimo Moratti elmondta hétfőn: tíz éve még menesztette volna hasonlóan rossz szereplés esetén a csapat vezetőedzőjét.
nov. 30
11:51
Kedvező sorsolás a férfi kézis európai kupákban (Metropol)
A KEK-ben a Balatonfüred a francia Tremblay en France, az EHF Kupában a Tatabánya-Carbonex pedig a spanyol La Rioja csapatát kapta ellenfélnek a férfi kézilabdakupák nyolcaddöntőinek keddi, bécsi sorsolásán.
nov. 30
12:36
Kormányzati támogatás a csepeli sportélet helyreállításához (Infostart)
Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány támogatja a csepeli sportélet helyreállítását, ha a XXI. kerületi klub ingatlanvagyonának helyzetét sikerül rendezni.
nov. 30
12:54
Gyorstollaslabda: a magyar csapat hét érmet szerzett Modrában (She)
A rekordlétszámú magyar csapat hét érmet gyűjtött be a szlovákiai Modrában megrendezett nemzetközi gyorstollaslabda-versenyen.
nov. 30
13:30
Mourinho egyik legfőbb bírálójának ajánlotta a győzelmet Pep Guardiola (Infostart)
Az európai sportsajtó szinte kivétel nélkül a hétfő esti El Clásicóval, a Barcelona-Real Madrid csúcsrangadóval foglalkozik. A legtöbb újság José Mourinho megalázását, és történelmi vereségét emelte ki a katalánok által 5-0-ra megnyert meccsel kapcsolatban.
nov. 30
13:30
Jégkorong: két hónapot kell kihagynia a miskolciak egyik legjobbjának (She)
Várhatóan nyolc hetet kell kihagynia a Miskolci Jegesmedvék Jégkorong SE légiósának, Casey Bartzennek, aki a Dab.Docler elleni, vasárnapi mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Ez azt jelenti, hogy a Mol Liga idei szezonjában már nem lép pályára.
nov. 30
13:48
Ökölvívás: Haye szerint Calzaghe óta nem volt ilyen jó bunyós, mint Froch (She)
A helyszínen, Helsinkiben tekintette meg a Carl Froch–Arthur Abraham nagyközépsúlyú világbajnoki mérkőzést a nehézsúly sztárja, David Haye. Az angol bunyós a meccset követően nagyon elismerően beszélt honfitársáról, Carl Frochról.
nov. 30
13:50
Labdarúgás: a FIFA nem foglalkozik a korrupciós üggyel (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA) nem foglalkoznak a brit BBC Panorama című műsorában hétfőn elhangzottakkal, vagyis hogy a szervezet végrehajtó bizottságának három tagja is érintett lehet a legújabb korrupciós botrányban.
nov. 30
13:52
Csepel: megvont önkormányzati támogatás, a polgármester az ügyészséghez fordul (She)
Németh Szilárd, Csepel polgármestere keddi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a főváros XXI. kerületének önkormányzata megvonta támogatását a Csepel SC Alapítványtól – ez legutóbb 42 millió forintos tétel volt a kerületi büdzsében –, valamint az alapítvány tulajdonát képező ingatlanokra terhelt nyolcmillió eurós jelzálogi kölcsön kapcsán az ügyészséghez fordul.
nov. 30
14:24
Nem foglalkozik a korrupciós vádakkal a FIFA (Infostart)
Nem foglalkozik a brit BBC-n elhangzottakkal a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség: a Panorama című riportműsor készítőinek értesülései szerint a szervezet végrehajtó bizottságának három tagja is érintett lehet a legújabb korrupciós botrányban.
nov. 30
14:24
Liverpool: Carraghert műteni kell, három hónapot kell kihagynia (She)
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Jamie Carragher, a Liverpool védőjének válla kificamodott a szombati, Tottenham ellen 2–1-re elveszített bajnokin. Azóta kiderült, a játékost műteni kell, ezért előreláthatólag három hónapot kell kihagynia.
nov. 30
14:26
Schalke: Magath a tartalékcsapatba száműzte a lazsáló profikat (She)
A Bundesligában egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő Schalke 04 edzője megelégelte néhány jól fizetett játékosának gyenge teljesítményét, és a téli szünet végéig az egyesület amatőr csapatába száműzte őket.
nov. 30
14:42
Európa-liga: -18 fok és hó lehet a Lech Poznan-Juventus meccsen (She)
Az előrejelzések szerint extrém időjárási körülményekre készülhetnek fel a Lech Poznan és a Juventus játékosai: a szerdai Európa-liga-mérkőzésre –18 fokot és havazást jósolnak.
nov. 30
14:51
Desailly lehet a ghánai szövetségi kapitány (Metropol)
A francia labdarúgó-válogatottal 1998-ban világbajnok Marcel Desailly neve is szerepel azon az ötfős listán, akik közül kikerülhet a ghánai nemzeti csapat új szövetségi kapitánya.

Keresés