2010. november 12. péntek

nov. 12
0:03
Király-kupa: a Málaga az utolsó pillanatban jutott tovább a Hércules ellen (She)
A Málaga nagy izgalmak közepette jutott tovább a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében, miután sokáig 2–2 volt az állás, amely a Hércules sikerét jelentette volna a gól nélküli első meccs után. Manuel Pellegrini így győzelemmel kezdett a kispadon.
nov. 12
0:21
Király-kupa: a Málaga a hajrában jutott tovább a Hércules ellen (She)
A Málaga nagy izgalmak közepette jutott tovább a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében, miután sokáig 2–2 volt az állás, amely a Hércules sikerét jelentette volna a gól nélküli első meccs után. Manuel Pellegrini így győzelemmel kezdett a kispadon.
nov. 12
0:39
Tenisz: Murray nagy csatában győzött Cilic ellen Párizsban (She)
A harmadik helyen kiemelt brit Andy Murray nagy csatában, három játszmában megverte a 13. helyen rangsorolt horvát Marin Cilicet, így bejutott a negyeddöntőbe a Párizsban zajló ATP-tornán.
nov. 12
3:57
Tévez hátulról támadt Ferdinandra (Blikk)
nov. 12
6:39
Kézilabda: Zovko vagy Koksarov lehet a Celje PL új trénere (She)
Zvonimir Serdarusic váratlan lemondása után Szlovéniában elterjedt a hír, hogy két horvát tréner – Ivica Obrvan vagy Zdravko Zovko – egyike lesz a befutó. Azonban az Ekipa Ljubljana nevű szaklapnak a két edző cáfolta, hogy megállapodtak volna a Celje PL férfi kézilabdacsapatának vezetőivel.
nov. 12
6:42
"Érezhetően megviselte a sikertelenség" (Behaviour)
Hivatalosan nem szakított egymással Mátéfi Eszter és a Békéscsabai Előre kézilabda-csapata, ám ettől függetlenül felettébb szokatlan eljárás, hogy a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakember klubjában nem ülhet a kispadra, miközben a válogatottéra igen. A békéscsabai klub közleménye szerint a Szekszárd elleni bajnokin az eddigi segítő, Bohus Bea irányítja a csapatot.
nov. 12
6:44
Nincs szándék a megoldásra (Behaviour)
Dr. Földesiné Szabó Gyöngyi, szociológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora szerint a magyar labdarúgó pályákon nem jellemző a neonácik jelenléte, a rasszizmus azonban igen, és ennek megszüntetéséért az illetékesek nem tesznek meg mindent.
nov. 12
6:57
NFL: az utolsó másodpercek döntöttek az Atlanta javára a rangadón (She)
Hatalmas érdeklődés övezte az NFL 10. fordulójának nyitómérkőzését, az Atlanta Falcons–Baltimore Ravens összecsapást: a rangadót mindössze húsz másodperccel a vége előtt Matt Ryan passza után Roddy White döntötte el egy 33 yardos touchdownnal, a mérkőzésen 13 pontos előnyt leadó Atlanta így végül 26–21-re győzött.
nov. 12
6:59
NBA: Ray Allen és a Celtics megint megregulázta a Heatet (She)
A fantasztikus teljesítményt nyújtó, első hét hárompontos-kísérletét bedobó (!) és 35 ponttal záró Ray Allen vezette Boston Celtics 112–107-re legyőzte a Miami Heat csapatát az NBA-ben, ráadásul úgy, hogy egyszer sem volt hátrányban a mérkőzésen. A Boston már a szezonból másodszor regulázta meg a nagybajnoki címre törő vetélytársat, mellyel szemben az utóbbi években parádés a mérlege (az…
nov. 12
7:00
Bakonyi Tibort visszahívják a MOB-ból (Behaviour)
A Fővárosi Önkormányzat közgyűlése ma visszahívja Bakonyi Tibort a Magyar Olimpiai Bizottságból. A sportszervezet elnökségi tagjának, korábbi alelnökének nem szóltak, újságírótól értesült arról, hogy ilyen előterjesztés készült.
nov. 12
7:02
Real, Barca: mindenütt kéz a kézben (Behaviour)
Angliában és Itáliában hét közi fordulót bonyolítottak, Spanyolországban kupafordulót rendeztek. Amíg az ibériai országban komoly meglepetés nem született, a Premiel League tartogatott váratlan eseményeket, miközben a Serie A-ban minden úgy alakult, hogy az a Milannak jó legyen.
nov. 12
7:33
FIFA: a korrupcióval vádolt tag biztos abban, hogy felmentik (She)
Nincs kétsége afelől a tahiti Reynald Temariinak, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai bizottsága felmenti őt a korrupciógyanú vádja alól.
nov. 12
7:35
NBA: a Nuggets véget vetett az LA Lakers sikerszériájának (She)
A Denver Nuggets csapata véget vetett a Los Angeles Lakers sikersorozatának: Carmelo Anthony 32 ponttal és 13 lepattanóval segítette csapatát, a Nuggets 118–112-re győzött a nyolc győzelem után először vesztő kaliforniaiak ellen.
nov. 12
8:09
A Sportdöntőbírósághoz fordultak az eltiltott debreceni focisták (Infostart)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által eltiltott két debreceni futballista, Mészáros Norbert és Vukasin Poleksic benyújtotta fellebbezését a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz.
nov. 12
8:27
NHL: a Flyers nyolcat lőve döngölte jégbe a 'Canest (She)
Megsemmisítő, 8–1-es vereséget mért a Philadelphia Flyers a Carolina Hurricanesre az NHL alapszakaszának 34. játéknapján. A 'Canes drukkerei ráadásul mindezt saját csarnokukban szenvedhették végig... A Los Angeles Kings újabb hazai győzelmet aratott, így beállította a franchise-rekordot. Alekszandr Szjomin mesterhármassal döntött a záró harmadban a Capitals–Lightning meccsen, a Red Wings a…
nov. 12
8:45
Kína: bocsánatot kért a szurkolókat idiótának nevező kapus (She)
Nyilvánosan bocsánatot kért Vang Ta-lej, a kínai válogatott kapusa, aki többek között idiótának nevezte saját szurkolóit, amiért eltiltást is kapott.
nov. 12
9:21
Genoa: Ballardini megvédte Rudolfot, de nem volt teljesen elégedett (She)
A Genoa héten kinevezett új vezetőedzője, Davide Ballardini a Bologna ellen 1–0-ra megnyert bajnoki kapcsán adott értékelésében újságírói kérdésre kitért a magyar válogatott támadó, Rudolf Gergely játékára is, aki kezdő volt, majd a 90. percben lecserélték.
nov. 12
9:23
Videó: ledobták a kesztyűket, majd egymásnak estek a hokisok (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 33. játéknapján a Philadelphia Flyers fantasztikusan játszva kiütéses, 8–1-es vereséget mért a Carolina Hurricanesre idegenben. Az egyik buli után a hazaiak csatára, a nevével ellentétben kanadai Tom Kostopoulos és a vendégek hokisa, Daniel Carcillo valamin összeszólalkozott, majd ledobták a kesztyűiket, megvárták a megfelelő…
nov. 12
9:39
Edzőképzés: Mezey nem mondhatott nemet Csányi felkérésére (She)
Mint arról már beszámoltunk, november 22-étől ismét Mezey György lesz az edzőképzés vezetője. A Videoton mestere a Nemzeti Sport kérdésére elárulta: nem mondhatott nemet az MLSZ-elnök Csányi Sándor felkérésére.
nov. 12
9:57
Tottenham: Redknapp szerint Van der Vaartnak javítania kell az erőnlétén (She)
Az angol Tottenham labdarúgócsapatának menedzsere, Harry Redknapp véleménye szerint Rafael van der Vaartnak még javítania kell az erőnlétén és hozzá kell szoknia a mérkőzések végigjátszásához.
nov. 12
10:15
Formula-1: Másképp állnának-e a tavalyi pontozással a világbajnoki esélyesek? (Infostart)
A 2010-es szezonra drasztikusan megváltozott a pontozási rendszer a Formula-1-ben. Összeállításunkban kiszámoltuk, másképp állnának-e mostani sorrendnél a világbajnoki címért küzdő pilóták a régi pontrendszerben, illetve a Bernie Ecclestone által szorgalmazott érem-rendszerben.
nov. 12
10:15
Vasas: a Paks elleni meccs megmutatja, mennyire vagyunk tökös gyerekek - Ferenczi (She)
Retorziókkal járt a Vasas labdarúgócsapatának gyalázatos teljesítménye a ZTE elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (0–6) – Ferenczi István, az angyalföldiek centere szerint idejében kapott megrendítő ütést a gárda.
nov. 12
10:33
Liverpool: Reina közölte a távozási szándékát Hodgsonnal - lapértesülés (She)
Az angol Mirror című lap szerint a Liverpool labdarúgócsapatának első számú kapusa, Pepe Reina távozni szeretne, és ezt már közölte a menedzserrel, Roy Hodgsonnal is.
nov. 12
10:35
Kazahsztán: nem hitt a bajnokcsapatban, most tisztíthatja az utcát (She)
Különös látványnak lehetett tanúja a kazah Kosztanaj lakossága: a legnépszerűbb helyi sportkommentátor, Roman Lopatyenko utcaseprőként munkába állt – miután nem hitt a Tobol bajnoki elsőségében.
nov. 12
10:51
Videó: a bostoni Ray Allen az őrületbe kergette a Miami játékosait (She)
A fantasztikus teljesítményt nyújtó, első hét triplakísérletét bedobó (!) és 35 ponttal záró Ray Allen vezette Boston Celtics 112–107-re legyőzte a Miami Heatet az NBA-ben. A precíz kezű klasszis dobásainál hiába ugrottak, nyújtózkodtak a legmagasabbra a floridaiak, esélyük sem volt megállítani. Íme az Allen-varázslat!
nov. 12
10:53
MTK-Pápa: Istenem, csak nézők legyenek!- Bárányos Zsolt (She)
Rendkívül jó pozícióban, a negyedik helyen várja az MTK elleni mai bajnoki mérkőzést a Lombard Pápa. A pápaiak annak ellenére optimisták, hogy kedden a csapat hazai pályán váratlan vereséget szenvedett az Újpesttől a Magyar Kupában. Bárányos Zsolt, a Lombard meghatározó labdarúgója jó játékot, élvezetes meccset ígér.
nov. 12
11:09
Ipswich: Fülöp kapitány lehet, Keane esélyt ad a nyavalygóknak (She)
Elképzelhető, hogy ideiglenesen Fülöp Márton lesz az angol másodosztályú Ipswich Town csapatkapitánya, mivel minden szóba jöhető kapitányjelölt – David Norris, illetve helyettesei, Grant Leadbitter és Gareth McAuley – megsérült.
nov. 12
11:11
Férfi kézilabda: lépéshiba miatt nem egyenlített az FTC a Szeged ellen (She)
Az FTC–Pick-Szeged bajnoki rangadó (24–25) lefújása után is sokáig beszédtéma volt mind a szurkolók, mind a főszereplők között, hogy a hazaiak utolsó, „egyenlítő" gólját, amelyet két másodperccel a vége előtt Marinko Kelecsevics ért el, miért nem adták meg a bírók. Utóbbiak azóta megindokolták a döntésüket.
nov. 12
11:27
Videó: hihetetlen mozdulat a Devils hokisától a szétlövésben (She)
Hiába készült annyira, végül nem kellett védenie Jhonas Enrothnak, a Buffalo Sabres kapusának a New Jersey Devils elleni NHL-mérkőzés szétlövésében Ilja Kovalcsuk büntetőjénél. Az Ördögök orosz klasszisa ugyanis a mindent eldöntő rávezetésnél addig húzogatta a korongot, amíg az lecsúszott az ütőjéről. Ennek a hatalmas hibának köszönhetően a Buffalo 5–4-re nyert.
nov. 12
11:29
Női kosárlabda: a szlovén irányító a szezon végéig marad Szolnokon (She)
Két mérkőzés erejéig próbajátékon szerepelt a Szolnok NB I-es női kosárlabdacsapatánál a szlovén Katarina Ristic, aki teljesítményével meggyőzte a szakvezetőket.
nov. 12
11:45
Vívó-vb: női párbajtőrözőink már csak a 9. helyért küzdhetnek (She)
Egy már szinte megnyert mérkőzés elvesztése után csak a kilencedik helyért küzdhet a magyar női párbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság pénteki versenynapján.
nov. 12
12:03
Vettel nyerte az első szabadedzést (Infostart)
A Red Bull német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Formula-1-es világbajnokság Abu-Dzabi Nagydíjának első szabadedzésén.
nov. 12
12:03
F1: Vettel volt a leggyorsabb az első abu-dzabi szabadedzésen (She)
Sebastian Vettel volt a leggyorsabb az Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzésén, megelőzve a McLaren két versenyzőjét. A vb-aspiránsok közül Mark Webber a 4., Fernando Alonso a 6. legjobb időt érte el a másfél órás tréningen. Az első háromnegyed órában szinte semmi sem történt, a gyakorlást ugyanis megelőzte egy zápor, amely eláztatta a pályát, és a mezőny arra várt, hogy megszáradjon az aszfalt.
nov. 12
12:05
Olaszország: Prandelli nem küld válogatott meghívót Cassanónak (She)
Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában elmondta, nem fogja behívni a románok ellen Antonio Cassanót, akinek szerződését klubja, a Sampdoria fel akarja bontani. A szakvezető azt is elárulta, hogy Mario Balotelli, Alessandro Diamanti és Alberto Aquilani is ott lesz a keretben.
nov. 12
12:07
MLSZ: két meccs időpontja megváltozott, tárgyaltak a PMFC-Barcs mérkőzésről (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága egy Ligakupa-meccs és egy NB II-es bajnoki időpontját módosította, valamint megtárgyalta  az október 30-án elmaradt NB II-es PMFC–Barcs mérkőzés ügyét is.
nov. 12
12:21
Gálameccs a 100 éves Nagyváradi AC tiszteletére (Infostart)
Szombaton gálamérkőzésekkel emlékeznek a 100 éve alapított Nagyváradi Atlétikai Clubra, az eseményen a többi között összecsap egymással az erdélyi és a magyar öregfiúk labdarúgócsapata is. A Nugati pályaudvarról induló Nosztalgiavonat érkezésével kezdődik a Nagy idők focija eseménysorozat.
nov. 12
12:21
Kerékpár: a dopping miatt kiszáll a sportágból a Liberty Seguros (She)
A doppingbotrányok miatt kiszáll a profi kerékpársportból a Liberty Seguros cég, és így a tervekkel ellentétben nem támogatja a korábban kiválasztott portugál csapatot sem.
nov. 12
12:39
Fogadási botrány: újabb tizenöt görög mérkőzést vizsgál az UEFA (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) átadta a görög sportvezetőknek azt a listát, melyen 15, az európai fogadásfigyelő rendszer által gyanúsnak minősített mérkőzés található.
nov. 12
12:41
Aston Villa: Houllier a Lyon kameruni középpályásával erősítene (She)
Az AFP hírügynökség és a L'Équipe napilap információi szerint az Aston Villa labdarúgócsapatának menedzsere, Gérard Houllier az Olympique Lyon kameruni válogatott középpályását, Jean II Makount szeretné szerződtetni a januári átigazolási időszakban.
nov. 12
12:57
Formula-1: bolgár és venezuelai versenyző tesztel a Lotusnál (She)
Bolgár és venezuelai versenyzőnek ad lehetőséget a Lotus-istálló a Formula–1-es újoncjelöltek jövő heti abu-dzabi gyakorlásán. A 26 éves Vladimir Arabadzsiev és a 24 esztendős Rodolfo González is életében először vezet majd F1-es autót.
nov. 12
13:00
Érthetetlen vereség Dél-koreától női párbajtőrben (Metropol)
Már szinte megnyert mérkőzést elvesztve csak a kilencedik helyért küzdhet a magyar női párbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság pénteki versenynapján.
nov. 12
13:15
Kerékpár: ellopták a '98-as Tour-győztes Pantani sárga trikóját (She)
Ellopták egy milánói szakkiállításról azt a sárga trikót, amelyet Marco Pantani olasz kerékpáros viselt az 1998-as Tour de France-győzelmekor.
nov. 12
13:33
Eredivisie: sikerült a gerincműtét, Babos készülhet a visszatérésre (She)
Túl van a gerincműtéten Babos Gábor, a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában (Eredivisie) szereplő NEC Nijmegen magyar kapusa – adta hírül az Omroep Gelderland holland regionális honlap.
nov. 12
13:35
DVSC: a polgármester szerint Debrecen megérdemli az új stadiont (She)
Debrecen polgármestere, Kósa Lajos a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsorában a tervezett új stadionról beszélt; véleménye szerint a város megérdemel egy új stadiont.
nov. 12
13:37
Atlétika: doppingvétség miatt 3 hónapig nem versenyezhet a finn rúdugró (She)
Három hónapos eltiltással sújtották Eemeli Salomäki rúdugrót, aki megbukott egy doppingvizsgálaton. A kétszeres finn bajnok, Európa-bajnoki 13. helyezett versenyző még augusztusban adott mintát, amely elmondása szerint egy barcelonai gyógyszertárban vásárolt fájdalomcsillapító alkotóeleme miatt lett pozitív.
nov. 12
13:51
Kerékpár: nem keltik fel a versenyzőket éjszaka a doppingtesztek miatt (She)
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség cáfolja azokat a híreszteléseket, hogy a jövő évi Tour de France-on éjszakai ellenőrzéseket tervez. A WADA vezetőinek azután kellett magyarázkodniuk, hogy néhány képviselőjük elszólta magát, és ezután többen is felháborodottan nyilatkoztak.
nov. 12
13:53
Finnország: több klub is vinné, a gólerős magyar még mérlegel (She)
Több finn klub is szerződést ajánlott Gruborovics Tamásnak, a finn élvonalban szereplő IFK Mariehamn magyar középpályásának, aki nem tett le arról sem, hogy más országban folytassa pályafutását.
nov. 12
14:09
Hollandia: nincs Nistelrooy, van Persie - válogatott keret (She)
Kihirdette keretét a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk a november 17-i, Törökország elleni felkészülési mérkőzésre.
nov. 12
14:11
Formula-1: Pontosan tudom, hogyan kell felállni a padlóról - Massa (She)
Felipe Massa úgy gondolja, a 2011-es idényben ugyanúgy vissza tud térni az élmezőnybe, mint 2008-ban, egy évvel Kimi Räikkönen világbajnokká koronázása után. A Ferrari brazil F1-es pilótája az idén egyetlen futamot sem tudott megnyerni, és az is eldőlt, hogy legfeljebb a hatodik helyen zárhatja a vb-pontversenyt, miközben csapattársa, Fernando Alonso a vb-trófeáért csatázik.
nov. 12
14:12
Vettel nyerte az első szabadedzést (Metropol)
A Red Bull német pilótája, Sebastian Vettel autózta a legjobb időt a Forma-1-es világbajnokság idei utolsó, Abu-Dzabi Nagydíjának pénteki első szabadedzésén.

Keresés