2010. november 22. hétfő

nov. 22
2:06
NASCAR: Jimmie Johnson egymás után ötödször lett bajnok (She)
Egymás után ötödször lett a tengerentúli NASCAR autós sorozat bajnoka Jimmie Johnson. A 35 éves kaliforniai versenyző példátlan sorozatát idei nagy riválisa, Denny Hamlin veszélyeztette, az utolsó, Miamiban megrendezett verseny előtt Johnsont megelőzve az élen állt a pontversenyben. Csakhogy a futamon karambolozott, majd defektet is kapott, és csak a 14. lett, míg Johnson a második helyen célba…
nov. 22
6:45
Erdei győzelemmel mutatkozott be Amerikában (Behaviour)
Fölényes pontozásos győzelmet aratott Erdei Zsolt a kenyai Samson Onyango ellen magyar idő szerint vasárnap hajnalban. Madárnak két nagyon jó menete volt.
nov. 22
6:47
Átrobogott a Haladás a Lokin (Behaviour)
A kiesés elől menekülni próbáló Haladás 3-0-ra nyert a címvédő Debrecen ellen a labdarúgó NB I 15. fordulójában. A Ferencváros idegenben ütötte ki a Pápát, az őszi első Videoton hazai pályán az Újpest ellen.
nov. 22
6:49
Scmitt Pál, Pál apostol meg Borkai (Behaviour)
Nehezen nevezhető thrillernek az, ami a MOB-ban utódlási ceremónia örvén történt, a köztársasági elnöki poszt miatt távozott Schmitt Pál helyett mostantól Borkai Zsolt a magyar sport első embere.
nov. 22
6:54
Anglia: Shearer szerint Capellóval semmit nem fejlődött a válogatott (She)
Az angol labdarúgó-válogatott semmit nem fejlődött azóta, hogy Fabio Capello közel két és fél éve átvette a csapat irányítását - így vélekedik Alan Shearer, a nemzeti együttes volt támadója.
nov. 22
7:12
NFL: a Philadelphia sikerét hozta a Giants elleni csoportrangadó (She)
A Philadelphia Eagles 27–17-re nyert a New York Giants ellen az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság 11. fordulójában.
nov. 22
7:14
Tenisz: Mesterek Kupájának résztvevői is elbúcsúztatták Moyát (She)
A londoni tenisz Mesterek Kupájának résztvevői is megemlékeztek a héten visszavonult spanyol játékostól, Carlos Moyáról.
nov. 22
7:30
NHL: a Detroit a hosszabbításban oltotta el a Lángokat (She)
A Detroit Red Wings hosszabbításban nyert 5–4-re a Calgary Flames ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján.
nov. 22
8:42
Légióssors: A célom ismét a Bundesliga - Hajnal Tamás (She)
A magyar válogatott és a Borussia Dortmund középpályása, Hajnal Tamás a hétvégén még csak együttese második számú csapatában játszott, de német újságíróknak elmondta, ismét teljesen egészséges, és minél hamarabb a Bundesliga-együttesben szeretne szerepelni.
nov. 22
9:00
Rögbi: a skótok nem spóroltak a vb-címvédő dél-afrikaiak ellen (She)
A hétvégén folytatódott az európai felkészülési időszak a rögbis élnemzetek válogatottjainak, nem kis meglepetésre a gyengébb játékerőt képviselő skótok elkapták a világbajnoki címvédő dél-afrikaiakat.
nov. 22
9:18
Polgár Judit Topalovot legyőzve nyert tornát (Infostart)
Polgár Judit nyerte a Mexikóvárosban rendezett meghívásos négyes sakktornát, a döntőben a volt világbajnok Veszelin Topalovot legyőzve.
nov. 22
9:36
Videó: szerencsés gól döntötte el az amerikai bajnokság fináléját (She)
A Colorado Rapids 2–1-re legyőzte az FC Dallast az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság döntőjében. A texasiak szerezték meg a vezetést, miután David Ferreira egy remekül középre lőtt labdát helyezett a kapuba. A második játékrészben az MVP-nek – legértékesebb játékosnak – választott Conor Casey közelről kotorta be az egyenlítő találatot, majd a hosszabbításban a szenegáli támadó, Macoumba…
nov. 22
9:54
Anglia: Nicky Butt Kínában térhet vissza a pályára (She)
Kínában térhet vissza Nicky Butt, aki legutóbb a Newcastle-ban szerepelt, és májusban fejezte be pályafutását.
nov. 22
9:56
Argentína: a Vélez Sarsfield csak ikszelt, az Estudiantes maradt az élen (She)
A Vélez Srasfield csak gól nélküli döntetlent játszott az argentin bajnokság utolsó előtti helyén álló Gimnasia La Plata otthonában, így a szombaton nyerő Estudiantes két ponttal vezet a tabellán a 15. forduló után.
nov. 22
10:03
Zidane új feladata a Real Madridnál (Metropol)
Zinedine Zidane új feladatot kapott a Real Madridnál, melynél a jövőben a klub elnöke és a csapat labdarúgói között tartja majd a kapcsolatot.
nov. 22
10:30
Jégkorong: 42 büntető után kaptak ki Pat Cortináék (She)
Ritkán látható maratoni szétlövéssel ért véget az EHC München és a Straubing Tigers vasárnapi jégkorongmérkőzése a német ligában.
nov. 22
10:48
FIFA: az egyik alelnök szerint eltúlzottak a korrupciós büntetések (She)
Túlzottnak tartja a korrupciós ügyben kiszabott büntetéseket Csung Mong Jun, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egyik alelnöke.
nov. 22
10:50
Bayern: Most nem reális a bajnoki címről beszélni - Nerlinger (She)
A szombati, Bayer Leverkusen otthonában elért 1–1-es döntetlennel már 14 pont a címvédő Bayern München hátránya az éllovas Borussia Dortmunddal szemben a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban, a Bundesligában.
nov. 22
11:06
Profi ökölvívás: Finnországban bokszolhat Balzsay Károly (She)
Jó esély van rá, hogy a korábbi középsúlyú Európa-bajnok Amin Asikainen ellen lép ringbe legközelebb Balzsay Károly.
nov. 22
11:08
Jégkorong: a Vasas elleni súlyos vereség után lemondott a Fradi-edző (She)
Lemondott a Ferencváros jégkorongcsapatának edzője, Prakab Gábor a Vasastól hazai pályán elszenvedett 8–0-s vereség után.
nov. 22
11:51
Ha nem nyer az Inter, kirúgják Benítezt (Metropol)
Sorsdöntő mérkőzés vár Rafael Benítezre, a Bajnokok Ligája-címvédő Internazionale vezetőedzőjére, akinek a szerdai BL-mérkőzés lehet az utolsó a milánói futballcsapat kispadján.
nov. 22
12:00
Cselgáncs-vk: Csernoviczki Éva ötödik lett Abu-Dzabiban (She)
Csernoviczki Éva ötödik lett hétfőn az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozatba tartozó Abu-dzabi Grand Prix-n.
nov. 22
12:36
PSV: az edző reméli, Dzsudzsák Balázs nem távozik a télen (She)
Fred Rutten, a PSV vezetőedzője elmondta, a holland klub nehéz anyagi helyzete miatt biztosan nem igazolnak új játékost a télen, és csak Ibrahim Afellay távozik a csapattól.
nov. 22
12:54
Real Madrid: Khedira és Higuaín sem utazott a csapattal Amszterdamba (She)
Sem a német Sami Khedira sem az argentin Gonzalo Higuaín nem utazott el a Real Madriddal Amszterdamba, ahol José Mourinho együttese az Ajax ellen lép pályára holnap a Bajnokok Ligájában.
nov. 22
12:56
Tenisz: 2012-től öt helyett hét hetet pihenhetnek a férfi versenyzők (She)
A férfi teniszezők versenyeit szervező ATP úgy döntött, hogy 2012-től a jelenlegi öt- helyett héthetes lesz a téli szünet, s ezt úgy valósítják meg, hogy a tornák számát nem csökkentik.
nov. 22
13:12
AC Milan: Pirlo nem gyógyult meg, nélküle utazik a keret Auxerre-be (She)
Bár a múlt héten úgy tűnt, jó ütemben gyógyul Andrea Pirlo jobb combja, az AC Milan labdarúgócsapatának középpályása mégsem utazhat el Auxerre-be a holnap esti Bajnokok Ligája-mérkőzésre.
nov. 22
13:48
Bayern München: szélsőhátvéd jöhet, Criscito és Bosingwa a kiszemelt (She)
Christian Nerlinger, a Bayern München sportigazgatója és Wolfgang Dremmler, a bajorok játékosmegfigyelője José Bosingwa (Chelsea) és Domenico Criscito (Genoa) teljesítményét figyelte a közelmúltban.
nov. 22
14:06
Jégkorong, EBEL: az idény végéig eltiltották a kegyetlen szlovén hokist - videó (She)
Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) fegyelmi bizottsága az idény végéig eltiltotta az Olimpija Ljubljana legponterősebb játékosát, Andrej Hebart.
nov. 22
14:08
Profi ökölvívás: Márquez szóba sem jöhet ellenfélként - Pacquiao (She)
A világ legjobb bokszolójának tartott Manny Pacquiao kijelentette, hogy a következő meccsén Floyd Mayweather, Shane Mosley vagy pedig Sergio Martínez ellen szeretne ringbe lépni, mivel jelenleg kizárólag ezek az ellenfelek tudják motiválni.
nov. 22
14:24
Kézilabda: szerdától ismét munkában a balesetet szenvedett edző (She)
Szerdától áll ismét munkába Avar György, a Pajor Pálinka Kecskemét férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, aki pénteken autóbalesetet szenvedett  feleségével együtt.
nov. 22
14:26
Videó: ismerős dalt játszottak el vívóinknak a párizsi metrón (She)
A párizsi vívó-világbajnokságon bronzérmes lett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Rédli András összeállítású férfi párbajtőrcsapat. A magyar vívók egy, a francia fővárosban tett séta során metróval is utaztak, ahol egy helyi muzsikus a kedvükért eljátszotta Johannes Brahms, Magyar táncok című szerzeményéből egy részletet.
nov. 22
14:42
Videó: a Magyar táncokat játszotta egy prímás vívóinknak Párizsban (She)
A párizsi vívó-világbajnokságon bronzérmes lett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Rédli András összeállítású férfi párbajtőrcsapat. A magyar vívók egy, a francia fővárosban tett séta során metróval is utaztak, amelyen egy helyi muzsikus a kedvükért eljátszott Johannes Brahms Magyar táncok című szerzeményéből egy részletet.
nov. 22
14:44
Torna: szombaton Kanyó Éva-emlékverseny olimpiai bajnokokkal (She)
A budapesti Tornacsarnokban november 27-én nyolcadik alkalommal rendezi meg a KSI Tornaszakosztálya és a Kanyó Éva Tornaalapítvány a fiatalon elhunyt tornásznő, Kanyó Éva emlékére kiírt nemzetközi tornaversenyt. Az emlékversenyen a hazai élmezőny mellett olimpiai bajnokok is jelen lesznek, a szervezők 12 ország versenyzőit várják.
nov. 22
15:00
Charleroi: László Csaba egy tizenegyest kér számon a bírón (She)
Mint ismeretes, a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában László Csaba csapata, a sereghajtó Charleroi elszenvedte szezonbeli 11. vereségét is, ezúttal a Tőzsér Dániellel felálló Genktől kapott ki. László elismerte, hogy a jobbik csapat nyert, ugyanakkor számon kért a játékvezetőn egy elmaradt büntetőt.
nov. 22
15:02
Lierse SK: a nagyot hibázó Kovács megérti a szurkolók csalódottságát (She)
Kovács Péter hiába szerzett vezetést (a csatár kapufát is lőtt, és kihagyott egy hatalmas helyzetet), a Lierse SK 2–1-re kikapott a Sint-Truidentől. A magyar légiós megérti, hogy csalódottak a szurkolók.
nov. 22
15:04
Póker: 1.8 milliárdot keresett egy este alatt Tom Dwan (She)
Elképesztő napon van túl Tom „Durrrr” Dwan Makaóban: a profi pókerjátékos egy kínai üzletemberrel folytatott heads-up-viadalának második felvonásában 68 millió hongkongi dollárt, vagyis 8.8 millió amerikai dollárt, azaz 1.8 milliárd forintot nyert.
nov. 22
15:18
Kajak-kenu: Kucsera nem depressziós, és 2-3 kiló izmot pakolt magára (She)
Törökország felé vette az irányt a magyar kajak-kenu-válogatott férfikajakos szekciójának kilenc tagja, hogy rendhagyó módon folytassa felkészülését a következő idényre. A csoport oszlopos tagja a világbajnok Kucsera Gábor, aki a jövőben már nem ragaszkodik az egyeshez, és szívesen kipróbálná magát csapathajókban. A mögöttünk hagyott két idény aligha tett jót önbizalmának – K–1-ben 1000 méteren…
nov. 22
15:20
Videó: elképesztő sarkazós gól született az olasz másodosztályban (She)
Fantasztikus mozdulattal szerzett vezetést az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Cittadellának Francesco Scardina a Piacenza ellen a hétvégén. A védő egy szöglet után a levegőben, a kapunak háttal sarkazott a hálóba. A meccset végül a Cittadella nyerte meg 3–0-ra.
nov. 22
15:36
Zalaegerszeg: Balázs Zsolt megsérült, egy hónapot kell kihagynia (She)
A magyar élvonalbeli ZTE labdarúgócsapatának játékosa, Balázs Zsolt megsérült a hétvégi Szolnok elleni bajnokin, így 2010-ben már nem léphet pályára.
nov. 22
15:38
Kerékpár: Eisenkrammert kérték föl a 2011-es Balaton Bike Fest főszervezőjének (She)
Az egyik legjobb magyar tereprali-versenyzőnek számító Szalay Balázs – aki tizenegyszer indult a Dakaron – 2009-ben rendezte meg először Magyarország legnagyobb kerékpáros-fesztiválját, amely az azóta közismertté vált Balaton Bike Fest nevet kapta. Ez az esemény belépett az európai szintű kerékpáros-rendezvények sorába. A jövő évi fesztiválnak immár harmadik alkalommal Balatonfüred és Tihany…
nov. 22
16:39
Meghalt egy kisgyerek a Lakers meccsén (Metropol)
Szörnyű tragédia árnyékolta be az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban címvédő Los Angeles Lakers vasárnapi győzelmét: egy kisgyermek életét veszítette, miután lezuhant a Staples Center egyik VIP-páholyából.
nov. 22
17:06
Tenisz: Djokovics sima két játszmában nyert Berdych ellen (She)
Érvényesült a papírforma, Novak Djokovics két sima játszmában, 6:3, 6:3-ra győzött az év második felében pocsék formába kerülő Tomás Berdych ellen a londoni tenisz ATP-világbajnokságon.
nov. 22
17:08
Eredivisie: Suárez két meccset kapott Bakkal megharapásáért (She)
Az Ajax belső vizsgálata eredményeképpen két mérkőzésre eltiltotta Luís Suárezt, uruguayi csatárát, aki megharapta (!) a PSV elleni rangadón az eindhoveniek középpályását, Otman Bakkalt. A játékvezető nem vette észre az esetet. Az eset nagy feltűnést keltett, a De Telegraaf napilap hétfőn az „Ajax kannibáljának" nevezte Suárezt. A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) fegyelmi vizsgálata még…
nov. 22
17:15
Iszinbajeva Bubka rekordjára tör (Metropol)
A februárban visszatérő kétszeres olimpiai bajnok rúdugró, Jelena Iszinbajeva meg akarja dönteni a legendás Szergej Bubka csúcsát, aki 35 világrekordot állított fel pályafutása során.
nov. 22
17:24
Vad első trófeáját nyerte a Honvéddal (Blikk)
Budapest — Először jutott a csúcsra a Groupama-Honvéd vízilabdacsapata, amióta 2008 nyarán Vad Lajost (45) nevezték ki a klub vezetőedzőjének.
nov. 22
17:33
Djokovic sima győzelme (Metropol)
A szerb Novak Djokovic két sima játszmában nyert hétfőn a cseh Tomas Berdych ellen a Londonban zajló évzáró tenisz Mesterek Kupája második napján.
nov. 22
17:42
Videó: Sérgio szenzációs perdítéssel lőtt gólt - a saját kapujába (She)
Az a fránya labda mindig pattog. Paulo Sérgio is mondhatná ezt kínjában miután saját csapata, a Portuguesa kapujába perdített egy könnyen kezelhetőnek tűnő beadást az Ipatinga elleni bajnoki mérkőzésen a brazil labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Serie B). Sérgio szerencséjére a Portuguesa így is megnyerte a találkozót 2–1-re. Íme, a gól videón!
nov. 22
18:00
Női kézilabda: Amorim 2013-ig szerződést hosszabbított az ETO-val (She)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata és Eduarda Amorim, az együttes brazil válogatott balátlövője további két évvel, vagyis 2013. június 30-ig szerződést hosszabbított.
nov. 22
18:18
Inter: Fejben fáradtak a játékosok, erősíteni kellett volna - Mazzola (She)
Sandro Mazzola, az Internazionale legendás támadója amondó, hogy a válságban levő Serie A-címvédő játékosai elsősorban fejben fáradtak el.
nov. 22
18:36
Uruguay: halálra késeltek egy 17 éves labdarúgót a meccs után (She)
Szörnyű bűncselekmény áldozata lett az uruguayi Cerro labdarúgócsapatának 17 éves játékosa, Agustín Maidana. Az ifjú labdarúgót csapata bajnokija után késelte meg egy huligán, és már nem sikerült megmenteni az életét.

Keresés