2010. november 28. vasárnap

nov. 28
7:12
NBA: a Hawks véget vetett a Knicks ötmeccses sikersorozatának (She)
Az Atlanta Hawks véget vetett a Knicks öt mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatának: a 21 pontig jutó Jamal Crawford vezette csapat 99–90-re győzött New Yorkban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 33. játéknapján.
nov. 28
7:30
Profi ökölvívás: Ward élete egyik legnehezebb meccsén legyőzte Bikát (She)
Andre Ward nagy csatában, egyhangú pontozással megverte a kameruni Sakio Bikát a Bokszvilágszövetség (WBA) nagyközépsúlyú vb-címéért vívott mérkőzésen Oaklandben.
nov. 28
8:15
Nadal-Federer álomdöntő lesz (Metropol)
Roger Federer lesz a világelső Rafael Nadal ellenfele a Londonban zajló, 2,6 millió euró összdíjazású tenisz Mesterek Kupája vasárnapi fináléjában miután szombaton két játszmában nyert Novak Djokovic ellen.
nov. 28
8:42
Torna: hazai sikerek a tizenkét nemzetes Kanyó Éva emlékversenyen (She)
Tizenkét ország sportolóival rendezték a tornacsarnokban a nyolcadik alkalommal kiírt Kanyó Éva emlékversenyt, melyen a férfiaknál a rendező KSI SE tornásza, Hidvégi Vid második, a nőknél klubtársa, Divéky Luca harmadik összetett helye jelentette a felnőttek közt a legjobb magyar eredményt. A férfiak csapatversenyében a KSI győzött. A friss világbajnok Berki Krisztián ló-bemutatóval…
nov. 28
9:18
Rövid pályás úszó Eb: Dara Eszter nem jutott tovább 50 gyorson (She)
Dara Eszter nem jutott a középdöntőbe a női 50 méteres gyorsúszás előfutamából, miután összesítésben a 19. időt érte el.
nov. 28
9:36
Argentína: a Quilmes megtréfálta az All Boyst hazai pályán (She)
A Quilmes 2–1-re megverte hazai pályán az All Boyst az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában.
nov. 28
9:38
Rövid pályás úszó Eb: Jakabos a második idővel döntős 400 vegyesen (She)
Jakabos Zsuzsanna bejutott a döntőbe a női 400 méteres vegyes úszásban az Eindhovenben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság záró versenynapján.
nov. 28
9:45
Csaknem százötven versenyző a fogyatékkal élők diákolimpiáján (Behaviour)
Csaknem százötven versenyző érkezett az ország szinte valamennyi részéről a fogyatékkal élők első országos diákolimpiájára Debrecenbe. A legfiatalabb induló 6, a legidősebb 24 éves volt. A versenyt azért szervezték, hogy felhívják a figyelmet a sport fontosságára, és arra, hogy az ország 18 ezer fogyatékkal élő diákja közül csak körülbelül kétszázan tudnak úszni.
nov. 28
9:54
Rövid pályás úszó Eb: Jakabos a második idővel döntős 400 vegyesen (She)
Jakabos Zsuzsanna bejutott a döntőbe a női 400 méteres vegyes úszásban az Eindhovenben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság záró versenynapján.
nov. 28
10:12
Juventus: A Fiorentina semmit sem tett a győzelemért - Delneri (She)
Luigi Delneri, a Juventus vezetőedzője csalódott volt csapata Fiorentina elleni 1–1-es döntetlenje után, mivel úgy vélte, a lilák szinte nem is támadtak a mérkőzésen.
nov. 28
10:14
Rövid pályás úszó Eb: Verrasztó és Mutina is döntős női 200 gyorson (She)
Verrasztó Evelyn és Mutina Ágnes is bejutott a döntőbe a női 200 méteres gyorsúszásban az Eindhovenben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság záró versenynapján.
nov. 28
10:48
Kvíz: tesztelje tudását, játsszon el clásico-kvízünkkel! (She)
Rendhagyó módon hétfőn este rendezik meg a Barcelona–Real Madrid spanyol szuperrangadót, azaz az el clásicót! Ennek apropóján 25 kérdésből álló kvízt állítottunk össze Olvasóinknak, hogy tesztelhessék sportági ismereteiket – vajon Ön emlékszik a két csapat legjelentősebb meccseire?
nov. 28
11:42
Sífutás: Marit Björgen nyerte a kuusamói „mini-Tourt" (She)
A finnországi Kuusamóban a hölgyek 10 km-es szabadstílusú hendikep versenyével folytatódott a sífutó világkupa. A háromnapos „mini-Touron" a papírformának megfelelően a norvég Marit Björgen győzött a lengyel Justyna Kowalczyk és a svéd Charlotte Kalla előtt.
nov. 28
11:51
Három magyar úszónő a délutáni döntőkben (Metropol)
A 15 fős csapat 12 érintettje közül három magyar úszónő vette a legnagyobb sikerrel a selejtező jelentette akadályt a hollandiai rövidpályás Európa-bajnokság zárónapján, vasárnap délelőtt.
nov. 28
12:18
Emlékezés: ma lenne 85 éves az Aranycsapat legendája, Bozsik József (She)
1925. november 28-án született Bozsik József, olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, Ek-győztes labdarúgó, az Aranycsapat tagja, magyar válogatottsági csúcstartó, volt szövetségi kapitány.
nov. 28
12:36
Inter: Santon támadó szerepben a Parma ellen a hiányzók miatt (She)
Davide Santon is a kezdőcsapatban kapott helyet az Inter Parma elleni, 12.30 órakor kezdődő bajnokiján, és a számos hiányzó miatt támadó szerepkörben játszik az általában szélső védőként futballozó játékos.
nov. 28
12:38
Debrecen: 21 éves brazil csatárt tesztelnek a második csapatnál (She)
Brazil csatárt tesztel a DVSC-TEVA labdarúgócsapata: a 21 éves Kléber Fortes tegnap pályára is lépett a debreceniek második együttesében, a DVSC-DEAC-ban.
nov. 28
12:54
Huszonnyolc ország küldött tudósítókat az El Clásicóra (Infostart)
Rendkívüli az érdeklődés a világsajtó részéről is az El Clásico, a rangadók rangadója, vagyis az FC Barcelona-Real Madrid spanyol futballbajnoki mérkőzés iránt: a hétfő esti összecsapásra 28 ország akkreditált tudósítókat, kilenc híján összesen 900 embert.
nov. 28
12:54
Sífutás: Legkov faképnél hagyta Colognát – orosz siker a férfiaknál (She)
A finnországi Kuusamóban a férfiak 15 km-es szabadstílusú hendikep versenyével folytatódott a sífutó világkupa. A háromnapos „mini-Touron" a győzelmet az orosz Alekszandr Legkov szerezte meg a svájci Dario Cologna és a svéd Daniel Rickardsson előtt.
nov. 28
15:00
Videó: a mérges finn síugró a világkupán bemutatott a kamerának (She)
Kizárták a finn síugrócsapatból Harri Ollit, miután a kuusamói világkupa egyéni versenyének selejtezőjében egy rosszul sikerült ugrás során a kamerán keresztül üzent a versenybíróknak. Olli szerint a zsűrinek nem lett volna szabad zöld utat adnia az ugrásához a rossz időjárási körülmények miatt. Ollit a kuusamói és a december 1-jei kuopiói viadaltól is eltiltották.
nov. 28
15:18
Női ökölvívó ob: Kovács Mária lett a torna legjobbja (She)
Az idei ökölvívó-világbajnokságon remeklő Kovács Mária a Vecsésen rendezett országos bajnokságon is bizonyította klasszisát, s nem csupán a 75 kg aranyérmét, de a torna legjobbjának járó elismerést is átvehette a vasárnapi döntőket követően.
nov. 28
15:20
Női kézilabda: Görbicz kézfeje sérült, Győrben megröntgenezik (She)
Az Ukrajna elleni Telenor-kupamérkőzésen kézsérülést szenvedett Görbicz Anita, a klasszis irányítót Győrben röntgenezik meg.
nov. 28
15:36
Bundesliga 2.: a Cottbus megsemmisítő vereséget mért a listavezetőre (She)
Az Energie Cottbus labdarúgócsapata megsemmisítő, 6–0-s vereséget mért a német labdarúgó másodosztály listavezetőjére, az Erzgebirge Auére.
nov. 28
15:54
Serie A: az erős hóesés miatt elmarad a Bologna-Chievo találkozó (She)
Elmarad az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 14. fordulójában a Bologna–Chievo mérkőzés a rossz időjárási körülmények miatt.
nov. 28
16:30
Rövid pályás úszó Eb: Jakabos aranyérmes lett 400 vegyesen! (She)
Jakabos Zsuzsanna aranyérmet szerzett a női 400 méteres vegyes úszásban az Eindhovenben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság záró versenynapján.
nov. 28
16:32
Championship: Priskin gólpasszt adott, de csapata hárommal kikapott (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályának (Championship) 19. fordulójában a két magyarral felálló Ipswich 4–1-re kikapott a Norwich otthonában. Fülöp Márton védte csapata kapuját, míg Priskin Tamás adta az első gólnál a gólpasszt Damien Delaney-nek, akit nem sokkal később kiállítottak, az Ipswich pedig végül hárommal kapott ki. A magyar válogatott csatárt a 81. percben lecserélték.
nov. 28
16:34
Rövid pályás úszó Eb: német aranyérem férfi 200 mellen (She)
Marco Koch révén német aranyérem született a férfi 200 méteres mellúszásban az Eindhovenben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság záró versenynapján.
nov. 28
16:36
Premier League: pontokat hullajtott a Chelsea a Newcastle otthonában (She)
Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) 15. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén Newcastle–Chelsea 1–1. A londoniak ezzel elveszítették első helyüket a tabellán. Kádár Tamás nem kapott lehetőséget a hazai együttesben.
nov. 28
16:38
Rövid pályás úszó Eb: Verrasztó Evelyn bronzérmes, Mutina 4. 200 gyorson (She)
Verrasztó Evelyn a harmadik, Mutina Ágnes a negyedik helyen végzett a női 200 méteres gyorsúszás döntőjében az Eindhovenben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság záró versenynapján.
nov. 28
16:48
Jakabos Zsuzsanna aranyérmes 400 m vegyesen is (Infostart)
Jakabos Zsuzsanna 4:29.78 perces eredménnyel aranyérmet szerzett 400 m vegyesen az eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokság zárónapján. Verrasztó Evelyn 1:54.39 perces idővel bronzérmet szerzett 200 m gyorson, Mutina Ágnes negyedik lett ugyanebben a számban.
nov. 28
16:48
Videó: vicces védelmi hiba miatt tovább tart a Chelsea rossz sorozata (She)
Döntetlennel ért véget a Newcastle és a Chelsea összecsapása az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 15. fordulójában. Az első gólt szerző Andy Carroll sokat köszönhet a vendég londoniak védőjének, Alexnek és a kapus Petr Cechnek. Az 1–1-es végeredmény azt jelenti, hogy a Chelsea már három mérkőzés óta képtelen nyerni a bajnokságban. Íme a találkozó góljai!
nov. 28
16:50
Hét arannyal zárták az Eb-t a magyar kick-boxosok (Infostart)
A pénteki négyhez és a szombati kettőhöz a vasárnapi zárónapon még egy elsőséget gyűjtöttek be a magyar versenyzők, akik így hét aranyéremmel zárták a Görögországban rendezett kick-box karate Európa-bajnokságot.
nov. 28
16:50
Schalke: Magath berágott a zakó miatt, ugrott Raúlék téli szünete (She)
A Kaiserslautern elleni 5–0-s vereséggel betelt a pohár Felix Magathnál, a Schalke vezetőedzőjénél: a szakember úgy döntött, hogy a gelsenkircheni klub labdarúgói számára ugrott a téli szünet.
nov. 28
16:52
Kick-box karate Eb: hét aranyéremmel zárt a magyar csapat (She)
A pénteki négyhez és a szombati kettőhöz a vasárnapi zárónapon még egy elsőséget gyűjtöttek be a magyar versenyzők, akik így hét aranyéremmel zárták a Görögországban rendezett kick-box karate Európa-bajnokságot.
nov. 28
16:57
Jakabos Zsuzsa aranyérmes 400 m vegyesen (Metropol)
Jakabos Zsuzsanna 4:29.78 perces eredménnyel aranyérmet szerzett 400 m vegyesen az eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.Verrasztó Evelyn 1:54.39 perces idővel bronzérmet szerzett 200 m gyorson, ugyanebben a számban Mutina Ágnes negyedik lett.
nov. 28
17:06
Rövid pályás úszó Eb: Jakabos a 4., Dara a 7. lett női 100 pillangón (She)
A holland Inge Dekker nyerte meg a női 100 méteres pillangóúszást az Eindhovenben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság záró versenynapján. Jakabos Zsuzsanna a 4., Dara Eszter a 7. helyen zárt.
nov. 28
17:08
Eredivisie: Tóth Balázsék otthon szenvedtek vereséget az Ajaxtól (She)
Az Ajax 2–0-ra győzött a Venlo otthonában a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 16. fordulójában, és győzelmével három pontra megközelítette a tabellán előtte álló PSV, Twente duót. A hazaiak magyar középpályása, Tóth Balázs végigjátszotta a mérkőzést.
nov. 28
17:10
Serie A: Lazio-iksz Cataniában, döntetlen a magyar játékosok meccsén (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Seria A) 14. fordulójában a Lazio hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Cataniával. A 44. percben a vendégek szereztek vezetést Matías Silvestre révén, rá három percre pedig Hernanes egyenlített. Nem született gól a Brescia-Genoa mérkőzésen, amelyen akár több magyar játékos is pályára léphetett volna, de végül csak Vass Ádám kapott…
nov. 28
17:24
Serie A: Lazio-iksz a Catania ellen, döntetlen a magyar játékosok meccsén (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Seria A) 14. fordulójában a Lazio hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Cataniával. A 44. percben a vendégek szereztek vezetést Matías Silvestre révén, rá három percre Hernanes egyenlített. Nem született gól a Brescia–Genoa mérkőzésen, amelyen akár több magyar játékos is pályára léphetett volna, de végül csak Vass Ádám kapott szerepet, ő…
nov. 28
17:26
Rövid pályás úszó Eb: holland arany és bronz női 100 mellen (She)
A holland Monek Nijhuis szerezte meg az aranyérmet a női 100 méteres mellúszásban az Eindhovenben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokságon.
nov. 28
17:28
Rövid pályás úszó Eb: Ennek az aranynak sokkal jobban örülök - Jakabos (She)
Igen fáradtan nyilatkoztak Eindhovenben a Nemzeti Sportnak a vasárnapi döntők után a magyar úszóklasszisok: az Európa-bajnoki címet szerzett Jakabos Zsuzsanna, a bronzérmet elkönyvelő Verrasztó Evelyn és az egyéni csúccsal negyedik Mutina Ágnes.
nov. 28
17:30
Rövid pályás úszó Eb: orosz arany és bronz férfi 100 háton (She)
Az orosz Sztanyiszlav Donyec nyerte meg a férfi 100 méteres hátúszást az Eindhovenben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság záró versenynapján.
nov. 28
17:33
A magyar csapaté a Telenor Kupa (Metropol)
A kilenc nap múlva kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott a tunéziai után vasárnap az ukrán nemzeti csapatot is legyőzve megnyerte a Telenor Kupát Tiszaújvárosban. Magyarország-Ukrajna 30-27 (12-14).
nov. 28
17:42
Labdarúgó NB I: Győri ETO-Újpest mérkőzés élőben az NSO-n! (She)
A labdarúgó NB I 16. fordulójának vasárnapi rangadóján az utóbbi időben gyengélkedő Győri ETO az Újpestet fogadja. Kövesse élő, szöveges tudósításunk segítségével a mérkőzést itt az NSO-n!
nov. 28
18:00
Rövid pályás úszó Eb: Steffen Deibler már négy aranyéremnél tart (She)
A német Steffen Deibler győzelmével zárult a férfi 50 méteres pillangóúszás az Eindhovenben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság záró versenynapján.
nov. 28
18:18
Rövid pályás úszó Eb: az eindhoveni hat arany minden idők legjobb magyar szereplése (She)
Minden idők legjobb rövid pályás Európa-bajnoki szereplésén van túl a magyar úszóválogatott, a mieink hat arany-, egy ezüst- és 2 bronzéremmel, összesen tehát kilenc medáliával zárták a kontinensviadalt. Minden továbbiról pedig beszéljen az alábbi táblázat.
nov. 28
18:20
Rövid pályás úszó Eb: a remeklő magyar csapat a 3. az éremtáblázaton (She)
A harmadik helyen végzett 6 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel a magyar úszóválogatott az eindhoveni rövid pályás Európa-bajnokság éremtáblázatán.
nov. 28
18:54
Női kosárlabda NB I: a Sopron legyőzte a Pécset a rangadón (She)
A hazai pályán szereplő MKB-Euroleasing Sopron 82–65-re legyőzte a bajnoki címvédő Pécs 2010-et a női kosárlabda NB I 13. fordulójának rangadóján.
nov. 28
18:56
Videó: Spalletti is félmeztelenre vetkőzött az orosz télben (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, az utolsó, 30. fordulót rendezték az orosz labdarúgó-bajnokságban, amelyben a Huszti Szabolccsal felálló (és a bajnoki címet már korábban begyűjtő) Zenit gól nélküli döntetlennel zárta az idényt. A találkozó után az Zenit edzője, Luciano Spalletti követte játékosait, és ő is félmeztelenre vetkőzött a jéghideg orosz télben.
nov. 28
19:12
Premier League: 92. percben lőtt góllal nyert a Spurs a Pool ellen (She)
Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) 15. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén a Tottenham hátrányból felállva 2–1-es győzelmet aratott a Liverpool felett. A győztes gólt a 92. percben szerezte Aaron Lennon.

Keresés