2010. december 19. vasárnap

dec. 19
3:54
Ákos 430 kilós súlyokkal rohangál (Blikk)
dec. 19
6:54
Profi ökölvívás: vitatott döntetlennel ért véget Pascal és Hopkins meccse (She)
Helyi idő szerint szombaton este csapott össze Kanadában a félnehézsúly két kiemelkedő alakja, Jean Pascal és Bernard Hopkins, és az összecsapáson döntetlen született, így Pascal marad a WBC félnehézsúlyú világbajnoka.
dec. 19
7:12
NHL: a Washington sorozatban nyolcadik meccsét bukta el Bostonban (She)
A Washington sorozatban nyolcadik mérkőzését veszítette el, miután 3–2-re kikapott a Bruinstól Bostonban az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 70. játéknapján. A fővárosiak az első harmadban 3–0-s hátrányba kerültek, és hiába kapaszkodtak vissza, Tim Thomas védte Alekszandr Ovecskin próbálkozását 11 másodperccel a meccs vége előtt, így a hazaiak nyertek.
dec. 19
7:30
Bajnokok Ligája: máris elfogytak a jegyek a Bayern-Inter rangadóra (She)
Villámgyorsan elfogytak a jegyek a Bayern München–Internazionale mérkőzésre, amely az egyik rangadó lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.
dec. 19
7:48
Argentína: az idény végén visszavonul Maradona kedvence, Palermo (She)
Az idény végén visszavonul Martín Palermo, a Boca Juniors argentin válogatott labdarúgója.
dec. 19
8:24
Argentína: Martín Palermo az idény végén visszavonul (She)
Az idény végén visszavonul Martín Palermo, a Boca Juniors argentin válogatott labdarúgója.
dec. 19
8:26
Rövid pályás úszó-vb: Cseh döntős, Verrasztó kiesett 200 pillangón (She)
Cseh László a legjobb idővel bejutott a délutáni döntőbe, míg Verrasztó Dávid a 19. helyen kiesett a férfi 200 méteres pillangóúszás délelőtti előfutamában a Dubaiban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon.
dec. 19
9:00
Rövid pályás úszó-vb: Verrasztó döntős, Mutina kiesett 200 gyorson (She)
Verrasztó Evelyn bejutott a délutáni fináléba, míg Mutina Ágnes kiesett a női 200 méteres gyorsúszás délelőtti előfutamából a Dubaiban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon.
dec. 19
9:36
Cselgáncs: helyezetlenül zártak a mieink a kínai viadal utolsó napján (She)
Helyezetlenül zártak a magyarok a kínai Csingtaóban rendezett cselgáncs Grand Prix-verseny szombati záró napján.
dec. 19
9:39
Római siker a milánói rangadón (Metropol)
A vendég AS Roma egy szerencsés góllal legyőzte a listavezető AC Milant az olasz labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának szombat esti rangadóján.
dec. 19
10:30
Videó: saját csapattársa „pofozta” meg a Barcelona támadóját (She)
Szombat este a Barcelona 5–1-re kiütötte városi riválisát, az Espanyolt a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A gránátvörös-kékek a 19. percben Pedro révén szerezték meg a vezetést, amit aztán közösen ünnepeltek. Azonban a csapat francia védője, Eric Abidal túl hevesen gratulált, és véletlenül arcon csapta Lionel Messit.
dec. 19
10:48
Ipswich Town: Keane szerint Priskin példát vehetne Solskjaerról (She)
Roy Keane, az Ipswich Town menedzsere rendkívül kritikusan beszélt Priskin Tamásról, mivel nagyon nem volt elégedett a magyar támadó teljesítményével a múlt heti bajnokin. A szakember szerint a csatárnak csereként beállva is lehető legjobban kellene játszania, nem pedig sértődötten futballozni.
dec. 19
11:24
Labdarúgás: „magyar rangadó” Genovában és Pamplonában - vasárnapi program (She)
Mint azt már szombaton megírtuk, az erős havazás miatt három mérkőzés kivételével az összes találkozót elhalasztották az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A német, a spanyol és az olasz pontvadászatban azonban teljes fordulót rendeznek – utóbbi esetében viszont elmarad a Fiorentina–Inter meccs a milánóiak klubvilágbajnoki szereplése miatt. Több légiósunk is egymás ellen játszhat…
dec. 19
11:42
Sakk: Rapport Richárd 3.5 millió forintos szponzori szerződést kapott (She)
Három évre szóló szponzori szerződést kötött Rapport Richárddal, a magyar sakk történetének legfiatalabb nemzetközi nagymesterével a Wienerberger Téglaipari Zrt.
dec. 19
11:44
Videoton: Marko Andjic nem elégedett az őszi teljesítményével (She)
Tizenhárom mérkőzésen lépett pályára az NB I őszi szezonjában Marko Andjic, az élen telelő Videoton szerbiai védője.
dec. 19
12:00
Premier League: Nem én leszek a Blackburn menedzsere - Shearer (She)
Alan Shearer biztosan nem lesz a Blackburn Rovers menedzsere – ezt maga az egykori csatár szögezte le szombat este a BBC műsorában. A klubbal az 1994–1995-ös idényben a Premier League küzdelmeit megnyerő Shearer volt az egyik legesélyesebb a Sam Allardyce hétfői kirúgása után ideiglenesen (?) Steve Kean kezébe adott pozíció betöltésére, de a jelek szerint nem kell számolni vele.
dec. 19
12:18
Videó: elképesztő jelenet történt egy kínai atlétikai versenyen (She)
Valószínűleg elnyerte minden idők legrosszabb atlétája címét az a kínai sportoló, aki egy decemberben rendezett sencseni viadalon egyetlen akadályt sem ugrott át a férfiak 110 méteres gátfutása során. A versenyző több gáton csak átfutott, ráadásul az utolsó métereken elveszítette az egyensúlyát és elesett. A célba érkezés előtt pedig ellenfelét úgy előzte meg, hogy bevágott elé.
dec. 19
12:54
Sífutás: Björgenék könnyedén nyerték a váltóversenyt is (She)
A franciaországi La Clusazban női 4x5 km-es váltóversennyel folytatódott a sífutó-világkupa. A győzelmet az olimpiai bajnok Skofterud, Johaug, Steira, Björgen összeállítású norvég négyes szerezte meg az olasz és a svéd csapat előtt.
dec. 19
13:15
Kicserélődött az Orlando Magic (Metropol)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság tavalyi döntőse, az Orlando Magic szombaton komoly változtatásokat hajtott végre keretén, négy új játékost szerzett, akikért négy fontos emberét adta cserébe.
dec. 19
13:48
Így lett a világ legjobbja az Inter (Infostart)
Az elmúlt hetekben rengeteget kritizált Rafael Benitez, a klubvilágbajnokságot megnyert Internazionale spanyol trénere bizalmat és új játékosokat kért Massimo Moratti klubelnöktől.
dec. 19
13:48
Klub-vb: Kongóban Kína ellen lázadtak a döntőt vezető japán bíró miatt (She)
Kína elleni zendülés tört ki a kongói Lubumbashi városában a szombati Internazionale–Mazembe klubvilágbajnoki döntő után, mert a finálét 3–0-ra elveszítő csapat szurkolói úgy érezték, a bíró fosztotta meg őket a győzelemtől. A sípot azonban egy japán bíró fújta.
dec. 19
13:50
Női kézilabda-vb: nem volt szerencsénk, a németeket kaptuk a pótselejtezőn (She)
A magyar női kézilabda-válogatott a lehető legnehezebb ellenfelet, Németországot kapta a jövő évi brazíliai olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének vasárnapi sorsolásán.
dec. 19
13:52
Premier League: javul az idő, lesz meccs hétfőn Manchesterben (She)
Minden jel arra utal, hogy hétfőn meg lehet rendezni a Manchester City–Everton mérkőzést a Premier League-ben. A rossz időjárás miatt a hét végi forduló tíz meccséből hetet, köztük a három vasárnapi találkozót el kellett halasztani, de holnapra tisztább lesz az idő.
dec. 19
13:54
Sílövészet: a svédek nagy hajrában nyerték a vegyes váltót (She)
A szlovéniai Pokljukában a vegyes váltók versenyével folytatódott a sílövő-világkupa. A győzelmet az Ekholm, Olofsson-Zidek, Lindström, Bergman összeállítású svéd csapat szerezte meg az ukránok és a franciák előtt.
dec. 19
14:06
Videó: zseniális találat döntötte el az olasz másodosztályú rangadót (She)
Az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a negyedik helyen álló Varese 1–0-ra legyőzte a harmadik Sienát. A feljutásért harcoló együttesek csatáját egy nem mindennapi gól döntötte el. A 14. percben egy jobb oldali beadásra érkezett középen a nigériai Osariemen Ebagua és sarokkal, háttal a kapunak talált be úgy, hogy a labda még a felső lécet is érintette.
dec. 19
14:09
Németország ellen a női kézilabda-vb-ért (Metropol)
A magyar női kézilabda-válogatott a lehető legnehezebb csapatot, a német válogatottat kapta meg a jövő évi brazíliai olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének vasárnapi sorsolásán.
dec. 19
14:24
Női kézilabda-vb: nem volt szerencsénk, a németeket kaptuk a selejtezőn (She)
A magyar női kézilabda-válogatott a lehető legnehezebb ellenfelet, Németországot kapta a jövő évi brazíliai olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének vasárnapi sorsolásán.
dec. 19
14:26
Női kézilabda: a Békéscsaba ikszelt, majd megverte a Resicabányát (She)
A Békéscsaba női kézilabdacsapata két felkészülési meccset játszott a román élvonalban szereplő Resicabányával, és egyszer döntetlenre végzett , majd győzött 29–25-re.
dec. 19
14:28
Profi ökölvívás: vizsgálják a Pascal-Hopkins meccs pontozólapjait (She)
A Sports Illustrated munkatársa szerint az illetékesek vizsgálják a tegnapi Bernard Hopkins–Jean Pascal félnehézsúlyú összecsapás pontozólapjait. Mint ismeretes, a veterán amerikai két rászámolását eltekintve gyakorlatilag esélyt sem adott a kanadai világbajnoknak, ennek ellenére többségi döntetlen lett a végeredmény.
dec. 19
14:42
Barcelona: Ha Mourinho 11-est érdemel, akkor a Barca 12-est - Alves (She)
Daniel Alves, a Barcelona védője tréfásan válaszolt José Mourinhónak, aki úgy nyilatkozott, hogy egy tízes skálán 11-es osztályzatot adna a 2010-es évére.
dec. 19
15:00
Alpesi sí: Vonn nyerte a szuperkombinációt, és már vezet összetettben (She)
A franciaországi Val d'Isere-ben szuperkombinációval folytatódott a hölgyek alpesisí-világkupája. A győzelmet az amerikai Lindsey Vonn szerezte meg, aki ezzel az összetett vk-ban is átvette a vezetést. A dobogó második és harmadik fokán két osztrák, Elisabeth Görgl és Nicole Hosp végzett.
dec. 19
15:02
Manchester United: Ferguson újabb Busby-rekordot adott át a múltnak (She)
Sir Alex Ferguson vasárnap 8811. napja a Manchester United menedzsere, és ezzel ebből a szempontból is megdöntötte nagy elődje, Sir Matt Busby csúcsát a „vörös ördögöknél".
dec. 19
15:18
Női kézi Eb: norvég fölény - Lunde-Haraldsen is az All Star-csapatban (She)
A Győri Audi ETO KC kapusa, Katrine Lunde-Haraldsen is tagja lett a 2010-es kézilabda Európa-bajnokság All Star-együttesének, amelybe a norvégok adják a legtöbb játékost. Érdekesség, hogy svéd viszont egy sem került be az álomcsapatba, bár Johanna Wiberget megválasztották a legjobb védekező játékosnak, míg Linea Torstensont a torna legértékesebb kézilabdázójának (MVP).
dec. 19
15:36
Belgium: két góllal nyertek Juhászék, és élre ugrottak a tabellán (She)
A Juhász Rolanddal felálló Anderlecht 2–0-ra nyert idegenben az FC Bruges ellen a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában, ezzel pedig megelőzte a Genket, és élre ugrott a tabellán. A 17 éves Romelu Lukaku szerezte meg a vezetést a vendégeknek, majd Mbark Busszufa a hajrában eldöntötte a meccset. A magyar válogatott védő végigjátszotta a találkozót.
dec. 19
15:38
Bundesliga 2.: Királyék és Futácsék is vereséget szenvedtek (She)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) 17. fordulójának szombati mérkőzésein Király Gábor együttese, az 1860 München hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Paderborntól. A bajorok magyar válogatott kapusa végigjátszotta a találkozót, és kapuját csak egy véleményes büntetőből tudták bevenni.
dec. 19
15:54
Síugrás: Kofler megverte az összetettbeli éllovas Morgensternt (She)
Andreas Kofler le tudta győzni a szintén összetettben Thomas Morgensternt a síugró-világkupa vasárnapi engelbergi viadalán, de az utóbbi továbbra is jelentős fölénnyel vezet az összetett pontversenyben.
dec. 19
16:12
Női kézilabda: kétszer is csak kevéssel kapott ki a DVSC a Hypótól (She)
Két edzőmérkőzést játszott szombaton a DVSC női kézilabda-csapata a Hypóval Bécsújhelyen, és kétszer is szoros vereséget szenvedett. A debrecenieknél természetesen nem szerepeltek a válogatott kerettagok, illetve a sérültek.
dec. 19
16:14
Vívó ob: a Vasas és a BSE megvédte bajnoki címét kardban (She)
A férfiaknál a Vasas, a nőknél a BSE nyerte meg a kardozók Közgép-kupáért rendezett vasárnapi csapatversenyét a vívók budapesti országos bajnokságának hatodik, egyben utolsó napján. Mindkét együttes megvédte a címét.
dec. 19
16:30
Női kézi Eb: nem szereztek érmet a házigazda dánok, a románoké a bronz (She)
Egyetlen nem skandináv együttesként a román női kézilabda-válogatott jutott be az Európa-bajnokságon a legjobb négy közé, és végül bronzérmet szerzett a tornán, miután a gólszegény bronzmérkőzésen 16–15-re legyőzte a társházigazda Dániát.
dec. 19
16:32
Sífutás: a svájciak történetük során először győztek váltóban (She)
A franciaországi La Clusaz-ban a férfi 4x10 km-es váltó versennyel folytatódott a sífutó-világkupa. A győzelmet a Livers, Cologna, Fischer, Perl összeállítású svájci csapat szerezte meg az oroszok és a norvégok előtt.
dec. 19
16:34
Északi összetett: Mario Stecher hazai pályán tudott duplázni (She)
Az ausztriai Ramsauban folytatódott az északi összetett versenyzők világkupa-sorozata. A győzelmet a szombati viadal után ismét a hazai pályán szereplő Mario Stecher szerezte meg két német, Tino Edelmann és Eric Frenzel előtt.
dec. 19
16:48
Eredivisie: Dzsudzsák betalált a 100. bajnokiján, Afellay győztes meccsen búcsúzott (She)
A holland labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a PSV hazai pályán 3–1-re legyőzte a Rodát. A mérkőzés utolsó gólját a 100. holland bajnokiját játszó Dzsudzsák Balázs szerezte. A vendégeknél visszatért sérüléséből Bodor Boldizsár, aki csereként lépett pályára. Ibrahim Afellay az utolsó meccsét játszotta az eindhoveni közönség előtt.
dec. 19
16:50
Videó: Dzsudzsák újabb gólja tette emlékezetessé a jubileumát (She)
Dzsudzsák Balázs góllal tette felejthetetlenné a 100. holland bajnokiját, csapata, a PSV pedig 3–1-re legyőzte a Rodát (Bodor Boldizsár az 57. percben szállt be a vendégeknél). Nézze meg Dzsudzsák gólját videón!
dec. 19
16:51
Dzsudzsák gólt szerzett, nyert a PSV (Metropol)
A listavezető PSV Eindhoven Dzsudzsák Balázs góljának is köszönhetően nyert magabiztosan a vendég Roda ellen a holland labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapján.
dec. 19
16:52
Rövid pályás úszó-vb: Soni 50 és 100 után 200 mellen is diadalmaskodott (She)
Az amerikai Rebecca Soni új világbajnoki csúccsal, 2:16.39-es idővel diadalmaskodott a 200 méteres női mellúszás döntőjében a Dubaiban zajló rövid pályás világbajnokság ötödik, utolsó napján.
dec. 19
17:06
Rövid pályás úszó-vb: Lochte elmaradt a világcsúcstól, de 100 vegyesen is nyert (She)
Alig húsz perccel azt követően, hogy megnyerte a 200 méteres férfi hátúszást, Ryan Lochte a 100 méteres férfi vegyes úszás döntőjében is aranyérmet szerzett. Az amerikaiak klasszisa 50.86-os idejével kevéssel elmaradt a világcsúcstól és saját világbajnoki rekordjától is, de már a negyedik győzelmét aratta a vb-n.
dec. 19
17:08
Női kézilabda: Mátéfi szerint a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk (She)
Mátéfi Eszter szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott a németek személyében a lehető legnehezebb riválist kapta a jövő évi brazíliai olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének vasárnapi sorsolásán.
dec. 19
17:24
Videó: jégkorongos kulisszatitkok a jesenicei hokitornáról (She)
Ahhoz, hogy pályára lépjen egy jégkorongozó, nemcsak egy mezre és egy korcsolyára van szüksége. Mindenféle, testi épséget óvó felszerelés, bot, jól felkészített korcsolya és még megannyi dolog kell a jó játékhoz, mindezekre pedig nem a hokis, hanem Kéri Rudolf figyel. Ő a magyar válogatottnál a Team Equipment, avagy a felszerelés-menedzser.
dec. 19
17:26
Rövid pályás úszó-vb: ausztrál arany a 100 m női pillangó döntőjében (She)
Az ausztrál Felicity Galvez új világbajnoki csúccsal, 55.43-as idővel aranyérmet szerzett a 100 méteres női pillangóúszás döntőjében a Dubaiban zajló rövid pályás világbajnokság ötödik, utolsó napján.
dec. 19
17:42
Bundesliga: a Bayer Leverkusen nem bírt otthon a Freiburggal (She)
Döntetlennel (2–2) ért véget a német labdarúgó-bajnokságban a Bayer Leverkusen–Freiburg találkozó, amely több mint 22 ezer nézőt vonzott vasárnap kora délután a 17. fordulóban.

Keresés