2010. december 23. csütörtök

dec. 23
15:00
Brazília: több mint 30 év késéssel hatszoros brazil bajnok lett Pelé (She)
Visszavonulása után 33 évvel hatszoros brazil bajnoknak nyilvánították a háromszoros vb-győztes Pelét, miután a helyi futballszövetség (CBF) hivatalos szezonoknak minősítette az 1970 előtt rendezett sorozatokat.
dec. 23
15:02
Olaszország: százak búcsúztak Enzo Bearzottól Milánóban (She)
Több százan, köztük az 1982-ben világbajnokságot nyerő labdarúgó-válogatott majdnem minden tagja búcsúzott csütörtökön Enzo Bearzottól Milánóban. A volt olasz szövetségi kapitány kedden, 83 éves korában hunyt el.
dec. 23
15:04
Augsburg: kölcsönveszik Hoszogai Hadzsimét a Leverkusentől (She)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság listavezetője, az FC Augsburg fél évre kölcsönveszi a Bayer Leverkusen nemrég szerződtetett japán válogatott légiósát, Hoszogai Hadzsimét.
dec. 23
15:18
Tenisz: Szávay, Czink, Babos és Arn a Fed Kupa-válogatottban (She)
Keller László, a magyar Fed Kupa-csapat október végén kinevezett kapitánya csütörtökön Szávay Ágnest, Czink Melindát, Babos Tímeát és Arn Grétát jelölte a jövő évi csoportmérkőzésekre készülő szűk keretbe.
dec. 23
15:20
Premier League: Nani 1600-szor intelligensebb, mint én - Wenger (She)
Meglehetősen élesen replikázott Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a Manchester Unitedben játszó Nani nyilatkozatára, aki azt mondta, továbbra is a Chelsea a MU legfőbb riválisa a bajnoki címért folytatott küzdelemben.
dec. 23
15:36
Ez volt az év: nagyot harcolt a hokiválogatott Szlovéniában - április (She)
Az NSO Tv évzáró sorozatában hónapról-hónapra felelevenítjük a 2010-es esztendő leghangosabb sportsikereit hazánkból és külföldről egyaránt.
dec. 23
15:54
Légióssors: Király hajlik a fizetéscsökkentésre; szóba került a Herthánál (She)
Korábban beszámoltunk róla, hogy Király Gábor klubja anyagi gondjai miatt kispadra kerülhet az 1860 Münchennél. A futballista menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a kapus a probléma megoldása érdekében hajlana fizetése csökkentésére is. Információink szerint közben korábbi csapatánál, a Herthánál is felvetődött a neve.
dec. 23
15:56
Görögország: észak büszkesége katari kézbe kerülhet januárban (She)
Egy katari befektetőcsoport 67 százalékos tulajdonrészt kíván szerezni Észak-Görögország legnagyobb és legnépszerűbb labdarúgócsapatában, a PAOK Szalonikiban.
dec. 23
16:30
Videó: Ricardo Quaresma remek rabonája után lőtt gólt a Besiktas (She)
Nagyszerű mozdulattal készített elő egy gólt a Besiktasban játszó Ricardo Quaresma a Konya Sekerspor elleni meccsen a Török Kupában. A portugál játékos a rabona néven elhíresült megoldással lőtte a labdát a kapu elé, ahol a társak góllal fejezték be az akciót.
dec. 23
16:32
Wolfsburg: McClaren marad, Ziani és Caiuby repül a keretből (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban csupán a 13. helyen álló, a Német Kupából is kiesett VfL Wolfsburg vezetősége biztosította Steve McClarent, a csapat vezetőedzőjét: folytathatja munkáját.
dec. 23
16:48
Euro 2012: Vitalij Klicsko szerint Ukrajna megnyerheti a tornát (She)
A WBC nehézsúlyú világbajnok Vitalij Klicsko szerint a társrendező Ukrajna aranyérmet szerezhet a 2012-es Európa-bajnokságon.
dec. 23
16:50
Videó: égből pottyant, de ez nem mese - különös gól az EBEL-ből (She)
Rendkívüli gól született az osztrák jégkorongliga (EBEL) keddi mérkőzésén a Klagenfurt és a Villach között. A Villach idegenben 5–4-re megnyerte a találkozót, többek között ennek a gólnak köszönhetően.
dec. 23
16:51
Platini az egyedüli jelölt az UEFA élére (Metropol)
Michel Platini lesz az egyedüli elnökjelölt az Európai Labdarúgó Szövetség jövő évi tisztújító közgyűlésén, így szinte biztos, hogy újabb négy évre megválasztják.
dec. 23
16:52
Válogatott: a legerősebb csapat játszik az azeriek ellen, nincs kísérletezés (She)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az mlsz.hu-n vezetett blogjában elárulta: a nemzeti csapat a lehető legjobb összeállításban játszik február 9-én Azerbajdzsán ellen. A felkészülési mérkőzést Dubaiban rendezik.
dec. 23
16:54
Palermo: magyar játékost figyeltek a Maribor ellen, de végül inkább szlovént választottak (She)
Giorgio Perinetti, a Siena sportigazgatója interjút adott a tuttomercatoweb.com internetes oldalnak, és a legutóbbi szezonban még a Barinál dolgozó szakember – akinek része volt Gosztonyi András átigazolásában – elmondta, a nyáron figyelte a Videoton egyik magyar játékosát, de végül nem őt ajánlotta be a Palermónak.
dec. 23
17:06
Jégkorong: balhé a stockholmi derbin, a szövetség rendet rakna - videó (She)
Szurkolói rendbontás zavarta meg a svéd jégkorongligában az AIK–Djurgarden stockholmi derbit, a szövetség szigorú intézkedéseket sürget. A Globe Arenában többször is verekedés tört ki a szurkolók között, a fanatikusok a rendezőkre és a rendőrökre is rátámadtak. Öt embert letartóztattak, a rangadót kétszer is félbe kellett szakítani.
dec. 23
17:24
Görögország: két zárt kapus meccs a Panának a szurkolói attak után (She)
A Panathinaikosz labdarúgócsapata két görög Szuperliga-mérkőzést zárt kapuk mögött kell, hogy játsszon, miután a csapat fanatikusai megkergették a játékosokat az Olympiakosz Volosz elleni hazai vereség után.
dec. 23
17:24
Így ünnepelnek a bajnokok (Blikk)
Budapest -- Végre valahára eljött a karácsony, mely sportolóink szívét ugyanúgy megérinti, mint bármely gyermekét szerte a világban. Izgatottan vadásznak fenyőfát, ajándékokat, lelkesen sütnek-főznek, hogy boldogan és békésen ünnepelhessen együtt a család.
dec. 23
17:42
Bundesliga: a Werder Bremen a K'lautern horvát gólzsákját nézte ki (She)
A Kicker információi szerint a Werder Bremen labdarúgócsapata elsősorban az 1. FC Kaiserslautern horvát csatárával, Srdjan Lakiccsal akarja megerősíteni keretét a téli átigazolási időszakban.
dec. 23
17:42
Londonban szervezi az olimpiát Nagy Zsigmond (Blikk)
Budapest - Sokan irigyelték volna Nagy Zsigmondot (43) az elmúlt esztendőben, ám csak kevesen tudták, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója a 2012-es londoni ötkarikás játékok szervező bizottságának tagja.
dec. 23
17:44
Újpest: Kovács szerint öt-hat meghatározó klub kellene az NB I-be (She)
Az Újpest labdarúgócsapatának sportigazgatója, Kovács Zoltán évértékelő beszédében elmondta, legalább öt-hat meghatározó klubra lenne szükség az NB I-ben ahhoz, hogy minőségi javulást mutassanak a csapatok.
dec. 23
17:46
Nottingham: amerikai válogatott csatárral erősít a Forest (She)
Az angol másodosztályban szereplő Nottingham Forest labdarúgócsapata két és fél évre szerződteti a Real Salt Lake volt csatárát, a 11-szeres amerikai válogatott, a nyári világbajnokságon is szereplő Robbie Findleyt.
dec. 23
18:18
Sakk: Zsuan Lu-fej nagyot mentett, hosszabbításban dől el a női vb-cím (She)
Zsuan Lu-fej győzelmével ért véget a női világbajnoki döntő negyedik, utolsó klasszikus időbeosztású partija a törökországi Antakyában. A kínai játékos ezzel kiegyenlítette hátrányát honfitársnője, Hou Ji-fannal szemben
dec. 23
18:36
Genk: a klub vezetősége elégedett Tőzsérrel, új szerződést kínálhatnak (She)
A belga élvonalban szereplő Genk labdarúgócsapatának vezetősége elégedett Tőzsér Dániel teljesítményével, és valószínűleg szerződéshosszabbítási ajánlatot tesz a magyar középpályásnak januárban – adta hírül a Voetbal Belgie.
dec. 23
18:54
Barcelona: Minden futballista a Barcában szeretne játszani - Afellay (She)
Ibrahim Afellay megérkezett Barcelonába, hogy hivatalosan is csatlakozhasson új klubjához. A holland középpályás a spanyol riportereknek adott nyilatkozatában elmondta, egy álma válik valóra a Barcelonába való igazolással.
dec. 23
19:12
Primera División: Demichelis a Bayernből a Málagába igazol (She)
A Bayern München labdarúgócsapatának argentin hátvédje, Martín Demichelis a német Bildnek megerősítette: a spanyol élvonalbeli Málaga együtteséhez szerződik.
dec. 23
19:30
NHL: edzőváltás a New Jersey Devils együttesénél (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New Jersey Devils vezetősége menesztette John MacLean vezetőedzőt.
dec. 23
20:06
Serie A: elcserélték Paloschi és Palladino játékjogának felét (She)
Alberto Paloschi és Luca Antonelli januárban a Parma labdarúgócsapatából a Genoához távozik, míg Raffaele Palladino és Francesco Modesto fordított utat jár be. A kettős csereüzlet január 3-án válhat hivatalossá.
dec. 23
20:24
Jégkorong, Mol Liga: az Acélbikák ismét legyőzték a Volán fiataljait (She)
A DAB-Docler hazai pályán 4–1-re nyert a Sapa Fehérvár AV 19 farmcsapata ellen, így már 2–0-ra vezet a jégkorong Mol Liga negyeddöntőjében, amelyben a párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak.
dec. 23
20:42
Gyurta: Jól éreztem magam cáparuha nélkül (Infostart)
A tavaly az év férfi sportolójának választott Gyurta Dániel kapta a Sportcsillagok Gálaestjén a Duna Televízió különdíját. Az idén Európa-bajnoki címet szerzett mellúszó az InfoRádiónak azt mondta, hogy elégedett az idei eredményeivel. Hozzátette: nem hiányzott neki a cáparuha.
dec. 23
20:42
Európa-liga: a Rubin Moszkvába viheti a Twente elleni meccset (She)
A Rubin Kazany labdarúgócsapata feltehetően Moszkvába, a Luzsnyiki-stadionba viszi a Twente elleni hazai, február 17-i Európa-liga-összecsapást.
dec. 23
20:44
Tunézia: az úszó Melluli az afrikai ország idei legjobb sportolója (She)
Az úszó Uszama Mellulit választották az év legjobb sportolójának Tunéziában.
dec. 23
22:12
Jégkorong, EBEL: a Fehérvár szétlövéssel diadalmaskodott Bécsben (She)
A SAPA Fehérvár 19 AV szétlövéssel 3–2-re nyert idegenben a Vienna Capitals ellen az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) 29. fordulójában.
dec. 23
22:30
Internazionale: Beníteznek a nagy szája miatt kellett távoznia (She)
Massimo Moratti, az Internazionale labdarúgócsapatának elnöke elismerte, hogy Rafa Beníteznek a nagy szája miatt kellett távoznia a milánói gárda éléről.
dec. 23
23:24
Férfi kosárlabda Euroliga: a Lietuvos Rytas az utolsó továbbjutó (She)
A férfi kosárlabda Euroliga első csoportkörének utolsó játéknapján már csak egy hely volt kiadó a legjobb 16 között. Ezt végül a litván Lietuvos Rytas kaparintotta meg, miután 94–77-re nyert Zágrábban a Cibona ellen, míg a francia bajnok Cholet sima vereséget szenvedett a Fenerbahce otthonában.

Keresés