2016. január 10. vasárnap

jan. 10
0:24
La Liga: ilyen győzelmet még sosem aratott a Levante (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság szombat esti mérkőzésén a sereghajtó Levante a brazil Deyverson és José Luis Morales találatával 2–1-re legyőzte a Rayo Vallecanót. A valanciai csapat bajnokin története során először győzte le hazai pályán madridi ellenfelét.
jan. 10
0:42
Vasárnapi sportműsor: kezdődik a vízi Eb; magyar–szerb főpróba (She)
Vasárnap elkezdődik a vízilabdázók Európa-bajnoksága Belgrádban. A kontinensviadal első napján női válogatottunk Hollandiával mérkőzik, míg a férfiaknál Horvátország–Szerbia rangadót rendeznek. Férfi kézilabda-válogatottunk Európa-bajnoki főpróbát játszik Kecskeméten Szerbiával, amelytől szombaton két góllal kikapott. Az olasz bajnokságban pályára lép az Internazionale, a Juventus, a Napoli, a…
jan. 10
1:54
NFL: Főnöki mészárlás, 22 év után nyert a KC a rájátszásban (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) rájátszásának első mérkőzésén a Kansas City Chiefs idegenben 30–0-ra kiütötte a Houston Texanst, így bejutott a főcsoport-elődöntőbe.
jan. 10
6:06
NFL: a Steelers nyerte meg az idény legszürreálisabb meccsét! (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) wild card körében a Pittsburgh Steelers elképesztően fordulatos meccsen, a sírból visszakapaszkodva 18–16-ra nyert a Cincinnati Bengals otthonában.
jan. 10
7:00
Bale mesterhármasa Zidane első meccsén - videó (Infostart)
A Real Madrid hazai környezetben 5-0-ra legyőzte a Deportivo La Corunát a spanyol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának szombati játéknapján.
jan. 10
7:18
Újra Loeb az élen a Dakaron (Infostart)
Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz nyerte a hetedik szakaszt a dél-amerikai terepen zajló Dakar-ralin.
jan. 10
7:18
NBA: tovább menetel a Los Angeles Clippers (She)
Megszakítás nélkül nyolcadik mérkőzését nyerte meg a Los Angeles Clippers az észak–amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szombati játéknapján. A kaliforniai csapat legutóbb a vendég Charlotte Hornets ellen diadalmaskodott 97–83–ra.
jan. 10
7:36
NHL: Ovecskin hatalmas szólója, már csak egy gólra az 500-tól (She)
A listavezető Washington Capitals hosszabbítás után 4–3-ra nyert a nagy rivális New York Rangers otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján.
jan. 10
7:54
DVSC: Balogh ma már leendő társait figyelheti Veronában (She)
Olasz sajtóhírek szerint a Palermo által szerződtetni kívánt Balogh Norbert ma már ott lesz Veronában, és a helyszínen tekinti meg leendő csapattársai olasz bajnoki mérkőzését.
jan. 10
8:12
Rooney 93. percben szerzett góljával jutott tovább a Manchester United (Infostart)
Kiesett az angol FA Kupából Tőzsér Dániel csapata, a Queens Park Rangers, mivel szombaton kikapott a Nottingham Forest otthonában.
jan. 10
8:30
Bp. Honvéd: már a télen érkezik az újvárosi támadó (She)
A korábbi hírekkel ellentétben már a tavasszal a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvédot erősítheti a Dunaújvárostól szerződtetett Eppel Márton.
jan. 10
8:48
Videoton: Kleinheisler kedden csatlakozhat a Werderhez (She)
A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Werder Bremen hivatalos honlapján is megjelent a hír, hogy Kleinheisler Lászlót tesztelik a jövő héten. A Videotonnál kegyvesztett válogatott középpályás a tervek szerint kedden csatlakozik a Belekben edzőtáborozó német csapathoz.
jan. 10
9:06
Arsenal: Walcott valóra váltotta minden szurkoló álmát - videó (She)
Az Arsenal szombaton hátrányból fordítva nyert 3–1-re a Sunderland ellen az FA-kupában. Theo Walcott végigjátszotta a kilencven percet, de a lefújást követően hiányérzete volt.
jan. 10
9:06
FA Kupa: Simázhat a Chelsea, kieshet a Leicester (Agroinform)
Három mérkőzést vettünk górcső alá az FA Kupa vasárnapi játéknapján.
jan. 10
9:08
Videó: a Milan edzője kiakadt, így vezette le a mérgét (She)
Az AC Milan nem tudta kijavítani a Bologna elleni kínos, 1–0-s hazai vereségét az AS Roma otthonában az olasz bajnokság 19. fordulójában. A milánóiaknak több nagy helyzetük is volt a mérkőzésen, azonban meg kellett elégedniük az 1–1-es döntetlennel. A vezetőedző, Szinisa Mihajlovics a kihagyott lehetőségek láttán nem rejtette véka alá a dühét. Íme!
jan. 10
9:42
Videó: Unalmas! Egy szurkoló elaludt az MU-meccsen (She)
A Manchester United szombaton szó szerint kiszenvedte a győzelmet a harmadosztályú Sheffield United ellen, Wayne Rooneyék a 93. percben 11-esből szerezték meg a továbbjutást érő gólt.
jan. 10
9:51
Menetel a Los Angeles Clippers (Metropol)
Megszakítás nélkül nyolcadik mérkőzését nyerte meg a Los Angeles Clippers az NBA szombati játéknapján.
jan. 10
10:00
Real: Zidane irányított, majd így örült Benzema góljának – videó (She)
Zinedine Zidane a Deportivo La Coruna elleni 5–0-s győzelemmel mutatkozott be a Real Madrid vezetőedzőjeként. A francia klasszist vastaps és több tucat fotós fogadta a Santiago Bernabéu Stadionban, a kamerák pedig az egész mérkőzésen figyelték a reakcióit. Nézze meg, hogyan telt Zidane első meccse a királyiak élén!
jan. 10
10:02
Chelsea: Falcao nem tér vissza idő előtt a Monacóhoz (She)
Radamel Falcao a Chelsea-nél marad a szezon végéig, miután az AS Monacónál úgy döntöttek, hogy nem hívják vissza idő előtt a jelenleg sérült labdarúgót.
jan. 10
10:18
Real: A játékosaim hozzáállása tetszett a legjobban – Zidane (She)
Zinedine Zidane bemutatkozó mérkőzésén, a La Liga 19. fordulójában a Real Madrid 5–0-ra legyőzte a Deportivót. Az összecsapás után a francia vezetőedző elégedetten értékelt.
jan. 10
10:18
Vízilabda: Benedekék hadat üzentek, de Szerbia simán megvédheti Eb-címét (Agroinform)
Vasárnap Belgrádban kezdetét veszi a férfi és a női vízilabda Európa-bajnokság, tét az olimpiai részvétel.
jan. 10
10:36
Kép: Dárdai magyar csapatnak szurkolt Németországban (She)
Dárdai Pál személyesen látogatta meg az MTK Hungária női labdarúgóit a potsdami Turbine Hallencup nemzetközi teremtornán. A találkozásról a csapat hivatalos Facebook-oldala közölt képeket.
jan. 10
10:54
Év sportolója-gála: korlátozott számban a szurkolók is jegyhez juthatnak (She)
A január 14-én a Nemzeti Színházban tartandó M4 Sport – Az Év sportolója-gálára a szervezők száz jegyet a szurkolók, a sportrajongók számára is hozzáférhetővé tesznek.
jan. 10
11:12
Real: „Köszönöm Beníteznek, de jól jött a változás” (She)
A Real Madrid a La Liga 19. fordulójában 5–0-ra kiütötte a Deportivót – ez volt a frissen kinevezett Zinedine Zidane bemutatkozása a blancók kispadján. A találkozót követően a Real két játékosa, Gareth Bale és Luka Modric is szólt néhány szót a mérkőzésről, valamint a menesztett Rafa Benítezről.
jan. 10
11:30
Serie A: 0–2-nél kiakadt az apáca, dühösen elviharzott (She)
Érdekes jelenet játszódott le a szombat esti Fiorentina–Lazio olasz bajnoki mérkőzés utolsó perceiben.
jan. 10
11:30
BDO Darts-vb: Waites másodszor vagy Smith először? (Agroinform)
Vasárnap este kiderül, hogy Scott Waites vagy Jeff Smith lesz a 2016-os BDO darts-világbajnokság győztese.
jan. 10
11:32
Női kézi BL: Megbotlottam Adzsics lábában – Amorim (She)
Érdekes momentuma volt a Győri Audi ETO–Buducsnoszt Podgorica (22–20) női kézilabda Bajnokok Ligája-középdöntős mérkőzésnek, amikor a magyar csapat brazil átlövője, Eduarda Amorim elesett az ellenfelet irányító Dragan Adzsics mellett az oldalvonal közelében. A légiós a meccs után elmondta, megbotlott Adzsics lábában.
jan. 10
11:48
Videó: kiborultak a PL-klub szurkolói, a kapitánnyal veszekedtek (She)
Betelt a pohár az Aston Villa szurkolóinál! A drukkerek bíztak abban, hogy az élvonalban szenvedő csapatuk – a Villa összesen nyolc pontot szerzett, legutóbb augusztus 8-án nyert bajnokit – legalább az FA-kupában legyőzi a negyedosztályú Wycombe Wandererst, az 1–1-es döntetlennel azonban végleg elszakadt a cérna.
jan. 10
12:06
Kaszó: nem volt elég erős karakter Miklós Edit edzője (Infostart)
Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke szerint nem volt elég erős karakter Miklós Edit korábbi edzője, Walter Hubmann, akitől a versenyző a szezon rajtja előtt megvált, így most tréner nélkül készül és versenyez.
jan. 10
12:24
Vízilabda: a társak szerint is Hárai Balázs volt 2015 legjobbja (She)
A sportági szövetség döntésével megegyezően a válogatott játékosok is Hárai Balázst tartják a 2015-ös év legjobb magyar férfi vízilabdázójának.
jan. 10
12:24
NFL: Az AFC wild card meccseivel nyertünk, most az NFC-n a sor! (Agroinform)
Vasárnap az NFC két wild card-mérkőzésével folytatódik a 2015/16-os NFL-szezon rájátszása.
jan. 10
12:26
Alpesi sí: nem úgy alakult a kapcsolatuk, Miklós edzőt vált (She)
Mint megírtuk, Lindsey Vonn nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Zauchensee-ben rendezett lesiklóviadalát, Miklós Edit pedig a 17. helyen végzett. A verseny után a két síző az M4 Sport csatornának nyilatkozott. Vonn Miklósról is szólt néhány szót, míg a magyar sportoló elárulta, edzőt vált.
jan. 10
12:42
Tenisz: Raonic visszavágott a sokat hibázó Federernek (She)
A kanadai Milos Raonic két szettben legyőzte a svájci Roger Federert a brisbane-i kemény pályás tenisztorna döntőjében.
jan. 10
13:00
Úszószövetség: Kiss László folytatja kapitányi munkáját (Infostart)
Kiss László, a magyar úszósport sikerkapitánya a továbbiakban is betölti tisztségét - közölte vasárnap Gyárfás Tamás, a honi sportági szövetség (MÚSZ) elnöke az MTI-vel.
jan. 10
13:00
Videó: íme, a világ egyik legkeményebb sportágának másik oldala! (She)
Egy olvasónk küldte be a következő összeállítást, amelyen az MMA – azaz a kevert harcművészetek – egyik olyan oldalát mutatja meg, amelyre talán kevesebben emlékeznek vissza egy-egy mérkőzés után, mint a nagy rúgásokra és ütésekre. Együttérzés, öröm, bánat és tisztelet az UFC-ben.
jan. 10
13:02
Úszás: fordulat – Kiss László folytatja kapitányi munkáját (She)
Kiss László, a magyar úszósport sikerkapitánya a továbbiakban is betölti a tisztségét – tudatta vasárnap Gyárfás Tamás, a honi sportági szövetség (MÚSZ) elnöke az MTI-vel.
jan. 10
13:04
Vízi Eb: kezdődik! Nem tartalékolunk, beleállunk az Eb-be (She)
Elkezdődik. Magyar szempontból rendkívül fontos mérkőzéssel indul a belgrádi Európa-bajnokság. Női válogatottunk Hollandiával találkozik. Ha győzünk, hatalmas lépést teszünk a legjobb négy közé kerülésért.
jan. 10
13:18
Póló Eb: az összes eddigi bajnok küzd a címért (Infostart)
Olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság kezdődik vasárnap Belgrádban. A férfiaknál minden olyan válogatott jelen lesz, amely valamikor eljutott az aranyéremig: Magyarország, Szerbia, Oroszország, Olaszország, Németország, Horvátország, Montenegró és Hollandia. Belgrád 90 évvel az első (1926), budapesti Eb után rendez ismét tornát - írja a waterpolo.hu.
jan. 10
13:18
Vízilabda Eb: spanyol és görög siker a nyitányon (She)
A férfiaknál a spanyol válogatott, a nőknél a görög csapat győzött magabiztosan a belgrádi vízilabda Európa–bajnokság vasárnapi nyitó mérkőzésein.
jan. 10
13:20
Anglia: a 90. percben 3–1-re vezettek, mégis kikaptak! (She)
Még csak január van, de már lejátszották az év egyik legőrültebb futballmérkőzését. A helyszín a National League, az angol labdarúgás ötödosztálya, azon belül Északnyugat-Anglia, Barrow-in-Furness.
jan. 10
13:27
Kiss László folytatja kapitányi munkáját (Metropol)
Kiss László, a magyar úszósport sikerkapitánya a továbbiakban is betölti tisztségét - közölte vasárnap Gyárfás Tamás.
jan. 10
13:36
Vízilabda Eb - Spanyol és görög siker a nyitányon (Infostart)
A férfiaknál a spanyol válogatott, a nőknél a görög csapat győzött magabiztosan a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság vasárnapi nyitómérkőzésein.
jan. 10
13:36
Profi boksz: kiütötte a magyart a Klicskót leköpő óriás – videó (She)
Szombat este a németországi Offenburgban lépett szorítóba a korábbi nehézsúlyú világbajnoki kihívó Dereck Chisora, aki immár második alkalommal húzott kesztyűt azt követően, hogy novemberben a Sauerland Promotionshöz szerződött. A 32 éves bunyósra ezúttal a magyar Csomor András várt, aki nem tudta felborítani a papírformát, ugyanis Chisora már a második menetben rövidre zárta a találkozót…
jan. 10
13:38
Vízi Eb: elolvadunk a kabalától, reméljük, ő nem fog (She)
Téli vízilabda Európa-bajnokság kezdődött vasárnap, ezzel is magyarázható a szokatlan választás, hogy egy hóember a torna kabalafigurája.
jan. 10
13:54
Kvíz: kié a szovjeteket verő kapáslövés? Kit emeltek át 35-ről? (She)
Mostani játékunkban nagyon egyszerű a feladat: a leírások alapján meg kell mondani, hogy ki szerezte az adott gólt, amely ilyen vagy olyan vonatkozása miatt mélyen belevésődött a futballdrukkerek emlékezetébe.
jan. 10
14:12
La Liga: sorozatban ötödik bajnokiján nyert a Villarreal (She)
A Villarreal hazai környezetben 2–0-ra legyőzte a Sporting Gijónt a La Liga 19. fordulójában.
jan. 10
14:30
Alpesisí-vk: Vonn szuper-G-ben is legyőzhetetlen, Miklós 32. (She)
A szombati lesikláshoz hasonlóan vasárnap szuper-óriásműlesiklásban is az amerikai Lindsey Vonn győzött nagy fölénnyel a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Zauchensee-i állomásán. Miklós Edit 32. lett, így nem szerzett pontot.
jan. 10
14:48
Alpesi vk - Vonn szuper-G-ben is legyőzhetetlen (Infostart)
A szombati lesikláshoz hasonlóan vasárnap szuper-óriásműlesiklásban is az amerikai Lindsey Vonn győzött nagy fölénnyel a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Zauchensee-ben rendezett hétvégéjén. Miklós Edit 32. lett, így nem szerzett pontot.
jan. 10
14:48
Serie A: a 95. percben dőlt el, a Sassuolo legyőzte az Intert (She)
A Sassuolo elhozta a három pontot a bajnoki éllovas Internazionale otthonából a Serie A 19. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, a meccset Domenico Berardi 95. percben lőtt tizenegyesgólja döntötte el.
jan. 10
14:50
Ezért marad a helyén a magyar úszósport sikerkapitánya (Infostart)
Kiss László, a magyar úszósport sikerkapitánya a továbbiakban is betölti tisztségét - közölte Gyárfás Tamás, a honi sportági szövetség (MÚSZ) elnöke. Kiss László vasárnap az MTI-nek azt mondta: "Olyan erős volt a kiállás, élén a miniszterelnök úrral, megannyi edzővel; volt tanítványaim, a válogatott úszói, számos sportember részéről, hogy nem határozhattam másként."

Keresés