2016. január 11. hétfő

jan. 11
0:42
Sznúker: ritkán látható hibát követett el a világbajnok – videó (She)
Létezik a sznúkerben egy szabály, mely szerint, ha egy játékos tisztán látja a soron következő golyót, akkor azt legalább három kísérletből köteles eltalálni, máskülönben elveszíti a frémet. Ez a regula most egy világbajnokot sújtott a Masters első napján.
jan. 11
0:46
Hétfői sportműsor: a görögökkel kezdünk a póló Eb-n (She)
A magyar férfi vízilabda-válogatott számára is megkezdődik az Európa-bajnokság, Benedek Tibor csapata decemberben Patraszban 12–8-ra kikapott leendő ellenfelétől világligameccsen, most javíthat. A labdarúgóknál ma Zürichben kiderül, kié lesz a 2015-ös aranylabda és a legszebb gólért járó Puskás-díj – Lionel Messi duplázhat.
jan. 11
5:12
Újabb győzelmével már második a címvédő Juventus (Infostart)
A címvédő Juventus sorozatban kilencedik sikerét aratva 2-1-re győzött a Sampdoria otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának utolsó mérkőzésén, s ezzel feljött a második helyre a tabellán.
jan. 11
7:54
Liverpool: Bogdánnak szól? – visszahívták a kölcsönkapust (She)
Brit lapinformációk szerint a Liverpool labdarúgócsapata visszahívta kölcsönadott kapusát, Danny Wardot a skót Aberdeentől.
jan. 11
8:12
Úszás: Hosszúék mondják el, hogy mit akarnak valójában! – Sós Csaba (She)
Sós Csaba, a Magyar Úszószövetség szakmai alelnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a Hosszú-üggyel kapcsolatban továbbra sem lát tisztán, az ötszörös világbajnok úszónőtől pedig elvárja, hogy végre mondja el, mi a baja valójában.
jan. 11
8:30
NFL - Drámai végjáték után jutott tovább a Seattle (Infostart)
A Seattle Seahawks elképesztő izgalmak után 10-9-re győzött a Minnesota Vikings otthonában az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első fordulójában, ezzel bejutott a Nemzeti-főcsoport (NFC) elődöntőjébe.
jan. 11
8:36
Sydneyi tenisztorna: Babosék negyeddöntősök párosban (Metropol)
A magyar-szlovén duó ellenfele a negyeddöntőben a Raluca Olaru, Jaroszlava Svedova román, kazah kettős lesz.
jan. 11
8:48
Sydneyi tenisztorna - Babosék negyeddöntősök párosban (Infostart)
Győzött hétfői mérkőzésén, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a Babos Tímea, Katarina Srebotnik páros a 753 ezer dollár (218,4 millió forint) összdíjazású sydneyi, keménypályás tenisztornán.
jan. 11
8:48
NHL: Ovecskin 500. gólja; menetel a Florida és a Chicago (She)
Alekszandr Ovecskin megszerezte 500. gólját az észak–amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL). A Washington Capitals orosz sztárja a 43. játékos, aki elérte ezt a határt.
jan. 11
8:50
Aranylabda 2015: C. Ronaldo, Messi, Neymar – ki nyer ma? (She)
Ma Zürichben kiderül, melyik futballista kapja meg a 2015 legjobbjának járó FIFA-Aranylabda-díjat. A nemzetközi szövetség korábban három jelöltre szűkítette listáját: Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is pályázik az elismerésre, s pályafutása során először a 23 esztendős Neymar is bizakodhat. Az átadó 18.30 órakor kezdődik – az esemény kapcsán a Nemzeti Sport Online egész napos élő…
jan. 11
8:52
Tenisz: Babosék párosa negyeddöntős Sydneyben (She)
Győzött hétfői mérkőzésén, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a Babos Tímea, Katarina Srebotnik páros a 753 ezer dollár (218.4 millió forint) összdíjazású sydneyi kemény pályás tenisztornán.
jan. 11
9:06
NHL - Ovecskin 500. gólja, menetel a Florida és a Chicago (Infostart)
Alekszandr Ovecskin megszerezte 500. gólját az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A Washington Capitals orosz sztárja a 43. játékos, aki elérte ezt a határt.
jan. 11
9:24
Videó: Messi kocsit emelt, CR ennyit még sohasem nyomott ki (She)
Hétfő este Zürichben rendezik az Aranylabda-gálát, amelyen valószínűleg a Barcelona labdarúgója, Lionel Messi és a Real Madrid játékosa, Cristiano Ronaldo közül kerülhet ki 2015 legjobb futballistája. Az egyik brit sportportál egyedi videót készített a két világsztár vetélkedéséről, amihez a Rocky negyedik részét vette alapul, amelyben Sylvester Stallone az Ivan Dragót alakító Dolph Lundgren ellen…
jan. 11
9:26
Szavazás: ön szerint kinek kellene kapnia az Aranylabdát? (She)
Ma Zürichben kiderül, melyik futballista kapja meg a 2015 legjobbjának járó FIFA-Aranylabda-díjat. Ön szerint kinek kellene kapnia a díjat? Lionel Messinek, Neymarnak vagy Cristiano Ronaldónak? Szavazzon! Az átadó 18.30 órakor kezdődik – az esemény kapcsán a Nemzeti Sport Online egész napos élő hírfolyammal jelentkezik!
jan. 11
9:30
Bogdán Ádám bakizott a Liverpool kapujában (Metropol)
A magyar kapus hosszú kispadozás után kapott végre bizonyítási lehetőséget a Liverpool új menedzserétől, Jürgen Klopptól .
jan. 11
9:42
FTC: kezdődik az érdemi munka, meccs Felvidéken (She)
A listavezető Ferencváros múlt szerdán kezdte a felkészülést, s egyelőre a légiósai nélkül, Roland Lamah-ék ugyanis ma csatlakoznak a többiekhez. Ennek ellenére semmiről sem maradtak le, hiszen szombatig amolyan ráhangoló edzéseket tartott a Thomas Doll vezette szakmai stáb. Az érdemi munka most kezdődik.
jan. 11
9:42
Heti műsor: Óriásit kaszálhatnak ezen a héten a sportfogadók! (Agroinform)
Merthogy a hollandoknál is megkezdődik a futballtavasz, na, meg elstartol a kézilabda és a vízilabda Eb is!
jan. 11
9:44
Tenisz: Fucsovics 21, Babos 11 helyet javított – világranglisták (She)
A férfiaknál, illetve a nőknél legelőkelőbb helyen jegyzett magyar teniszező, Fucsovics Márton, valamint Babos Tímea is elődöntőbe jutott múlt héten az aktuális tornáján, így mindketten javítani tudtak világranglistás pozíciójukon. Fucsovics 21 helyet javítva a 193. helyen áll, Babos 11 pozíciót előrelépve az 59.
jan. 11
9:46
MU: mindent egy lapra tesznek fel a Real Madrid-klasszisért? (She)
Most vagy soha! Bár a Real Madrid labdarúgócsapata már többször nemet mondott a Manchester Unitednek az átigazolási időszakban, a „vörös ördögök” nem adják fel, tesznek egy utolsó kísérletet Gareth Bale megszerzésére – legalábbis angol sajtóhírek szerint.
jan. 11
9:48
Houstonban gázolta el a Chiefs a Texanst (Metropol)
Csak 11 másodperc telt el az NFL nyitómeccséből, s máris döbbent csend ült az NRG Stadium nézőterére.
jan. 11
10:00
Aranylabda 2015: Guardiola és Luis Enrique is távol marad (She)
Az év edzője címre esélyes három jelölt közül kettő (a két esélyesebb) jelezte, nem vesz részt a hétfői Aranylabda-gálán.
jan. 11
10:02
Férfi kosár: válogatottunk 21+13 pontja a tengerentúlon (She)
Továbbra is csapata egyik erőssége Rosco Allen: a magyar válogatottban két éve bemutatkozó kosárlabdázó összesen 34 pontot szerzett a Stanford Cardinal legutóbbi két mérkőzésén az amerikai egyetemi bajnokságban.
jan. 11
10:06
Babos már 59. a világranglistáján (Metropol)
A női teniszezők legfrissebb világranglistáját változatlanul az amerikai Serena Williams vezeti.
jan. 11
10:18
Faragó: a görögök ellen kötelező a győzelem (Infostart)
Vereséggel mutatkozott be a magyar női vízilabda-válogatott a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, amelynek vasárnapi nyitányán négy góllal maradt alul a vb- és Eb-ezüstérmes hollandokkal szemben. Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, a magyar női vízilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya az InfoRádiónak azt mondta: a keddi görög meccsen jobb eredményre számít.
jan. 11
10:18
Aranycipő: a duplázó Higuaín Nikolics előtt; Neymar közelít (She)
A hivatalos Aranycipő legfrissebb rangsorában a lengyel Legia magyar válogatott labdarúgóját, Nikolics Nemanját megelőzte az argentin Gonzalo Higuaín, aki a Napoli hétvégi bajnokiján duplázott az újonc Frosinone ellen (5–1).
jan. 11
10:20
Németország: még egy klub beállt a Stieber-sorba (She)
Újabb csapatnevet hoztak hírbe Stieber Zoltánnal, akinek nincs sok esélye bekerülni a Hamburger SV kezdőcsapatába, ám klubja egyelőre ragaszkodik hozzá.
jan. 11
10:36
Footgolf-vb: Németh Gábor a 25., a magyar csapat az 5. (She)
Németh Gábor a 25. helyet szerezte meg a 230 fős mezőnyben a Buenos Aires melletti Pilar Golf Clubban rendezett footgolf-világbajnokságon.
jan. 11
10:38
Videó: Lionel Messi sohasem látott módon kelt életre (She)
Lenyűgöző képet készítettek Lionel Messiről. A 2015-ös Aranylabda egyik nagy esélyesét azonban nem fotózták, hanem megfestették, méghozzá a karrierjéhez kapcsolódó számokból. Íme, Messi góljai, mérkőzései és elismerései egyedi kivitelezésben!
jan. 11
10:54
Fucsovics a legjobb 200-ban (Infostart)
Az élcsoportban nem történt változás a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, a legjobb magyar, Fucsovics Márton viszont 21 helyet javítva feljött a 193. pozícióba a rangsorban.
jan. 11
11:12
Paks: ha lesz érkező, távozhat az U-válogatott (She)
Azt már korábban jeleztük, hogy nagy mozgás nem várható a labdarúgó NB I-ben 4. helyen telelő Paksi FC-nél, de az ősszel kevesebb lehetőséget kapó játékosok közül többen távozhatnak – ebbe a sorba tartozhat a nyáron Pécsről szerződtetett U-válogatott Kővári Róbert is.
jan. 11
11:14
Hertha: ma délután összefut Dárdai Pál és Szalai Ádám (She)
Megkezdte törökországi edzéseit Dárdai Pál csapata, a Hertha – a berlini labdarúgókra hétfő délután felkészülési mérkőzés is vár a Hannover ellen.
jan. 11
11:16
Tenisz: Karlovicnak nem a hetes a szerencseszáma (She)
A horvát Ivo Karlovicnak aligha a hetes a szerencseszáma, hiszen az Aucklandben zajló, 520 ezer dollár összdíjazású ATP-torna első fordulójában hetedik kiemeltként úgy kapott ki a kanadai Vasek Pospisiltől, hogy a győztes mindkét játszmában hét-hét nyert gémig jutott. Sydneyben a WTA-tornán a spanyol Carla Suárez-Navarro búcsúzott az első fordulóban hetedik kiemeltként.
jan. 11
11:30
Honvéd: két és fél évre írt alá a csatár Kispestre – hivatalos (She)
Eppel Márton 2018 nyaráig szóló szerződést kötött a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéddal, és hivatalossá vált az is, hogy nemcsak a nyártól, hanem már a tavasztól a kispestiek játékosa lesz.
jan. 11
11:30
Vízilabda: Már a nyitómeccs sorsdöntő lesz Benedekék számára (Agroinform)
Hétfőn este a magyar férfi vízilabda válogatott élet-halál harcot vív Görögország legjobbjaival a szerbiai Eb-n.
jan. 11
11:48
Újpest: Mbaye Diagne még nem tért vissza Magyarországra (She)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint még nem tért vissza a téli szabadságáról Újpestre a liák házi góllövőlistáját 11 góllal vezető Mbaye Diagne.
jan. 11
11:48
Német állampolgár lesz Dante? (Infostart)
A német állampolgárság felvételén gondolkodik Dante, a VfL Wolfsburg brazil labdarúgója.
jan. 11
11:50
Női kézi BL: a hétvége legjobbjai között az ETO kapusa (She)
Felemás eredménnyel kezdték a magyar csapatok a középdöntős fázis nyitó körét a női kézilabda Bajnokok Ligájában: az FTC-Rail Cargo Hungaria szoros meccsen kikapott a szezonban továbbra is veretlen Rosztov-Dontól, míg a Győri Audi ETO KC legyőzte a címvédő Buducsnoszt Podgoricát. A győriek kapusa, Kari Aalvik Grimsbö kiválóan védett, nem csoda, hogy ott találjuk a hétvége legjobbjai között.
jan. 11
11:52
Serie A: ezt a három játékost akarja az olasz listavezető (She)
Nikola Makszimovics (Torino), Héctor Herrera (Porto), Christoph Kramer (Bayer Leverkusen) – ezt a három labdarúgót már télen szívesen látná soraiban az olasz bajnokság tabelláját fél távnál vezető Napoli.
jan. 11
12:06
Tipp: Müllernek könnyű dolga lehet fáradt ellenfele ellen (Agroinform)
A horvát ellen fogadunk, aki várhatóan csak városnézésre ruccant át Sydneybe.
jan. 11
12:24
Kemény Dénes: Ezért sok a szerb játékos a magyar bajnokságban (Infostart)
Az, hogy a női vízilabda egyre jobban felveszi a férfi csapatok jellegét, ritmusát, látványosságát, sokat segít a sportág világszintű népszerűsítésének - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Kemény Dénes.
jan. 11
12:24
Videó: az angol válogatott csatár elszólta magát, majd jót nevetett (She)
A hétfőn 38. születésnapját ünneplő Emile Heskey volt a BBC szakértője a Tottenham Hotspur–Leicester (2–2) City angol FA-kupa-mérkőzésen. A Bolton Wanderersben még aktívan játszó csatártól azt kérdezte Gabby Logan műsorvezető, hogy melyik csapat nyeri meg a mérkőzést. Heskey frappáns választ adott.
jan. 11
12:42
Női kézi NB I: korábban kezdődik a keddi győri rangadó (She)
A Győri Audi ETO KC tájékoztatása szerint a televíziós közvetítés miatt fél órával korábban kezdődik a csapat keddi, Érd elleni bajnokija.
jan. 11
12:44
Németország: mesterhármassal kezdte az évet Kalmár Zsolt! (She)
Fiatal magyar labdarúgója főszereplésével 13–0-ra megnyerte idei első felkészülési mérkőzését a német másodosztályú bajnokság tabelláját vezető RB Leipzig.
jan. 11
12:46
Légiósok: Gyurcsóval lehet számolni, Dzsudzsák is a gólszerzőink között – körkép (She)
A nyári labdarúgó Eb-hez közeledve a Nemzeti Sport Online-on hétről hétre igyekszünk összefoglalni légiósaink elmúlt heti teljesítményét, kiemelt figyelmet fordítunk a válogatott játékosokra, hogy megfelelő képet kapjunk formájukról. A legtöbb bajnokságban még tart a téli szünet, de így is négy magyar szerzett gólt az elmúlt hétvégén.
jan. 11
13:00
Úszás: ezt a szerződést tépte szét Hosszú Katinka (She)
A Magyar Úszószövetség – az összegek megjelölése nélkül – a nyilvánosság elé tárta azt a formaszerződést, amelyet az ötszörös világbajnok Hosszú Katinka múlt szerdai sajtótájékoztatóján a kamerák kereszttűzében látványosan széttépett.
jan. 11
13:02
Jégkorong: a Városligetben lesz az 1. Magyar Hoki Napja (She)
Január 23-án rendezik meg első alkalommal a Magyar Hoki Napját a Városligeti Műjégpályán és szintén azon a napon tartják a Jégpályák Éjszakáját.
jan. 11
13:04
NB I: a Honvédba nem fért be, most Drogba csapattársa lehet (She)
Olasz sajtóértesülések szerint Lucas Ontivero, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd korábbi játékosa a kanadai Montreal Impacthez kerülhet kölcsönbe.
jan. 11
13:06
Bundesliga: német lehet a 13-szoros brazil válogatott (She)
A német állampolgárság felvételén gondolkodik Dante, a VfL Wolfsburg brazil labdarúgója.
jan. 11
13:08
Asztalitenisz: 20 millióért a budapesti World Touron (She)
Több mint 40 magyar indul az asztaliteniszezők budapesti World Tour-versenyén. A mieinken túl ötvenhat ország több mint 400 versenyzője áll asztalhoz az eseményen.
jan. 11
13:36
Man. City: meghibásodott a repülő, rajta Kompanyval (She)
Angol hírügynökségi beszámolók szerint meghibásodott az a repülő, amely Vincent Kompanyt, a Manchester City klasszisát is szállította.

Keresés