Gazdasági hírek - TOP 24 óra

ma
8:12
Mutatjuk a lengyel Lidl árait – köszönőviszonyban sincsenek a magyarral (vg.hu)
A Zakopanéban található Lidlben minden második vásárló magyar volt, nem véletlenül: látványosan olcsóbb több termék ára, mint idehaza.
ma
15:57
Annyi aranyat rejthet Magyarország egyik hegysége, amennyit elképzelni sem lehet (Agrotrend)
Akár 50.000 milliárd forint értékű nemesfémet is rejthet a Magyarország északi részén fekvő Börzsöny- hegység. A nemesfémek együttes értéke akkora, hogy a teljes jelenlegi magyar államadósságot ki lehetne vele egyenlíteni.
ma
19:18
Nagyon sok magyar autós nem tud a friss szabályról: azonnal ugorhat a jogsi, egyre több sofőrt érint (Pénzcentrum)
Ismét eltelt egy hét, beköszöntött a tél, és sokan már ráfordultak a karácsonyi bevásárlószezonra. Összeszedtük, melyek voltak a 48. hét legolvasottabb, legérdekesebb és legfontosabb cikkei a Pénzcentrumon! A cikkeket a címekre vagy a kiajánló dobozra kattintva lehet elolvasni.
ma
5:51
Mi legyen a sok hamuval télen? (Agrofórum)
A fatüzelésű kályhatulajdonosok gyakori kérdése, hogy mi legyen a sok hamuval? De ugyanígy a grillezőből, kemencéből kikerülő hamu is idetartozik.
ma
16:42
Szándékosan szennyezték koronavírussal az élelmiszereket, meglepő felfedezésre jutottak (Portfolio)
A koronavírus napokig képes megmaradni egyes fogyasztásra kész élelmiszereken - erősítették meg brit szakértők a BBC beszámolója szerint.
ma
12:21
Az oroszok fegyvere működik, egyetlen esélye van az uniónak (TőzsdeFórum)
Komoly krízis előtt áll Európa, azonban a probléma még súlyosbodhat is
ma
7:45
Moszkva már válaszolt is az orosz olajra bevezetett ársapkára (Növekedés)
Mihail Uljanov, Oroszország bécsi főképviselője szerint Európa mostantól orosz olaj nélkül fog maradni. Oroszország nem fogadja el az Európai Unió és a G7 csoport által bevezetett, hordónként 60 dolláros olajárplafont - mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.
ma
11:18
Örökösödési illeték 2022: mutatjuk mennyi az örökösödési illeték, kinek kell fizetni! (Pénzcentrum)
Magyarországon a vagyonszerzés bizonyos eseteiben illetéket kell fizetnünk arról, hogy milyen esetekben keletkezik illetékfizetési kötelezettség, az illetéktörvény rendelkezik. Az illetékek egyik speciális típusába tartozik az örökösödési illeték is, amit az örökölt vagyontárgy tiszta értéke után kell befizetnünk. Nézzük, melyek az örökösödési ille
ma
3:15
A 6-os lottó sorsolást várod? Kár! Kidobhatod a szelvényt már most a kukába (ProfitLine)
A hazai állami nyereményjátékok közül a lottó a legkedveltebb hosszú évtizedek óta. A lottójátékok között jelentős különbség van abban, hogy milyen esélyünk van megnyerni a fődíjat. Mert ugye az összes lottó úgy van kitalálva, hogy csak a főnyereménnyel lehet igazán komoly pénzt nyerni, a többi, az csak népámítás, semmi, nudli.
ma
4:57
A tanárok gyorséttermi bért, a sportolók havi 1,6 milliós fizetést kapnak, a magyar edzők brit szinten keresnek (G7)
Az 50 év alatti általános iskolai tanárok és óvodapedagógusok kevesebbet keresnek, mint a titkárok és titkárnők, de a legtöbb gépkezelő is jobban keres.
ma
9:21
Moszkva már válaszolt is az orosz olajra bevezetett ársapkára (Növekedés)
Mihail Uljanov, Oroszország bécsi főképviselője szerint Európa mostantól orosz olaj nélkül fog maradni. Oroszország nem fogadja el az Európai Unió és a G7 csoport által bevezetett, hordónként 60 dolláros olajárplafont - mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.
ma
2:18
Retro dizájnnal csökkentené hulladékmennyiségét a McDonald’s: ez lehet a jövő Európában? (NRGreport)
A McDonald's újrafelhasználható csomagolásáról készült fotók a múlt héten terjedtek el, és a közösségi média felhasználói imádják a retro dizájnt.
ma
0:39
Elhunyt Hegedűs Zsuzsa szociológus, volt miniszterelnöki főtanácsadó (Növekedés)
Elhunyt Hegedűs Zsuzsa volt miniszterelnöki főtanácsadó szombaton - értesült a családhoz közel álló forrásból az MTI.
ma
12:00
Még magasabbra emelkedtek a kamatok, itt az állampapírok feketelistája (Privátbankár)
Az elmúlt egy hétben tovább emelkedtek a hozamok Magyarországon, így magasabb megtérülést lehet elérni számos állampapírral. A megtakarítási piac mostanában bonyolulttá vált, ezért egy feketelistán foglaltuk össze azokat az állampapírokat, amelyek megvásárlása hátrányokkal járhat. Banki kötvényeket vegyünk, vagy állampapírt a banktól?
ma
13:48
Óriási baj van az üzemanyagoknál - a kormányközeli kutató cég is elismerte (Menedzsment Fórum)
A vezető szerint az egyre súlyosabb piaci feszültség Magyarországra is be fog gyűrűzni, akár veszélybe sodorhatja a benzinárstopot is.
ma
21:18
Végrendelet minta 2022: mutatjuk, mikor érvényes egy végrendelet, mik a követelmények! (Pénzcentrum)
Akkor van szükségünk végrendeletre, amikor a törvényes öröklési rendtől eltérően szeretnénk halálunk esetére a földi javainkról rendelkezni, bármilyen okból kifolyólag történjen is ez. Végrendeletet majdnem bárki írhat, azonban, hogy egy végrendelet érvényes legyen és ne jelentsen valós kockázatot a végrendelet megtámadása, be kell tudnunk tartani
ma
16:24
Friss! A Hatoslottó nyerőszámai a 48. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták a Hatoslottó 2022/48. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 49. héten 705 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos lottón.
ma
13:48
Európa szembeszáll Amerikával - Új uniós mestertervet lepleztek le (Portfolio)
Az amerikai szubvenciókkal szemben egy európai uniós szuverenitási alap létrehozását szorgalmazta az európai ipari projektek támogatására Thierry Breton belső piacért felelős európai uniós biztos egy vasárnap megjelent francia lapinterjúban.
ma
17:51
Nők 40 kedvezményes nyugdíja: az ápolási díj beleszámít-e a jogosító időbe? (Adózóna)
Nők 40 kedvezményes nyugdíjához jogosító időnek számít-e az az időszak, amikor súlyosan beteg gyermekre tekintettel ápolási díjban részesül valaki? Szükséges-e keresőtevékenységgel szerzett jogosultsági idővel rendelkezni ebben az esetben, hogy a nők 40 kedvezményes nyugdíjának lehetőségével élhessen? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő
ma
6:51
Megnyitott a tesztüzem után Szarvas világszínvonalú luxusétterme (KKV Magazin)
Új étlappal, főként helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők csúcskávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. A Délkelet-Magyarország egyik legszebb településén található, megfizethető luxusétterem tulajdonosai, Szin Csaba és Szin Bence minden követ megmozgattak annak érdekében, hogy a
ma
7:12
Itt a karácsonyi ajándékok toplistája: ezekből kell hiányra készülni, rengetegen állnak értük sorba (Pénzcentrum)
Az elmúlt évek elektronika ipari viszontagságai után idén rendkívül bizakodóak a legnagyobb hazai boltláncok. A Pénzcentrum értesülései szerint átfogó hiányra nem kell számítani, de azért akadnak olyan termékek, amik nem biztos, hogy kaphatóak lesznek a karácsonyi hajrában. Sőt, egyes elektronikai kereskedők már most korlátozzák, hogy például a leg
ma
19:06
Amerika ezzel meg is nyerné a következő világháborút (Privátbankár)
A világ első 6. generációs stratégiai bombázója a Pentagon válasza a Kínával való jövőbeni konfliktussal kapcsolatos növekvő aggodalmakra. A B-21 Raider „digitális bombázó”, amely felhőtechnológiát tartalmaz, lehetővé téve a gyorsabb frissítéseket. Káncz Csaba jegyzete.
ma
13:51
Lassan nem az a kérdés, mennyibe kerül a benzin (24.hu)
A kormányközeli kutatóintézetnél sem derűlátóak már.
tegnap
23:00
Álhír miatt megrohanták a benzinkutakat Magyarországon (Portfolio)
Pénteken délután egy olyan álhír kezdett terjedni az országban, hogy éjféltől eltörli a kormány a 480-as hatósági üzemanyagárat, ezért estefelé több budapesti és vidéki benzinkúton is sorokban álltak az autók, de sok helyen nem kaptak hatósági áras üzemanyagot - derült ki az RTL Híradó szombat esti riportjából.
ma
16:00
Hódít egy különös befektetési tipp, amivel megsokszorozhatod a pénzed (Portfolio)
Diverzifikálni szeretnéd a portfóliódat? A hagyományos bölcselet szerint többek között aranyba, műtárgyakba, régiségekbe vagy borba érdemes fektetned a pénzed, egy meglepő tanulmány szerint azonban van egy sokkal jövedelmezőbb befektetés is: a Lego. Mutatjuk, miért érdemes elgondolkodnod ezen a különös befektetési formán, illetve összeszedtük, mily
ma
5:18
3 napos időjárás-előrejelzés: ekkor éri el a csapadékzóna hazánkat (Agroinform)
A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a 10 fokot is.
ma
12:24
Íme az amerikai titkosszolgálat forgatókönyve az orosz-ukrán háború következő hónapjaira (vg.hu)
A megfigyelések alapján mindkét fél megpróbálja rendezni sorait, gondoskodni az utánpótlásról és újjáépíteni a lerombolt létesítményeket. Ez különösen Ukrajna számára fontos.
ma
17:06
Tényleg eljött a vég Magyarország egyik legrégebbi iparvállalata számára? (Portfolio)
Úgy tűnik, hogy a dunaújvárosi vasmű a jelenlegi formájában nem biztos, hogy megéli a 70. születésnapját. Az elmúlt évek rendkívül hosszú eseménysorozata a héten tragikus fordulatot vett, és a negatív folyamatok felgyorsultak azzal, hogy az áramlekapcsolás miatt az üzemek biztonságos leállítása vált az elsődleges céllá Dunaújvárosban. Röviden felvá
ma
16:24
Itt az orosz reakció az olajársapkára (Infostart)
Egyelőre nem változtatnak eddigi kitermelési politikájukon a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagjai, valamint a szervezeten kívüli nagy olajtermelők, köztük Oroszország sem – az erről szóló döntés az úgynevezett OPEC+ csoportba tartozó országok online formában tartott tanácskozásán született.
ma
14:24
Elindult az építkezés: ez lesz a világ leghosszabb víz alatti alagútja (Agroinform)
Már épül a 18 kilométeres víz alatti alagút.
ma
9:21
A tanárok gyorséttermi bért, a sportolók havi 1,6 milliós fizetést kapnak, a magyar edzők brit szinten keresnek (G7)
Az 50 év alatti általános iskolai tanárok és óvodapedagógusok kevesebbet keresnek, mint a titkárok és titkárnők, de a legtöbb gépkezelő is jobban keres.
ma
19:48
7 napos időjárás-előrejelzés: Egy időre megszűnnek az éjszakai fagyok (Agroinform)
Marad a borús, felhős, néhol esős időjárás.
ma
13:21
A fügekaktusz minden porcikáját hasznosítják Szicíliában (Magyar Mezőgazdaság)
A fügekaktusz termése ehető, és nemcsak eredeti termőhelyén, Mexikóban és Dél-Amerikában fogyasztják, hanem szerte a világon. Szicíliában is régóta termesztik, és a jó minőség, nagy méret érdekében speciális termesztéstechnológiát fejlesztettek ki. A térségben hagyományosan likőrt, lekvárt és fügesajtot is készítenek belőle, az utóbbi időben pedi
ma
10:21
Részegen ne másszunk galambdúcba (Magyar Mezőgazdaság)
Megszállott és egészen ittas galambász járt pórul egy öt méter magas galambdúcban.
ma
10:00
Nincsenek jó híreink a jövő heti időjárással kapcsolatban (vg.hu)
.
ma
8:33
Lengyelország: rés a pajzson, januártól vége a kedvezményes ÁFA-kulcsoknak (Agrotrend)
Az Európai Bizottság nem engedélyezte Lengyelország számára a kedvezményes ÁFA-kulcsok további alkalmazását.
ma
7:42
Az RTL szerint egy kör-sms után alakultak ki sorok a benzinkutaknál (444.hu)
December 31-ig mindenképp marad az ársapka az üzemanyagokon, valaki azonban azt terjesztette, hogy mégsem.
ma
17:00
Kiderült, mit lépnek az olajhatalmak az árplafon után (Portfolio)
Egyelőre nem változtatnak eddigi kitermelési politikájukon a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagjai, valamint a szervezeten kívüli nagy olajtermelők, köztük Oroszország sem - az erről szóló döntés az úgynevezett OPEC+ csoportba tartozó országok online formában tartott tanácskozásán született vasárnap.
ma
14:48
Nem az a kérdés, hogy mennyibe kerül, hanem az, hogy van-e elég üzemanyag (Agroinform)
Vészes jóslatok a szakértőtől.
ma
10:48
Ilyen lakáshitelek jöhetnek jövőre (Privátbankár)
Több tízezer forinttal is megnőhet a törlesztő részlet.
ma
10:39
Ha igaza lesz jegybanknak, akkor durván megdrágulnak a lakáshitelek 2023-ra (rtl.hu)
Jövőre már luxus lehet a lakáshitel.
ma
10:30
Tűzszünet nincs, de visszaengedik az őslakosokat (vg.hu)
Egyelőre nem határozták meg, hogy mikor térhetnek vissza földjeikre az erőszak miatt elmenekültek.
ma
4:51
Mit tehetek, hogy tovább elálljon a tárolt fokhagyma? (Agrofórum)
Nagyon sok fokhagymám termett az őszi ültetésűből idén. Felszedés után úgy tároltam mostanáig, ahogy a „nagykönyvben” meg van írva: hűvös, szellős helyen. Szomorúan tapasztalom, hogy elkezdtek hajtani, gyakorlatilag az összes. Tanácsukat kérem, jövőre miket kell betartanom, hogy tovább elálljon a tárolt fokhagyma?
ma
16:18
Minden lakossági díját megemeli a Vodafone (Portfolio)
Közel 10 százalékkal emeli a már meglévő előfizetői díját a Vodafone, a díjemelést az inflációval indokolják - írja az Azenpenzem.
ma
16:06
Az ukrán nők tízezrei és nagymamák is szembeszállnak Putyin hadseregével (Menedzsment Fórum)
A több mint kilenc hónapja tartó orosz-ukrán háborúban nemcsak a férfiak, hanem sok nő is harcol – a rendelkezésekre álló számok alapján az ukrán honvédnők száma több tízezresre mérhető.
ma
10:48
Sötét trükkel támadnak a leggátlástalanabb bűnözők - ez a recept, amivel téged is átvernek (Portfolio)
A digitális gazdaság bővülésével egyre többen kezdték el online intézni ügyeiket, a tapasztalatlan felhasználók tömegei pedig a csalók étvágyát is felkeltették, akik egyre kreatívabb módszerekkel és egyre szervezettebben vadásznak áldozataikra. Cikkünkben utánajártunk az elmúlt időszak legnépszerűbb csalási módszereinek, megmutatjuk, mire kell figy
ma
21:15
Kétmilliárd forint uniós forrás érkezett Békés megyébe (ProfitLine)
Csaknem kétmilliárd forint fejlesztési forrást nyert el több Békés megyei település az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből - tájékoztatta csütörtökön közleményben az MTI-t a Békés Megyei Önkormányzat.
ma
15:18
Magyarország mentesül az olajársapka alól (Agroinform)
Az alkunak köszönhetően hazánkra nem vonatkozik az olajársapka.
ma
17:42
Moszkva az ársapkáról: csak piaci áron szállítunk (Infostart)
Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy az orosz kormány olyan mechanizmust fog kidolgozni, amely megtiltja a kereskedelmet az olajárak felső határának feltételével.
ma
12:39
Katasztrófát okozna az orosz atomenergia szankcionálása (Demokrata)
Nem csak az üzemanyagárstop válna fenntarthatatlanná – mondta a szakértő az Origónak.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: