2019. március 11. hétfő

márc. 11
0:03
Szünetre megy a tavasz? Durva változásra számítson a jövő héten (Blikk)
Búcsút inthetünk a tavaszias időjárásnak, újra elő kell venni a nagykabátokat, ugyanis viharos széllel kezdődik a hét, emellett záporokra, néhol hózáporra is készülni kell.
márc. 11
4:51
Megint tél!? Készülj, nemcsak eső, hó is jön! Ide adtak ki veszélyjelzést (Blikk)
Viharos széllel kezdődik a hét, emellett záporokra, néhol hózáporra is készülni kell. Hajnalban mínuszok is lesznek, s néhol napközben is 10 fok alatt maradnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
márc. 11
5:18
Szélvihar miatt adtak ki figyelmeztetést (Hírstart)
Az ország legnagyobb részén erős szél fúj, 16 megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
márc. 11
5:27
Hózáport is hozhat mutatóban a változatos időjárás (Kiderül)
Megmaradó, vagy számottevő mennyiségű hóra nem kell készülni. Kedden az éjjeli, hajnali órákban rövid ideig tartó, futó hózápor előfordulhat a Dunántúl nyugati, északnyugati részében.
márc. 11
5:30
Itt az előrejelzés a hosszú hétvége időjárásáról (Infostart)
Hajnalban mínuszok is lesznek, néhol napközben is 10 fok alatt maradnak a maximumok, néhol hózáporra is készülni kell.
márc. 11
6:06
Fokozatosan veszít az erejéből a viharos szél (Hírstart)
Hétfőn legfeljebb 13 fokig emelkedik a hőmérséklet.
márc. 11
6:12
Viharos széllel most robog át az országon a hidegfront (Hírstart)
Folytatódik a frontokkal tarkított időjárás, most például egy erős hidegfront érkezik sokfelé viharos széllel. A déli tájak kivételével mindenütt derült, napos idő várható, majd dél felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Szórványosan, elsősorban délnyugaton várható eső, zápor, a magasabb helyeken havas eső sem kizárt. Eleinte még nagy területe
márc. 11
6:42
Készüljön! Idén sokkal durvább lesz a tavaszi fáradtság (Hírstart)
Rengeteg front vonult át Magyarországon, ezért a tavaszi fáradtság időszaka a szokásosnál is megterhelőbb lesz a szervezetre idén – hívta fel a figyelmet Pintér Ferenc meteogyógyász az M1 aktuális csatornán pénteken. Fotó: Pixabay.com A végletek közt mozgó, változékony időjárás a klímaváltozás megjelenési formája, ezért igyekezni kell hozzászokni.
márc. 11
7:42
Szélviharral tört be a hidegfront (Hírstart)
Narancssárga figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt.
márc. 11
7:44
Megtévesztően szép még az idő, de Borzalmas fordulatok várhatók, ha teheted, maradj otthon! (Hírstart)
Hidegfront van, a brutális széllökések miatt hajnalban sok vonat sem közlekedett, később jön a zápor, a zivatar, a jégdara és a HÓ!
márc. 11
8:48
Pusztít a szélvihar Magyarországon (Infostart)
Hetven kilométeres szél tombol óránként sok helyen Veszprém megyében is hétfőn, a magasabban levő helyeken ennél is erősebb lehet, ezért a meteorológiai szolgálat elsőfokú riasztást adott ki. Budapesten és Pest megyében is károkat okozott a vihar.
márc. 11
9:12
Pusztít a szélvihar Magyarországon (Hírstart)
Hetven kilométeres szél tombol óránként sok helyen Veszprém megyében is hétfőn, a magasabban levő helyeken ennél is erősebb lehet, ezért a meteorológiai szolgálat elsőfokú riasztást adott ki. Budapesten és Pest megyében is károkat okozott a vihar.
márc. 11
9:39
Délelőttre még az ország nagy részén riasztás érvényes (Kiderül)
Az éjszakaihoz hasonló szélvihar már nem várható, de a déli órákig továbbra is lehetnek viharos lökések az ország nagy részén. A délután folyamán északnyugaton léphet fel még viharos erősségű széllökés.
márc. 11
10:48
Fennakadások vannak a vonatközlekedésben a viharos szél miatt (Hírstart)
A Rákosrendező-Fót-Vácrátót közötti szakaszon szünetel a vonatközlekedés.
márc. 11
10:50
Viharos gyorsasággal érkezik a hidegfront (Hírstart)
Vasárnap este megérkezik az a hidegfront, mely néhány napra rendezi az elmúlt időszak átlag feletti hőmérsékleteit: márciusnak megfelelő értékeket jegyzünk majd. A front átvonulása 95 km/órás széllökéseket okozhat.
márc. 11
11:06
Visszatér a tél (Hírstart)
Mégha rövid időre is, de visszatér hazánkba a tél. A komoly lehülés mellett holnap, az esti lehűlést követően helyenként, majd szerdán este északkeleten átmenetileg havas esőbe, hegységeinken rövid ideig hóba válthat az esetleges csapadék. Hétvégére azonban visszatér a tavasz. Fotó: Unsplash.com Hétfőn egy hidegfront hatására kezdetben délen lehet
márc. 11
12:48
A hétvége ismét jóval melegebb lehet a megszokottnál (Kiderül)
Mindössze néhány napig marad a normál márciusi tartományban a hőmérséklet, a hétvégén már 18 fok körül alakul a maximum. A széltől sem szabadulunk, többször fordul majd elő erős, olykor viharos széllökés a héten.
márc. 11
13:24
Hétfő hajnal: az ország nagy részére riasztást adtak ki a szélvihar miatt (Hírstart)
A riasztás pár órán belül bekövetkező rendkívüli időjárási jelenségre figyelmeztet. A térképen látható, hogy a riasztás az ország csaknem teljes részére érvényes. (met.hu)
márc. 11
13:51
Északnyugaton délután is riasztás érvényes a viharos szélre (Kiderül)
A hétfő éjszaka és délelőtt viharos széllel telt, az ország nagy részén volt érvényben riasztás, figyelmeztetés. Délutánra mérséklődik a szél, kivéve az északnyugati területeket.
márc. 11
14:00
Budapesten okozta a legnagyobb károkat az éjszakai vihar (Hírstart)
Több helyen fákat döntött ki vagy ágakat tört le a viharos erejű szél, de épületek tetejét, vakolatát, kéményét is megbontotta - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn délben az MTI-vel.
márc. 11
14:00
Fákat döntött ki, házakat rongált meg a viharos szél az egész országban, videókon a károk (Szeretlek Magyarország)
A legnagyobb problémák Pest megyében és Budapesten voltak. Az előrejelzés szerint továbbra is szeles idő várható.
márc. 11
14:54
Mutatjuk, mennyi eső hullhat hétfő estig (Kiderül)
Kisebb, pár milliméteres esőre van kilátás a délnyugati területeken hétfő délután: a legnagyobb mennyiség várhatóan 5 milliméter lesz. Északnyugaton megdörrenhet az ég.
márc. 11
16:24
A szárazság a tavaszi munkákat is gátolja (Hírstart)
Hidegfront érkezik a héten, de a várható csapadék nem lesz elég ahhoz, hogy enyhüljön a talajok szárazsága. Az őszi vetéseknek óriási szükségük lenne az esőre. A csapadék hiánya a tápanyagpótlás munkálatait is akadályozza.
márc. 11
20:36
Márciusi hózáporok hegycsúcsainkon (Hírstart)
Hózáporokat hozott a lehűlés, magasabban fekvő tájainkon rövid havazás alakult ki hétfő délután.
márc. 11
22:30
Pár napra visszaköszön a télies időjárás (Hírstart)
Az enyhe napok után hűvösebbre fordult az időjárás, és a következő napokban is hidegebb marad – jelezte a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Az előrejelzés szerint a hegyvidéken, az 1000 méternél magasabban fekvő tájakon új, 10 és 20 centiméter közötti hótakaró alakul ki, elsősorban Délnyugat-Szerbiában várható jelentősebb havazás.

Keresés