Hírarchívum - Számítástechnika - 2020 augusztus 3.

2020. augusztus 3. hétfő

aug. 3
0:06
Trump keményen odacsap a kínai szoftvervállalatoknak (Napi)
Donald Trump a napokban lépéseket tesz kínai szoftvervállalatok ellen - közölte vasárnap Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Fox televíziónak adott interjújában.
aug. 3
1:51
Fény derült a Stonehenge hatalmas kőtömbjeinek eredetére (Hírstart)
A Science Advance nevű szaklapban publikált tanulmány megállapításai szerint a Stonehenge 52 homokkőtömjéből legalább 50 az építménytől körülbelül 25 kilométerre található erdős területről származik.
aug. 3
4:39
Módosulnak a szavatosság és jótállás szabályai (Mínuszos)
Módosulnak a szavatosság és jótállás szabályai jövőre, sávos lesz a jótállási idő, és jön az e-jótállási jegy, valamint bővülhetnek a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési keretei is. A kihirdetés előtt álló kormány-, illetve miniszteri rendelet alapján a mostani egy évvel szemben a termék árához igazodó, sávos, 1-2-3 éves jótállási időtartamokat ve
aug. 3
5:39
MNB: gondok a KÖBE informatikai biztonságával (Mínuszos)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 25 millió forint bírságot szabott ki a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületre (KÖBE), mások mellett az it-biztonságot érintő jogsértések miatt. Bár a jegybank több jelentős hiányosságot is azonosított, ezek alapvetően nem érintik a biztosító megbízható működését – közölte a felügyeleti hatóság. Az MN
aug. 3
6:09
Megfejtették a Stonehenge gigászi kőtömbjeinek rejtélyét (Hírstart)
A szakembereknek geokémiai vizsgálatokkal sikerült megállapítaniuk, hogy az angliai Wiltshire megyében található építmény 52 homokkőtömbjéből 50 a nagyjából 25 kilométerre fekvő West Woodsból származik.
aug. 3
6:39
Új csillag született: megvannak a Twittert feltörő hackerek (Mínuszos)
Egy 17 éves floridai tinédzsert és két fiatal férfit tartóztattak le az amerikai hatóságok a Twitter elleni júliusi hackertámadás elkövetésének gyanújával, amelynek során feltörték ismert személyiségek fiókját. A floridai hatóságok bejelentették, hogy vádat emeltek a 17 éves Graham Ivan Clark ellen, és tőlük függetlenül a szövetségi igazságügyi min
aug. 3
7:09
Kiderült: Egy 17 éves tini állhat a Twitter feltörése mögött - már le is tartóztatták (Hírstart)
Egy 17 éves floridai tinédzsert és két fiatal férfit tartóztattak le az amerikai hatóságok a Twitter elleni júliusi hackertámadás elkövetésének gyanújával, amelynek során feltörték ismert személyiségek fiókját, s a kárvallottak között volt Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje, Barack Obama volt elnök és Bill Gates, a Microsoft alapítója.
aug. 3
7:39
Öntudatra ébredt a Facebook (Mínuszos)
Pert indít a Facebook az uniós bíróságon az Európai Bizottság ellen. A közösségi oldal azért pereli be a brüsszeli testületet, mivel az, a cég ellen folyó versenyjogi vizsgálatok során, olyan információk és dokumentumokat kért be átvizsgálásra a vállalattól, amelyek a Facebook szerint “rendkívül érzékeny” adatokat tartalmaznak és nincsenek összefüg
aug. 3
7:51
Egy floridai tinit és két társát vádolják a Twitter elleni hackertámadással (Hírstart)
Úgy tűnik, hogy a nagyszabású akció mögött elég fiatal elkövetők álltak.
aug. 3
8:09
Egy floridai tinédzser állt a Twitter elleni nagy hackertámadás mögött (Hírstart)
Egy 17 éves amerikai tinédzsert, név szerint Graham Ivan Clarkot vádolt meg a floridai bíróság azzal, hogy két fiatal ismerőse, a 22 éves Nima Fazeli és a 19 éves Mason Sheppard oldalán hackertámadást indítottak a Twitter ellen. A mikroblog elleni eddigi legnagyobb
aug. 3
8:15
Hekker támadás vágta le a Garmin rendszerét, de már működik (Hírstart)
Hétfőn hivatalosan is elismerte a Garmin, hogy július 23-án kibertámadás érte a vállalat szervereit. Az érintett online szolgáltatások mostanra újra működnek, a cég szerint nem kerültek illetéktelen kézbe felhasználói adatok.
aug. 3
8:15
Háborús zónában találta magát a TikTok (Bitport)
A Trump-adminisztráció legújabb célpontja a kínai kézben lévő közösségi alkalmazás, amelynek egyik legfontosabb piaca az Egyesült Államok. Az elmúlt napokban a kitiltástól a felvásárlásig minden opció előkerült.
aug. 3
8:45
Tényleg a Microsoft veheti meg az amerikai TikTokot (Hírstart)
Satya Nadella, a Microsoft vezetője szerint szeptember 15-ig lefolytatnák a tárgyalásokat a TikTok amerikai leányvállalatának felvásárlásáról.
aug. 3
8:57
A Microsoft bekebelezné a TikTokot (Hírstart)
A Microsoft amerikai technológiai óriásvállalat tárgyalásokat folytat a TikTok videomegosztó közösségi hálózat egy részének felvásárlásáról.
aug. 3
9:27
Mostantól nemkívánatos alkalmazás a CCleaner a Microsoft szerint (Hírstart)
Évekig tartó haragszomrád után most már nyíltan is kimondja a Microsoft, hogy rossz ötlet felengedni gépünkre a széles körben használt szoftvert.
aug. 3
10:03
A Microsoft felvásárolná a TikTokot (24.hu)
Érdekes csavar a TikTok-történetben.
aug. 3
11:09
Fel akarja vásárolni a Microsoft a TikTokot, de Magyarországon kínai kézben maradhat az alkalmazás (Hírstart)
Az amerikai óriáscég már Donald Trumppal is tárgyalt arról, hogy megvennék a világszerte népszerű kínai videómegosztó alkalmazást.
aug. 3
11:27
CIO Hungary 2020: válságkezelő praktikák informatikai vezetőknek (Bitport)
Másfél évtizede nem volt ennyire aktuális kérdés a válságálló IT. A konferencia az építéséhez ad muníciót.
aug. 3
11:42
Elhunyt a számítógépes egér atyja (24.hu)
91 évesen távozott William English mérnök és feltaláló.
aug. 3
11:45
Gyász: elhunyt a legelső számítógépes egér atyja (Hírstart)
A modern számítógépes interfészek egyik úttörő feltalálója, William English 91 éves korában meghalt – írta meg a New York Times.
aug. 3
11:51
Elhunyt a számítógépes egér atyja (Hírstart)
91 évesen távozott William English mérnök és feltaláló.
aug. 3
12:03
Amit a mobilokról tudni kell (Hírstart)
Közzétette adatait az okostelefon-piac második negyedévi alakulásáról a Counterpoint piackutató cég: a forgalom 24 százalékkal csökkent a koronavírus-járvány által legjobban sújtott időszakban, ilyen mértékű visszaesés még nem volt a szektorban.
aug. 3
12:15
Felesleges körök: bemutatkozott a Black Shark 3S (Hírstart)
A Black Shark 3 széria félgenerációs frissítése elég csalódást keltően alakult. Pro modell nincs és alig van változás az előző modellhez képest. Már az elején leszögezhető, hogy Black Shark 3-ról biztosan nem éri majd meg 3S-re váltani. A rendszerchip változatlan, RAM tekintetében is csak egy verzió van és a kamerákhoz sem nyúlt a Xiaomi. Az
aug. 3
12:27
Egy rajongó felcserélte a Star Wars-filmek címeit, és igazából nem lehet vele vitatkozni (Hírstart)
Egyetértünk, Anakin?. A @fake.disney.facts nevű TikTok-felhasználó egy hamar virálissá váló videójában amellett érvelt, hogy az eddigi kilenc Csillagok háborúja-film közül egynél sem egyezik a cím és a cselekmény, ezért "kijavította" őket.
aug. 3
12:33
Videó veszi sorra az utóbbi évek Star Wars filmjeinek összes űrhajóját (Hírstart)
A Disney a napokban folytatta azon, oldalunkon már korábban is többször szerepelt videósorozatát, amiben sorra vesz bizonyos, a Star Wars filmekben szereplő elemeket egy klip keretében. Ezúttal az utóbbi években a mozikba került folytatástrilógia űrhajói kerültek sorra, amiket szépen egyenként bemutat az új videó.
aug. 3
13:21
A világ legdrágább receptkönyve a Microsofté (Hírstart)
Már a második olyan teaser jelent meg a Surface Duóról, amely főzés közben ábrázolja a Microsoft megjelenésre váró kétképernyős androidos eszközét.
aug. 3
14:15
Elkészült az emberi agy Google Earthje (Hírstart)
Azaz az emberi agy első háromdimenziós digitális atlasza.
aug. 3
14:21
Trumpék nekilátnak a kínai szoftvercégeknek is (Bitport)
A napokban várható amerikai korlátozások számtalan kínai vállalkozást érinthetnek, ez azonban éppen hogy felverte a kínai technológiai cégek árfolyamát a hazai tőzsdéken.
aug. 3
14:27
Még szigorúbban fogja Kína a videójátékozást (24.hu)
Nagyon figyelnek a 18 év alattiakra.
aug. 3
14:27
Valaki nem bírta kivárni a Microsoft Surface Duót, nyomtatott hát egyet (Hírstart)
Ha minden a tervek (és a kiszivárogtatások) szerint alakul, akkor akár már e hónap végén megismerheti a világ a Microsoft összehajtható androidos telefonját, a Surface Duót. Azonban van, aki már ennyit sem bír várni.
aug. 3
15:00
Fél óra alatt eljutnak a gyerekfotók a sötét webre (24.hu)
A gyermekek életének nyilvánossá tétele súlyosan sértheti a magánélethez való jogukat.
aug. 3
15:03
Extrém igénybevétel és szélsőséges körülmények között is működnek a Honor telefonok (Hírstart)
A Honor a felhasználói élmény folyamatos javítása mellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy termékei tartósak és megbízhatóak legyenek. A márka szigorú minőségi szabványokat határozott meg, melyek ellenőrzésére robotizált laboratóriumi tesztnek veti alá készülékeit a termékfejlesztés során és a piaci bevezetés előtt. A Honor okostelefonok ennek k
aug. 3
15:05
POS terminált csinálhat az iPhone-okból az Apple legutóbbi felvásárlása (Hírstart)
A cupertinói óriás az NFC-s kártyaelfogadáson dolgozó Mobeewave-et kebelezte be.
aug. 3
15:21
Fejhallgató-csatlakozó nélkül jön a Google Pixel 4A? (Startlap)
Folyamatosan újabb és újabb pletykák, találgatások látnak napvilágot a Google Pixel új telefonjáról - összeszedtük, mik keringnek...
aug. 3
15:33
Jövő héten érkezik a Xiaomi új csúcsmobilja (Hírstart)
Az alapításának tizedik évfordulóját ünneplő Xiaomi egy virtuális eseményt hirdetett meg augusztus 11-ére, várhatóan ezen mutatja be a kínai gyártó több más termék mellett legújabb zászlóshajóját, a Mi 10 Pro Plus modellt.
aug. 3
16:06
Váltságdíjat fizethetett a Garmin a hackereknek (24.hu)
A BleepingComputer biztonsági portál szerint legalábbis nagyon valószínű.
aug. 3
16:09
Javíthatatlan biztonsági hibát találtak az Apple bizonyos készülékeiben (Hírstart)
A probléma komolynak tűnik.
aug. 3
16:39
Megzabolázná az értesítéseket a Google Chrome (24.hu)
Elévülési időt kapnának az oldalak értesítései.
aug. 3
16:39
Egy MI fogja elmagyarázni, hogy mit érdemes tudni a műalkotásokról (Bitport)
Vagy legalábbis arról, hogy hova tartoznak és mire hasonlítanak. Az új fejlesztésnek azonban sokkal fontosabb felhasználásai is lehetnek, például a deepfake hamisítványok kiszűrésében.
aug. 3
17:06
Nagy dobásra készül a Microsoft (Napi)
A Microsoft amerikai technológiai óriásvállalat megerősítette vasárnap, hogy tárgyalásokat folytat a TikTok videomegosztó közösségi hálózat egy részének felvásárlásáról a kínai tulajdonossal - írja az MTI.
aug. 3
17:12
Utódot kap a legjobb zajszűrős fejhallgató (24.hu)
Újabb modell érkezik az elmúlt évek egyik legjobb zajszűrős fejhallgatójából.
aug. 3
17:21
Szuperszonikus utasszállítót fejleszt a Virgin Galactic (Hírstart)
Tizenkilenc utas szállítására képes, deltaszárnyú szuperszonikus utasszállító fejlesztésébe kezdett a Virgin Galactic, e célra megállapodást kötött a Rolls-Royce hajtóműgyártóval.
aug. 3
17:21
10 év után távozik az IVSZ elnöke (Bitport)
Az informatikai, távközlési és elektronikai cégek érdekképviseletét zászlajára tűző szervezetet már csak augusztus végéig irányítja Laufer Tamás.
aug. 3
17:27
Szuperszonikus utasszállító gyártásába kezd a Virgin Galactic (Hírstart)
Az űrturistákat szállító VSS Unity után újabb fontos repülőgépről tett bejelentést a Virgin Galactic.
aug. 3
17:33
Furcsa belháború zajlik az ARM-on belül (Hírstart)
A vállalat még júniusban elbocsátotta a kínai divízió vezetőjét, aki viszont nem hajlandó lelépni.
aug. 3
17:45
Már előrendelhető a 7 millió forintos iPhone 12 Pro - Tech hírek 2020. augusztus 03. 17:35 (Hírstart Robot podcast)
Mi történt a technológia világában? Elmondjuk röviden! Számos hazai hírcsatorna IT, mobiltechnológiát, robotikát érintő tartalmait foglaljuk össze pár perces podcast adásainkban. A felolvasott hírek itt érhetőek el: https://podcast.hirstart.hu/tech-hirek/2020/08/03/1263/
aug. 3
17:51
Furcsa belháború zajlik az ARM-on belül (Hírstart)
A vállalat még júniusban elbocsátotta a kínai divízió vezetőjét, aki viszont nem hajlandó lelépni.
aug. 3
18:15
Napokon belül egy nagyon izgalmas terméket hoz a Sony (Hírstart)
Augusztus 6-án debütál az új slágerfejhallgató, a Sony WH-1000XM4.  Minden jel arra utal, hogy a Sony napokon belül bemutatja a várva-várt WH-1000XM4-et, a WH-1000XM3 slágerfejhallgató utódját. Először a brazil leányvállalat adott ki kedvcsinálót a Twitteren, majd kiszivárgott az európai, 379,9 eurós vételára, végül pedig a YouTube-on is felbukkant
aug. 3
18:17
4,6 millió dollárt követeltek a hackerek az utazási irodától – meg is kapták (Hírstart)
A CWT online utazási iroda számítógépes rendszerét július 28-án hackerek támadták meg. A zsarolóvírus eltávolításáért és a kompromittált adatokért cserébe
aug. 3
18:45
Mi lesz veled, TikTok? (Hírstart)
Megerősítette a Microsoft, hogy érdeklődik a TikTok iránt, és szeptember 15-ig le kívánja zárni az ügyletet, amire a közösségi szolgáltatást korábban betiltani akaró Trump amerikai elnök is áldását adta.

Keresés