Kovács Iván

Váltás a vívóknál: Boczkó Gábor lett a szövetségi kapitány
2022 január 27.   Magyar Nemzet
A női párbajtőrszakág élére Kovács Iván helyére az olimpiai bronzérmes Somfai Péter került.
Boczkó Gábor a vívók új szövetségi kapitánya
2022 január 27.   m4sport.hu
A szakágak élén egy változás történt, a női párbajtőrözőket Kovács Iván után Somfai Péter irányítja.
Kerekes székes lányt szeret Kovács Iván
2012 március 28.   BorsOnline
Gyengéd szálak fűzik Olga Irnevához, a csinos, orosz kerekes székes vívóhoz Kovács Ivánt, a kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrözőt. Az ismert közösségi portálon mindketten vállalják a kapcsolatot.
Kovács Iván: elégedett vagyok a vívóimmal
2011 október 21.   Behaviour
Parádésan szerepeltek a magyar kerekesszékes vívók, akik egy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel, illetve kilenc fegyvernemben londoni paralimpiai kvótákkal tértek haza. Azért nem többel, mert ennyiben vettek részt a Világkupa-versenyeken. Kovács Iván szövetségi kapitány a Népszavának nyilatkozott a fantasztikus eredmények hátteréről.
Szekeres Pál és Kovács Iván is pályázott vívókapitánynak
2008 november 4.   Infostart
Mindhárom eddigi kapitány, vagyis a párbajtőrözőknél Kulcsár Győző, a kardozóknál Nébald György, míg a tőrözőknél Bernát Zoltán is benyújtotta pályázatát a Magyar Vívószövetségnek.
Egymást okolják a sportolók és a szövetség a pekingi kudarcért
2008 október 3.   Infostart
A sikertelen pekingi vívószereplés után szakemberek és versenyzők is a kudarcok okait keresték, és eközben többen is egymást okolták. Kovács Iván párbajtőröző a sportlap hasábjain támadta Kulcsár Győző szövetségi kapitányt, aki nem maradt el a válasszal. Ezután Nemcsik Zsolt is csatlakozott Kovács Ivánhoz, és az InfoRádiónak adott nyilatkozatában változásokat sürgetett.
Ötödik lett a férfi párbajtőrcsapat Pekingben
2008 augusztus 15.   HírTV
Az ötödik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Kovács Iván összeállítású együttes az ukránok legyőzése után Venezuelával vívott a helyosztón.
Vivó Eb: ezüstérmet szerzett a férfi párbajtőr válogatott
2008 július 10.   HírTV
Ezüstérmet szerzett a magyar férfi párbajtőr válogatott a kijevi vívó Európa-bajnokság zárónapján, csütörtökön. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Kovács Iván által alkotott magyar csapat a döntőben 45:33-ra kikapott az olimpiai és világbajnok Franciaországtól és így második lett.
Vívó Eb: ezüstérmes a magyar férfi párbajtőrcsapat Kijevben
2008 július 10.   She
Ezüstérmet szerzett az Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Kovács Iván összeállítású párbajtőrcsapat a kijevi vívó Európa-bajnokságon.
Közelebb az olimpia női tőrben, férfi párbajtőrben és kardban
2007 október 8.   Metropol
A magyar csapat két-két arany- illetve bronzéremmel zárta a szentpétervári vívó-világbajnokságot: győzött a párbajtőröző Kulcsár Krisztián és a Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat, míg harmadik lett a tőröző Mohamed Aida, továbbá a Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Imre Géza, Kovács Iván alkotta párbajtőr együttes.
Vívó-vb: négy érem
2007 október 8.   Behaviour
A magyar csapat két-két arany- illetve bronzéremmel zárta a szentpétervári vívó-világbajnokságot: győzött a párbajtőröző Kulcsár Krisztián és a Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat, míg harmadik lett a tőröző Mohamed Aida, továbbá a Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Imre Géza, Kovács Iván alkotta párbajtőr együttes.
Vívó-vb, Szentpétervár: bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat
2007 október 7.   She
A Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Imre Géza, Kovács Iván összeállítású férfi párbajtőrcsapat bronzérmet nyert a szentpétervári vívó-világbajnokságon, miután a harmadik helyért rendezett mérkőzésen 45-40-re legyőzte a spanyol együttest.
Kulcsár Krisztián világbajnok
2007 október 3.   HírTV
Világbajnoki aranyérmet szerzett Kulcsár Kriszitán a szentpétervári vívó világbajnokságon, a férfi párbajtőrözők között. Kulcsár egész nap szenzációsan vívott, majd a döntőben a francia Eric Boisse-t verte 15-12-re. Kulcsár mellett három másik magyar is indult: Kovács Iván a 15., Imre Géza a 19., Boczkó Gábor pedig a 33. helyen fejezte be a küzdelmeket.
Vívó-vb, férfi párbajtőr: Kulcsár negyeddöntős, Kovács kiesett
2007 október 3.   She
Kulcsár Krisztián bejutott a negyeddöntőbe a szentpétervári vívó-világbajnokság férfi párbajtőr versenyében, Kovács Iván azonban kiesett.
Kulcsár negyeddöntős párbajtőrben
2007 október 3.   Metropol
Kulcsár Krisztián bejutott a negyeddöntőbe a szentpétervári vívó-világbajnokság férfi párbajtőr versenyében, Kovács Iván azonban kiesett.
Kovács Iván világbajnok vívót győzőtt le
2007 október 3.   Metropol
Kovács Iván és Kulcsár Krisztián bejutott a legjobb 16 közé a szentpétervári vívó-világbajnokság férfi párbajtőr versenyében, Imre Géza kiesett.
Vívó Eb: magyar dobogósok, éremtáblázat
2007 július 7.   Behaviour
A magyarok négy éremmel - két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal - zárták a genti vívó Európa-bajnokságot. Győzött a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Ujlaky Virginie összeállítású tőrcsapat, a Boczkó Gábor, Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Kovács Iván alkotta párbajtőregyüttes, második lett a Szász Emese, Nagy Tímea, Hormay Adrien, Mincza-Nébald Ildikó párbajtőrnégyes, s a dobogó…
Minden párbajtőrözőnk továbbjutott a Vívó Eb-n
2007 július 4.   HírTV
Mind a négy magyar párbajtőröző bejutott a genti vívó Európa-bajnokság legjobb hatvannégy versenyzője közé. A négy magyar induló közül Boczkó Gábor jutott a legkönnyebben tovább, mind a hat ellenfelét legyőzte, míg Imre Géza négy győzelem mellé két vereséget is begyűjtött. Kulcsár Krisztiánnak és Kovács Ivánnak túlóráznia kellett, de mindketten győzelemmel abszolválták a ráadást, így ők...
Boczkó Gábor aranyérmes Párizsban
2007 május 17.   Behaviour
Boczkó Gábor nyerte a párizsi férfi párbajtőr Grand Prix-viadalt. Az egyéniben háromszoros Európa-bajnok magyar vívó remekül szerepelt a kiemelt versenyen, a hazai szövetség tájékoztatása szerint a negyeddöntőben a francia Eric Boisse, az elődöntőben a holland Bas Verwiljen, a fináléban pedig a spanyol Jose Luis Abajo ellen nyert. Fekete Attila 14., Imre Géza 15., Pádár Tamás 66., Kovács Iván 67.,…