Nemcsik Zsolt

Paralimpia 2020: héttagú lehet a magyar kerekesszékes vívócsapat
2020 február 11.   She
Héttagú csapattal számol a tokiói paralimpiára Nemcsik Zsolt, a magyar kerekesszékes vívóválogatott szakágvezetője.
Négy magyar érem a kerekesszékes vívó-világkupán
2017 július 3.   m4sport.hu
Nemcsik Zsolt szakágvezető értékelt.
Vívás: a visszavonuló Nemcsik Zsolt fitneszedző lesz
2014 március 10.   She
A Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-viadal vasárnapi döntője előtt búcsúztatták el az aktív pályafutását befejező Nemcsik Zsoltot, aki egy ideje fitneszedzőként tevékenykedik Svájcban.
Vívócsillagok háborúja
2013 július 17.   Blikk
Budapest — Várhelyi Anna (22) Beatrix Kiddoként, Boczkó Gábor (36) gladiátorként, Szilágyi Áron (23) és Nemcsik Zsolt (35) jedi lovagként is küzdhet az augusztus 5-én kezdődő budapesti vívó-világbajnokságon.
Szilágyi Áron olimpiai bajnok!
2012 július 30.   Habostorta
A vívás hozta az első magyar olimpiai aranyérmet Londonban Szilágyi Áron remek vívással győzött az olimpiai döntőben az olasz Occhiuzzi ellen. A kardozó Szilágyi Áron aranyérmet szerzett a fegyvernem vasárnapi egyéni versenyében a londoni olimpián, miután a fináléban rendkívül magabiztosan, 15-8-ra legyőzte az olasz Diego Occhiuzzit. Ez a magyar vívósport 35. ötkarikás elsősége, Magyarország…
Vívás: Nemcsik volt egyéniben a legjobb magyar Padovában, 13. lett
2012 február 18.   She
Magyarok nélkül zajlott a férfi kardozók olaszországi világkupaversenyének záró szakasza: a legelőkelőbb helyen Nemcsik Zsolt végzett, de a negyeddöntőbe már ő sem jutott be, 13. lett.
Szilágyi Áronnak a 32 között sem volt gondja, Nemcsik búcsúzott
2011 október 11.   Agroinform
Szilágyi Áron egy kínai ellenfél legyőzésével bejutott a legjobb 16 közé a férfi kardozók keddi versenyében, a cataniai vívó-vb-n.
Nemcsik és Szilágyi sem izzadt meg a 32 közé jutásért
2011 október 11.   Agroinform
A négy magyar közül kettő bejutott a legjobb 32 közé a férfi kardozók keddi versenyében, a cataniai vívó-világbajnokságon.
Vívó Eb: Szilágyi Áron bejutott az elődöntőbe, már biztos érmes
2011 július 16.   She
A kardozó Szilágyi Áron – többek között a 2004-ben olimpiai bajnok olasz Aldo Montano legyőzésével – bejutott az elődöntőbe, így már biztos érmes a sheffieldi vívó Európa-bajnokságon. Nemcsik Zsolt a 18., Decsi Tamás a 26., Lontay Balázs a 44. helyen végzett.
Nemcsik visszakerült a kardcsapatba, két-három érem a magyar csapat célja
2011 július 11.   Agroinform
Huszonnégy fős magyar csapat vesz részt a csütörtökön kezdődő sheffieldi vívó Európa-bajnokságon, melyen az elvárás az elmúlt évekbelihez hasonlóan két-három érem megszerzése.
Vívó GP: Szilágyi a 10., Nemcsik a 14. helyen a varsói versenyen
2011 június 5.   She
Szilágyi Áron a tizedik, Nemcsik Zsolt pedig a 14. helyen végzett vasárnap a férfi kardozók lengyelországi Grand Prix-versenyén.
Vívás: Nemcsik Zsolt az ötödik helyen végzett a moszkvai világkupán
2011 március 19.   She
Nemcsik Zsolt az ötödik helyen végzett szombaton a férfi kardozók moszkvai világkupaversenyén.
Nemcsiknek gond van a hozzáállásával - Kovács Tamás
2011 március 7.   Agroinform
A magyar férfi kardválogatott szövetségi kapitánya azt látta Nemcsik vívásán, mintha nem lenne edzésben, ezért kitette őt a nemzeti csapat keretéből.
Vívás: a szövetségi kapitány bírálta az olimpiai ezüstérmes hozzáállását
2011 március 7.   She
Kovács Tamás a magyar férfi kardválogatott szövetségi kapitánya vasárnap kitette a néhány napja beválogatott Nemcsik Zsoltot a válogatott keretből, így az athéni olimpián egyéniben ezüstérmes versenyző csapatban nem vehet részt a két hét múlva esedékes moszkvai vívóvilágkupán. A szakember a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: nemcsak Nemcsik eredményeivel, hanem hozzáállásával…
Vívás: Nemcsik Zsolt kikerült a kardválogatott keretéből
2011 március 6.   She
Kovács Tamás szövetségi kapitány kihagyta a két hét múlva esedékes moszkvai vívó-világkupára készülő férfi kardcsapat keretéből Nemcsik Zsoltot. A döntés következtében előfordulhat, hogy az olimpiai ezüstérmes, kétszeres csapat-világbajnok vívónak önállóan kell fedeznie utazásait, ami veszélybe sodorhatja karrierjét.
Tizedik a férfi kardcsapat
2010 november 9.   Metropol
A tizedik helyen végzett a Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Iliász Nikolász összeállítású férfi kardválogatott a párizsi vívó-világbajnokság keddi versenynapján.
Vívó-vb: Nemcsik nem tudja mit rontott el, Nagy Orsolya 13.
2010 november 6.   She
A versenyben maradt utolsó magyar női kardozó, Nagy Orsolya a legjobb 16 között fejezte be szereplését egyéniben a párizsi vívó-világbajnokságon. A férfiak versenyében korábban búcsúzó Nemcsik Zsolt nem tudja, mit rontott el.
Vívó-vb: Iliász Nikolász főtáblára jutott férfi kardban
2010 november 4.   She
Négy magyar vívó lesz a Párizsban zajló vívó-világbajnokság férfi kard egyéni versenyszámának főtábláján. Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás és Szilágyi Áron kiemeltként lett főtáblás, nekik nem kellett a selejtezőben indulniuk, Iliász Nikolász pedig a kvalifikációban harcolta ki a 64-es táblán való részvétel jogát.
Vívás: Nemcsik Zsolt nyerte a moszkvai kard Grand Prix-t
2010 február 13.   She
Magyar sikerrel, Nemcsik Zsolt győzelmével ért véget szombaton a férfi kardozók moszkvai egyéni Grand Prix-je.
Vívó vk: Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás bronzérmes lett Athénban
2010 január 31.   She
Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás bronzérmet nyert a férfi kardozók vasárnapi, athéni Világkupa-versenyén.