Nemcsik Zsolt

Paralimpia 2020: héttagú lehet a magyar kerekesszékes vívócsapat
2020 február 11.   NSO
Héttagú csapattal számol a tokiói paralimpiára Nemcsik Zsolt, a magyar kerekesszékes vívóválogatott szakágvezetője.
Kerekesszékes vívó világkupa: öt magyar érem Pisában
2019 március 25.   Propeller
A magyar válogatott három ezüst- és két bronzéremmel zárta a pisai kerekesszékes világkupaversenyt, s a paralimpiai kvalifikáció szempontjából fontos pontokat szerzett. Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány beszámolója szerint az első dobogós pozíciót, egy második helyet Veres Amarilla szerezte a női párbajtőr A kategóriában, majd Hajmási Éva ugyancsak
Magyar párbajtőrbronz a negyedik napon
2018 szeptember 22.   Hírstart
Szarvas Zsolt bronzérmet nyert a párbajtőrözők C kategóriájában az olaszországi Terniben zajló kerekesszékes vívó Európa-bajnokságon. Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány beszámolója szerint egy darabig úgy tűnt, hogy a magyar vívó nem fog tudni elindulni a pénteki versenyen, mivel az utazás során a speciális markolattal ellátott fegyvereit tartalmazó
Magyar párbajtőrbronz a negyedik napon
2018 szeptember 22.   Propeller
Szarvas Zsolt bronzérmet nyert a párbajtőrözők C kategóriájában az olaszországi Terniben zajló kerekesszékes vívó Európa-bajnokságon. Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány beszámolója szerint egy darabig úgy tűnt, hogy a magyar vívó nem fog tudni elindulni a pénteki versenyen, mivel az utazás során a speciális markolattal ellátott fegyvereit tartalmazó
Négy magyar érem a kerekesszékes vívó-világkupán
2017 július 3.   M4 Sport
Nemcsik Zsolt szakágvezető értékelt.
Vívás: a visszavonuló Nemcsik Zsolt fitneszedző lesz
2014 március 10.   NSO
A Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-viadal vasárnapi döntője előtt búcsúztatták el az aktív pályafutását befejező Nemcsik Zsoltot, aki egy ideje fitneszedzőként tevékenykedik Svájcban.
Vívócsillagok háborúja
2013 július 17.   Blikk
Budapest — Várhelyi Anna (22) Beatrix Kiddoként, Boczkó Gábor (36) gladiátorként, Szilágyi Áron (23) és Nemcsik Zsolt (35) jedi lovagként is küzdhet az augusztus 5-én kezdődő budapesti vívó-világbajnokságon.
Szilágyi Áron olimpiai bajnok!
2012 július 30.   Habostorta
A vívás hozta az első magyar olimpiai aranyérmet Londonban Szilágyi Áron remek vívással győzött az olimpiai döntőben az olasz Occhiuzzi ellen. A kardozó Szilágyi Áron aranyérmet szerzett a fegyvernem vasárnapi egyéni versenyében a londoni olimpián, miután a fináléban rendkívül magabiztosan, 15-8-ra legyőzte az olasz Diego Occhiuzzit. Ez a magyar vívósport 35. ötkarikás elsősége, Magyarország…
Vívás: Nemcsik volt egyéniben a legjobb magyar Padovában, 13. lett
2012 február 18.   NSO
Magyarok nélkül zajlott a férfi kardozók olaszországi világkupaversenyének záró szakasza: a legelőkelőbb helyen Nemcsik Zsolt végzett, de a negyeddöntőbe már ő sem jutott be, 13. lett.
Vívó Eb: Szilágyi Áron bejutott az elődöntőbe, már biztos érmes
2011 július 16.   NSO
A kardozó Szilágyi Áron – többek között a 2004-ben olimpiai bajnok olasz Aldo Montano legyőzésével – bejutott az elődöntőbe, így már biztos érmes a sheffieldi vívó Európa-bajnokságon. Nemcsik Zsolt a 18., Decsi Tamás a 26., Lontay Balázs a 44. helyen végzett.
Vívó GP: Szilágyi a 10., Nemcsik a 14. helyen a varsói versenyen
2011 június 5.   NSO
Szilágyi Áron a tizedik, Nemcsik Zsolt pedig a 14. helyen végzett vasárnap a férfi kardozók lengyelországi Grand Prix-versenyén.
Vívás: Nemcsik Zsolt az ötödik helyen végzett a moszkvai világkupán
2011 március 19.   NSO
Nemcsik Zsolt az ötödik helyen végzett szombaton a férfi kardozók moszkvai világkupaversenyén.
Vívás: a szövetségi kapitány bírálta az olimpiai ezüstérmes hozzáállását
2011 március 7.   NSO
Kovács Tamás a magyar férfi kardválogatott szövetségi kapitánya vasárnap kitette a néhány napja beválogatott Nemcsik Zsoltot a válogatott keretből, így az athéni olimpián egyéniben ezüstérmes versenyző csapatban nem vehet részt a két hét múlva esedékes moszkvai vívóvilágkupán. A szakember a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: nemcsak Nemcsik eredményeivel, hanem hozzáállásával…
Vívás: Nemcsik Zsolt kikerült a kardválogatott keretéből
2011 március 6.   NSO
Kovács Tamás szövetségi kapitány kihagyta a két hét múlva esedékes moszkvai vívó-világkupára készülő férfi kardcsapat keretéből Nemcsik Zsoltot. A döntés következtében előfordulhat, hogy az olimpiai ezüstérmes, kétszeres csapat-világbajnok vívónak önállóan kell fedeznie utazásait, ami veszélybe sodorhatja karrierjét.
Vívó-vb: Nemcsik nem tudja mit rontott el, Nagy Orsolya 13.
2010 november 6.   NSO
A versenyben maradt utolsó magyar női kardozó, Nagy Orsolya a legjobb 16 között fejezte be szereplését egyéniben a párizsi vívó-világbajnokságon. A férfiak versenyében korábban búcsúzó Nemcsik Zsolt nem tudja, mit rontott el.
Vívó-vb: Iliász Nikolász főtáblára jutott férfi kardban
2010 november 4.   NSO
Négy magyar vívó lesz a Párizsban zajló vívó-világbajnokság férfi kard egyéni versenyszámának főtábláján. Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás és Szilágyi Áron kiemeltként lett főtáblás, nekik nem kellett a selejtezőben indulniuk, Iliász Nikolász pedig a kvalifikációban harcolta ki a 64-es táblán való részvétel jogát.
Vívás: Nemcsik Zsolt nyerte a moszkvai kard Grand Prix-t
2010 február 13.   NSO
Magyar sikerrel, Nemcsik Zsolt győzelmével ért véget szombaton a férfi kardozók moszkvai egyéni Grand Prix-je.
Vívó vk: Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás bronzérmes lett Athénban
2010 január 31.   NSO
Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás bronzérmet nyert a férfi kardozók vasárnapi, athéni Világkupa-versenyén.
Vívó-vb - "Az öt elvett tusból legalább három jogtalan volt"
2009 október 5.   Népszava
Bejutott az elődöntőbe, ezzel már biztos érmes Decsi Tamás a törökországi vívó-világbajnokság férfi kardversenyében. Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron a legjobb 16 között búcsúzott.
Vívó-vb - újabb magyar érem!
2009 október 5.   Népszava
Bejutott az elődöntőbe, ezzel már biztos érmes Decsi Tamás a törökországi vívó-világbajnokság férfi kardversenyében. Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron a legjobb 16 között búcsúzott.