Nemcsik Zsolt

Vívó-vb - "Az öt elvett tusból legalább három jogtalan volt"
2009 október 5.   Behaviour
Bejutott az elődöntőbe, ezzel már biztos érmes Decsi Tamás a törökországi vívó-világbajnokság férfi kardversenyében. Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron a legjobb 16 között búcsúzott.
Vívó-vb - újabb magyar érem!
2009 október 5.   Behaviour
Bejutott az elődöntőbe, ezzel már biztos érmes Decsi Tamás a törökországi vívó-világbajnokság férfi kardversenyében. Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron a legjobb 16 között búcsúzott.
Vívó-vb: három magyar is a 16 között férfi kard egyéniben
2009 október 5.   She
A négyből három magyar – Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás és Szilágyi Áron – bejutott a legjobb 16 közé a törökországi vívó-világbajnokság hatodik versenynapján, a férfi kardozók egyéni küzdelmében.
Vívó-vb, férfi kard - menetelünk!
2009 október 5.   Behaviour
A négyből három magyar - Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás és Szilágyi Áron - bejutott a legjobb 16 közé a törökországi vívó-világbajnokság hatodik versenynapján, a férfi kardozók egyéni küzdelmében.
Vívás: nem született magyar érem, Nemcsik Zsolt ötödik lett
2009 február 7.   She
Legjobb magyarként Nemcsik Zsolt az ötödik helyen végzett szombaton, a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti kard Grand Prix-n.
Együtt vívódnak
2008 december 19.   Blikk
BUDAPEST – Az olimpiai bajnok kardozó, Szabó Bence lett a vébégyőztes Nemcsik Zsolt edzője
Egymást okolják a sportolók és a szövetség a pekingi kudarcért
2008 október 3.   Infostart
A sikertelen pekingi vívószereplés után szakemberek és versenyzők is a kudarcok okait keresték, és eközben többen is egymást okolták. Kovács Iván párbajtőröző a sportlap hasábjain támadta Kulcsár Győző szövetségi kapitányt, aki nem maradt el a válasszal. Ezután Nemcsik Zsolt is csatlakozott Kovács Ivánhoz, és az InfoRádiónak adott nyilatkozatában változásokat sürgetett.
Gémesi: Miért csak a fiaskó után sürget változást Nemcsik?
2008 október 1.   Infostart
A Magyar Vívó Szövetség elnöke furcsának tartja, hogy Nemcsik Zsolt csak most a sikertelen pekingi olimpia után sürget változtatásokat a sportágon belül. Gémesi György hozzátette: nem reális a vívó elképzelése arról, hogy a világ egyik legjobb kardedzőjének tartott francia Christian Bauert kérjék fel trénernek az olimpia előtt elhunyt Gerevich György helyére, mert a magyar szövetségnek erre nincs…
Nébald: Várakozáson alul szerepelt a kardcsapat
2008 augusztus 17.   Infostart
A hetedik helyen fejezte be pekingi szereplését a világbajnok magyar férfi kardválogatott. A Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs összeállítású együttes kudarca azt jelenti, hogy a magyar vívók a pekingi olimpián egyetlen bronzérmet szereztek. Nébald György, a magyar kardválogatott szövetségi kapitánya az InfoRádiónak azt mondta: ez a teljesítmény messze elmaradt a…
Férfi kard: öt asszó után kínai vezetés, Nemcsik nem vív
2008 augusztus 17.   She
Öt asszó után 25:19-re vezet a kínai férfi kardcsapat Magyarország ellen az 5–8. helyért zajló helyosztókon.
Férfi kard: kikaptunk az amerikaiaktól, nincs elődöntő
2008 augusztus 17.   She
A magyar férfi kardválogatott 45:44-es vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól a negyeddöntőben, így a Decsi Tamás, Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron összetételű csapat az ötödik helyért vívhat a folytatásban.
Program: a teljes vasárnapi műsor, magyar indulókkal
2008 augusztus 17.   She
Vasárnap 37 számban hirdetnek győztest, közöttük mai legnagyobb esélyesünkkel, a kalapácsvető Pars Krisztiánnal, aki a legjobb eredménnyel került be a 13:45-kor kezdődő döntőbe. A Nemcsik, Decsi, Szilágyi, Lontay összeállítású férfi kardcsapatunk megmentheti a vívók becsületét.
Edzőjükért küzdenek a vívók
2008 augusztus 11.   BorsOnline
Nagyon nehéz helyzetben van Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron. A két kardozó ugyanis úgy lép pástra Pekingben, hogy pár nappal az elutazás előtt veszítették el edzőjüket, Gerevich Györgyöt. A vb-aranyérmes csapat tagjai érte is küzdenek.
Elhunyt edzőjéért vív Nemcsik
2008 augusztus 5.   Blikk
A sportoló érmet akar egyesben és csapatban is
Peking 2008: elhunyt Nemcsik Zsolt edzője, Gerevich György
2008 augusztus 2.   She
Újabb pótolhatatlan veszteség érte a olimpiai csapatot és a magyar vívósportot: súlyos betegségét méltóan viselve elhunyt Gerevich György ? adta hírül a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja, a mob.hu.
Vívó Eb: hetedik helyen végzett a világbajnok férfi kardcsapat
2008 július 8.   She
A magyar férfi kardválogatott a helyosztón 45-38-ra nyert a német csapat ellen, így a hetedik helyen végzett a kijevi vívó Európa-bajnokságon. A világbajnok együttes utolsó kijevi meccsén Nemcsik Zsolt maradt ki a csapatból, míg a rivális szintén legerősebb vívóját, Nicolas Limbachot pihentette.
Nemcsik: Az utolsó lehetőséget is meg kell ragadni
2008 július 3.   Infostart
Nemcsak öttusában és vízilabdában, hanem vívásban is egy hónappal a pekingi olimpia előtt rendeznek Európa-bajnokságot. A kijevi kontinenstornának a magyar férfi kardvívó-válogatott is éremesélyesként vág neki, a csapat ismét a tavaly világbajnoki címet szerzett Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs összeállításban szerepelhet. Nemcsik Zsolt az InfoRádiónak elmondta: korábbi…
Vívás: Decsi nyerte a bangkoki Világkupát, Nemcsik harmadik
2008 május 4.   She
Decsi Tamás nyerte a kardvívók bangkoki Világkupáját. Nemcsik Zsolt is dobogós helyen végzett, olimpiai ezüstérmesünk ezúttal bronzig jutott.
Vívás: a férfi kardcsapat a MOL támogatását is kivívta
2008 március 27.   She
Az elmúlt esztendőben világbajnoki címet szerzett férfi kardválogatottunk ? Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Szilágyi Áron ? az elmúlt hétvégén ismét bizonyított.
Nemcsik aranyérmes
2008 február 9.   Behaviour
Aranyérmet szerzett Nemcsik Zsolt a Renault Kupáért rendezett Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Grand Prix-viadalon. A döntőben 15-9-re verte az amerikai Keeth Smartot. A harmadik helyen két román vívó, Rares Dumitrescu és Mihai Covaliu végzett.