2011. február 16. szerda

febr. 16
0:15
BL: Nem érdemeltünk vereséget, a továbbjutás még nem dőlt el - Allegri (She)
Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője szerint csapata nem érdemelt vereséget a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az angol Tottenham (0–1) ellen.
febr. 16
0:21
Priskin nélkül is gálázott az Ipswich (Agroinform)
Priskin Tamás csapata 5-0-ás vezetésénél állt be a Doncaster elleni meccsen.
febr. 16
0:25
Győzött és kilencedik a Newcastle - videó (Agroinform)
A Newcastle United 2-0-ra győzte le a Birmingham Cityt a Premier League 18. fordulójából elhalasztott, és kedden pótolt mérkőzésen.
febr. 16
0:57
Kovács Péterék nyertek hazai pályán (Agroinform)
A magyar csatár együttese még kieső helyen áll, de pontszámban utolérte az előtte található Eupent.
febr. 16
5:24
Leváltása elől menekült az FTC elnöke (Behaviour)
Hétfőn lemondott Kovács Miklós, az FTC elnöke. A vezető megnövekedett munkahelyi elfoglaltságaival indokolta döntését, lapunk azonban különböző forrásokból úgy értesült, az elnök így menekült el leváltása elől.
febr. 16
6:36
Világsztár a Magyar Labdarúgás Fórumán (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség 2011-ben ünnepli megalakulásának 110 éves évfordulóját. A tekintélyes, sikerekben gazdag múltnak a tiszteletére, a változást hozó jelennek és az ígéretes jövőnek a bemutatására az MLSZ programsorozatot szervez, amelynek nyitóeseményeként 2011. február 28-án, hétfőn megrendezi a Magyar Labdarúgás Fórumát a Papp László Budapest Sportarénában.
febr. 16
6:38
Kubica: "Inkább Liuzzi, mint Heidfeld!" (Behaviour)
Noha egy-két napja még igencsak ijesztő hírek láttak napvilágot a súlyos ralibalesetet szenvedő Robert Kubica állapotáról - barátnője például egy televíziónak kijelentette, szerelme fizikailag és érzelmileg is rosszul van -, egy biztos, a Lotus Renault lengyel pilótája annyira már jól érzi magát, hogy beleszóljon abba, csapata kit ültessen a helyére.
febr. 16
6:54
Bale nélkül a Tottenham (Behaviour)
Bő két hónapos szünet után két mérkőzéssel folytatódik mától az európai klubfutball csúcstornája, a Bajnokok Ligája. Az egyenes kieséses szakasz nyolcaddöntős párharcait a szervezők nyolc játéknap alatt bonyolítják, ma a hétszeres első AC Milan a Tottenhammel csap össze, míg a Valencia a Schalkét fogadja.
febr. 16
6:56
Csapatverseny, új szabályokkal (Behaviour)
A tegnapi szünnap után ma mutatkozik be az új lebonyolítású csapatverseny az alpesisí-világbajnokságon Garmisch-Partenkirchenben. Míg korábban paralell-műlesiklásban és paralell óriásműlesiklásban csaptak össze a felek, ettől az évtől marad a műlesiklás, ami gyorsabb, és sokkal izgalmasabb.
febr. 16
6:58
Büntetőfeljelentés a siketlimpia szervezői ellen (Behaviour)
A Siketek Nemzetközi Sportbizottsága (ICSD) büntetőfeljelentést tett sikkasztás gyanújával a Szlovákiába tervezett 17. téli siketlimpia szervezőbizottsága és annak vezetője, Jaromir Ruda ellen.
febr. 16
7:09
BL: Flamini a Spurs öltözőjében kért elnézést a lerúgott Corlukától (She)
Mathieu Flamini, az AC Milan francia légiósa a Tottenham Hotspur öltözőjében kért elnézést a csúnya, páros lábbal végrehajtott belépője után megsérült Vedran Corlukától a két csapat milánói BL-nyolcaddöntője (0–1) után.
febr. 16
7:11
NHL: a vendégek jöttek, láttak, hétből hatszor győztek (She)
A vendégcsapatoké volt az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 120. játéknapja: a hét mérkőzésből hatszor az idegenben játszó együttes diadalmaskodott. A nap rangadója a keleti második és első, a Tampa Bay és a Philadelphia összecsapása volt: a Flyers szétlövéssel 4–3-ra győzött, így 79 ponttal vezeti a főcsoportot a 74 pontos Lightning előtt.
febr. 16
7:27
NBA: Wade rekordot állított be, 41 pontja győzelmet ért a Heatnek (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 113. játéknapján a Miami Heat 24 pontos előnyt szórt el az Indiana Pacers otthonában, hogy aztán a 41 pontos, az első félidőben 31 ponttal franchise-rekordot beállító Dwyane Wade vezérletével 110–103-ra diadalmaskodjon.
febr. 16
7:29
NB II: korábbi ferencvárosi légióst tesztel a Kazincbarcika (She)
Tidiane Souarét, a korábban a Ferencvárosban is megforduló elefántcsontparti légióst teszteli az NB II Keleti csoportjában szereplő Kazincbarcikai SC labdarúgócsapata. Erről a klub hivatalos honlapja számolt be.
febr. 16
8:03
NB II: 13 év, 334 meccs és 170 gól után távozik a mislenyi legenda (She)
Búcsúzik a Kozármisleny NB II-ben szereplő labdarúgócsapatától az együttes 31 éves csatára, Lauer Norbert.
febr. 16
8:03
Óriásként törpe (Metropol)
Ma este BL-nyolcaddöntős rangadó: Arsenal–Barcelona. Mindkét csapat igazolja: nem kell magasnak lenni, hogy a foci óriásai lehessenek.
febr. 16
8:05
Nemes futópárbaj két város között (Metropol)
Játékos párbajra invitálja a futást szeretőket két amatőr futó, a szegedi vállalkozó Miki és a kaposvári tanár Ricsi, akik egy amatőr versenyen ismerkedtek össze, és találták ki a játékot.
febr. 16
8:21
Szolnok: Máté Péter fél évre kölcsönbe érkezik a Lokitól (She)
Tapasztalt védővel erősítette meg a keretét a labdarúgó NB I sereghajtója, a Szolnoki MÁV FC.
febr. 16
8:21
Hullámrepülés az egekben (Metropol)
A csúcsdöntőnek nemcsak a turbulenciával és a hideggel, de a pénztelenséggel is meg kell küzdenie.
febr. 16
8:39
Tenisz: Roddick és Querrey is szetthátrányból nyert Memphisben (She)
A Memphisben zajló, 1.1 millió dollár összdíjazású ATP-torna első fordulójában az első helyen kiemelt amerikai Andy Roddick és honfitársa, az ötödikként rangsorolt Sam Querrey is szetthátrányból fordítva nyert.
febr. 16
8:41
Ligakupa: Halmosi nem játszhat a Fradi elleni mai meccsen (She)
Ma egy mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Ligakupa, a Haladás 12.45-kor a Ferencvárost fogadja.
febr. 16
8:45
A vb után visszavonul a svájci világbajnok (Agroinform)
Az oslói világbajnokság után befejezi síugró pályafutását a svájciak világbajnok síugrója, Andreas Küttel.
febr. 16
9:15
Libertadores-kupa: Neymar és a Santos besült Venezuelában (She)
A Libertadores-kupa csoportkörének első fordulójában az új brazil ígéretet, a 19 éves Neymart is a soraiban tudó Santos labdarúgócsapata gól nélküli döntetlennel kezdett a venezuelai Táchira otthonában.
febr. 16
9:21
Wade klubrekorddal segítette győzelemhez a Miamit (Agroinform)
A Miami Heat 110-103-ra nyert az Indiana Pacers otthonában az NBA legutóbbi játéknapján. Dwyane Wade, a floridaiak sztárjátékosa új klubrekordot állított fel azzal, hogy az első félidőben 31 pontot dobott.
febr. 16
9:33
Profi ökölvívás: Pacquiaót a Fehér Házban fogadta Obama (She)
Egyelőre nincs szó róla, hogy a manapság politikusként is tevékenykedő Manny Pacquiao a fülöp-szigeteki kongresszusi székét becserélné egy állásra az Egyesült Államok politikai irányító testületében, de a héten a világ jelenlegi legjobbjának tartott bokszolója nem kisebb személy, mint az amerikai elnökének meghívására érkezett Washingtonba.
febr. 16
9:35
NB II: szlovén próbajátékos és tüdőlebeny-sérülés a Vidi II-nél (She)
Kedden a Bicske ellen játszott felkészülési mérkőzést a Videoton-Puskás Akadémia NB II-es labdarúgócsapata.
febr. 16
9:37
NFL: a Colts biztosra megy, Peyton Manning is megkapta a franchise taget (She)
Ahogy az várható volt, a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) egyik legnagyobb sztárja, Peyton Manning is megkapta a franchise taget. Az Indianapolis Colts irányítója csekély 23.07 millió dollárt kap a következő idényre.
febr. 16
9:39
Labdarúgás: Fehérváron 19. alkalommal emlékeztek Kaszás Gáborra (She)
Tizenkilencedik alkalommal gyűltek össze a fehérvári középiskolások, hogy megmérkőzzenek a Kaszás Gábor-emléktornán.
febr. 16
9:39
Betesz kicsit a klímaváltozás, de a győzelem a cél - Gosztonyi (Agroinform)
Szerda délután Székesfehérváron a Videoton az Újpestet fogadja felkészülési mérkőzésen, ahol a hazaiaknak egyértelműen a győzelem a célja.
febr. 16
9:57
Beckenbauer szerint Klopp lehet a Bayern edzője (Agroinform)
Franz Beckenbauer, a Bayern München tiszteletbeli elnöke úgy véli, a Dortmund edzője, Jürgen Klopp lehet Louis van Gaal utódja a bajor klub kispadján.
febr. 16
10:15
Gattuso ámokfutása a Tottenham ellen (Agroinform)
Gennaro Gattuso dühének egyik elszenvedője, Joe Jordan, a Tottenham segédedzője volt, akit a mérkőzés közben ellökött, majd a lefújás után nemes egyszerűséggel lefejelt.
febr. 16
10:17
A Flyers nyerte a keleti rangadót (Agroinform)
A Philadelphia Flyers a szétlövés hetedik körében, a finn Kimmo Timonen mindent eldöntő büntetőjével nyert a Tampa Bay Lightning vendégeként az NHL keleti rangadóján.
febr. 16
10:27
Tenisz: Murray csuklósérüléssel küszködik, nem játszik Dubaiban (She)
Andy Murray, az első számú brit teniszező csuklósérülése miatt nem indul a dubai Duty Free Men's Openen.
febr. 16
10:29
MLSZ: döntöttek a hamarosan kezdődő Haladás-FTC meccs helyszínéről (She)
A Haladás labdarúgócsapata tegnap kérte a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ), hogy ma az Illés Akadémia műfüves pályáján fogadhassa a Ferencvárost.
febr. 16
10:33
A MACS szerint kockázata van a húskészítményeknek (Agroinform)
Fokozott óvatosságra inti a Magyar Antidopping Csoport (MACS) a Kínába utazó sportolókat. A hazai doppingellenes szervezet vezetője, Tiszeker Ágnes szerint jelentős kockázata van annak, hogy a versenyzők az ázsiai országban a klenbuterol nevű tiltott szerrel nem szándékos doppingvétséget követnek el.
febr. 16
10:45
Férfi kosárlabda: A megélhetés ez esetben fontosabb a hűségnél - Kámán (She)
Amint arról már korábban beszámoltunk: komoly anyagi gondokkal küzd az első osztályban szereplő Zalakerámia-ZTE férfi kosárlabdacsapata. Az együttestől jelenleg bárki távozhat, miután a vezetők nem tudják garantálni, hogy ki tudják egyenlíteni az edzők és a játékosok felé fennálló tartozásokat. Ugyanakkor a bajnokság küzdelmeitől nem lépnek vissza. Az együttes csapatkapitánya, Kámán Tamás…
febr. 16
10:47
AC Milan: Abbiatinak egyensúlyzavarai voltak, a hétvégén nem véd (She)
Christian Abbiati, az AC Milan kapusa kisebb fej- és nyaksérülést szenvedett kedden, a Tottenham Hotspur elleni BL-nyolcaddöntőn (0–1). A kapuvédőnek öt napot kell kihagynia.
febr. 16
10:51
70 százalékosan sikerült a felkészülésünk - Supics (Agroinform)
A Lombard Pápa szerb védője szerint nagyon fontos lesz az első bajnokijuk, a Szolnok ellen, amelyen ha nyernek, könnyebben tudják folytatni a szezont.
febr. 16
11:03
Kosárlabda: A megélhetés ez esetben fontosabb a hűségnél - Kámán (She)
Amint arról már korábban beszámoltunk: komoly anyagi gondokkal küzd az első osztályban szereplő Zalakerámia-ZTE férfi kosárlabdacsapata. Az együttestől jelenleg bárki távozhat, miután a vezetők nem tudják garantálni, hogy ki tudják egyenlíteni az edzők és a játékosok felé fennálló tartozásokat. Ugyanakkor a bajnokság küzdelmeitől nem lépnek vissza. Az együttes csapatkapitánya, Kámán Tamás…
febr. 16
11:05
MOB: az új sportigazgató, Szabó Bence azonnal igennel felelt a felkérésre (She)
A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a 48 esztendős Szabó Bence követi Kovács Tamást a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatói székében. Az Újpesti Torna Egylet korábbi elnöke, a volt magyar, illetve venezuelai vívókapitány március elsejétől tölti be a tisztséget.
febr. 16
11:07
Lille: 21 millió fontba kerül a Chelsea és az Arsenal által is figyelt tehetség (She)
Angol sajtóhírek szerint a Lille 21 millió fontra árazta be 20 éves belga szélsőjét, Eden Hazardot.
febr. 16
11:09
Gattuso bocsánatot kért viselkedése miatt (Agroinform)
Súlyos eltiltásra számíthat Gennaro Gattuso, az AC Milan futballistája, aki a Tottenham Hotspur elleni BL-nyolcaddöntő végén lefejelte Joe Jordant, az angolok másodedzőjét.
febr. 16
11:09
Videó: Priskin büntetőt harcolt ki, az Ipswich kiütötte a Doncastert (She)
Kedden az angol másodosztályú (Championship) labdarúgó-bajnokságban pótolták a 25. fordulóból elhalasztott Doncaster–Ipswich Town mérkőzést. Az első és a második félidőben is egyaránt három-három alkalommal talált be a Priskin Tamást is bevető Ipswich. A magyar válogatott támadó az utolsó gólban nagy szerepet játszott, hiszen miután betört a tizenhatoson belülre, buktatták. A tizenegyest pedig az…
febr. 16
11:21
Ausztrália: visszavonult a melbourne-i „hentes", Kevin Muscat (She)
Bejelentette visszavonulását Kevin Muscat, az ausztrál labdarúgóliga hírhedt „keménylegénye". A durvaságáról ismert, épp nyolcmeccses eltiltását töltő 37 éves védő úgy érzi, már nem tud száz százalékot nyújtani a pályán.
febr. 16
11:39
Videó: Priskin csapattársa villogott, az Ipswich kiütötte a Doncastert (She)
Kedden az angol másodosztályú (Championship) labdarúgó-bajnokságban pótolták a 25. fordulóból elhalasztott Doncaster–Ipswich Town mérkőzést. Az első és a második félidőben is egyaránt három-három alkalommal talált be a Priskin Tamást is bevető Ipswich. A magyar válogatott támadó a 77. percben lépett pályára.
febr. 16
11:41
West Brom: 29 csatárra tettek ajánlatot a télen, egyet sem szereztek meg (She)
A West Bromwich Albion labdarúgócsapatának technikai igazgatója, Dan Ashworth a klub hivatalos honlapjának elmondta: 29 csatárra tettek kölcsönvételi ajánlatot a téli átigazolási időszakban, de egyet sem tudtak megszerezni.
febr. 16
11:43
Ciprus: Leandro izomsérülést szenvedett, kérdéses a jövő heti játéka (She)
A ciprusi élvonalban szereplő Omonia Nicosia korábbi magyar válogatott középpályása, Leandro megsérült a hétfői Ermisz Aradippu elleni bajnokin (0–0), egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza.
febr. 16
11:45
Kedden lesz a fegyelmi tárgyalás az MLSZ-ben (Agroinform)
Jövő kedden 13 órától tartják a múlt heti észt-bolgár barátságos mérkőzésen engedély nélkül közreműködött magyar bírói hármas ügyének fegyelmi tárgyalását a Magyar Labdarúgó Szövetségben.
febr. 16
11:57
Bajnokok Ligája: az UEFA fegyelmi vizsgálatot indított Gattuso ellen (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi vizsgálatot indított a keddi AC Milan–Tottenham Hotspur (0–1) mérkőzés tömegjelenetei miatt, és vizsgálja Gennaro Gattuso viselkedését is.
febr. 16
11:57
Kevin McCabe távozik az FTC Zrt. éléről? (Metropol)
Csütörtökön a sajtó kizárásával tart rendkívüli közgyűlést a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető Zrt., amelyen a zöld-fehérek jövője lehet a tét.

Keresés