2015. augusztus 29. szombat

aug. 29
7:03
Németország: a magyar csatár lemarad a szezonnyitóról (She)
Bokasérülése miatt kihagyja a Freiburg elleni szezonnyitót Zeller Dóra, a német női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheim csatára.
aug. 29
7:21
Rajtol az "5próba Rióba" eseménysorozat (Infostart)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szervezésében szombaton rajtol az 5próba Rióba elnevezésű eseménysorozat, amelynek keretében öt sportágból - futás, úszás, kerékpározás, kajak-kenu, gyaloglás - helyszínenként háromban tehetik próbára magukat az érdeklődők.
aug. 29
7:21
Tenisz: tovább tart a francia lenyűgöző szereplése (She)
A 24 éves Pierre-Hugues Herbert élete első ATP-torna-fináléjára készülhet egyesben azt követően, hogy szetthátrányból fordítva 102 perc alatt legyőzte az amerikai Steve Johnsont Winston-Salemben. A világranglistán 140. francia a selejtezőből indult a versenyen. A másik ágon nem történt meglepetés: a 2. kiemelt Kevin Anderson simán múlta felül Malek Dzsazirit – a dél-afrikai ebben az évben…
aug. 29
8:15
Paks: megállapodtak, a Fraditól érkezett fiatal támadó (She)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint megszületett a megállapodás: a Ferencváros ifjú támadója, Péter Antal a Paksi FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.
aug. 29
8:39
Premier League: Tovább menetelhet a Manchester City (Agroinform)
A legfőbb trónkövetelő ezúttal egy újoncnak, a Watford gárdájának láthatja el a baját a Premier League 4. fordulójában.
aug. 29
9:09
Fogasy és Bor továbbjutott, Cirjenics kiesett (Infostart)
A 100 kilogrammos Fogasy Gergő és a +100 kilós Bor Barna továbbjutott, a 100 kilós Cirjenics Miklós viszont egy vereséggel búcsúzott szombaton, az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokság egyéni küzdelmeinek zárónapján.
aug. 29
9:15
Premier League: Újfent nyerhet a Chelsea (Agroinform)
José Mourinhóék első hazai győzelmüket arathatják hétvégi londoni derbin a Premier League-ben.
aug. 29
9:27
Atlétikai vb: Tóth nyerte meg a leghosszabb számot (She)
A szlovák Matej Tóth győzött az atlétikai világbajnokság leghosszabb számában, a férfi 50 kilométeres gyaloglásban. Ez Szlovákia történetének első aranya a vb-k történetében.
aug. 29
9:45
PL: Anglián belül vált csapatot a Manchester United védője (She)
A BBC információja szerint a Manchester United és a West Bromwich Albion megegyezett egymással, így Jonny Evans előbbi klubtól az utóbbihoz szerződik.
aug. 29
9:47
Kamion Eb: Kiss Norbert a fő rivális hazai pályáján (She)
Huszonöt év után a jövő hétvégén visszatér a Hungaroringre a kamionos Európa-bajnokság mezőnye. Formula–1-es pályánkon hatalmas fesztivál készülődik, ugyanis ezt a sorozatot általában órási dzsembori kíséri – és nem csupán annak köszönhetően, hogy szombaton és vasárnap is 2-2 versenyfutamot tartanak meg, hanem azért is, mert a kiegészítő programok az egész családnak kínálnak szórakozást.
aug. 29
10:09
Premier League: A Liverpool is átléphet Bilicéken (Agroinform)
A West Hamre újabb nehéz feladat vár, avagy a Kalapácsosok az Anfield Roadon is könnyűnek találtathatnak.
aug. 29
10:57
FTC: a távozó középpályás fél évig biztosan nem lép pályára (She)
A Nemzeti Sport Online információja szerint az NB I-es Ferencvárostól távozó Buzsáky Ákos a következő fél évben biztosan nem tér vissza a labdarúgópályákra, mivel a térde továbbra sem egészséges.
aug. 29
11:15
Bor megsérült, kérdéses a folytatás (Infostart)
A +100 kilós Bor Barna megsérült és kikapott a negyeddöntőben szombaton, az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokság egyéni küzdelmeinek zárónapján.
aug. 29
11:15
PL: Benítez órákra volt attól, hogy visszatérjen Londonba (She)
Angol sajtóértesülések szerint Rafa Benítez 2015 nyarán mindössze néhány órára volt attól, hogy a Premier League-ben szereplő West Ham United menedzsere legyen. A Napolit két szezon után elhagyó tréner végül a Real Madridnál kötött ki.
aug. 29
11:21
Bundesliga: Meglepi-e a Leverkusen a Bayernt? (Agroinform)
Bőven benne van a pakliban, hogy a Gyógyszergyáriak meglepetést okozhatnak szombaton az Allianz Arénában.
aug. 29
11:51
Tóth úgy nyert vb-aranyat Pekingben, hogy wc-re is ment közben (Infostart)
A pekingi atlétikai világbajnokság egyik legkülönösebb története a nyitrai születésű Matej Tóthé, aki Szlovákia első aranyérmét nyerte a versenyek történetében.
aug. 29
12:09
Kiss Norbert a szombati időmérő győztese Mostban (Infostart)
A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája nyerte a kamion Európa-bajnokság csehországi Mostban zajló versenyhétvégéjének szombati időmérő edzését.
aug. 29
12:09
Vasas: a klub két játékosát is kölcsönadta a Siófoknak (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas a hivatalos oldalán bejelentette, hogy Gál Mátyást és Murka Benedeket egy évre kölcsönadta az NB II-es Siófok csapatához.
aug. 29
12:11
Kamion Eb: Kiss Norbert az időmérő győztese Mostban (She)
A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája nyerte a kamion Európa-bajnokság csehországi Mostban zajló versenyhétvégéjének szombati időmérő edzését.
aug. 29
12:13
Cselgáncs-vb: Bor megsérült a negyeddöntőben, hetedik lett (She)
A +100 kilós Bor Barna bokasérülés miatt nem állt ki a vigaszági mérkőzésére, így hetedikként zárt szombaton, az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság egyéni küzdelmeinek záró napján Asztanában.
aug. 29
12:27
Liverpool: „A mellnövesztésre koncentrálj, ne a focira” (She)
Ryan Babel, a Liverpool korábbi játékosa nem meglepő módon ismét volt menedzserét, Rafa Benítezt gúnyolta saját Twitter-csatornáján, ám ezúttal sikerült leégetnie magát, amikor egy Pool-rajongó hölggyel folytatott „érdekes” csevejt.
aug. 29
12:29
Dortmund: dél-koreai válogatott védőt igazolt a klub (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Mainz 05 védőjét, a 28 éves Pak Dzsu Hót.
aug. 29
12:33
La Liga: Idén először simázhat a Barcelona (Agroinform)
Tavaly mindössze egyetlen csapat maradt veretlen a bajnokságban a Barcelona ellen, a Málaga.
aug. 29
12:45
Barca: Neymar kiköpött hasonmása egy ír csapatban (She)
Neymarnak, az FC Barcelona sztárjának 16 éves hasonmását szerződtette az ír labdarúgó-bajnokság sereghajtó csapata, a Limerick FC. Az átigazolás ténye persze nem járta volna körbe a világsajtót, ha a két játékos nem hasonlít ennyire megtévesztően egymásra.
aug. 29
12:45
Kiss rajt-cél győzelmet aratott Mostban (Metropol)
A 30 éves szombathelyi pilóta ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben a közvetlen üldözőkkel szemben.
aug. 29
13:03
Öt hetedik hellyel zárták szereplésüket a cselgáncsozók a vb-n (Infostart)
A +100 kilós Bor Barna bokasérülés miatt nem állt ki vigaszági mérkőzésére, így hetedikként zárt szombaton, az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság egyéni küzdelmeinek zárónapján Asztanában. A magyarok befejezték a szereplésüket a versenyen, ahol a remélt két érem helyett öt hetedik helyezéssel zártak.
aug. 29
13:05
A rendőrség is készül a Diósgyőr-Újpest mérkőzésre (Infostart)
A rendőrség is készül Miskolcon a Diósgyőr Újpest elleni NB I-es labdarúgó-mérkőzésére, amelyet szombaton este hat órától rendeznek - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
aug. 29
13:21
Man. City: Pellegrini nem tudott játékosa eladásáról – videó (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City eladta az AS Monacónak 19 esztendős támadóját, Marcos „Rony” Lopest. A transzfer maga nem meglepő, ám hogy Manuel Pellegrini, a City menedzsere azt hitte, a fiatal tehetség csupán kölcsönbe megy a francia csapathoz, az már inkább. A klub „elfelejtett” volna szólni a trénernek?
aug. 29
13:57
BL: kiderült, hogy jön Ibra, összeomlott a klub honlapja! (She)
Érdekes és pikáns párosításokat hozott össze a 2015–2016-os Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása, köztük egy kiemelten fontos mérkőzést Zlazan Ibrahimovic számára. A PSG a Real Madriddal, a Sahtar Doneckkel és a Malmővel került egy négyesbe, márpedig a svéd óriás utóbbiban kezdte meg a profi karrierjét.
aug. 29
14:15
Így csinálta meg Mo Farah a különleges tripla duplát (Infostart)
Az atlétika egyik legnagyobb alakja, a szomáliai születésű, brit színekben versenyző Mo Farah sporttörténelmet írt Pekingben azzal, hogy megnyerte az 5000 méteres síkfutást.
aug. 29
14:33
Kiss rajt-cél győzelmet aratott Mostban (Infostart)
A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája a rajttól a célig magabiztosan vezetve nyerte a kamion Európa-bajnokság csehországi versenyhétvégéjének szombati első futamát.
aug. 29
14:39
Serie A: Első győzelmükre hajtanak a debütáló edzők (Agroinform)
Az AC Milan és az Empoli is kínos vereség után szerezné meg első pontjait az idei bajnokságban.
aug. 29
15:09
Manchesteri kiállítás Puskás Ferencről (Infostart)
Puskás Ferencnek, az egyetemes labdarúgás egyik legnagyobb góllövőjének történetét villantja fel az a kiállítás, amely szeptember 2-án nyílik az angol Nemzeti Futballmúzeumban, Manchesterben.
aug. 29
15:09
Manchesteri kiállítás Puskás Ferencről (Metropol)
Így írnak a legendáról az angolok: "két hőskölteménybe illő meccsen megalázta Angliát az ötvenes években".
aug. 29
15:27
El: IKEA-bútor vagy futballklub? Acélos teszt, ön átmenne? (She)
Remek kvízzel állt elő egy brit fogadóiroda honlapja. A 15 kérdésből álló tesztsorral a vállalkozó szelleműek futball- és enteriőrismereteiket tehetik mérlegre. A teszt lényege: a feldobott nevekről el kell dönteni, hogy egy IKEA-termékről vagy a 2015–2016-os Európa-liga – héten befejeződött – selejtezőjében részt vevő csapatról van-e szó.
aug. 29
15:45
Atlétikai vb: óriási amerikai baki, Bolték nyerték a 4x100-at (She)
Usain Bolt futott be elsőként, így Jamaica válogatottja nyerte meg a férfi 4x100-as váltófutást is a Pekingben zajló atlétikai világbajnokság szombati versenynapján.
aug. 29
15:47
Női kézi: a Győri ETO revánsot vett a Fradin a Szuperkupában (She)
A Győri ETO női kézilabdacsapatáé lett a Szuperkupa, miután 29–24-re legyőzte a Ferencvárost.
aug. 29
15:49
PL: öngóllal nyert az Arsenal a „brutális” Newcastle ellen (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 4. fordulójának nyitó mérkőzésén az Arsenal Fabricio Coloccini öngóljával 1–0-ra legyőzte a Newcastle-t.
aug. 29
16:03
Usain Bolt megnyerte a tizenegyedik világbajnoki címét (Infostart)
Mind a két nemben a jamaicaiak nyerték meg az Egyesült Államok előtt a 4x100 méteres váltófutást a pekingi atlétikai világbajnokságon. Usain Bolt a tizenegyedik világbajnoki címét nyerte, ahogyan a 2008-as olimpia idején, Peking még mindig az ő városa.
aug. 29
16:03
Férfi kézi Szuperkupa: Veszprém–Szeged – élőben az NSO-n! (She)
A férfi kézilabda Szuperkupáért az MVM Veszprém a Mol-Pick Szegeddel csap össze. Kövesse a találkozó alakulását folyamatosan frissülő tudósításunk segítségével!
aug. 29
16:21
Még Görbicz nélkül, de már nyert a Győr (Infostart)
A címvédő Győri Audi ETO KC nyerte a női kézilabda Magyar Szuperkupát, miután 29-24-re legyőzte a bajnoki aranyérmes FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát.
aug. 29
16:21
Úszás: két 5. hely és leszokás a dohányzásról (She)
Két ötödik hely a mérlege a magyar úszóknak a szingapúri junior-világbajnokság utolsó előtti napján: Juhász Adél 1500 gyorson, Sós Csaba pedig 400 vegyesen végzett az élmezőnyben. Bónuszként Szokol Szonja (100 pillangó) és Molnár Flóra (50 gyors) is továbbjutott a szombati elődöntőkből.
aug. 29
16:23
Tíz ember ellen, öngóllal győzött az Arsenal (Infostart)
Az Arsenal egygólos győzelmet aratott a mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozó Newcastle United otthonában az angol labdarúgó Premier League negyedik fordulójának szombat délutáni nyitómeccsén.
aug. 29
16:27
Taktikai Zóna: Mit csinálj, ha érdekel a taktika? (Agroinform)
Véletlenül sem kötelező érvényű útmutató azoknak, akiket érdekel a futball taktikai oldala.
aug. 29
16:39
Megvédte címét a Győr (Metropol)
Öt góllal múlták felül az FTC csapatát.
aug. 29
16:41
Öngóllal győzött az Arsenal (Metropol)
Az Arsenal egygólos győzelmet aratott a mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozó Newcastle United ellen.
aug. 29
16:57
Eurofutball: alig egy perc jutott a Fradi kiszemeltjének (She)
Vida Kristopher vereségnek, Otigba Kenneth döntetlennek volt részese szombat este a holland labdarúgó-bajnokságban.
aug. 29
16:59
Női kézi: Tíz percig furcsa érzéseim voltak – Tomori (She)
A Győri ETO női kézilabdacsapatáé lett a Szuperkupa, miután 29–24-re legyőzte a bajnoki címvédő Ferencvárost, visszavágva a májusi hazai vereségért. Az NSO Tv-nek Tomori Zsuzsanna, Szekeres Klára és Bódi Bernadett értékelt.
aug. 29
17:15
Neymar felépült a mumpszból (Infostart)
Felgyógyult a mumpszból és ismét csapata rendelkezésére áll Neymar, az FC Barcelona brazil labdarúgója.
aug. 29
17:15
Videó: bámulatos – eddig ez a PL-forduló legszebb gólja (She)
Callum Wilson góljával a Bournemouth megszerezte a vezetést a Leicester City ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában. Látványos találat volt!

Keresés