2007. április 6. péntek

ápr. 6
0:00
Húsvét: az áldozatos szeretet ünnepe (astronet.hu)
A legnagyobb szeretet azé, aki életét adja barátaiért - áll a Bibliában. Jézus életét adta értünk, emberekért és megváltotta bűneitől a világot. A húsvét legmélyebb üzenete szerte a világon éppen ezért: a szeretet.
ápr. 6
5:00
Apró lépések, apró csodák (origo.hu)
Sokfélék vagyunk, más az utunk, és eltérőek a lépteink, még akkor is, ha az út hasonlóra van kikövezve. Azonban közösségekben élünk, ami fontos szempont akkor is, ha az eltérően, lassabban fejlődő gyermekek útjait próbáljuk egyengetni. Könyvajánló.
ápr. 6
7:53
Védekezzen olcsón, egyszerűen - CounterSpy V2 (pcworld)
Kémprogram-eltávolító szoftverekből már-már megszámlálhatatlan ingyenes darabot találhatunk az interneten, ám a fizetős darabok még mindig számos előnyt kínálnak – akárcsak a CounterSpy 2.
ápr. 6
8:20
Megérkezett az Intel Centrino Pro mobiltechnológia (pcworld)
Az Intel kibővítette mobilplatform családját, így a jelenlegi Centrino, illetve Centrino Duo egy harmadik taggal, a Centrino Proval bővült.
ápr. 6
9:39
Az első magyar a Nemzetközi Űrállomáson (origo.hu)
Hétfőn este, magyar idő szerint 21.10-kor sikeresen dokkolt a Nemzetközi Űrállomáson a Szojuz-TMA-10 űrhajó, fedélzetén Simonyi Károllyal, a második magyar származású űrhajóssal és két orosz kozmonautával. Simonyi az első hazánkfia, aki a Nemzetközi Űrállomásra lépett.
ápr. 6
11:28
Boldog születésnapot, Sinclair ZX Spectrum! (Computerworld)
25 éve került piacra, és sokak első kapcsolata volt a számítástechnika világával - Margaret Thatcher a brit ipar vívmányként személyesen mutatta be a japán miniszterelnöknek.
ápr. 6
13:03
Firefox Showcase - nézőképek Firefoxban (pcworld)
Látványos és hasznos ez a Firefox kiegészítő, amelynek használatával könnyebben eligazodhatunk a rengeteg megnyitott böngészőfül vagy ablak között.
ápr. 6
14:00
Láttuk a kis orrszarvút (origo.hu)
Nyargalászva, szemmel láthatóan vidáman mutatkozott be a nagyközönségnek a Fővárosi Állat- és Növénykert januárban született kis orrszarvúja. A Layla névre keresztelt, most 138 kg-os kicsi jó időben mától fél 12 és fél 1 között látható kifutójában. Anyján máris elvégezték az újabb megtermékenyítést.
ápr. 6
15:59
MP3 DirectCut 2.05 (pcworld)
Méret: 173 KB
ápr. 6
16:08
7-Zip 4.59 (pcworld)
Méret: 922 KB
ápr. 6
16:29
Játékok a legkisebbeknek (origo.hu)
Gyakorló szülőként kihagyhatatlan ajánlatok százaival bombáznak bennünket, különösen karácsony és húsvét táján. Csemetéinknek természetesen szükségük van játékokra a megfelelő fejlődéshez, de néha egy közös bújócska, bohóckodás többet ér a legcsillogóbb újdonságnál. Különösen a legkisebbeknél.
ápr. 6
17:01
„Bulgakov evangéliuma” és fanatikus bírálói (hvg.hu)
A Mester és Margarita című, Bulgakov-regényéből készült orosz filmsorozat, amelyben Jézus kereszthalálát éppen húsvétkor láthatják a tévénézők, vallási fanatikus bírálói szerint „sátánista” regény adaptációja.
ápr. 6
17:13
Blog az űrből (onlinemedia.blog.hu)
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Simonyi a Szojuz-TMA-10 jelű űrhajóval április 7-én (szombaton), magyar idő szerint 19:31 körül indul. Kollégái Fjodor Jurcsihin és Oleg Kotov orosz kozmonauták lesznek (tartalék R. Romanenko és M. Kornyienko). Az űrhajóba a három kozmonauta a start előtt két és fél órával ül be. A Szojuz a start után kilenc perccel éri el a kívánt keringési magasságot.…
ápr. 6
17:50
Csöndes hét (onlinemedia.blog.hu)
Keveset voltam internetközelben a héten, valahogy összejöttek a "házon kívüli" feladatok. De talán a közelgő a Húsvét miatt egyébként is elég nyugisnak tűnt ez a pár nap.[...] Bővebben!

Keresés