2007. április 11. szerda

ápr. 11
0:44
Allergiás panaszokra: gyógyító moxa (astronet.hu)
Dr. Kellermann Aranka Terézia, a Homeomoxa felfedezője a saját bőrén tapasztalta meg, milyen érzés allergiás betegként gyógyszerek után nyúlni, majd szembesülni azzal, hogy a panasz nem szűnt meg.
ápr. 11
3:45
Tervezzünk étkezősarkot! (Lakáskultúra)
Nem mindig az ár a lényeg. Ha körülnézünk a piacon, ugyanazt a hatást megteremthetjük olcsóbb beruházással is, de választhatunk drágább anyagot, nevesebb designt. A döntésünket az is befolyásolhatja, hogy átmeneti, vagy tartós megoldásra törekszünk. A legfontosabb, hogy Ön tudja, mit akar elérni - stílusban és funkcióban, színben és formában. A többiben mi segítünk.
ápr. 11
7:55
Juhász Pál: elegem lett a nyafogás kultúrájából (hvg.hu)
Juhász Pál, a Szabad Demokraták Szövetségének egyik alapítója, a párt elnökválasztó kongresszusán Kóka János megválasztását támogatta. A Corvinus egyetemen oktató gazdaságszociológust - aki 1990 és 1998 között a párt országgyűlési képviselője, 2002-ig az Országos Tanács tagja volt - álláspontjának indokairól, a párt térvesztésének okairól kérdeztük, és arról a dilemmáról, hogy a liberális elvek…
ápr. 11
9:14
Robotokkal szimulálják az emberi nyelv kialakulását (origo.hu)
Számos elképzelés létezik, hogyan alakult ki az emberi nyelv abból az állatvilágban létező kommunikációs "őslevesből", amelynek ugyanúgy része a sejtek közötti kommunikáció, mint a méhek tánca vagy a madarak hangjelzései.
ápr. 11
9:20
Egy politikai alpinista nekrológja (hvg.hu)
Az egészségügyi miniszter lemondása benne volt ugyan a levegőben, de az SZDSZ-kongresszus kiélezett párharcának zajában nem figyelt rá a kutya se. Ami bizonyára Gyurcsánynak sem jött rosszul. Ha már jóval a kulcsfontosságú személyi döntés előtt nyilvánvalóvá válik Molnár lapátra tétele, a kisebbik, hatalomban részes párt elnökét ma talán Fodor Gábornak hívják. A Fletó kreatúrájaként debütáló Kóka…
ápr. 11
9:22
Biztonság mindenekfelett – a Vista védelmi rendszere (pcworld)
A Microsoft rendszereit és alkalmazásait gyakran érte a vád, hogy nem elég biztonságosak. Ez a megállapítás csak félig igaz, hiszen a Windowst néha jobban kell félteni egy átlagfelhasználótól, mint a külső behatolásoktól.
ápr. 11
9:50
Védd a környezeted, ne utazz! (origo.hu)
A népszerű egzotikus üdülőhelyek, mint Fiji, a Seychelles-, vagy a Maldív-szigetek könnyen eltűnhetnek a turisztikai palettáról néhány évtizeden belül, ha a globális felmelegedésnek köszönhetően a megemelkedő tengervízszint elmossa a festői partszakaszokat. Ezeket az országokat egy azonban egy sokkal közelebbi veszély is fenyegeti: az újonnan kivetett adók és a különböző zöld aktivista szervezetek…
ápr. 11
9:51
Gyanúsan olcsó - Intel Core 2 Duo E4300 (pcworld)
Eddig úgy gondoltuk, hogy egy belépőszintű processzor csak lassú lehet. A legkisebb Core 2 Duo változtat ezen a tézisen, és kiváló teljesítményt kínál kedvező áron.
ápr. 11
10:43
Opera 9.61 (pcworld)
Méret: 5,6 MB
ápr. 11
11:53
Csökkenő fapados- és charterforgalom Ferihegyen (origo.hu)
A ferihegyi nemzetközi repülőtéren márciusban 619 ezer utast szolgáltak ki, 5,9 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, míg a március végéig eltelt 12 hónapban az utasforgalom 3,3 százalékkal 8,31 millióra emelkedett. A fapadosok és a chatretjáratok forgalma visszaesett - derül ki a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. közleményéből.
ápr. 11
12:25
A költészet napjára (onlinemedia.blog.hu)
NEM ÉN KIÁLTOK Nem én kiáltok, a föld dübörög, Vigyázz, vigyázz, mert megőrült a sátán, Lapulj a források tiszta fenekére, Símulj az üveglapba, Rejtőzz a gyémántok fénye mögé, Kövek alatt a bogarak közé, Ó, rejtsd el magad a frissen sült kenyérben, Te szegény, szegény. Friss záporokkal szivárogj a földbe - Hiába fürösztöd önmagadban, Csak másban moshatod meg arcodat. Légy egy fűszálon a pici él S…
ápr. 11
12:42
Sólyom László aktivizálta magát (Napi Online)
ápr. 11
12:44
PDA-ból Apple iPhone (pcworld)
Két emulátor is megjelent, amelyek PDA-ból képesek Apple iPhonet "varázsolni" - legalábbis ami a kezelőfelületet és a menüt illeti.
ápr. 11
14:11
VirtualDub 1.7.3 (fejlesztői változat) (pcworld)
Méret: 1,28 MB
ápr. 11
14:30
Titkokat ismerő sztárpesztrák (origo.hu)
A sztárokkal kapcsolatos botrányok egyik jelentős tényezőjévé váltak a bébiszitterek, akik sokszor több időt töltenek a gyerekkel, mint maguk a szülők, és a családdal lakva gyakorlatilag mindenről tudhatnak.
ápr. 11
17:57
Megszűnhetnek a kézipoggyász-szigorítások (origo.hu)
Az Európai Parlament közlekedési bizottsága szerdán új szabályozást követelt a kézipoggyászokra a légiforgalomban: a képviselők egyhangúlag kiálltak amellett, hogy a folyadékok kézipoggyászban történő szállítására vonatkozó, tavaly bevezetett biztonsági korlátozások hat hónap után automatikusan meg kell szűnjenek.
ápr. 11
20:00
"Legyen itt egy erős, megbízható orosz társaság" (hvg.hu)
Oroszország senki fölött sem kíván uralkodni, de a világ dolgainak alakulására befolyást akar gyakorolni - mondja Igor Szavolszkij (64 éves) budapesti orosz nagykövet, aki saját tapasztalatai alapján úgy véli, a magyarok többségére nem jellemző az idegengyűlölet. (26 hozzászólás)
ápr. 11
22:55
Milyen gyógypedagógushoz forduljak? (origo.hu)
Még nem indult el, pedig már 16 hónapos. Már beszélnie kellene, de egy árva szót sem szól. Két példa, amikor a szülőnek azt javasolják, gyermekével forduljon gyógypedagógushoz. De mit csinál egy gyógypedagógus? Kikkel foglalkozik? Milyen problémákkal érdemes hozzá fordulni? Gyógypedagógus szakértőnk a szakmájáról írt.
ápr. 11
22:57
Amonas (onlinemedia.blog.hu)
Azért is jó ügynökségnél dolgozni, mert a portálok szeretik lekenyerezni az embert, hogy náluk költsünk (mert náluk költünk). Most épp a Sanoma tartott ügyféltalálkozót, és pont a költészet napján stílszerűen egy színdarab volt az "ajándék".A Sanoma általában jó bulikat tart, megadják a módját az ilyen rendezvényeknek. Most például egy limuzin állt a színház előtt, amibe az egyik oldalon be…
ápr. 11
23:00
Légy a pszichológusod, veszekedj konstruktívan! (HáziPatika.com)
A párkapcsolat legnagyobb ellensége a megfagyott, üres kommunikáció. Ha már nagyon sok feszültség összegyűlt, segíthet egy "konstruktív" veszekedés, ami elsodorja a rossz rutinokat, leleplezi a hazugságokat, életet, friss levegőt...

2007. április 12. csütörtök

ápr. 12
0:00
Csillagjegy diéta a 2007-es évre (astronet.hu)
Már a huszadik diétát próbálod ki, de eddig egyik sem vezetett eredményre? Talán azért, mert nem a csillagjegyednek megfelelő fogyókúrát csináltad. Lássuk, mivel érdemes próbálkozni!

Keresés